GRACE KELLY SABİT YILDIZLARLA NATAL HARİTASI

 


Grace Patricia Kelly 12 Kasım 1929 Amerika Philadelphia doğumlu akedemi ödülü sahibi Amerikalı sinema ve tiyatro oyuncusudur. The Country Girl filmi ile en iyi kadın oyuncu sayısız akademi ödülü ve altın küre ödüllerini elde etmiştir. Grace Kelly Monaco Prensi III.Rainier ile evlenerek Monaco Prensesi unvanını almıştır. Kelly 14 Eylül 1982 tarihinde kızıyla birarada olduğu kendi kullandığı otomobil ile geçirdiği trafik kazası sonucu kızı kurtulmuş kendisi ise  52 yaşında hayatını kaybetmiştir. Grace Kelly’nin ölümü tüm dünya ve sevenleri tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanmıştır. Üç çocuğu bulunan Grace Kelly  tüm dünya tarafından sevilen, beğenilen ve hayranlıkla takip edilen bir idol haline gelmiştir. Ölümünün üzerinden 38 yıl geçmiş olsada halen güzelliği ve yardımseverliği ile hafızalarda eşsiz olarak anılmaktır. Kelly, bir model, tiyatro sanatçısı, televizyon oyuncusu (en üretken çalışması, yaklaşık 100 TV oyununda oyunculuk) ve ikonik bir Hollywood film yıldızı olarak kalıcı bir miras bıraktı. Kelly, "klasik Hitchcock sarışınlarından" biri ve sinema ve dünya tarihindeki en zarif kadınlardan biri olarak gösterildi. 

Grace Kelly, haftalık Time dergisinin 1 Ocak 1955 sayısının kapağında yer aldı . Dergi, onu "dumanlı film sirenleri ve sarsıcı tatlılardan şaşırtıcı bir değişiklik" yaratan en iyi film yıldızı olarak selamladı. "Beyaz Eldivenli Kız" olarak tanımlandı çünkü "ilkel ve göze çarpan beyaz eldivenler" giyiyordu ve gazeteciler de bu nedenle sık sık ona "bayan" veya "Bayan Kelly" diyorlardı. 1954'te Best Dressed listesinde yer aldı ve 1955'te Custom Tailored Guild of America onu "En İyi Giyinmiş Kadın" olarak listeledi. Grace'in ölümünün ardından Amerika’da yükselen tiyatro dans ve film sanatçılarına yardımcı olmak için yaşamı boyunca yaptığı çalışmaları anonim olarak sürdürmek için Princess Grace Kelly Foundation-USA kuruldu. Prenses Grace, kızı Caroline'a 1956'da hamileyken sık sık Hermes tarafından üretilen kendine özgü bir deri çantayı tutarak fotoğraflandı. Çanta hamile karnının paparazzilerin meraklı gözlerine maruz kalmasını önlemek için muhtemelen bir kalkandı. Bununla birlikte, fotoğraflar çantayı popüler hale getirdi ve moda ikonu ile o kadar yakından ilişkilendirildi ki, bundan sonra Kelly çantası olarak anılacaktı. Monaco’nun Fontvieillie bölgesindeki bir gül bahçesi Kelly’nin anısına adanmıştır.1982 yılında eşi Rainier tarafından açılmıştır.

13 Eylül 1982'de Grace, felç geçirdiğinde Roc Agel’deki kır evinden Monako’ya geri dönüyordu. Kullandığı aracın kontrolünü kaybetti ve dik dolambaçlı yoldan çıkıp 37 m’lik dağın aşağısına doğru sürdü. Yolcu koltuğunda oturan en küçük kızı Stephanie direksiyonu kullanmayı denedi, ancak kontrolü geri alamadı. Prenses, beyin ve göğüs yaralanmaları ve uyluk kemiği kırılmasıyla Monaco Hastanesine götürüldü . Eşi Rainier'in yaşam desteğini kapatmaya karar vermesinden sonra ertesi gece saat 22: 55'te öldü. Stéphanie hafif sarsıntı ve servikal omur kırığı yaşadı ve annesinin cenazesine katılamadı. Yeniden evlenmeyen eşi Rainier, 2005 yılında yanına gömüldü.

Grace Kelly’nin natal haritası Güneş 1.ev Akrep, ASC Akrep ve Ay balık bir gece haritasıdır.

                                                                


Güneş ve ASC 1.ev Akrep’tedir. Mars 1.ev Akrep; prenses Grace Kelly’nin pembe beyaz teni, kızıl sarı saçları,  keskin, etkileyici bakışlarını da anlatmaktadır. Aynı zamanda 12.ev Venüs Terazi’nin Arcturus sabit yıldızı ile kavuşumu ise güzelliği ile birden gelen kalıcı ününü, güzelliği konusunda mütevazılığını anlatırken; sistemi nasıl yarattıysa öyle devam etmesini isteyen, adil, kendini çok beğenen bazen abartıya kaçan, bir Aslan kadını kadar olmasa da en şık olana düşkünlüğü ve vizyonu anlatmaktadır. Halkın arasında olmaktan ziyade; çok iyi şartlarda insanlardan zarar göremeyeceği yerde mutlu olurlar. Yükselen, Güneş ve Merkür Akrep’te çok zeki ve çok tutkulu bir kadını, her şeyi tutkuyla severek ve tutkuyla yapan bir kadını böylelikle kökten bağının kuvvetli olduğunu anlatmaktadır.

Grace Kelly’nin haritasını ilk açtığımda yukarıda bahsettiğim 1.evinden ziyade ilk dikkatimi çeken 9.evdeki retro plütonun 12.evindeki Venüs Terazi karesidir. Plüto retro karmayı anlatır. 9.evdeki (Rx) Plüto İyi standartlarda bir koca için ülke değişikliği yapmasıdır. 9.ev Plüto Yengeç radikal bir karar ile ülke değişikliğini anlatmakla beraber hayatta terketmeleri gereken ne varsa çok kuvvetli terketmeleri gerektiğini de izah eder. Ve hayatı süresi yaşayacağı çocuklarını da ilgilendiren sarsıcı bir olayı da işaret etmektedir. Venüs ile kare açısı ise yüksek hırsı, ilişkilerde hem aşk hem de paranın gücünü sevdiğini göstermektedir. Aynı zamanda fiziksel anlamda yüksek takıntı, sadeleşme yerine mübalağa ve güçlü bir sevgi kontrolünü göstermektedir. Venüs bir kadının haritasında kız çocuğuna karşı olan annelik tavrının ne olduğunu anlatır. 12.evdeki Venüs ise kimseyi terkedemeyen bir kadını anlatırken, devamlı dengeleri kurmaya çalışan bir profili de anlatır. 9.ev Plüto Yengeç ile 12.ev Venüs karesi ise kız çocuklarından biri ile yaşayacağı kadersel, krizli ve sarsıcı bir olayı, Venüs’ün Arcturus kavuşumu ise bu sebeple yaşanabilecek sansasyonel ünü de anlatabilmektedir. (Rx)Plüto Yengeç, 9.ev normalde yay’ın evi malefik/olumsuz, karmik bir olayı anlatmaktadır. Maddesel kaynaklı, parasal kaynakları koruyabilmek için çok sevmediği bir adam için ülkesini değiştirip orada kraliçe oluyor ve orada bir karmayı tamamlamak için ilahi adaletin tecelli edip orada olayı yaşadığını anlatmaktadır. 12.ev Venüs ve 9.ev (Rx) Plüto karesi eşinin; Grace Kelly için yaşam ünitesinden çekilmesine verdiği onayı da anlatmaktadır.

Diğer taraftan 9.ev Yengeçteki Plütosunun 1.ev Mars, Güneş ve Merkür ile yaptığı olumlu açısı dışarıdan zerafeti, kibarlığı ve nezaketi ve derinliği ile gözönünde olduğunu göstermektedir.

5.ev Ay’daki Balık çocuklarına bağımlılık derecesinde düşkünlüğünü, karmik bir haritayı, derinliği ve hayatına karmadan getirdiği çocuklarını anlatmaktadır. Ve hayatı boyunca ona kurban olma potansiyelini anlatırken aşkın esiri olma, bağımlılığa sahip olma, risk alma, kaynaklarından fazla fazla vererek fakirlik yaşama, hep kırılgan ve naif bir görüntü yaratmayı anlatır.

 2.ev Satürn Yay’ın 5.evdeki Ay Balık kare açısı çocuklarına düşkünlüğü sebebi ile çocukların iyiliğine olduğunu düşünürken tartışmacı üslubunu, çocukları ile bağ kurmada sıkıntı ve çekincelerini, 2.evden sebep maddi anlamda şekilciliğini,  5.ev (Rx) Uranüs Koç ile kare açısı ise ani parlamalarını ve tepkilerini, fazlaca zihin hareketliliğini anlatmaktadır. Hızlı düşünür ve etrafının da uyum sağlamasını ister. Aynı zamanda 5.ev Ay Balık ile 8.evdeki (Rx) Jüpiter karesi ise bir annenin çocuğuna bakmakta kendini yetersiz hissetmesini, aşırı müsrifliği, değişik beslenme şeklini anlatırken evlilik ile beraber gelen çok seyahati, bol şansı, bereketi ve güzel kontak ile yüksek eğitimi de anlatmaktadır. 2.ev Juno Yay evlilik bağını ve eşinin yabancı, göçmen veya yurtdışı bağlantılı olduğunu anlatırken 5.ev Uranüs Koç üçgeni eşi ile zihinsel olarak çok iyi anlaştığını, 8.evdeki (Rx) Jüpiter karesi ise eşi ve çocuklar arasında sorumluluk anlamında ters düşmesini, eşi olacak kişinin çok çocuk istemeyen bir eş olacağını göstermektedir.

5.evdeki Ay Balık’ın (Rx)Pallas ile kavuşumu çocuklardan gelebilecek zararı, Pallas’ın Scheat malefik yıldızı ile kavuşumu bu sebeple kötü hayat sonunu gösterirken Uranüs’ün Retro ve Koç’ta 5.evde olması ani, anlık yaşanabilecek bir olayı anlatmaktadır. 10.ev Başak Anaretik Terazi geçişli Zosma’nın 5.ev balıktaki Zosma-Neptün karşıtlığının getirdiği zarardan da bahsedebilirim.

Grace Kelly MC Aslan’da 10.evinde sanatta yüksek başarısını, 2.ev Yay’daki Juno ile üçgen açısı sanat döneminde tanışacağı yabancı uyruklu zengin varlıklı kişi ile evliliği anlatmaktadır. 10.evi aynı zamanda Başak’ı da ağırladığından işteki disiplinini ve düzenini;10.ev Neptün Başak ile 1.ev Mars Akrep karesi ise; insanın içindeki duygu patlamalarını da anlatmaktadır. Bir anda alevlenir, bir anda yağmur ile söner. Mars Akrep te güçlü pozisyondadır. Savaşçı ruhlu bir kadını anlattığı gibi, ameliyat masalarına da dikkat etmesi gerektiğini göstermektedir.

Grace Kelly; DSC 7.ev Boğa tutumlu, sadık, tam aile babası bir eşi anlatmaktadır. Kuzey Ay Düğümü de buradadır.Yaşamı süresince gitmesi gereken yerde evlilik evidir.Şiron’u da 7.evi Boğa olan Grace Kelly’nin hem acı çektiği hem de yaraları saran yer evlilik evidir. 7.ev boğa, 1.ev Akrep karşıt açısı sanat kariyeri süresince sahip olduğu ilgi ve sevgiyi arar. Bu evler arasında karşıt açı olmaması her ne kadar içinde bir yerlerde sahne hayatı dönemi dışarıdan gelen o ilgiyi, hayranlığı, sevgiyi arasa da iyi gitmiş gibi görünen evliliğini de iyi idare ettiğini göstermektedir.

1.ev Merkür Akrep ile 5.ev (Rx) Uranüs Koç 150’lik açısı çocukları ile materyalist iletişimden ziyade çok daha derin, spiritüel, kişisel gelişimlerine ve eğitimlerine katkıda bulunan ilişkide olup, çocukları ile de bu ilişkisini de bu şekilde kamuoyuna yansıtmasının gerektiği mesajını vermektedir. Grace Kelly Merkür Akrep kadını ve iç sesi ile vizyonları ile konuşmayı çok iyi bilen, güven verdiğinde alan açan aynı zamanda mantıklı bir kadın olduğunu göstermektedir. Çocuklarını da bu bilinçte yetiştirmesinin kendisi ve onlar için de  daha iyi olacağının gizli mesajını da vermektedir.12.ev Venüs ile 8.ev Vertex 135’lik açısı ise kader noktasında kız çocuklarından birinin etkisini; 1.evindeki Mars Akrep ile 5.ev (Rx) Uranüs Koç 135’lik açısı ise zihin kazalarını ve bu sebeple ani patlamaları da anlatmaktadır.

Grace Kelly’nin eğitim hayatını kolej sınavlarını kazanamayıp yarıda bırakması ve kariyerine başlaması ile eğitimini tamamlayamaması, Ay-Satürn karesi sebebiyle de muhafazakar anne tarafının da ağır basması, 8.ev Sirius Yengeç yıldızı tam anaç bir anneyi, bu sebeple evlatları tarafından ciddiye alınmamasını, dolayısı ile çocuklarına olan düşkünlüğünden onlarla iletişiminde maddi konuların, kişisel gelişimlerinden daha öne geçtiği, çocuklarının şımarıkça davranışlarına maruz kaldığı öngörülebilmektedir.

ASTRO-SHERA

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ