ROBIN WILLIAMS NATAL HARİTA OLUMLU, OLUMSUZ VE NÖTR YILDIZLAR İLE ASTROBİYOGRAFİ

 



Yaşamı süresince filmleri ile adeta tüm dünyaya ilham ve moral kaynağı olmuş olan ünlü komedyen aktör Robin Williams 21 Temmuz 1951 Chicago, Ilinois’te doğmuştur. Doğaçlama, karakter komedisi ve sürreal mizah alanında sayısız film ve eserleri ile kalplerimize taht kuran Robin Wiliams’ın ani ölümü sevenlerini çok üzmüştü.


Robin Williams Güneş 9.ev Yengeç, ASC Akrep ve 4.ev Ay Balık bir gündüz haritasıdır.

Fazlasıyla su yoğunlukta bir harita görmekteyim. Su yoğunlukta haritalarda fazla derinlik (mistizm,mystism), hassasiyet, empati ve ince bir mizah vardır. Robin Williams kendisi de çektiği filmlerin çoğu izleyenleri hayal dünyasına yönlendiren, güldüren ve aynı zamanda düşündüren filmler olmuştur. Filmlerinin müdavimi ise en çok çocuklar olmuştur. Bu gibi haritalarda taklit yeteneği de güçlüdür. Williams’ın izlediğimiz çoğu filmde baş seslendirme aktörlerinden biri olduğunu da biliyoruz. Haritasında sabit karenin yoğun olduğu Kova-Aslan, Boğa-Akrep aksında enerji yoğunluğu vardır. İstikrar, kontrol, derinlik, değerlerin sapmaması, mülkiyet kavramı aynı zamanda inandığı ve hayata kattığı şeylerin sarsılmayacağını ve hiç kimse tarafından da sarsılamayacağını gösteren bir enerji vardır.

Robin Williams’ın haritasında öncelikle olumlu yıldızlarına baktığımda ilk olarak Terazi'deki Arcturus yıldızının 12.evinde (Rx) pozisyonda Merkür ile sextile, 9.evdeki Güneş ile de karesi bulunmaktadır. Kendini ait hissetmeme ve mesleki  ilişkiler ile ilgili bilinçaltında  zariflik, elegantlık, utangaçlık gibi hallerini göstermektedir. 8.ev Sirius Yengeç'in Mars ve Uranüs ile kavuşumu, Jüpiter ve Neptün karesi ünlü aktörün idealist ve optimist yapısını aynı zamanda fazla gurur ve duygusallığını aynı zamanda spiritüel yeteneklerinden dolayı gelir artışları ve parayı dağıtma enerjisini göstermektedir. 8.evinde bulunan Phact yıldızının Plüton ve Merkür ile sextile, Neptün ile de üçgen açısı sanatta devrim yaratan aynı zamanda da bu sanatsal yeteneğinin bütün nesiller tarafından bilineceği aynı zamanda sanatsal yeteneğinin insanlar, gençler arasında konuşulacağı ve insanların bunlardan örnek ve ilham alıp Williams’ın yolundan gidebileceğini anlatmaktadır. Şans noktası ise 9.evinde MC ile kavuşumda ve Merkür sextile açısı bulunmaktadır. Uluslararası başarı alanında yıldızların şans ve desteğini görmekteyiz. 8.evindeki Rigel yıldızının Plüton ve Jüpiter sextile açısı, Neptün ile de üçgen açısı her anlamda teknik ve artistik kabiliyeti, mizahı, zenginlik ve bu zenginliğin getirdiği mutluluğu göstermektedir. Aslan'daki Plüto-Merkür kavuşumu daha çok gençlerin, yeni nesilin örnek almak istediği bir kişi  ve pahalı sanat anlayışını anlatmakla birlikte yazarlık yeteneğine de sahiptir. Alpheratz sabit yıldızının Uranüs ve Mars ile kare, Neptün ile karşıt, Jüpiter ile de kavuşum açısı bir o kadar tanınmışlık ve anlayış verirken Uranüs kare açısı geniş bir çevresi olmasına rağmen özgürlüğüne düşkün olmadığını insanlarla bir arada olmayı sevdiğini yalnızlıktan hiç hoşlanmadığını göstermektedir. Kraliyet yıldızı Regulus 10.evde ve (Rx)Şiron ile üçgen açısı ve MC'ye çok yakın konumda bulunması sanat hayatında ani yükselişler sonrası ani düşüşler yaşamış olsa bile hep mutlu olduğunu, umutsuzluğa hiç düşmediğini ve mesleğine karşı sonsuz tutkusunu ve işinin arkasında durduğunu anlatmaktadır. Aldeberan sabit yıldızı ise ünlü aktörün haritasında 7.evinde; ve 10.evinde bulunan Venüs Başak ve 4.evde yer alan Ay Balık ile kare açısı evlilik ve meslek hayatı arasında ilişkisel anlamda zaman zaman arada kaldığını ve bu sebeple evliliklerinde yanlış cümleler sarfettiğini de anlatmaktadır. (Williams'ın ilk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunmakta ve 2011'den beri Susan Schneider ile evliydi.) 5.ev Jüpiter Koç ile 9.ev Merkür Aslan üçgen açısı  ünlü aktörün çocuk sevgisini ve 1 den fazla çocuk istediğini ön plana koyuyor. Ve en büyük sosyo beşeri eğitimini çocuklarına kendisinin verdiğini göstermektedir.



Ünlü komedyen aktör Robin Williams’ın haritasında yer alan olumsuz yıldızlar ile birlikte incelediğimde Zosma malefik sabit yıldızının 10.evinde Venüs kavuşumu, Uranüs, Mars ve ASC ile sextile’i, Ay ile de karşıtlığı ünlü aktörün çok çalışkanlığını aynı zamanda herkesten iyi bilirim tutumunu da anlatmakta ve maddi olarak kazanması gerekenden daha az kazandığını göstermektedir. Ancak çokça çalışma ile güç kaynağı olarak yıldız burada yerini almıştır. Zosma yıldızının MC’ye yakın konumda bulunması ASC ile de sextile açısı genç yaşlarından itibaren giderek yükselen ününü ve çok yüksek şöhreti anlatmaktadır. (1987'de Günaydın Vietnam filminde askeri bir radyo muhabirini canlandırdığı rolüyle dünya çapında ünlenen Williams, yalnızca komedi filmlerinde değil dramalarda da başarılar elde etti. 1997 yılında Empire Magazine dergisinin gelmiş geçmiş en yetenekli 100 oyuncu listesine 63. sıradan girdi. Entertainment Weekly tarafından yaşayan en komik adam seçildi. Sahne hayatı boyuncaysa bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görüldü.) 11.ev Terazi’deki (Rx) Algorab sabit yıldızının 8.ev Uranüs Yengeç ve Mars ile karesi ve 5.ev Jüpiter Koç ile karşıtlığı ve Neptün kavuşumu ün ve şöhreti ve  burada bulunan Spica yıldızıyla beraber eşcinsel rolleri oynama isteğini de anlatmaktadır. Ünlü aktörün haritasında 7.ev Algol sabit yıldızının, MC ve Mars ile kare, 9.ev Güneş Yengeç ile sextile, 11.ev Satürn Başak ile üçgen açısı geçmiş yaşamlardaki travmatik bir ölümü simgelemektedir. Alhecka sabit yıldızının Merkür ile sextile açısı el sanatları konusunda da ünlü aktörün yeteneğini, Hamal sabit yıldızının Ay Balık sextile açısı, Venüs ile de üçgen açısı hassas boyun sağlığını, mesleğine olan hırsını göstermektedir. 1.ev Yay Antares ve 7. Evindeki Aldeberan karşıtlığı ise dış imajında dikbaşlı, macera ruhlu görünümünün yanı sıra evlilik hayatında dürüst, bütünlüğe önem veren, cesur ve güzel sözler sarf eden bir adamı da anlatmaktadır.

5. evinde bulunan Scheat yıldızının Şiron ile kare, 11.ev Satürn Başak ile karşıtlığı ve 9.ev Güneş Yengeç üçgen açısı yüksek derecede sanat, müzik, dans, şiir ve edebi ifade taklit yeteneği ve başarısını gösterirken Güneş in tepe noktasına yakın konumu ve 8.evi Yengeç'te yer alan Mars ve Uranüs kavuşumu bir anlık karar ile kötü bir sonu göstermektedir. Elnat yıldızının 9.ev Merkür Aslan sextile açısı kadersel olarak bedensel hastalığını ve ünlü aktörün Parkinson hastalığı ve son aşamalarında çare olarak kendini asarak intihar etmesini Algol ve açıları ve aynı zamanda 8.evinde yer alan Uranüs ile Mars kavuşumu anlatmaktadır.(Anlık bir karar ve hastalığın ilerlemesi ile daha fazla acı çekmemek için Ay Balık'tan da sebep ölümden de korkmadığı için bu sonu kendi iradesiyle seçtiğini öngörebilirim.)

Aynı zamanda MC Aslan da yer alan Plüto Merkür kavuşumu ünlü aktörün yüksek derecede zihinsel dönüşümünü, ikna gücünü ve oynadığı filmler ile rollerin derinliğini ve bunu çok fazla insana geçirebilmiş olduğunu bununla birlikte çok yüksek tutku gücünü bize anlatmaktadır.

Alphecca sabit yıldızının Ay üçgen açısı onur ve itibarı anlatırken yaşamı süresince doruk deneyimler yaşadığını da göstermektedir.

(Ünlü oyuncu Robin Williams oynadığı her filmde yapımcılara belli sayıda evsiz insanın film setinde görev almasını şart koşmuştur. Bu sayede 1000'in üzerinde evsize yardımcı olmuştur.)

 ASTRO-SHERA

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ