JACK NICHOLSON SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA, SOLAR DÖNGÜ, PROGRESS ANALİZİ VE BİYOGRAFİ

 

22 Nisan 1937 yılında Amerika’nın New Jersey eyaletinin, New York şehrinde dünyaya geldi. Tam ismi John Joseph “Jack” Nicholson olan deneyimli oyuncunun yaklaşık 60 yıllık bir oyunculuk kariyeri bulunmaktadır. Rol aldığı bir çok filmde canlandırdığı sosyal düzene karşı duran, yaşadığı çevreyi ve insanları sorgulayan karakter ile film dünyasında tanınmıştır.

Annesi June Frances Nicholson çok erken yaşta Jack Nicholson’a evlilik dışı hamile kalınca, onu büyütme işini anneannesi ve dedesi kendi çocuklarıymış gibi yetiştirdiler. Annesi June ise kız kardeşi rolünü oynadı. Bu gerçeği Jack Nicholson yıllar sonra ünlü “Time” dergisinin yaptığı araştırma ile öğrendi. Psikolojik olarak güçlü yetiştirildiğini söyleyen Jack Nicholson, bunun kendinde herhangi bir travma yaratmadığı demecini gazetecilerle paylaştı. Okul hayatı boyunca birçok kez taşınmak zorunda kaldı. Manasquan Lisesi’nde sınıfın palyaçosu seçildi. Hemen her gün yaptığı yaramazlıklar yüzünden okul yönetiminden ceza aldı. Yıllar sonra okuldaki tiyatroya ve drama ödülüne onun adı verildi. 50 yıl sonraki lise buluşmasına halası ile katıldı.

 

Jack Nicholson henüz 17 yaşında iken Hollywood’a ilk kez kız kardeşini ziyaret etmek için gitti. Animatör William Hanna ve Joseph Barbera’nın yanına ofis çalışanı olarak girdi. Ofis çalışanı olan genç Jack Nicholson, burada kendisine teklif edilen animatörlük işini reddetti. Kendisi aktör olmak istiyordu ve hayalleri haricinde başka bir kariyere yönelmek istemiyordu. Bu hayalini gerçekleştirebilmek için oyunculuk grubuna katıldı. Bu sayede bazı tiyatro oyunlarında ve televizyondaki pembe dizilerde küçük rollerde oynadı. İlk kez başrol olarak yer aldığı düşük bütçeli gençlik drama filmi olan “The Cry Baby Killer” (1958) ile oyunculuk hayatını bir seviye yukarıya taşımayı başardı.

 

1960’lı yıllarda ise oyunculuk kariyerinde ilerleyemeyen Jack Nicholson, kendini senaryo yazarlığı ve yönetmenliğe verdi. Gerçek anlamda yazdığı başarılı bir senaryoyu ise 1967 yılında “The Trip” ile gerçekleştirdi. Senaryoyu ilk kez okuyan Fonda, mükemmel bir film çıkacağını söyleyerek Jack Nicholson’ı kutladı. Fakat filmin sonu tahmin edilebilir olduğu için hiç bir başarı elde edemeyince büyük hayal kırıklığına uğradı. Bunun için kurguyu suçlamasına rağmen sonuç değişmedi. 1969 yılında açılan bir rol ile yıllarca beklediği büyük parlamayı yakaladı. “Easy Rider” ile ilk Oscar ödülü adaylığına layık görüldü. Film yapımı sadece 400.000 Amerikan doları olan film gişe rekorları kırarak tam tamına 40 milyon dolar gelir getirdi.

75 yılında Jack Nicholson kariyerinin en önemli ve başarılı filmlerinden birine imza attı. Kült filmlerden biri olan “One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (Guguk Kuşu) filmindeki inanılmaz performansı ile bütün herkesi kendine hayran bırakan Jack Nicholson, aynı filmdeki rol arkadaşı ünlü oyuncu Danny DeVito ile sette tanıştı. İkili konuştukça aslında çocukluklarını aynı çevrede geçirdiklerini ve ikisinin de bir çok ortak arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Film tam tamına dokuz Akademi Ödülüne aday gösterildi ve en önemli olan beş tanesini kazanmayı başardı. Bu ödüllerden bir tanesi de “En iyi oyuncu” dalında Jack Nicholson tarafından kazanıldı.

Kariyeri boyunca alışılmışın dışındaki karakterlere hayat verdi. Sevenlerinin karşısına “The Last Tycoon” filminde küçük bir rol ile Robert De Niro ile oynadı. Jack Nicholson kendisini etkileyen idolü olarak Marlon Brando’yu göstermiştir. Verdiği röportajlarda Marlon Brando’ya övgüler yağdırmıştır.

 

Jack Nicholson; Güneş 10.ev Boğa, ASC Aslan ve Ay Anaretik Başak geçişli Terazi bir gündüz haritasıdır.

                                                                          


                                                                       

ASC Aslan dış imaj olarak şarman(charming), karizmatik, salon adamı duruşunu ve bönkör yapısını, 12.ev Plüto Yengeç kavuşumu devrimsel ve çığır açan özden gelen lider niteliğinde karakterini, özüne bağlılığını, bilinçaltında sarsıcı olaylar yaşadığını, emlak sektörüne yatırım merakını göstermektedir.

2.ev Başak ve Aslan kesmektedir. 2.ev (Rx) Neptün Başak kendini sağlıksal anlamda ötelerken özellikle iş hayatında  başkalarına karşı psikolojik desteğini, şifa veren tarafını (Jack Nicholson şu sözleri: “Herkesi dinlemeyi seviyorum. Bu benim için hayat iksiri.”) aynı zamanda yoğun insan ve hayvan sevgisini ve iş hayatında fazla disipline gelemeyen yapısını göstermektedir. (Rx) Zosma kavuşumu ise; özellikle sağlık ve iş anlamında erteleme alışkanlığından ve sığ farkedişinden kaynaklanabilecek bağırsak yolu ve sağlıksal problemleri, maddi anlamda kandırılmaya yatkınlığını da göstermektedir.

 

3.ev Ay; Başak’tan Terazi’ye Anaretik geçişli olduğundan sebep; özellikle yakın akraba ve çevresine karşı duygularını bastırmasını, kontrolcülüğünü, analizci ve düzenli her şeyi not alan programlı yapısını, risk alma korkusunu, duygusal boşluğu en iyi hayvanlar ile giderdiğini gösterirken ilişkilerinde güzelliğe merakını, dışarıdan nasıl göründüğünü, muazzam hafıza kapasitesini, bilgiye düşkünlüğünü, el işleri, sanatsal ve yazarlık alanında kabiliyetini, köklerine özelliklere kardeşlerine yoğun bağlılığı çok önemsediğini anlatmaktadır. 3.ev Ay’ın 9.ev Anaretik Satürn Balık karşıtlığı küçük yaşlarda küçük yaşlarda edindiği bilgilerin çökmesini ileri ki yaşlarda ailesi ile ilgili yeni ve temiz bilgiler ile karşılacağını ve bu anlamda kendi içinde bastırdığı duygusal çöküşü de göstermektedir.(Jack Nicholson yıllar sonra kendisini büyüten kişilerin gerçek anne-babası olmadığını öğrenmiş, kız kardeşi olarak bildiği kişilerin ise biri öz annesi diğerinin ise teyzesi olduğunu öğrenmiştir.Kendisini yetiştirenler ise öz büykanne ve büyükbabasıdır) Satürn’ün Balık geçişi sert açıları; bireysel haritalarda dahi ne şekilde radikal durum ve olaylara sebep olabiliyor göstermek isterim.

3.ev Juno Başak partner arayışında mükemmelliyetçi arayışını, sevgili veya eşinden sağlık anlamında kendisine bakacak, ilgilenecek şekilde beklentisini ve  Ay kavuşumu ilişkilerinde iletişim arayışını ve  kuvvetini ancak Ay’ın sert açısı sebebi ile ilişkilerinde belli bir süre iletişimin bir anda azalarak yok olmasını göstermektedir.

4.ev (Rx) Arcturus Terazi ve IC kavuşumu kök ve aile ile ilgili bir durumun gündem yapacağını ve bu anlamda kötü ünü göstermektedir. Nitekim; yukarıda bahsettiğim konudur.Aynı zamanda 4.ev Lilith Akrep; çocukluk, anne-baba ile ilgili bilgilerin tamamen ters düz olup dönüşümünü göstermektedir.

5.ev (Rx) Mars Yay; istediklerine ve özellikle sahne anlamında ulaşma çabasının ve bu anlamda mücadelesinin yüksekliğini, 9.ev Anaretik Satürn Balık ve 12.ev Plüto Yengeç üçgeni ; bilinçaltından gelen yüksek entellektüel tarafını sahnelere ve sanata yansıtmada yüksek gücünü, mimik ifadeleri ile daha çok nevrotik tiplemelerdeki yeteneğini göstermektedir. 5.ev KAD Yay ve Vertex kavuşumu kader noktasına kariyerini doğru işlettiğini ve kullandığını göstermektedir.

 

6.ev Jüpiter Oğlak ; gündelik ve iş hayatında maddi güvenlik yaratma amacını ve gayesini, kendisini yetiştiren babası ile ilgili olumlu ve optimist iletişimini gösterirken 12.ev Plüto Yengeç karşıtlığı baba figürü ile ilgili tüm bilgisinin bilinçaltında değişim ve dönüşümünü yaşayacağını göstermektedir.(Artık baba ile ilgili gerçekleri öğrendiği için yaşamış olduğu da diyebilirim. Jack Nicholson’un öz annesi evlenmeden hamile kalıyor. Ve annesi o dönem başka bir ilişkisi olduğundan sebep, gerçek babası da başkası ile evli olduğundan anneannesi ve büyükbabası tarafından yetiştirilmiştir. Gerçek babasının sahnelerde sanatçı olan bir kişi ile ilgili isim verilmiş olsa da tam net bilgi verilmemiştir.O sebepten ben de ismini yazmaya gerek görmedim.)

 

7.ev Ceres Kova; gelişmiş adalet duygusunu, özgürlüğüne düşkünlüğünü aynı zamanda yalnızlık duygusunu çok fazla hissetmemek için arkadaşlarına ile birarada olmayı çok sevdiğini, çocukları ile arkadaşça ilişkisini, (Jack Nicholson toplam 5 çocuk sahibidir. Aynı zamanda ASC Aslan’dan çok çocuk sahibi ve çocuk sevgisi yoğun  baba imajını da yansıtmaktadır.) Ciddi ilişkilerinde belli bir süre sonra özgürlük arayışını ve ihtiyacını da göstermektedir.(Jack Nicholson Sandra Knight ile 8 yıl evli kalıp boşanmışlardır. Tek evlilik yapmıştır.)

 

8.ev Kova ve Balık kesmektedir. 8.ev Kova sıradışı, araştırmacı, özgürlükçü,yeniliklere açık aynı zamanda ani ölümü anlatmaktadır.8.ev Balık ise cinsel yaşamda ruhsal doyum arayışını, ruhsal derinliğini,önsezi yeteneğini aynı zamanda karşılıksız yaptığı yardımları göstermektedir.

 

9.ev Anaretik Satürn Balık ve Thalia Koç kavuşumu üstün komedi yeteneğini ve bu alanda öncü kimliğini gösterirken 9. Ev Alpheratz Koç entellektüel yeteneklerini onur, ün, talih ve şansını göstermektedir.

 

10.ev Koç ve Boğa kesmektedir ve Stelyum mevcuttur. 10.ev Venüs Koç;kariyerinde yüksek egosunu, kendini kayırmasını olumlu olarak hızlı, efektif ve pratik olup çokta her şeyi kafaya takmamasını aynı zamanda hayatına yalnızlığı küçük yaşlarda çağırdığını bu sebeple yalnız ölme ihtimalini Polyhymnia ve Mirach patil kavuşumu ile Venüs Koç kavuşumu kariyerinde sahne sanatlarının kariyerine yansımasını ve bu alanda kişi ile evliliğini aynı zamanda 6.ev Jüpiter Oğlak karesi aile yaşamında baba rolü sürekliliğini gösteremediğini, 12.ev Plüto Yengeç karesi bilinçaltı kaynaklı nevrotik tipleme yeteneğini ve bu tiplemelerini ilişki ve evlilik hayatına da yansıtma durumunu göstermektedir. 10.ev Güneş ve Uranüs Boğa kavuşumu kariyerinde farklı tiplemeleri ve yeniliklere açıklığını, oynadığı rollerdeki çok farklı kişilikleri sergilemesini ve bu anlamda hedefine ulaşmayı göstermektedir.

11.ev İkizlerdeki 3 Silahşörler Phact, Capella ve Rigel’in Retro olması ve kavuşumu dışarıdan sahne hayatına insanların ve arkadaşlarının dehasal bakışını, 11.ev Amor İkizler sonsuz sevgi kaynağını Şiron kavuşumu ise hem yaralarını saran hem acı çektiği tarafı göstermektedir.

 

5.ev Antares Yay ve 11.ev İkizler Aldeberan yıldızları karşıtlığı; dışarıdan güzel söz söyleme yeteneği, doğruluk, bütünlük ve cesaret imajı verirken sahne hayatında dik başlı, inatçı, sert, şüpheci yapısını göstermektedir.


Jack Nicholson Solar döngü analizi önümüzdeki 1 sene süresince ÖNGÖRÜMÜ;

ASC Akrep; Jack Nicholson’ın hayata ve etrafına dair fazlaca şüpheci yaklaşım geliştireceğini, inatçı ruh halini, sabit düzen arayışında olacağını göstermektedir.

2.ev (Rx) Juno Yay içsel yalnızlık duygusunu hissetmek istemediğinden entellektüel anlamda paylaşım önceliğinde birliktelik veya eş arayışını göstermektedir.

3.ev Anaretik Plüto Oğlak; kendi düşünce yapısında yakın çevre ve akraba ilişkilerinde dönüştürücü etki sahibi olacağını, 3.ev Satürn Kova ile birlikte yakın ilişkilerini analiz sürecine girdiğini ve kendini ifade ediş tarzını yeniden yapılandıracağını, 6.ev Ceres Koç karesi hep başkalarına yardımcı olacağı ve kendini duygusal olarak besleyemeceği bir süreci göstermektedir. Aynı zamanda; yakın çevre akraba ile ilişkilerinde yeni kararlar , sorumluluklar ve sıkıntıları da göstermektedir.Plüto’nun buradaki konumu kendisine güç verecektir.

4.ev Jüpiter Kova aileye ilişkin konularda maddi anlamda bolluk ve refah sağlayacağını,daha fazla konfor aynı zamanda taşınma veya aha büyük ev arayışına girebileceğini göstermektedir. 3.ev Satürn Kova ve 4.ev Jüpiter Kova’nın 10.ev Ay Aslan karşıtlığı; aile ve çevresine bonkörlüğü, kariyerinden gelen kazanımlarını onlarla paylaşmasını ancak bu anlamda içsel olarak bazı içerleme ve kırılganlıklarını ve duygularını bastırdığını da göstermektedir.4.ev Pallas Balık, derin aile konularında aydınlatıcı etkisini ve ailesine sahip çıkarak ilerleyeceğini göstermektedir. (Kendi yorumum yaşı icabı ailesine maddi anlamda bırakımları ile ilgileniyor ve herkesi analiz ediyor şu süreçte;kırılganlıklarına rağmen de ayrım yapmaksızın ailesine karşı çok bonkör)

5.ev Neptün Balık; duygular, romantizm ve kişisel yaratıcılığı çok artabilir. Sanatın farklı alanları ile de daha çok ilgilenebilir. Aşık olma isteği yoğunlaşabilir, ya da olmayan birini sevme gibi ruh haline bürünebilir, hatta tanrısal sevgiyi aşık olunan kişide bulabilir, aşkta ideal olanı aramak,hayatında çocukları ile ilişkilerinde karmaşa veya çocuklarına hayran olma,hayal gücünün artması, artistik yaratıcılığın artması etkilerini gösterirken Amor 5.evde sonsuz sevgi kaynağının doğum haritasının aksine bu alanlara kaydığını göstermektedir.8.ev Anaretik Mars İkizler karesi ise bu duygularını  maddi ve manevi anlamda abarttığı süreci göstermektedir.

6.ev DSC ile kavuşumdaki Güneş ve Merkür Boğa kavuşumu;sağlık alanının gündem yapacağını ve bu anlamda üzücü olayları, maddi durumlara ve paraya daha çok önem vereceğini, davranışlarında başkalarına bağlı hareket edeceğini, eski eşleri, gündelik hayat ve ilişki dinamiklerinde daha temkinli ilerleme düşüncesini, daha kendine çekileceğini muhafazakar yapıya bürüneceğini aynı zamanda bedensel hareket anlamında ağırlaşacağını, ilişkilerinde daha yumuşak ve sakin döneme geçişini göstermektedir.7.ev DSC ile kavuşumdaki Uranüs ve Venüs Boğa ise ilişkilerinde ve ortaklıklarında tamamen yenilenmesini, kendi otoritesini kullanacağını, ani değişimleri, özel ilişkilerinde farklı iletişim uslübuna geçeceğini göstermektedir.7.ev Boğa’daki Lilith; özel ve ortaklı işlerinde denge kurma çabasını, insanların maddi konularda gerçek yüzlerini görüp görmezden geleceğini de göstermektedir.

8.ev Mars Yengeç ve 4.ev Jüpiter Kova üçgeni; ailesini düşündüğünden ve onlara mal varlığını bırakacağından ekonomik olarak parasını koruma yollarına gideceğini bu anlamda yoğun mücadelesini (Malum şu an Amerika’da bir çok yer gibi ekonomi kötü) aynı zamanda ailesine çok para harcadığını ailedeki herkesin tüm maddi sorumluluklarını üstlendiğini göstermektedir. 3 silahşörler Retro konumdaki; Phact, Capella ve Rigel kavuşumu ise bonkörlüğünün karmasına olumlu yansımasına bu anlamda ününü de göstermektedir.

9.ev Yengeç ve Aslan kesmektedir. Daha duygusal, ilgi beklentisinin yüksek ve sezgilerinin yükseleceği, panik atak yatkınlığını, farklı sulak bir şehirde yaşama fikrini hayatına geçirebilir. Aynı zamanda içten ve samimi derinliğinin artacağı, arkadaşları daha çok soru sorup öğrenme aşkının arttığı dönemi göstermektedir. Polyhymnia’nın da burada bulunması entellektüel anlamda beslenmesinden sebep yeteneklerinin arttığı dönemi de anlatmaktadır.

10.ev Ay Aslan kariyer alanında yeni bir proje gerçekleştirebileceğini ve ilerleme kaydedeceğini zirveyi göstermektedir. 10.ev Zosma Başak ve Vesta kavuşumu ise; Ay’da burada olduğundanduygusal anlamda hassas döneme işaret ediyor. Anksiyete’nin midesine vurması, panik atak, akciğerlerden kaynaklı öksürük gibi durumları göstermektedir. Aynı zamanda içgüdülerinde ilerleme ve vizyonları artabilir.

11.ve 12.ev Terazi baskınlığı ise tamamen politik ve diplomatik bilinçaltı yapısına geçeceğini göstermektedir.

Progress haritaya geldiğimizde ise; ne şekilde hareket edip ilerlemesi kendisi için daha iyi olacağına;

İlk dikkatimi çeken; 12.ev ASC Juno kavuşumu.

10.ev Yengeç’te Güneş,Plüto ve Merkür kavuşumda kendi kabuğuna çekilmeli ve annesi ile bağı kuvvetlendirirse olumlu anlamda dönüşümü anlatmaktadır. 4.ev (Rx) Jüpiter olduğundan anne ile kuramadığı bağı maddi anlamda sağlamaya çalışmaz böylelikle.

6.ev Satürn Koç sağlık anlamında öncü kararlar almalı, tetkiklerini yaptırmalı. Malının, mülkünün kıymetini bilmeli. Anne travmasını iyileştirmeye yönelik hareket etmeli. Öfkesini kontrol etmeyi öğrenmeli. 2.ev Mars Akrep’te kendine harcama yaparsa 8.ev Uranüs Boğa’ya karşıtlığı ruhsal dönüşümünü engellemeyeceğini göstermektedir.

ASTRO-SHERA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ