İNGİLTERE KRALİÇESİ ELİZABETH ALEXANDRA MARY WİNDSOR NATAL HARİTA VE 2021 TRANSİTLERİ

 

İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth, Elizabeth Alexandra Mary Windsor resmi olarak 2 Haziran 1953 yılında taç giyerek 67 senedir halen Birleşik Krallık’ın tek kraliçesi olarak kraliyeti yönetmektedir. 1953 yılında 8000 davetlinin katıldığı taç giyme töreni ile kilisenin mihrabında kraliçe adaleti ve krallığının kanunlarını koruyacağına ve Anglikan inancını savunacağına söz vererek 27 yaşında taç giyme yeminini etmiştir. İngiltere kraliçesi 2. Elizabeth Windsor sadece İngiltere değil kraliçe olduğu günden bu zamana kadar tüm dünyanın da ilgiyle ve merakla takip ettiği güçlü bir dünya lideri yeri doldurulamayacak bir sembol haline gelmiştir. İngiltere kraliçesi Elizabeth; sadece kraliçe ve liderlik imajı ile değil yaşam tarzı, giyimi, gün içerisinde sabahtan akşama kadar yaptıkları da dahi merak edilen ve takip edilen bir kraliçedir. Hatta bugüne kadar İngiltere tarihinde uzun kraliyet yönetimi etkisi ile de tabii ki gerek politik kararları gerek aile yaşantısı ile bu kadar ilgi çeken kendinden bahsettiren ve konuşulan bir kraliyet üyesi ve yöneticisi var mıdır sorularını akıllara getirmektedir.

Hakkında bu kadar bahsedilen ve merak edilen İngiltere Kraliçesi tam adı Elizabeth Alexandra Mary Windsor’ın natal haritasına baktığımızda gece haritası olduğunu ve ilk dikkatimi çeken Satürn’ünün Retroda ve 9.evde MC’de yer almaktadır. (Rx)Satürn haritalar otomatikman karma ile doğmaya müsaittirler. Akrep burcunda (Rx)Satürn  tam bir değişim dönüşüm karmasını ifade etmektedir. Bu değişim dönüşümde 9. Ev konuları yüksek eğitim, politika, siyaset, uluslararası ilişkiler, devlet yönetimi, gizli işler, dini olaylar, topluma hitap etme, insan psikolojileri, subliminal mesaj verme alanlarında gerçekleşmektedir. Buna ek olarak 9. ev yüksek öğretim akademik  alanı da ifade ettiğinden, yüksek eğitim alamadığını, eğitim seviyesinin çok yüksek olmadığını da söyleyebilirim. (Kraliçe Elizabeth’in hayatına baktığımızda Ortaokul öğrenimini dışarıdan saraya gelen özel hoca ile ancak tamamlayabildiğini, okumak istese de kraliyet ve aile kuralları gereği eğitime devam edemediğini, onun yerine saray adabı ve kilise eğitimlerinin ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Bu şekilde geleneksel tarafının ortaya çıktığını anlıyoruz.)

Diğer önemli bir konu ise Ay burcu Aslan 7. Evinde, duygularını bastırma ve gizlemek konusunda tam bir kapalı kutu aynı zamanda aşk kadını ve evliliğinde idareci kontrolü elinde bulunduran kadını anlatmaktadır. 7.ev evlilik, ortaklıkları ifade ettiğinden özellikle bu alanlarda ketum bir duruşundan da bahsedebilirim. Ceres in 7.evinde olması da evlilik hayatına çok önem verdiğini hatta beslendiği alan da diyebilirim ki Ceres beslendiğimiz alanı anlatır; 1.evinde Kova burcunda yer alan Jupiter ile karşıt açısı bulunmakta. Jüpiter Ceres, Jüpiter ay karşıtlığı bulunmaktadır. Yükselen ASC Oğlak burcu olan Elizabeth Windsor’ı bu karşıt açı kendi evlilik hayatını özgürce yaşayamadığını göstermektedir. Her ne kadar kraliyet ailesi ile ilgili tüm haberler dünya manşetinde  olsa da kendi içinde arzu ettiği gibi bir evlilik hayatı yaşayamadığını da anlatmaktadır. Kocası Philip ile 8 yaşında tanışan ve 13 yaşında aşık olduğunu hissederek gelecekteki eşi ile flört kararı alan kraliçeyi; toplum önündeki duruşunun kendi özel hayatında zorluklar ve özgürlüğünü kısıtlamış olduğunu da söyleyebilirim. Aynı zamanda kraliyet yıldızlarından olan Regulus’un 7.evinde olması da göz önünde ve kraliyet soyundan bir evliliği anlatmaktadır.

ASC Oğlak olması aileden baba soyuna yüksek bağlılığı hayranlığı ve aynı zamanda 1. Evde olduğu için sert bir kadın görüntüsünü anlatmaktadır. Ancak Kraliçe Elizabeth in 1.evi Kova burcunu da ağırlamaktadır. Jupiter ve Mars'ın Kova'da 7.evi ile karşıt açısı ise kraliçenin özgürlükçü ve gelenekçi yapı arasında içsel olarak çatışma hissettiğini anlatmaktadır. Bu çelişkili ruh hali evlilik hayatına 7.evine baskı yapmaktadır. Aynı zamanda 1.evinde Kova’da yer alan Mars ve Jupiter’in 9.evde ki Satürn’e de kare açıları mevcut; bu da  dış politikada, eğitim alanında zorlandığını kendini eğitim anlamında sürekli eksik hissettiğini ve Kraliçe’de bu duygunun baskı yarattığını söyleyebilirim. Hem saraya ve soyuna bağlılık hem arzu ettiği eğitimi saray otoriteleri gereği alamayışı Kraliçe Elizabeth’i ülke meselelerinde ve dış politikada zorlayan ana konulardan biri. Ay burcunun Aslan olması ve açıları hissettiği bu eğitim eksikliği, duyguları zorlansa da dışarıya yansıtmayacak ketum bir karakteri göstermektedir.



Kraliçe Elizabeth’in haritasında Jüpiter 1.ev de Kova da yer alıyor. Jupiter Kova’da muazzam büyük geniş bir çevreyi ve vakıf, cemiyet, kuruluşları anlatmaktadır. Kraliçe Elizabeth’in Anglikan kilisesi başı olması zaten bir çok vakıf yardım kuruluşları ile hem kendisinin hem kraliyetin ilgili olduğunu göstermektedir. Kova zaten başlı başına vakıflar, dernekler, cemiyetlerken Jüpiter Kova ise bunun çok geniş çok daha büyük halidir. 1.evinde olması ise bu girişimleri ile göz önünde, sahnede olması demektir. Jupiter Kova optimist bir zeka ve özgüveni de anlatmaktadır. Kraliçe Elizabeth sayısız defa yabancı ülkelere ve İngiliz Uluslararası Topluluğu ülkelerine yolculuk yaparak tarihteki en çok gezi yapan devlet başkanı olmuştur. (Jüpiter Kova etkisi.)

Kraliçenin Mars’ının Kova da olması ise dinamik ve aktif bir zihni bize anlatıyor. Duygularını kalbini anlatmaktan çok devamlı fikir üreten, teknik bir zihin. Ancak bu zihin 7.evinde bulunan Neptün ile karşıtlık yaşıyor. Kraliçe’nin haritasında hem Mars Neptün karşıtlığı hem Satürn Neptün karesi mevcut. Kraliçe'nin haritasında yer alan ve Neptün karesi sistemi iyi idare etmesi gerektiğini gösteriyor. Gerçeklerden kaçmak, kurban psikolojisi, şansı çok iyi değerlendirememek, zaman ve stres yönetimi konularında olumsuz etkilerini anlatmaktadır. Ve bu etki Kraliçe Elizabeth’i 1,7 ve 9.ev konularında sıkıştırıyor. Yani toplum önü, evlilik hayatı, eğitim ve diplomatik ilişkiler. Neptün’ünün Aslan da yer alması ise çocuk arzusu ve çocuklarını büyütme yöntemi ile ilişkilidir. Kraliçe Elizabeth’in 6. Evine baktığımızda Yengeç ve Sirius yıldızı yer almaktadır. Anaç ve çocuklarına bağlı bir kadını anlatır. 4 Çocuk sahibi olan Kraliçe Elizabeth’in 3 çocuğunun evliliklerinin parçalanması ve Oğlu Prens Charles ile Evlenen Galler Prensesi Diana’nın trajik trafik kazasını 6.evinde yer alan Plüto ile 2.ev deki Merkür’ün tetiklenmesi bize çok iyi anlatmaktadır. Çocuklarından yana trajik olaylar yaşayan bir kadını öngörmekteyim. Merkür’ün Koç burcunda ve 4°lerde yer alması ise oldukça fevri, egosantrik, çocuksu bir kadını anlatıyor. Merkür Koç – Yengeç’teki Plüto kare açısı çocukları için her şeyi yapabilecek bir kadını bize anlatıyor. Venüs’ünün Balık ta ve 1.evde olması dıştan görünümünün imaj olarak yumuşak ve naif olduğunu inanç, ruhsallık ve maneviyat ile derin ve güzel kontakta olan bir kadını gözler önüne sermekte. Her şeyi doğru ve iyi olarak insanlık adına düşünür ve korumaya çalışır. Bunu da tüm içtenliği ile arzu eder ve ister.

Plütosu Yengeç muazzam bir kadın lideri anlatmaktadır. Hayatları boyunca sarsıcı olaylar yaşarlar. Astrolojik bilgilerimize göre haritadaki Plüto Yengeç; hayatındaki sarsıcı olayları şans olarak algılarsa tam peygamber niteliğinde bir kadına dönüşür ve dönüştürür. Anne kökleri ile hiç görüşmez ve anlaşamaz. Kraliçe Elizabeth’in hayatından bildiğimiz baba kökleri ve soyuna ve kendi özüne daha bağlı bir imaj çizdiğini görebiliyoruz. Plüto Yengeç uzaklarda yaşama arzusunu barındıran ancak özünden bağlarından bir türlü kopamayan kişiliği de anlatmaktadır.

Elizabeth’in 8.evi ise Terazi ve Spica yıldızı yer alıyor ve Şans Noktası yine bu evde. Para, aileden gelen kaynaklar, miras konularında şanslı bir haritayı bize sunuyor.

Elizabeth Alexander Mary Windsor’un natal haritasında Güneş’inden önce anlatılması gerektiğine inandığım çok önemli açıları vardı. Güneşi 0° lerinde Boğa Kadını Kraliçe Elizabeth. 3. Evi Boğa da ailesine ve topraklarına bağlı bir çocukluk 4.5. evleri ise İkizler ailesi ile beraber çocukluk dönemi çok neşeli ve mutlu geçtiğini anlatmaktadır. Erken yaşta evliliği seçmesi ve erken yaşta gelen kraliçelik ünvanı ve bunun sorumluluğunu her ne kadar doğum haritasındaki açılar zorlasa da ciddiyetle ele almış, devlet yönetimi konusunda her ne kadar eğitim eksikliğini hissetse de vakıflar, dernekler ve cemiyetler ile ülkesine yeterli olmaya çalışmış bir kadını gösteriyor. Daha da görünür olan aile ve çocuklarının hayatındaki trajik olaylardan sonra evliliğini sürdürebilmek adına çok çaba harcamış olduğunu da göstermektedir. Burada eşinin desteğinden de  Kraliçe Elizabeth’e bahsedebilirim.

Özetlersem ; gelmiş geçmiş tarihe damga vuran ve vuracak, aynı zamanda hatırlanacak olan ve global anlamda sembol olmuş ender kadın liderlerden İngiltere Kraliçesi Elizabeth Alexandra Mary Windsor kraliyette bulunduğu 67 senelik dönemde neredeyse tüm dünyanın özellikle kadınların hayranlıkla giyiminden alışkanlıklarına, ülkesine bağlılığına ve diğer taraftan yaşadığı olaylar ile merakla izlediği ve takip ettiği bir güç sembolü haline gelmiştir.

Elizabeth’in 2021 transitleriyle beraber natal harita analizi için öncelikle 1.4.7. ve 10. evlerdeki gezegenler harita yorumlarken öncelikle dikkatli edilmesi gereken köşe evlerdir. Köşe evler doğanın döngüsüyle ve hayat ağacı sembolü ile ilişkilidir. 1.ev doğum anı durumlarını, ne şekilde doğduğumuzu ve küçük yaşlardaki sağlık potansiyellerini gösterebilmektedir. Yükselen burç ve yönetici gezegeni dış görünüş, metabolizma, genel sağlık ve yaşam uzunluğuyla ilgili bilgiler de verir. Yükselen burç, yöneticisi ve 1.evdeki gezegenlere bakılarak kişinin hastalıkları yenme ve hayatta kalma gücü de analiz edilebilir. Ancak Satürn gezegeni burada olumsuz açılar ile güçlü bir konuma geçtiğinde tam tersi durumlar da söz konusu olabilir.

Elizabeth’in haritasını 17 Ağustos 2021 transitlerini göz önüne alarak bakarsak ilk köşe ev olan 1.evinde kovada önemli kardinal gezegenlerin Satürn ve Jüpiter'in (Rx) olması gibi yoğunluğundan ve öneminden bahsedebilirim. 1.evi Balık kesmektedir.

Ephemeris bilgilerine göre; Satürn kovada 23 Mayıs 2021 - 11 Ekim 2021(Rx), Jüpiter ise balıkta 23 Mayıs 2021 de (Rx) konuma geçiyor ve 1 Ağustos 2021 de Kovada (Rx) konuma 18 Ekim 2021’e kadar devam ediyor. Elizabeth’in haritasında da görüldüğü üzere 1.evde (Rx) Satürn sağlık potansiyelini göstermektedir ve sağlık konularında kraliçeyi epey zorlayacak gibi görünüyor. Zaman olarak ta Retro tarihler aralığını verebiliriz. 2021 Mayıs-Ekim arası olarak. Özellikle de Temmuz sonu ve Ağustos ilk haftası daha yoğun açılar mevcut. Aynı zamanda natal Satürn’ü Akrep’te 9.evde ve (Rx) konumda bulunan kraliçe 1.ev Kova’daki transit (Rx) Satürn ile natal Mars’ın kavuşumunu ve (Rx) Jüpiter ile Natal Jüpiter kavuşumunu bir arada yaşayacak.

Elizabeth’in 1.evin yöneticisi Kova’nın 6.evin yöneticisi Yengeç’e göre yüksek konumlandığından küçük yaşları dışında fazla fiziksel anlamda ciddi sağlık problemi yaşamamıştır. Ancak Natal Mars’ın Kova’da 1.ev konumu sakarlık gibi zihin kazalarını ve bu sebeple yaşanabilecek kazaları da gösterebilmektir. 2021 de transit (Rx)Satürn ve (Rx) Jüpiter bağışıklığın düşmesi ve zayıf bünye demektir. Transit Satürn ve Natal Mars kavuşumu 1.ev Kova’da tansiyonu , kraliçenin 1.evdeki Natal Jüpiter ve Natal Mars kavuşumu da tansiyonu kontrol altına almadaki sıkıntıyı gösterebilmektedir. Jüpiter genişletir ve büyütür. Aynı zamanda Merkür'ü Koç ve 1.ev Kovadaki Mars baş bölgesini ve tansiyon sebepli bir kanamaya, kalp genişlemesine eğilimi de gösterebilmektedir. Mars kovada sakarlık gibi kazaları da anlattığından bu konuda kraliçenin yaşı icabı da dikkatli olması gerekiyor. Bununla birlikte 1.ev Kova’daki Juno'nun Jüpiter ile kavuşumu ve Satürn karesi eşi ile de birbirlerine yakın sürede beraber yaşayacakları ciddi sağlıksal konuları, eş kaybını da  gösterebilmektedir.

(Rx) Jüpiter aynı zamanda kraliçenin kendi içine kapanacağı ve inançtan uzaklaşacağı dönemi de göstermektedir. Bir anlamda kraliçe artık matematik yapmaktan vazgeçecek. 7.evindeki transit Aslan’daki Güneş’in Natal Lilith kavuşumunun 1.ev Kova’daki Jüpiter ve Mars karşıt açısı ve 1.evdeki (Rx) Satürn etkisi ile eşi Kral Philippe ile Kraliçe'nin birbirlerine yakın zamanlı aramızdan ayrılışlarını da anlatabilmektedir.

ASTRO-SHERA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ