ELTON JOHN NATAL HARİTA VE BİYOGRAFİ

 


25 Mart 1947 doğumlu olan Sir Elton Hercules John veya doğum adıyla Reginald Kenneth Dwight İngiliz Pop/Rock Şarkıcısı, besteci ve piyanisttir. Müziğin en önemli seslerinin arasında yer almış olan olan İngiliz sanatçı, 1970’lerden günümüze 450 milyondan fazla albüm 110 milyondan fazla single kopyası sattırarak gelmiş geçmiş en büyük şarkıcılar arasında yer almaktadır. Grammy, Akademi, Tony ve Altın Küre kazandığı ödüllerden sadece birkaçıdır. Grammy ödülünü tam 5 kez kazanmıştır. Rolling Stone dergisi, Elton John’u gelmiş geçmiş en iyi 100 sanatçı arasında 49.sırada göstermiştir.

1961’de annesiyle babası boşandı. Pinner County Grammar School’da 15 yaşına kadar eğitim gördü. Elton John, piyanoya başladığında sadece 3 yaşındaydı. Elton John‘un babası Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin trompetçisi idi. John 4 yaşındayken piyano dersleri almaya başladı ve 11 yaşında, Kraliyet Müzik Akademisi’nden burs kazandı. 6 yıllık müzik eğitiminin ardından, müzik dünyasının ve gösteri dünyasının içinde yer almak isteği ile okulunu terk etti.


Bir süre sonra 60’lı yılların başında arkadaşlarıyla beraber Corvettes grubunu kurdu 1966 da Bernie Taupin ile tanıştı. Bernie Taupin o sıralar adı sanı duyulmamış Lincolnshire’lı bir söz yazarıydı ve sonradan 32 yıl boyunca Elton John’a şarkı sözü yazacaktı. Mektuplaşarak devam eden bir iletişim sonunda ilk ortak çalışmaları olan “Scarecrow” şarkısını yaptılar. İşte o tarihte ticari açıdan daha uygun olacağı düşüncesiyle Reginald Dwight, eski meslektaşları Dean ve Baldry’nin önadlarını alıp Elton John olarak değiştirdi adını.


1976’da Kiki Dee ile yaptığı düet “Don’t Go Breaking My Heart”, “Here and There” ve “Blue Moves” ile zirveyi yine yaşadı. Avrupa’da büyük beğeni kazanan bu şarkılar, 2 milyonun üzerinde satış sağladı.


Başarılı müzik kariyerinin ardından kişisel problemler Elton’un canının sıkıyordu. Saçları dökülüyor, kilo alıyordu. Ayrıca biseksüel olduğu konusu da  yordu. Çünkü cinsel tercihinin farklılığından ötürü tanınması onu o dönemde korkutuyordu. 80’li yıllarda bu yüzden albüm satışları durdu. 1988’de, mükemmel bir şarkı “Reg Strikes Back”ı gerçekleştirdi. Tempolu şarkısı “I Don’t Wanna Go On With You Like That” büyük ilgi gördü.

Aynı yıl Aids ile mücadele için bir fon oluşturdu. Konser ve albüm gelirlerinin büyük bir bölümünü buraya devretti ve 93’te Bonnie Rait, Paul Young, KD Lang ve George Michael’i davet ettiği albümü “Duets” ile beklediği başarıyı yakaladı. Yine aynı yıl, “The Lion King” filmi için bestelediği 5 yeni şarkı geldi. Albüm ABD’de bir numara oldu.
Prenses Diana ile de çok iyi dosttular. Diana’nın trajik ölümünün ardından ailesinin özel ricası üzerine cenazesinde “Candle In the Wind” şarkısını yeni sözleriyle ve hatasız bir performansla söyledi. Westminster Abbey’deki bu duygusal anın televizyonlarda iki milyar kişi tarafından seyredildiği tahmin edilmektedir. 98’de ‘Müziğe ve hayır işlerine hizmetlerinden dolayı’ İngiltere Kraliçesi tarafından Şövalyelik ünvanı verilen ‘Sir’ Elton John, 1999 Temmuz’unda kendisine bir kalp pili takılması üzerine “Havaalanlarının güvenlik kontrollerinden geçerken alarmları neden çaldırdığımı açıklayacak bir kart taşımam gerekecek şimdi..” yorumunu yapmıştır.

1995’te samimi röportajlar verdi, mizah duygusunu da sergileyerek özel yaşamıyla ilgili itiraflarda bulundu. Cinsel tercihlerinden; kilosu ve kelliğiyle ilgili takıntılarından rahatlıkla bahsetmesi nedeniyle, pop haberlerinde adı sıkça ve takdirle anılır oldu.

Elton John 1992’de partneri Ryan White’ın Aids‘ten ölümü üzerine Elton John Aids Foundation vakfını kurdu.

Elton John natal haritası; Güneş 3.ev Koç, ASC Yay ve 7.ev Ay Yengeç bir gece haritasıdır.

                                                                     


Öncelikle;  Elton John natal haritasını açtığımda ilk dikkatimi çeken  MC-IC ve ASC-DSC aksları 2°ile kavuşumda ve hayatını dengede götürmesinin çok önemli olacağını aynı zamanda da hayatı süresince de risk almaması gerektiğini vurgulayan bir denklemdir.

1.ev Yay ve Oğlak kesmektedir. ASC Yay; dış imaj olarak aksesuara ve renklere olan düşkünlüğünü ve sevgisini, sıradışı ve ilginç kıyafetlere olan merakı, bilge ve yaratıcı vizyonunu, sanatçı ve şarkıcı kimliğini anlatırken bir taraftan içe kapanık diğer taraftan cesur ve atak enerjisini göstermektedir. Ve aynı zamanda çocukluk ve dünya enerjisi ile birlikte karaciğerinin ve vücuttaki yağ sisteminin alkole ve bağımlılıklara açık olduğunu anlatmaktadır.  1.ev Oğlak ise çalışkan ve iş odaklı yapısını, baba imajını, bir taraftan Yay’dan gelen neşe ve hareket ile Oğlak’tan gelen ciddiyet ve gelenekselciliği, kıyafetlerinin sıradışı ve marjinal tarzlarının yanında mutlaka hepsinde ceket ve takım tercih etmesini; 1.ev Oğlak’taki Euterpe müzik alanında yeteneğini, Vesta kavuşumu ile de gökyüzünün müzik hayatına olan kılavuzluk ve aydınlatmasını aynı zamanda Oğlak’tan sebep sanatçı ve şarkıcı kimliğine duyulan saygıyı ve de işini memur ciddiyeti ile yaptığını anlatmaktadır. (Elton John zamanla, uluslararası üne kavuştu. 70’lerde çıkardığı albümlerle artık bir yıldız olmuştu. Elton John, bu dönemde John Lennon gibi ünlü sanatçılarla çalışmaya başladı. Kısa bir süre sonra Elton John artık bir “süper yıldız”dı. ABD’deki konserleri tam bir gösteri havasında geçiyordu. Amerika konserlerinde giydiği komik kostümler ve gözlükler dikkatleri çekmişti. Elton John, kendi kendini lanse eden tek rock starıdır.) 1.ev Vesta Oğlak ile 5.ev Satürn Boğa ile üçgen açısı ise kadersel anlamda sanat hayatındaki desteği, sahnelerdeki başarısını ve bu başarıyı oturduğu yerden değil çok çalışarak kazandığını, var olanın kıymetini bilen sanatçıyı, hesabını kitabını bilen planlı yapısını, her şeyi gerektiği kadar az harcayan ve az paylaşan bir anlamda alman usulü bakış açısını anlatırken kendini en iyi ifade ettiği alanın bize sahneler olduğunu göstermektedir.

2.ev Venüs Kova özünden evrensel enerjiyi, hayır işleri için maddi destekten kaçınmayan, özünde mülkiyet bilinci olmayan, kendi kazandığı ve yaşayacağı kadarı yeterli olan, ilişkilerinde mesafe ve alan yaratma ihtiyacı hisseden ama diğer Kova’lara göre daha sarıp sarmalayan aynı zamanda seni severse senin sevdiklerini de sarıp sarmalayan yapısını anlatmaktadır. 2.ev Venüs Kova’nın 6.ev Mars İkizler üçgen açısı gündelik yaşamında ve iş hayatında  her şey ile bağ kurma mücadelesini olumlu açıdan sebep mecazi anlamda tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır felsefesini, insani ve iş ilişkilerinde tatlı dilli üslubunu, macerasever yapısını anlatırken ortaklıklar ve ilişkilerde gözünü açık tutması gerektiğini; 6.ev Jüpiter İkizler üçgeni, sağlık ve iş hayatında korunmayı, sonsuz ve her konuda fikir üretme potansiyelini, inançları konusunda abartıya açıklığını, yazarlık ve besteci kimliğinde yeteneği ile küçük yaşlardan gelen yeteneğini ve üretici kişiliğini aynı zamanda işinde sonsuz ün, tanınırlık, şan ve şöhreti göstermektedir. Aynı zamanda 2.ev Kova evrensel anlamda insanlara ihtiyaç duyulduğunda yaptığı müzikler (Diana’nın trajik ölümünün ardından ailesinin özel ricası üzerine cenazesinde “Candle In the Wind” şarkısını yeni sözleriyle ve hatasız bir performansla söylemesi ve CoronaVirus yardım konserleri gibi) anlatmaktadır. 2.ev Venüs Kova’nın 5.ev Satürn Boğa kare açısı, hayatında maddi ve manevi anlamda zor ve geç gerçekleşmiş ama onunda sağlam olan dilek ve arzularını (baba olmak, kazanç, sahne hayatı) aynı zamanda hiç bir zaman kendi çocuğu olamayacağını, (İkinci evliliğinde, taşıyıcı anneden dünyaya gelen bir erkek çocuğu sahibidir) 5.ev Satürn ile 3° kavuşumdaki Uranüs Boğa karesi özellikle sahne ve iş hayatında zor beğenen tarafını, ortağı veya çalışanı ile ilişkilerini, ilişkilerinde kopukluk, şok ve skandala açıklığı, sıradışı kendisini zorlayan ilişkilere yatkınlığını, özgürlüğüne düşkünlüğü diğer taraftan parasını herkes ile paylaşan yapısını; 12.ev (Rx) Juno Akrep karesi evliliğin kendisi için uzak düşmesi aynı zamanda önemini, eş seçerken dikkatli olması gerektiğini, paranın ilişkilerinde önemini, derin ve samimiyet duygusunu, yüksek ilişki dengesini, evlilik ve iş hayatında düşmanlığa dikkat etmesi gerektiğini ve ilişkilerini gizli ve izole yaşaması gerektiğini aynı zamanda aldatma hikayelerine dikkat etmesini ortaya çıkma yüksek ihtimalini anlatır. 2.ev Venüs Kova’nın 10.ev Spica ile partil kavuşumdaki Arcturus üçgeni kariyerindeki ün, şan ve şöhreti, 7.ev İkizler’deki  partil kavuşumdaki Phact ve Capella üçgen açısı bestelerinde evlilikleri ve arkadaş ilişkilerinden beslenmesini ve ilhamını aynı zamanda yaratıcılığını arttırmasını, ASC Yay sekstil açısı ilham yeteneğinin sanatına katkısını, MC Terazi üçgeni kariyerindeki yüksek başarıyı anlatmaktadır.

2.ev Merkür Balık duygusal ve romantik besteci kimliğini ve yazarlığını, bağ kurma konusunda yeteneği, kadınları önemseyen acılarını eserleriyle dile getiren kişiliği aynı zamanda çok iyi psikolog ve terapistlik doğal yeteneğini, kendini o kadınlarmış gibi hisseden yüksek empat bağını Ceres kavuşumu yukarıdaki özelliklerin hayatında beslendiği alan olduğunu, 6.ev Mars İkizler karesi bağımlılık sebepli akciğer, dil, diş, dudaklar, ağız bölgeleri hastalık potansiyelini; 6.ev Jüpiter İkizler karesi hastalık kaynaklı  tedavi sebepli kilo ve ödem potansiyelini anlatmaktadır. 2.ev Merkür Balık’ın 9.ev Başak natal KAD karşıtlığı yabancı uyruklu eşlerini ve biten evliliklerini, formal iletişim ve prosedürleri, 9.ev Şans Noktası karşıtlığı kendi mesleğinden olmayan ama rütbeli ya da titri olan kimlikte biri ile evlenirse evlilik konusunda daha şanslı olabileceğini, 8.ev (Rx) Zosma karşıtlığı eşlerinden maddi ve manevi sömürülme yüksek potansiyelini, 5.ev Amor Boğa sekstil açısı koşulsuz sevgiyi kaynağının sahne olduğunu, ASC karesi romantik ve duygusal yapısı ile dış imajının tezat olduğunu anlatmaktadır.

3.ev Güneş Koç çocuksu ruhunu, hayatta her zaman başarı anlamında ilk olma ve önde olma arzusunu ve isteğini, 9.ev (Rx) Neptün Başak karşıtlığı majör depresyon problemini, geçmişe özlemi özellikle büyükanne ve büyükbabasına olan özlemi ve eşlerini ona göre idealize etmesini (John,sadece 15 yaşındayken, annesinin ve büyükbabasının isteğiyle bir barda, hafta sonlarında piyano çalmaya başladı), gerçeklikten uzak bakış açısını, başkalarına iyi ederken kendini unutma halini,inanç kavramlarını çok derin sorgulamasını; Scheat kavuşumu ise bedenine ve karaciğere zarar veren alkol ve keyif maddelerine dikkat etmezse sağlığına zararı olabileceğini ve bununda hayat sonu gibi bir sebep olma ihtimalini (malefik etki) göstermektedir. (Kokain ve alkol bağımlılığı nedeniyle 1990’da Chicago‘da bir rehabilitasyon merkezinde bir süre yattı.)

3.ev Güneş Koç’un 7.ev Ay Yengeç karesi içindeki eril ve dişil kimlik çatışmasını ve bu anlamda zor hayat mücadelesini aynı zamanda içindeki bu mücadelenin evliliklerine de yansıdığını (Elton John, sanatçılığının yanı sıra, bir eşcinsel olması konusunda da insanlar arasında tanınmıştır. İlk evliliğinde damat, ikincisinde gelin olan tek sanatçıdır). 7.ev (Rx) Plüto Aslan üçgeni evlilikleri ve ilişkileri ile dönüştürücü gücünü ve bu anlamda hedefine ulaşabilmeyi, (Rx)Plüto Aslan ile kavuşumdaki (Rx)Şiron üçgeni çok acı çeksede yaşadığı evlilikler ile hedefini gerçekleştirmiş olmanın ve bu sayede yaralarını sardığını, 7.ev Vertex Aslan üçgeni evlilik hedefini ve bunun kaderinde olduğunu da göstermektedir.

4.ev Koç’taki Terpsichore kökten ve aileden gelen şarkı söyleme yeteneğini göstermektedir.

5.ev Satürn Boğa ve Uranüs Boğa kavuşumu; sahnelerde her çağa ve zamana (geçmişe ve geleceğe hitap eden enerjisini) uygun yaratıcı enerjisini, bu anlamda çok çalışıp çabaladığını, ilişkilerde ve hayattaki zirve noktalarda krizlerini çok iyi idare ettiğini bu anlamda da sahne duruşunu anlatmaktadır. 5.ev Satürn Boğa’nın 9.ev (Rx)Neptün Başak üçgeni hayallerini gerçekleştirdiğini, 1.ev Vesta Oğlak üçgeni ise bunu cidiyetle dış imajına yansıttığını, 5.ev Uranüs Boğa’nın 9.ev (Rx) Neptün Başak üçgeni sahne anlamında çağın ötesinde oluşunu ve bu anlamda hayallerini de gerçekleştirip tembelliğe yenik düşmeden hayalperest olmadan düzenli çalışma hayatı ile ilerlediğini göstermektedir.

6.ev İkizlerdeki Jüpiter ve Mars kavuşumu  tüm enerjisini işine harcadığından sebep evlilik hayatına yeterince vakit ve zaman ayıramadığını ve (Lilith kavuşumu) bu anlamda korkusunu devamlı hareket etme potansiyelini, gece-gündüz hareket edip ürettiğinden sebep kazanç konusunda bolluğu, alan yaratan tarafını, çok para harcama potansiyelini, inançları için abartıya kaçabilecek tarzda mücadelesini aynı zamanda gelişmiş bilgeliğini anlatmaktadır. 6.ev İkizler’de Jüpiter ve Mars ile kavuşum yapan Lilith’in korku problemlerinin genişlemesi ve büyümesini ve hep bu duygu ile iç kavgasını göstermektedir.

7.ev Ay Yengeç evlilik ve ortaklık yapılarında aşırı anaç, şefkatli, inançlı yapısını vatanına milletine bağımlı tarafını, eşyalara olan bağımlılığını ilişkilerinde melankolik ve genelde suçu karşı tarafta arayabilen tutumunu anlatırken aynı zamanda toprağa ve geçmişe yatırım önceliğini, sağlık anlamında göğüs bölgesi ve mide potansiyelini , 2.ev Merkür Balık üçgeni besteci kimliğine ve ilhamına duygusal anlamda faydalı ve besleyici etkisini göstermektedir.

 8.ev (Rx) Plüto Aslan eşlerden gelebilecek maddi ve olumsuz karmayı, 8.ev Başak’taki (Rx) Zosma sağlık anlamında dikkat etmezse kronik olumsuz etkiyi, 6.ev İkizler’deki kavuşumda olan Jüpiter ve Mars ile üçgeni akciğerler, ağız,dil,diş,dudaklar ve elleri de etkileyebilen sağlık anlamında bu alanlardan kaynaklanabilecek malefik sonu göstermektedir.

9.ev Başak ülkesi dışında yaşam alanlarında mutsuz olduğunu, 9.ev (Rx) Neptün Başak başkalarını iyi ederek kendini iyileştirmeye çalışmasını, başkalarına şifa olan tarafını, hastalıklarını ötelemesini, kendisi ile alakalı sığ bir farkındalığı aynı zamanda yoğun insan ve hayvan sevgisini,  yüksek ilahi inancını  göstermektedir.

Elton John’un natal haritasında 5.ev Boğa, 6.ev İkizler ile 11.ev Akrep, 12.ev Yay kıstırılmış evleridir. Bu da demektir ki, eğer ki Elton John 2.ev Venüs Kova, 6.ev İkizler Mars ve Jüpiter ile 8.ev (Rx) Plüto Aslan’ı ( iş hayatı, sağlığı ve eş seçimi konuları) doğru çalıştırabilirse kıstırılmış evlerine alan açabileceğini ve haritasındaki malefik etkilerin de böylece ortadan kalkabileceğini öngörebiliriz.

ASTRO-SHERA

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ