SOPHIA LOREN SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA, SOLAR DÖNGÜ VE PROGRESS ANALİZİ

 

Sophia Loren, 20 Eylül 1934 İtalya'nın başşehri Roma'da Piyano öğretmeni olan annesi ve mühendis babasının evlilik dışı çocuğu olarak doğmuştur. Gerçek adı Anna Sofia Scicolone'dir. Napoli yakınlarında Pozzuoli'de büyükannesinin evinde büyüdü. Anna Maria adında kız kardeşi vardır. Henüz küçük yaşlarda güzelliği ile herkesin dikkatini çekti. 2. Dünya Savaşı boyunca Napoli'de kaldılar. Savaş bittikten sonra Pozzuoli'ye döndüler. Büyükanne Luisa, evlerinin oturma odasını ev yapımı likör servis ettiği bir pub'a dönüştürdü. Annesi pub'da piyano çaldı, kızkardeşi Anna Maria şarkı söyledi, Sophia da garsonluk yapıp bulaşıkları yıkadı. Böylece geçimlerini sağladılar. Kardeşi Anna Maria, daha sonra faşist İtalyan lider Benito Mussolini'nin oğlu Romano ile evlendi. Bu dönemde rol aldığı "Toto Tarzan", "IoSonoIlCapataz", "Extra" gibi filmlerde gerçek adı Sofia Scicolone'yi kullandı.1950'lerin sonlarına doğru, Frank Sinatra ve Cary Grant ile başrollerini paylaştığı "Boy on a Dolphin" ve "The Pride and the Passion" adlı filmlerle Hollywood'da yıldızı yükselmeye başladı.

Sophia Loren'in kitlelerle tanışması ise 1953 yılında rol aldığı müzikal "Aida" ile oldu. Bu filmden sonra ününü iyice arttıran Loren "Attila", "The Gold of Naples", "Two Nights with Cleopatra" ve "Too Bad She's Bad" gibi filmlerle zirveye çıktı. O artık dönemin seks sembolleri Marilyn Monroe, Brigitte Bardot ve Jane Fonda ile erkeklerin rüyalarını süsleyen bir kadındı.

1957 yılından itibaren ABD'ye giderek Hollywood'da çalışmaya başladı. 1961'de Jean Paul Belmondo ile birlikte rol aldığı İtalyan-Fransız ortak yapımı savaş draması "Ciociara-TwoWomen" ile Oscar kazandı.

1961 yılında Kızım ve Ben filmindeki rolüyle Akademi Ödülü aldı. Hatta 1953 yılında Two Nights with Cleopatra ve 1951 yılında It's Him, Yes! Yes! fimlerinde üstsüz göründü. Pek çok filminin yapımcısı, kocası Carlo Ponti idi. Çoğu filminde başrolleri 1954'te tanıştığı Marcello Mastroianni ile paylaştı.

2007 yılında 73 yaşında Pirelli takvimi için poz verdi. 2009 yapımı "Nine" adlı müzikal filmde Daniel Day Lewis, Marion Cotillard, Penelope Cruz ve Nicole Kidman ile birlikte rol aldı.

Sophia Loren Güneş 8.ev Başak, ASC Oğlak, 2.ev Ay Kova bir gündüz haritasıdır.

                                                             


Sophia Loren haritası ASC-DSC ve IC-MC aksları 5° ile kavuşumda hayatını dengede götürmesinin çok önemli olacağını ve hayatı süresince risk almaması gerektiğini gösteren bir denklemdir. ASC Oğlak; soğukkanlı, saygıdeğer ve mesafeli görüntüsünü ve çocukluktan gelen ebeveyn olma arzusunu, ileriye dönük başarı odaklı enerjisini, ince fiziğini ve hiç bir zaman kilo problemi yaşamamasını, esmer ten rengini anlatırken özellikle 30 yaş sonrası daha da gençleşmesini anlatmaktadır.

1.ev Oğlak ve Kova kesmektedir. Hem iş kadını hem ebeveyn rolünü, çocuklarına düşkünlüğünü anlatırken iş hayatı ve aile hayatı arasındaki dengeyi rahatlıkla kurduğunu da anlatmaktadır. (Oğlu Eduardo Ponti: Biz büyürken annem çalışan bir kadındı. Çalışırken bile bize her zaman onun önceliği olduğumuzu hissettirdi. Sinema dünyası onu istemesine rağmen annem için önce aile, sonra sinema geldi.) 1.ev Kuzey Ay Düğümü Kova; dış imaj olarak özgür ve vizyoner görüntüde olmasının hayatı açısından doğru olacağını gösterirken, Sophia Loren evli ve yuvasına düşkün bir kadın olarak aradaki dengeyi çok iyi kurmuş ve içsel olarak KAD Kova’yı doğru çalıştırmıştır.

2.ev Ay Kova; para kazanma şeklinde (iş alanında) ve maddi birikimlerinde ileri derece vizyoner, açık görüşlü, mantıklı, insan haklarına saygılı yapısını anlatırken çalışan kadın imajını da yansıtmaktadır. İnsanlar ne iş yaparsa yapsın kendi işleri olsun isteyen yapısını da anlatmaktadır. 2.ev Ay Kova’nın (Rx) Satürn Kova kavuşumu; özden gelen temiz bilgi anlamında detaycılığını, insanlığa hizmet eden bakış açısını,mantıklı bakış açısı yaklaşımını, aynı zamanda ‘hayır’ demeyi bilen kişilik özelliğini ve devrimsel niteliğini göstermektedir. 2.ev Ay Kova’nın 9.ev Merkür Terazi üçgeni; sosyal bilimler, okült bilimler, astroloji, filoloji gibi alanlara olan yeteneğini ve merakını, aynı zamanda üst düzey kültürünü, temiz bilgi ile kendini ruhsal anlamda geliştirmişliğini ve ilişki, ortaklıklarında duygusal ve maddesel tüm şartları gözönünde bulundurduğunu göstermektedir. 9.ev Jüpiter Terazi üçgeni; yüksek adalet duygusunu,medeniyet, para kazanma ve birlik bilincini göstermektedir. Güçlü bir ‘biz’ duygusu ve bilincini anlatmaktadır. 2.ev Ay Kova ve (Rx) Satürn Kova’nın;  7.ev Mars Aslan karşıtlığı; evlilik hayatı ve iş hayatı arasında sabır, metanetle hiç yorulmadan ilerlediğini, evliliğinde ve ortaklık durumlarında baskın karakterde olduğunu göstermektedir. 2.ev Ay Kova’nın 3.ev Arcturus üçgeni küçük yaşlarda elde ettiği ününü, 6.ev Phact ve Elnath üçgeni ise maddi alandaki ve özünden gelen vizyoner bakış açısının getirdiği gündelik yaşamını ve iş hayatını etkisi altına alan onur, talih ve şansını aynı zamanda DSC kavuşumundan sebep ünlü ve kendi iş hayatından kişi ile evlilik potansiyelini anlatmaktadır.(Sophia Loren, küçük yaşta pub'da çalıştığı dönemlerde Napoli'de bir güzellik yarışmasına katıldı ve finalistler arasına girdi. Bir yıl sonra da Carlo Ponti ile tanıştı. Tanıştıklarında Ponti 37, Loren 15 yaşındaydı.Sophia Loren, 1949 yılında henüz 15 yaşındayken sonradan evlendiği; İtalyan yapımcı Carlo Ponti ile tanıştı. Onunla bir sözleşme imzalayarak rol aldığı ilk film "QuoVadis" adlı filminde oynayarak sinemaya başladı) 2.ev Anaretik Balık Koç geçişli Scheat sabit yıldızı küçük yaşlarda ailesinin yaşadığı fakir hayatının kendini güdüleyen ve durumları tam tersine çevirmek için hayat mücadelesi kuvvetini ve ateşini göstermektedir.

3.ev Alpheratz Koç yine çocuk yaştan gelen itibarlı ününü ve şöhretini, 7.ev Mars Aslan üçgeni ününü korumak adına fişek gibi durudurulamaz enerjisini anlatırken 3.ev Mirach ve (Rx) Uranüs Boğa kavuşumu çocukluktan tanıdığı kişi ile ani evliliğini ve kalıcı dostluğunu göstermektedir. Aynı zamanda evlilik kurumuna geleneksel bakış açısını, üretime dayalı evliliğini de anlatmaktadır.(Sophia Loren, 17 Eylül 1957 tarihinde kendinden 22 yaş büyük olan film yapımcısı Carlo Ponti ile evlendi. 1962 yılında boşandılar, ancak ayrı kalmaya fazla dayanamayarak, 1966 yılında tekrar evlendiler. 10 Ocak 2007 tarihinde eşi ölene kadar evli idi.Tüm filmlerinde yönetmen eşi Carlo Ponti ile çalışmıştır.) 3.ev (Rx) Uranüs Boğa aynı zamanda üretime önem veren bilin yapısını ve eğitimini, paradan çok kendini mutlu eden, orijinal ve üretimi destekleyen anlamdaki zihin yapısını, üretiüme dayalı her işi rahatlıkla yapabilecek kapasitesini de göstermektedir.

4.ev (Rx) Pallas’ın 7.ev Mars Aslan ve 2.ev Ay Kova karesi çalışma hayatı ve evliliği arasında çabalamasını ve mücadelesini anlatırken aile köklerine yaptığı kılavuzluk ve yardımı da göstermektedir.

5.ev Boğa ve İkizler kesmektedir. 2 erkek çocuğu sahip olacağını ve Şans noktası ise çocuklarından yana da şanslı olacağını (Sophia Loren’in Carlo Ponti Jr., ve Edoardo Ponti adlarında iki erkek çocukları oldu. Carlo orkestra şefi, Edoardo ise sinema yönetmeni olarak çalışıyor. 2002 yılında Uluslararası Venedik Film Festivali'nde "yaşam boyu başarı" ödülüne layık görüldü. 2005 yılında da Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Türkiye'ye gelmiş ve yaşam boyu başarı ödülüne layık görülmüştür.) aynı zamanda dedikodu ve spekülasyonlar açısından koruyucu ve şanslı tarafını göstermektedir. (Sophia Loren’ın spekülasyon ve dedikoduların tersine saygı duyulan ve hayranlıkla bahsedilen kişiliğinin sebebi buradaki Şans noktasıdır. Aynı zamanda olumsuz spekülasyonları bile kadersel anlamda olumluya çeviren enerji vermektedir)

5.ev (Rx) Şiron İkizler, çocuk fikri ve eş sahibi olmanın hem acı çektiği hem de yaralarını saran taraf olduğunu, (kan bağı olduğu kişileri kaybetme korkusu) aynı zamanda eril tarafının kuvvetli oluşunu ve dedikodulara kapalı olması gerektiğini gösterirken, 8.ev Neptün Başak karesi hastalıklarını ötelemesini, beslenme düzenini,ileri ki yaşlarda sinirsel ve nörolojik hastalıklara yatkınlığını da anlatmaktadır.

6.ev İkizler ve Yengeç kesmektedir.6.ev 3 Silahşörler Phact, Rigel,Capella; DSC ve Elnat sabit yıldızı kavuşumu; yüksek sanat yeteneğini, kariyerinin ve mesleğinin gündelik tüm yaşamını kapladığını ve sanat hayatındaki talih, ün ve şansını, DSC Yengeç ve Capella kavuşumu kariyer hayatından arkadaş çevresinden uygun evlilik potansiyelini, eşinin duygusal ve sevgi dolu yapısını da göstermektedir.

7.ev Plüto Yengeç hem ortaklıklarında hem evliliğinde hem de kendi benliğinde devrimsel nitelikte idareci yapısını, Ceres Yengeç kavuşumu evlilik kurumunun ruhunu beslendiğini gösterirken 7.ev Mars Aslan evlilik hayatında durdurulamaz fişek gibi çalışan tarafını, yüksek enerjisini, evliliğine aşırı sahiplenici tarafını, Lilith Aslan eğlenceli geçen ve hiç bir daveti kaçırmayan evlilik hayatını anlatırken devamlı kendine karşı psikolojik durumunu değerlendiren bakış açısını anlatırken iş hayatında veya özel hayatta erkeklerle çokça güç savaşına girdiğini de anlatmaktadır.

8.ev Venüs ve Neptün Başak ilahi güç ile yüksek bağlantısını, hayvansever tarafını, kolektif bilince göre hareket eden humanist ruhunu ve bu anlamda karmasını anlatırken spiritüel anlamda kendisi ile ilgili sığ farkındalığını, başkalarına şifa olarak kendini iyi etme çabasını da göstermektedir. 8.ev Güneş Başak ise uzun yaşama gaye ve çabasını gösterirken özellikle sağ göz ile alakalı sağlık konusunu da anlatmaktadır.8.ev Güneş Başak’ın Polyhmnia kavuşumu; yüksek yaratıcılık ve oyunculuk kariyerinde başarısını, titiz çalışmasını ve maddiyatı ile ilgili de analizci ve sabit gelirini elinde tutan, mal varlığı gücünü de göstermektedir.

10.ev ev Vesta Akrep çalışkanlığının ve azminin kariyerindeki en büyük destekçisi olduğunu ve Vesta’nın buradaki konumu her daim kılavuzluğunu göstermektedir.

11.ev Yay arkadaş çevresi ve sosyalleşme anlamında daha çok kendi kabuğuna çekilen yapısını, mecazi olarak fazla içli dışlı ilişkilerden hoşlanmadığını, insanları özlemeyi sevdiğini özlem duygusuna göre sosyalleşme faaliyetini göstermektedir.

12.ev Juno Yay; eş seçimi ve uzun ilişki konusunda entellektüel ve felsefi tarafı güçlü, iyi eğitim almış, uzun yolculukları ve seyahati seven, zihinsel uyumda olduğu eş seçimi ile uyumlu olabileceğini gösterirken kendi ülkesi İtalya'ya olan özlemini ve  hayatı boyunca gizli düşmanlıklara dikkat etmesi konusunda da uyarmaktadır.

Sophia Loren; 5.ev İkizler Aldeberan ile 11.ev Antares Yay karşıtlığı; çocuklarına karşı ve özel ilişkilerinde güzel söz söyleme yeteneği, doğruluk, bütünlük ve cesaretini gösterirken sosyal ve dışarıdan kişilere karşı dik başlı, inatçı, sert karakterini göstermektedir.

Sophia Loren solar döngü analizi önümüzdeki 1 seneye baktığımda;

Güneş 8.ev Başak, ASC Kova ve 1.ev Ay Balık bir gündüz haritası görüyoruz.

ASC Oğlak’tan Kova’ya gelerek dış imaj ve toplum önü duruş konularında kolektif düşünce sistemini daha çok benimsediğini, 1.ev Ay Balık toplum önü duruşunda daha duygusal ve dramatik algılanacağını, yorgun hissedeceğini, ölümden korkmayan ruh haline bürüneceğini anlatırken Güneş 8.ev Başak 2.ev Neptün Balık karşıtlığı geçmişe ve eşine duyduğu özlemin artacağını, melankolik bir ruha bürüneceğini öngörebiliriz. 1.ev (Rx) Satürn Kova’nın 9.ev Venüs Akrep karesi çok makyaj yaparak kendini genç gösterme isteğini, gençliğine ve güzelliğine de olan içsel özlemini, 3.ev (Rx) Uranüs Boğa karesi devrimci ruhu kaynaklı geçmiş-gelecek bağları arasında ruhsal anlamda sıkışmış hissedeceğini anlatmaktadır.

1.ev (Rx) Satürn Kova’nın 8.ev Mars Aslan ve 12.ev Plüto Oğlak üçgeni; sağlığı ile ilgili mücadelesini ve bu anlamda bağışıklığına dikkat ettiğini özellikle kemikleri ile sağlık potansiyelinden sebep daha yavaş ve ağır hareket etmeye özen göstereceğini anlatmaktadır. 1.ev (Rx) Jüpiter Kova 8.ev Merkür Terazi üçgeni; bel ve alt karın çevresi kilo potansiyelini, 3.ev (Rx) Uranüs Boğa karesi daha çok iç sesi ile iletişime geçeceği süreci, yakın çevresi ve kardeşleri ile ilgili alakalı şok edici ani haberlere açık olacağını,3.ev (Rx)Uranüs Boğa’nın 9.ev Venüs Akrep karşıtlığı ise ameliyat masalarına dikkat etmesi gerektiğini göstermektedir.

Plüto Oğlak ASC kavuşumu ise kendini dünyadan gizleme eğilimi ve isteği verebilir.12. ev (Rx) Plüto Oğlak ve 8.ev Merkür Terazi karesi ise; daha sivri dilli, insanları fazlaca analiz ettiğini, akıl dağınıklığını bu sebeple kazalara dikkat etmesi gerektiğini öngörebilirim.

Sophia Loren’in Progress Analizine geldiğimde ise;

6. ve 12.evine ağırlık vermesi gerektiğini; bilinçaltı ve zihin sağlığına önem vermesi ve yanlızlık yerine ailesi ile birarada yaşamasının önemli olduğunu göstermektedir. Çünkü 8.ev yay stelyumu karanlık, derin ve ölüm konuları ile zihnini meşguliyetini anlatıyor. 1.ev Şiron ise ölüm korkusunu gösteriyor. Aynı zamanda kariyer anlamında kendini özgürleştirmesi de kendisinin faydasına olacaktır. 7.ev Jüpiter Akrep ise ailesine bırakacağı yüklü mal varlığı potansiyelini de göstermektedir.

ASTRO-SHERA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ