MASUMLAR APARTMANI DİZİSİ NATAL,SOLAR DÖNGÜ VE PROGRESS ANALİZİ

 


Masumlar Apartmanı dizisi Natal harita; Güneş 6.ev Başak, ASC Anaretik Koç, Ay 5.ev Aslan bir gece haritasıdır.

12.ev Koç; bilinçaltı çocukluk dönemi travmalarını, Lilith Koç çocukluk dönemi olumsuzluklar, şiddetler ile dizinin temasının bu konular üzerinde kurulduğunu anlatmaktadır.

1.ev Boğa’dan sebep; dizinin yayınlandığı kurum için iyi bir yatırım ve konfor yataracağını göstermektedir.

2. ev ve 3.ev İkizler KAD ile kavuşumdaki 3 Silahşörler Phact, Capella ve Rigel; senaryo kuvvetini, dizinin 18 yaş üstünün yaşadığı dönemi anlatması, dizideki eğitim sorununu, efektif cümlelerin kurulduğu, genç ekibin çalıştığı ve yeniliklere açıklığı aynı zamanda dizinin insanlara entellektüel bir vizyon açtığını göstermektedir. Ana amacının; Gençlere hitap eden bir produksiyon olduğunu göstermektedir. (Yapılan araştırmaya göre en çok genç nüfus Masumlar Apartmanı Dizisini izlemektedir.)

3. ve 4.ev Yengeç; anne-baba güvenlik alanları ve bu anlamda amacını da göstermektedir. Geçtiğimiz sene; Kuzey Ay Düğümü Yengeç olduğundan o dönem anne teması üzerinden dizinin konusunun belirlenmesi doğru zamanı ve dizinin amacına da hizmet ettiğini göstermektedir.

5.ev Venüs Aslan ve Ay Aslan bulunmaktadır. 5.ev Venüs Aslan’ın 1.ev Uranüs Boğa karesi; babadan gelen eksikliği, babadan kaynaklı aldatma hikayeleri ve uçlarda olayları, travmatik çocukları aynı zamanda dizide babalarının şeker, alzheimer ve kalp problemini anlatırken Ay Aslan ise babadan sebep 2.planda kalan ve duygularını bastırmış olan çocukların hayatlarını da anlatmaktadır. (Han’ın babasının işini devralması farklı alanlara yönlenemeyişi Ay Aslan’dan kaynaklanmaktadır)

6.ev Güneş Başak ve 12.ev(Rx) Neptün Balık karşıtlığı; Güneş’in zararda çalışmasını ve hareket edemeyen, evde oturan, majör psikolojik depresyondan sebep hareket edememelerini göstermektedir. 6.ev Merkür Terazi ise zihinsel anlamda devamlı denge birbirleri ile denge kurmaya çalışmalarını anlatmaktadır.

7.ev DSC Aneratik Juno Terazi ise; devamlı evlilik, evlenme ve evlenme merakı, özel ilişkiler ile ilgili temanın ön planda olmasını göstermektedir. (Safiye’nin eski ilişkisi, Gülben’nin Esat ile durumu, İnci ve Han’ın evlilikleri, babalarının devamlı eski aşkını hatırlaması, annelerinin devamlı evlilikten soğutma çabaları, İnci’nin en yakın arkadaşının patron ile ilişki yaşıyor olması vs..) Dizinin içerisinde ilişki problemi olmayan kimse olmadığını göstermektedir.

8.ev Akrep Euterpe ile Juno partil kavuşumu; Safiye’nin devamlı kök bağını kurduğu annesini görmesini anlatmaktadır.

9.ev Pallas ve 10.eve taşıyan Oğlak’taki (Rx)Jüpiter, (Rx)Satürn ve(Rx)Plüto Stelyumu; çok kuvvetli senaryo alt yapısını ve senaryoyu aynı zamanda baskın 10.ev sert, kült unutulmayan insanların hayatlarına etkisini göstermektedir. (Anneyi halen unutamıyorlar, babayı halen affedemiyorlar) Tam Satürn Oğlak’tan Satürn Kova’ya geçişte Pallas’ın bulunması ise dizi açısından çok olumlu bir stratejiyi anlatmaktadır.

11.ev Ceres Balık ise; dizinin insanları beslendiği alanın psikoloji olduğunu ve insanlara devamlı bunalım, ölüm, bağımlılık, depresyon, korkular üzerine temaların projektörünü tuttuğunu göstermektedir. ( Safiye’nin evden çıkma korkusu, kardeşlerin birbirine bağımlılığı, babalarının yatağa bağımlı hastalığı, hijyen takıntısı)

12.ev (Rx) Mars Koç ise; güdüsel tüketimi de anlatmaktadır. (Dizide Kıyafetlerini kirlendiğini çöpe atan diğer taraftan ise çöpe giden yemeğe üzülen, tüketim bilincinin olmadığı bir aileyi izlemekteyiz)

Masumlar Apartmanı’nın Solar Döngü Analizi’ne (önümüzdeki 1 sene süresince nasıl ilerleyeceğine) geldiğimizde ise;

Masumlar Apartmanı dizisi Solar Döngü Analizi; Güneş 3.ev Başak, ASC Anaretik 29° Yengeç geçişli Aslan, Ay 6.ev Oğlak bir gece haritasıdır.

ASC Yengeç 12.ev sınırı ve son derecelerinde sebep; bilinçaltı alanında duygusal dalgalanmalara yatkınlığı, muhafazakarlığı, anne ile bağlantıyı, duygusal reaksiyonları, duyguları bastırmayı ve olduğu gibi görünmediğini işleyeceğini görmekteyiz. (Dizide konu olarak izlediğimiz; anneden gelen karma ve duygusal yaralanmalar sebebi ile kendini dışarıya kapatmış ve kendi içinde geçmiş çocukluk travmalarından sebepte kendini toplumdan dışlanmış ve farklı hisseden, anneden gelen olumsuz karmadan kendilerini muhafazakar bilince hapsetmiş ve aile fertleri dışında kimseye güven duygusu geliştirememiş bir aileyi izlemeye devam edeceğiz).

ASC  Aslan 1.ev ise; gücü, sahnedeki yüksek duruşunu, bilinçaltındakileri dışarı vuran senaryo çatısını, başarı hırsını dizinin oyuncularının hem karizmatik hem fiziksel anlamda çekici hem de rol kabiliyeti yüksekliğini daha çok göreceğiz.

2. evi Başak ve Aslan kesmektedir. Dizinin konusunun benlik ve psikolojik sağlık, temizlik takıntısı ile ilgili olduğunu göstermektedir. Bu konumdaki Başak’ın gülmeye güldürmeye ihtiyacı da olduğundan; dizide zaman zaman izleyicileri negatif ve depresif etkiden korumak için gülmeye güldürmeye yönelik sahnelere de yer verecektir. Aynı zamanda 2.ev Başak’taki Zosma dizinin konusunun özden akıl sağlığı ile ilgili olduğunu Polyhymnia sabit yıldızı kavuşumu ise bu anlamda oyuncuların üstün rol yeteneği ve yaratıcılığını daha vurgulayacaktır.

3.ev Güneş Başak; dizinin konusunun ağırlıklı olarak temizlik, hijyen ve kardeşler arasında geçtiğini, analizci ve aşırı detay sahnelerin varlığını gösterirken Mars Başak ve Terazi geçişinde kardeşlerin birbirinin bakımını üstlendiğini ve bu anlamda mücadele konularına yer verecektir. 3.ev Güneş ve Mars’ın 9.ev (Rx) Neptün Balık karşıtlığı; küçük yaşlarda başlayan kişilik bölünmesini, başka kimliklere bürünmeyi (Safiye’nin annesinin kimliğine bürünmesi gibi), hasta bakıcı ve gardiyan tarzı sert tiplemeleri, majör depresyonları ve Mars ile bu alanda mücadele konusunu göstermektedir.

4.ev Merkür Terazi; dizi konusunun aileden gelen bağımlılık enerjisini, dizi ve yapım projesinin ortaklık yapısının gücünü, 6.ev Ay Oğlak karesi senaryoda güncel hayatında ailede var olan olumsuz psikolojik sağlık yapısını ve sert enerjiyi, (Rx)Plüto Oğlak karesi değişime kapalı aile konusunun işlendiğini göstermektedir. 4. Ev Arcturus dizideki aile bireylerinden gelen ünü ve aile kadrosunun ünlü olduğunu gösterirken, 4.ev Venüs Akrep anneden gelen zarar verici durumları ve aynı zamanda dizi yapım şirketinin maddi bütçeyi doğru kullandığını göstermektedir. 4.ev Venüs Akrep’in 10.ev (Rx) Uranüs Boğa karşıtlığı dizideki özgürlük temasını ve kendini eve hapis hisseden aileyi anlatmaktadır.

5.ev Juno Yay; çocukların hepsinin kendi içinde yaşadıkları yalnızlık duygusunu ve değişken yapılarını Vertex’in de burada kader noktasını vurgulayacağını göstermektedir.

7.ev (Rx) Satürn Kova  özgürlüğü kısıtlanmış aileyi aynı zamanda (Rx) Albiero Satürn Kova sabit yıldızı kavuşumu aile hayatında temizlik ve suyun önemini (Dizinin konusu), kendi aile içinde dengesiz ve kararsız ilişkiyi anlatırken dışarıdan insanların ilgisini de göstermektedir.7.ev (Rx) Satürn Kova’nın 4.ev Merkür Terazi üçgeni dizide kardeşler arasındaki iletişim ve özgürlük sıkıntısını ve geçimsizliklerini, 10.ev (Rx) Uranüs Boğa karesi geçmiş gelecek bağlarındaki çözülemez sıkıntıyı, kurban psikolojisini anlatırken dizi senaryosunun da bugüne kadar birçok diziden farklı zamanlama yapısını anlatmaktadır.

8.ev (Rx) Jupiter Kova karma anlamında hastalık derecesinde bağımlılığı, maddi anlamda özgürlüğü zenginliği göstermektedir.(Dizide izlediğimiz aile; kıyafetlerini dahi psikolojik rahatsızlıklarından sebep çöpe atacak kadar zengin bir aile)

9.ev Scheat Balık ve (Rx) Neptün Balık, dizinin ileriki bölümlerinin iyiden ziyade daha olumsuza doğru gideceğini göstermektedir. (Transit Jüpiter Balık 9.eve girdiğinde dizinin senaryosunda biraz olumluya gidiş izleyebiliriz ancak Jupiter Kova’da Retro’ya geçtiğinde Eylül-Ekim arası daha kötü olaylar dizide izleyebiliriz.)

10.ev MC ve Alpheratz Koç kavuşumu dizinin başarısını, ününü ve şansını tepe noktasına taşıdığını göstermektedir.

11.ev İkizler’deki 3 Silahşörler Phact, Capella ve Rigel kavuşumu; dışarıdan insanların(izleyicilerin) , dizinin senaryo yapısına ve senariste karşı dahiyane ve olumlu duygularını göstermektedir. Aynı zamanda Ceres İkizler ve Lilith kavuşumu ise izleyicilerin diziden duygusal olarak kötü anlamda beslendiğini göstermektedir.

12.ev Yengeç ve Sirius Yıldız dizinin temel konusunun; bilinçaltı anne bağları ile ilgili olduğunu ve anneye yücelimi, annenin önemine devamını göstermektedir.

5.ev Yay’daki Antares ile 11.ev İkizler Aldeberan karşıtlığı; genç ve küçük yaştaki nüfusa daha çok hitap edeceğini anlatmaktadır.

Dizinin Progress haritası ise; 6., 12. Ve 10.evlerde gezegen yoğunluğu görmekteyim. 6. Evi Terazi ve Başak kesmektedir. Güneş, (Rx) Arcturus ve Merkür 6.evde,  12.evde yer alan (Rx) Mars Koç ve Neptün Balık’a karşıtlık yapmaktadır. (Rx)  Uranüs Boğa’nın da ASC de yer alması bize gösteriyor ki; dizi konu olarak sağlık anlamında iyileşme ve bilinçaltı temizleme olgusuna gitttikçe dizinin ilerleyişi ve farkındalığı anlamında devrimsel nitelikte başarı kazanabilir. Aynı zamanda 10.ev gezegen konumu kalıcı başarıyı, 5.ev Venüs Aslan’da gösteriyor ki; dizi bütçesi anlamında da yüksek kazanç yoluna bu şekilde gidebilirler.

ASTRO-SHERA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ