FRANCA SOZZANİ BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA



20 Ocak 1950 doğumlu olan Franca Sozzani İtalyan gazeteci ve İtalyan Vogue Dergisi’nin 1988 yılından 2016 senesine kadar genel yayın yönetmenliğini yapmış, dünyadaki moda sektörü ve endüstrisinde vizyonu ile devrim yaratmış ve yeni bir çığır açmıştır. 

Sozzani, Kuzey İtalya’nın Lombardiya bölgesi Mantua’da doğup büyümüştür. Milano Univerista Del Sacro Cuore’de Almanca Dili ve Edebiyatı bölümünden1973 yılında mezun olmuştur. 20 Yaşında evlenmiş ve 3 ay sonrasında boşanmıştır. Bu evliliğinden bir oğlu bulunuyor Franca Sozzani’nin. Sozzani’nin kariyeri 1976 senesinde Vogue Bambini( Vogue Çocuk) dergisi ile başlamıştır. Vogue Italia öncesi 1980 yılında Lei ve 1982 yılında Per Lui dergilerine liderlik etmiştir. 1990'larda Sozzani , en yakın uzun vadeli işbirlikçilerinden biri olan Steven Meisel ile süper model fenomeni yaratılmasına yardımcı oldu . Ayrıca Bruce Weber , Peter Lindbergh ve Paolo Roversi gibi bir grup fotoğrafçıyı da savundu , Michel Comte onlara modelleri ve konuları seçmeleri için tam bir özgürlük tanıdı ve işlerini denemeye teşvik etti.  1994 yılında Condé Nast Italia'nın yazı işleri müdürü olarak atandı. 2010 yılında Sozzani, Vogue.it'in "Editörün Notları" sayfalarından blog gönderilerinden bir seçki kitap olarak yayınladı.( Apricci Della Moda)  Sozzani, editoryal yazılarının yanı sıra, aralarında fotoğrafçı Amanda Eliasch ile birlikte "British Artists at Work" adlı fotoğraf ve sanat kitapları da yazdı . Sozzani, genellikle diğer yazarlar, gazeteciler ve sanatçılarla yayınlarda işbirliği yaparak sergi katalogları için metin sağladı.  2006'da, Vogue l'Uomo'nun editörü oldu ve Şubat 2011'de , kadrosunu tam anlamıyla moda ipuçları sunan büyük boyutlu blog yazarlarından oluşan Vogue Curvy'yi başlattı .  Eylül 2015'te Vogue Sposa ve Vogue Bambini'nin editörlüğünü devraldı 

Sozzani, 22 Aralık 2016'da bir yıl süren hastalıktan sonra 66 yaşında yaşamını yitirdi. 

Sozzani, dergisinde aile içi şiddet , uyuşturucu kullanımı ve iyileştirme ve 2010 Meksika Körfezi petrol sızıntısı gibi diğer moda yayınlarının kaçındığı konuları ve sorunları dahil etmesiyle biliniyordu .  Dergisinin sayıları arasında "The Black Issue" (yalnızca renkli modellerin yer aldığı), "Makeover" ( plastik cerrahiden bahsediyor) ve "Rebranding Africa" ​​vardı.   Sozzani, sanatçı Maurizio Cattelan ve Vanessa Beecroft ile sergiler ve performanslarda işbirliği yaptı.  Ayrıca birkaç sergi ve retrospektif küratörlüğünü yaptı: 30 Years of Italian Vogue ( Mario Testino ), Vietnam Story ve My Own Story in Vogue (Bruce Weber), Women (Peter Lindbergh) ve Portraits of Elegance ( Milan Triennale) ve Francesco Scavullo .  2012'de Sozzani, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından Legion of Honor ödülüne layık görüldü .  Aynı yıl Birleşmiş Milletler İyi Niyet elçisi oldu .  2014 yılında, Birleşmiş Milletler'in Dünya Gıda Programı  için açlığa karşı küresel bir elçi seçildi ve 2016'da Swarovski Moda Pozitif Değişim Ödülü'nü aldı.  Sozzani bir dizi hayır kurumuna katkıda bulundu. Condé Nast tarafından yetenekli ve sanatsal açıdan yetenekli olmasına rağmen hiçbiri olmayanlara somut çalışma ve çalışma fırsatları sunmak için oluşturulan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Child Priority'nin kurucu üyesiydi.  Ayrıca, AIDS organizasyonu Convivo ile çalıştı ve Mart 2013'ten itibaren Avrupa Onkoloji Enstitüsü Vakfı'nın başkanlığını yaptı .

Sozzani'nin fotoğrafçı ve yönetmen Francesco Carrozzini (1982 doğumlu) adında bir oğlu vardır. Kız kardeşi Carla Sozzani , bir Milano fotoğraf galerisi ve mağazası olan 10 Corso Como'nun sahibidir. Sozzani'nin yeğeni Sara Maino, İtalyan Vogue'da editördür.

Franca Sozzani Güneş 29° Oğlak(Kova), Asc Yay ve Ay Kova bir  gece haritasıdır.

1.ev Yay ve Oğlak kesmiştir. Asc Yay; uzun ve gür saçları, bilge enerjisi, kültür bakımından zengin, özgür ve bağımsız kişiliği, içine kapanık görünümü diğer taraftan cesur ve atak enerjisi, yetenekli donanımını ve entellektüel ağını anlatırken Oğlak tam bir iş kadını imajını yansıtmaktadır.( Franca Sozzani iş hayatında başarısı ve istikrarı ile moda alanında ismini altın harflerle yazdırmıştır) Asc ve Şiron kavuşumu fiziksel anlamda kendini beğenmediğini, kendi benliği ile ilgili problemleri, yalnızlık duygusunu ve güçlü görünme isteğini yansıtmaktadır.

2.ev Kova’daki Stelyum Franca Sozzani’nin neden Franca Sozzani olduğunu bize en güzel ve en iyi şekilde açıklamaktadır. 2.ev Kova’daki Jüpiter ve Venüs kavuşumu iş hayatında özünden gelen geniş vizyonu, estetiği, gelişmiş fütüristik algıyı ve bakış açısını, zamanın ötesinde düşünmeyi, özgürlüğüne olan sevgisini, mülkiyetten uzak bilinci, telefonla ile işlerinin çoğunu halletmesini ve gününün çoğunun telefonda geçtiğini, sevgi ve bilgi ile sarıp sarmalayan kişiliğini aynı zamanda Güneş Kova bu alanda hedeflerini gerçekleştirmeyi Oğlak’ın son derecesinde sebep ayakları yere basan, disiplin ve çaba sarf ederek elde edilen en önemlisi kalıcı başarıyı göstermektedir. 2.ev Merkür Oğlak iş hayatında ve özünden gelen sözüne sadık kişiliği, iş odaklı zihin yapısı ve hayatını işine adamasını, iş anlaşmalarında adil ve dürüst yapısını , Güneş kavuşumu hayatının her alanında doğru dürüst bir insan olma gayesi ve amacını aynı zamanda saf niyeti anlatmaktadır.  2.Ev Merkür Oğlak ve 9.ev (Rx)Satürn Başak üçgeni çalışma koşulların da ciddiyetini ve kuralcılığını, çok çalışma sonucu uluslararası kalıcı iş anlaşmaları ve başarıyı, 10.ev (Rx)Neptün Terazi karesi kariyer hayatında  fiziksel anlamda daha çok güzellik beklentisini bir nevi güzellik takıntısını aynı zamanda adalet anlayışını, 11.ev Akrep’teki şans noktası ile sextile açısı sahne önünü tuttuğunu koparan, güçlü ve tutkulu kadın imajını böylelikle insanların takdirini (güzellikten çok daha önemli olduğunu) anlatmaktadır. 2.ev Ay Kova kendine dönük gelecekçi yapıyı, insan haklarına saygı ve önem veren tarafını, çalışkanlığı ile insanlara örnek olma amacını,  Venüs Kova Kavuşumu diplomatik ve politik bir insan olduğunu, işbirlikçi ve ortakçı özelliğini, koruyan kollayan kişiliğini, zarif ruhu ve oğlunun hayatta kendisi için çok önemli olduğunu anlatmaktadır.(Franca Sozzani’yi iş arkadaşlarının kadife eldivenin içindeki demir yumruk olarak tanımlaması bu özelliklerinden gelmektedir)

2.ev Ay Kova’nın 7.ev (Rx)Uranüs Yengeç üçgeni evlilik hayatı ve özel ilişkilerinde mesafeli, geleceğe olan bağını ve bu duyguyu karşı tarafa geçirmeyi, (Oğlu Francesco Carrozzini: ‘Annem romantik değildi ama her zaman başarması gereken büyük bir şey vardı. Soğuk ve mesafeli görünebilirdi, ama öyleyse, gerçekten öyleydi. Ve benim özgür bir adam olmamı istedi.’)10.ev (Rx) Neptün Terazi Üçgeni kariyerindeki derin ve gelişmiş vizyonerlik özellikle görsel estetik, çağın ötesine geçebilme gibi vizyonlarını, 10.ev Arcturus üçgeni bu anlamda kariyerinde kazandığı ünü, 7.ev (Rx)Phact İkizler üçgeni ilişkilerinde ve anlaşmalarda kişiler tarafından vizyonerliğinin ve özgür düşünme gücünün olumlu etkilerini ve çevresi tarafından bu özelliğinden dolayı övgüler alması, 7.ev (Rx) Capella İkizler üçgeni iş anlaşmaları ya da evlendiği kişi ile sonrasında çok iyi dost ve arkadaş kalabilmesini, Vesta Kavuşumu çalıştığı alanda bir yıldız olacağını, 8.ev (Rx) Plüto Aslan karşıtlığı kan hastalıklarına ve bağışıklığına dikkat etmesi gerektiğini, ilişkilerinde karşı tarafı dönüştüren ancak kendisinin dönüşme güçlüğünü, duygusal yapıya sahip olmadığını bu sebeple birden fazla ilişkiye açıklığı, iş alanında yaşamış olabileceği mobbingi, 2.ev Venüs 8.ev (Rx) Plüto karşıtlığı iş hayatında sevdiği ve değer verdiği biri tarafından olmuş olma potansiyelini de anlatmaktadır.

4.ev (Rx)Miraç Koç anne babasının istediği kişi ile evlendirme gayretlerini 4.ev Lilith Boğa kavuşumu olumsuz sonuçlanacağını aynı zamanda anne ve  baba evinde yaşamış olabileceği olumsuz olayları ve aile hayatından kendini özgürleştirme isteğini anlatmaktadır.

5.ev Boğa çocuğu olursa erkek çocuk sahibi olacağını (Sozzani’nin 1 oğlu bulunuyor), 6.ev İkizler gündelik ve iş hayatından dinamik, meraklı, araştıran, eğitime önem veren ve kontrolcü yapısını anlatmaktadır.

7.ev (Rx)Uranüs Yengeç 9.ev Mars Terazi karesi özel ilişkilerinde umarsız hareket etiğini, sinirsel anlamda hassasiyeti, yaşadığı sansasyon yaratan bir ilişkiyi (Franca Sozzani 20 yaşında hamile kaldıktan sonra oğlunun babası ile evlenmiş ,4 ay sonra da boşanmıştır, oğlu annesinin hayatını çektiği belgeselde bu konu ile ilgili sorular Sozzani’ye yöneltmiştir) , eş kaybını , 9.ev Juno Terazi ve Mars Terazi kavuşumu yabancı uyruklu eşi ,  4.ev Lilith sekstili küçük yaşlarda özgürlük arayışı sebepli ailesinden kendini özgürleştirmeyi anlatmaktadır.

8.ev Vertex Yengeç kadersel hamileliği ve hamileliğin hayatındaki dönüşümünü, 8.ev (Rx) Plüto Aslan 10.ev (Rx) Neptün Terazi sekstili kariyerinde yüksek yaratıcılığını, hayal gücü ve yaratıcı gücünü gerektiği kadar kullanmayı, yoğun duyguları, gizemli ve entellektüel konulara merakını, doğayı özgürce yaratıcı güç gibi kendi tarafına kullanabilmesini, dünyayı değiştirmek istercesine dönüştürücü hayallerini kariyerine yansıtmasını ve kabiliyetini, ülkeleri ilgilendiren konulara merakı ve Vogue Italia kapaklarına yansıtmasını anlatmaktadır.  (Sozzani; modayla sanatı aynı potada eriten disiplinler arası yaklaşımı, sansasyonel konuları masaya yatıran devrimsel sayıları ve çarpıcı kapaklarıyla Vogue İtalya’nın günümüzdeki saygın imajının mimarı. İkonik genel yayın yönetmenini, yüksek modada siyah modellere görünürlük kazandıran A Black Issue'dan Daphne Guinness'li Future Couture'a hafızalarda yer edinen Vogue İtalya kapaklarıyla anıyoruz.)

9.ev (Rx) Satürn Başak köklerden gelen inancı, kendi kurallarına göre inancını yapılandırmayı, ASC Yay kare açısı sağlığına dikkat etmesi gerektiğini, eklemler mide bağırsak ve cildi anlatmaktadır. Franca Sozzani’nin 2.ev Güneş 29° Oğlak 7.ev (Rx) Uranüs Yengeç 150’lik açısı iş anlamında kurumsallığın dışına çıkarak bireysel anlamda kariyer yolunu seçseydi ilişkilerinde yine özgür hissedebileceğini ya da ortak yapısını iş hayatına geçirebilseydi bir anlamda maaşlı değil kendi patronu olarak kariyerini ilerletmesinin ve 9.ev (Rx) Satürn Başak ile 2.ev Vesta 150’lik açısı maaşlı çalışma hayatının sağlığına iyi gelmediğini anlatmaktadır.

Franca Sozzani:  “Hayaller bedavadır. Hayal kurarken cimrilik edilmez. Hayalimiz büyük olmalı.” Bu cümleyi tüm moda fotoğraf çekimlerinde benimsemiş. St Petersburg’da donmuş bir nehirde yapılan çekimlerde kıyafetler dışında manzara fotoğraflarına yer vermiş ve bu fotoğraflarla okuyucuya hayal etme imkanı sunmuş. Belgeselini izlerken en etkileyici çekimlerden biri BP’nin petrol sızıntısını konu alan fotoğraf çekimleridir.  


ASTRO-SHERA



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ