GEORGE MICHAEL SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA


25 Haziran 1963 doğumlu olan George Michael İngiliz söz yazarı ve şarkıcıdır. 53 yaşında yaşamını yitiren dünyaca ünlü yıldızın menajeri ünlü şarkıcının Oxfordshire'daki evinde yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. 80’ler jenerasyonu tarafından Pop Müzik tarihinin en sevilen ve en ünlü şarkıcılarından olan  George Michael sevenlerini ölümüyle derinden üzmüştü.

1981'de Ridgeley ile Wham'i kurduktan sonra ilk albümleri (Fantastic!)ile büyük başarı elde ettiler. Bunu Make It Big aynı başarı ile izledi ancak grup 1986'nın yazında dağıldı ve grup elemanları solo çalışmalarına yöneldi. Başta Grammy ve BRIT olmak üzere bir çok ödül almayı başaran, 100 milyonu aşan satış başarıları elde eden George Michael, kariyeri boyunca “Last Christmas”, “Faith”, “Freedom”, “Jesus to a Child”, “Father Figure”, “Kissing a Fool” gibi bir çok ünlü ve önemli şarkı yazmış, bestelemiş ve yorumlamıştır.

"Wake Me Up Before You Go-Go", "Freedom", "Careless Whisper", "I'm Your Man" ve "The Edge of Heaven" gibi şarkılar, ikilinin en ünlü parçaları arasında yer alıyor. Michael, 1984'te Careless Whisper şarkısı ile solo kariyerine adım attı. Dünya listelerinde başı çeken hit şarkı, şimdiye kadar onlarca film ve dizide kullanıldı. 1985’te Wembley Stadium’unda düzenlenen dev yardım konseri Live Aid’in  fikir babası Harvey Goldsmith ile efsanevi sanatçılar Bono, Paul McCartney, Bob Geldof ve Freddie Mercury ile birarada yer aldılar. Michael'ın kariyeri boyunca döneminin en iyi sanatçılarıyla yaptığı düetler, büyük başarı yakaladı.

Sanatçı solo artist olarak büyük çıkışını 1987 yılında çıkardığı ilk solo albüm çalışması olan Faith albümü ile yaptı.Genel olarak çok olumlu eleştiriler aldı ve birçok müzik otoritesi tarafından çok iyi olarak değerlendirildi. Albüm pop, funk ve soul tınılara sahip şarkılardan oluşmaktaydı ve Birleşik Krallık dışında ABD ' de de çok büyük başarı yakalayarak ve dünya çapında yirmi beş milyon kopya sattı. Albümden çıkan tüm teklifler ABD de ilk beşe girdi, dördü bir numaraya kadar yükseldi. Bu albüm ile yılın albümü dalında Grammy kazanmıştır.

George Michael'ın hayranları arasında, Prenses Diana da vardı. İkilinin bir dönem yakın dost oldukları biliniyor. Prenses Diana'nın 1997'deki ölümünün ardından, Michael cenaze törenine katılmıştı.

Tüm orijinal albüm çalışmaları İngiltere’de bir numaraya kadar yükselen ve tüm şarkıları Top 40’da yer alan George Michael hem ABD hem İngiltere tarihinde en çok bir numara şarkı hiti olan müzisyenler arasında yer almıştır.

İki sene beraber olduğu sevgilisini HIV sebebiyle kaybetmesi, kısa süre sonra annesinin kanserden ölümü sanatçıyı derinden etkilemiştir. Sevgilisinin ölümüne hitaben ''Jesus to a Child'' şarkısını yazmıştır.

2012'de gerçekleşen Londra Olimpiyatları'nın kapanış konserinde seyircilerin karşısına çıkan George Michael, son olarak 2012'de turneye çıktı. Son albümünü 12 yıl önce çıkaran İngiltere'nin idol sanatçılarından Michael'ın, ölümünden önce son albümü üstünde çalıştığı söylenmektedir.

 

George Michael natal haritası Güneş 12.ev Yengeç, ASC Yengeç ve Ay Aslan gündüz haritasıdır.

                                                                            


Öncelikle George Michael’ın haritasını açtığımda ASC-DSC ve IC-MC noktalarının 1° ile kavuşumu mevcut. Yaşamı boyunca hayatını dengeli götürüp risk almaması gerekmekteydi. Yaşamı süresince denge çok önemlidir. ASC Yengeç ve DSC Oğlak ise öncü burçlarda; 1.ev ve 7.ev karşıtlığı yaşamı süresince yaşayabileceği ilişkiler ve dış imajına yansıması konularında devrim niteliğindeki olayları göstermektedir. Aynı zamanda; 7.ev Alçalan aksı Oğlak’taki ASC Yengeç’e göre yüksek ve dominant  konumlandığından ünlü yıldıza yaşamı süresince ilişkiler ve ortaklıklar gibi bu alanlardaki konu ve durumlarda kontrol sıkıntısı verdiğini de göstermektedir.

1.ev Yengeç ve Aslan kesmektedir. Hayranları ve hayranları dışındaki kişiler tarafından sevilmesi, sempatik ve sakin duruşu ile Yengeç; sahnelerdeki hayatını, karizmatik ve şarman (charming) enerjisini Aslan; KAD’ın 1.ev konumu geçmişine , geleneklerine ve kurallarına bağlı kalmasını, hayatın yumuşak ve sevgi dolu tarafını öğrenmesi, içindeki şefkat ve merhamet duygusunu uyandırması, hedeflerinden ziyade sevdiklerine eğilmesi konusunda uyardığını ASC kavuşumu ise bu özelliklerini dış imajına yansıtmasının yaşamı süresince onu destekleyeceğini ve benefik etkisini göstermektedir.

2.ev Ay Aslan sahnelerdeki ve gözönündeki işini, bonkör yapısını, çocuk sevgisini, pahalı sanatlara ilgisini ve  iş hayatında kulis yapmaya yatkınlığını; 12.ev Venüs İkizler sekstili kendisinden yaşça küçük partner ile mutlu olabileceğini, çocukluk aşkı ile evlenme potansiyelinin yüksekliğni, tüm ilişkilerinde mantıklı ve koşullu sevgiyi, işlerini ve ilişkilerini öncelikle konuşarak çözümleme yetisini, 1.ev Jüpiter Koç üçgeni çocukluktan itibaren kendi şansını yaratmasını aynı zamanda çok şanslı olmasını, sahnelerde geçen meslek hayatını, öncü ve ilklerden olacağını, kariyer ve sahne anlamında rakip tanımayan ve sonsuz korunma enerjisini , sahnedeyken çocuksu ruhu ve tarafını,  9.ev (Rx) Satürn Kova karşıtlığı aşırı özlem duygusunu, depresif ve duygusunu arzu ettiği kalıpta geçiremediği için yanlış anlaşılma duygusunu, ilişki ve bağ kurma konusunda sıkıntılarını, erken yaşta büyüyerek ebeveyne bakma gibi sorumluluklarını, kolay insan detoksu yapan tarafını, kendine ve öz benliğine daha çok yoğunlaşması gerekirken çok başka alanlarda yardım faaliyetlerini anlatmaktadır.  5.ev (Rx) Neptün Akrep karesi kandırılmaya açık tarafını özellikle para konularında iyi niyetli ve safça yaklaşımını, 3.ev Pallas Başak kavuşumu mesleğiyle beraber ünlü ve profesyonel yıldızlardan oluşan çevresini (George Michael; Aretha Franklin, Elton John, Queen ve Mary J Blige gibi ünlü isimlerle çalıştı. Aretha Franklin'le düeti 'I Knew You Were Waiting (For Me)', dünya listelerinin başında yer aldı),  5.ev Terazi (Rx) Arcturus sekstili sahnelerdeki yüksek ün ve karizmasını, 12.ev Phact Yengeç sekstili bilinçaltından gelen sevgi enerjisini mesleğine ve şarkılarına yanıstarak elde ettiği kalıcı ünü, 5.ev (Rx) Euterpe karesi bastırdığı özde duygularını bastıran bir yapısı olduğunudan, beste yapma ve bunu müziğe dökme konusunda sanatında üstün başarısını anlatmaktadır. (Hayatı boyunca depresyonla olduğu kadar uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ile de sorun yaşamıştır. Ölümü dünyada geniş yankı uyandırdı, hayranları Oxfordshire 'daki evinin önüne çiçekler bıraktılar. Elton JohnMariah CareySam Smith,Madonna başta olmak üzere birçok ünlü sosyal medya aracılığıyla üzüntülerini ifade etmişlerdir).

 

3.ev Başakta’ki stelyum ve Regulus yıldızı  Şans noktası ile kavuşumu hem kendi mesleğinden gelen çok üst düzey sanatçı ve kişileri aynı zamanda dünyaca ünlü tanınırlıktaki yakın çevresini ve çevre bakımından onlardan gelen şansını, 3.ev Uranüs Başak tamamıyle bu kişilerle ve yalnız da olarak  sanatta devrim niteliğinde, değişime odaklı  her daim kendini yenileyen işlere imza atması, 3. Ev Uranüs Başak’ın 5.ev Vertex Yay karesi çocukları çok sevmesine rağmen kadersel olarak çocuk sahibi olmaya uzak düşmesini, 3.ev Plüto Başak sanatının ve aynı ekoldeki çalışma yaptığı kişilerin şarkılarının ve eserlerinin de unutulmayacağı devrim niteliğinde dönemi, 3.ev Plüto Başak’ın 9.ev Balık (Rx) Şiron karşıtlığı özlem duygusunu, 5.ev Akrep Lilith sekstil açısı elit çevresi sayesinde sahnelerde yüksek korumayı fakat (Rx) Zosma kavuşumu yakın çevre ve üst kaynaklı kazancını anlatırken, 9.ev Mars Başak ve (Rx) Zosma kavuşumu ‘Ben herkesten daha iyi biliyorum’ tavrını aynı zamanda bu konumu bilgece ve yararlı kullanmasının çok önemli olduğunu ifade etmektdir. 3.ev Plüto Başak’ın MC Balık karşıtlığı melankoliye de yüksek eğilimini anlatmaktadır.

4.ev Ceres Başak ailesine ve çevresine faydalı olduğu zaman mutlu olduğunu,kendisini maddi ve manevi fiziksel güvence altına almasını,aile köklerinden beslenme ihtiyacını(anne-baba), 12.ev Venüs İkizler karesi çocukluğunda annesine karşı çekingen annesinin mantıklı yapıda oluşunu ve bu anlamda annesinden şefkat ihtiyacını, 12.ev İkizler Merkür karesi çocukluğundaki iletişim anlamında aile ile kopukluğunu, 4.ev Juno Başak ihtiyaç duyduğu partner verimli çok çalışkan ve kendisinin sağlığıyla çok ilgilenen kişi olması, buradaki Ceres kavuşumu annesinin de bu özellikler olduğunu göstermektedir.4.ev Terazi’deki Terpsichore kökten gelen dans, şarkıcı kimliğini ve kareografi anlamında sahnedeki başarısını ve 4.ev Başak’taki Vesta’nın konumu ise hem çocukluktan aile hayatına hemde sahne hayatına kılavuzluk ve aydınlanma görevini göstermektedir. (Sanatçı verdiği röportajlarda mutlu bir çocukluk geçirmediğini, annesi ve babasını ekonomik sebeplerden hep çalışmak zorunda olduklarını ve kendisiyle pek ilgilenemediklerini söylemiştir. Hayatının belirli dönemlerinde depresyon ile mücadele etmiştir. Faith albümünden sonra gelen ilgi ve üzerine yapışan pop idolü imajı, kendine ve yakınlarına vakit ayıramaması sonucu depresyon geçirmiştir. Wham! grubunun dağılması sonrası girdiği bunalımın sebebi olarak cinsel yönelimini fark etmesi olması olarak belirtmiştir).

5.ev Akrep’teki (Rx) Euterpe ve Zubali Elschemal kavuşumu müzik alanında sahnedeki yüksek başarı ve şansını göstermektedir.

6.evi Yay ve Oğlak kesmektedir. Gündelik ve iş hayatında yüksek entellektüel bilincini, seyahat yoğunluğunu ve seyahat etmeyi sevmesini, entellektüel bilgiye ve kültüre çok önem vermesini ve kendinin de bu anlamda zengin kişiliğini, Oğlak ise programlı ve çok disiplinli düzenini anlatırken cilt, diş ve kemik hastalıklarına yatkınlığını da göstermektedir.

7.ev Oğlak ilişkilerinde ve kontratlarında adil ve gelenekselci olduğunu, partnerlerinde daha aktif ve eril karakter olduğunu ve ilişkilerinde kendini patron gibi hissettiğini anlatmaktadır. 8.ev Kova gizli ve gizemli konulara, evreni ve hayatı, ölümü çözmeye çok meraklı olduğunu aynı zamanda bu merakın kendisini teknolojiyi çok iyi kullanmaya ittiğini, ilişkiler konusunda özgürlükçü tarafını aynı zamanda sırdaşılığı, para konularında farklı yatırımları, başarı isteğini ve yüksek hırsını, bir şey istediği hemen olmasını temenni ederken aynı zamanda  cinselliğe bakış açısının entellektüel uyumun cinsellikten daha önemli olduğunu vurgulamaktadır. 8.ev Kova alkol ve bağımlılık potansiyelini aynı zamanda bunu dönüştürmesi gerektiğini de anlatmaktadır.

9.ev (Rx) Satürn Kova 8.ev sınırına yakın olduğundan karmik etki almaktadır. 9.ev (Rx) Satürn’ün 2.ev Uranüs Başak karşıtlığı geçmiş ve gelecek bağlarını çözemediğinden devamlı özlem duygusunu hissettiğini, psikolojik olarak rahatsızlanmaya açıklığını, kurban psikolojisini potansiyelini aynı zamanda mesleği sebepli kendi özgürlüğüne yoğun ihtiyacını bu anlamda da karmayı, 5.ev Neptün Akrep karesi majör depresyonlara yatkınlığını ve gerçeklerden kaçmayı anlatmaktadır. (1980'ler ile 1990'ların başında yakaladığı başarının yanında, George Michael yaşam tarzı ve görünüşünden dolayı kamuoyundan gelen eleştiriler ve travmayla mücadele etti. Yıllarca cinsel tercihi hakkında açıklama yapmayı reddeden Michael, 1998 yılında ABD’de sonradan polis olduğu ortaya çıkan bir erkeğe bir parkın tuvaletinde cinsel ilişki teklifinde bulunması sonrası gözaltına alınmasının ardından eşcinsel olduğunu kamuoyu önünde açıklamıştı. Uzun süre beraber olduğu sevgilisi Anselmo Feleppa 1993'te beyin kanaması nedeniyle öldükten sonra, George Michael büyük yıkıma uğramıştı. Michael sevgilisinin ölümünden üç yıl sonra Kenny Goss ile birlikte olmaya başladı. İkilinin beraberliği 2009'a kadar sürdü.)

10.ev Jüpiter Koç ve Alpheratz kavuşumu kariyerindeki sonsuz şans, talih, onur ve itibarı anlatmaktadır. (Bir çok sanatçıya da örnek olmayı başaran Michael, örnek olduğu kişileri arasında Justin Timberlake, Roxette, Rick Astley, Enrique Iglesias, Ricky Martin, Ronan Keating, Spice Girls ve Robbie Williams gibi yıldızlar yer almaktadır.)

12.ev İkizlerde stelyum mevcuttur.12.ev Merkür İkizler beden dilini özellikle eller,kollar ve yüz duyu organlarını çok iyi kullandığını Venüs İkizler kavuşumu kendisini devamlı geliştiren, bilge ve aynı zamanda zihin uyumuna önem veren yapısını, 12.ev Capella’nın 2.ev Ay Aslan üçgeni sanat hayatındaki güçlü arkadaşlıklarını, açıkfikirli ve meraklı yapısını, Capella ve Phact kavuşumu ününü, 12. ev Güneş İkizler 10.ev Scheat karesi üst solunum yolları ve kalp ile alakalı  bu anlamda kariyerindeki kötü sonu da anlatmaktadır. (Michael'ın sağlık sorunları son yıllarında ortaya çıkmaya başladı. Zatüre teşhisi konan Michael, 2011'de Avusturya'nın başkenti Viyana'daki bir hastaneye yatarak, bir ay boyunca tedavi gördü.)

George Michael 1.ev Yengeç, 2.ev Aslan ve 7.ev Oğlak 8.ev Kova sıkıştırılmış evleridir. Eğer ki 2. Ev kazancı ve çalışma alanı 3. ev yakın dost ve akrabalar ile  9.ev özlem duygusunu anlatan evlerini olumlu anlamda çalıştırabilseydi iş ve özgürlük aynı zamanda depresyon anlamında da kendini koruyabilirdi. Ek olarak ; Apex’teki 5. Ev Neptün Akrep maddi anlamda kandırılmaya çokça açıklığını ve parayı kendi keyfi için kullanmasını aynı zamanda duygusal durumun sağlık anlamında vücut suları ve gazları ile alakalı hastalık yaratma potansiyelini de anlatmaktadır.

6.ev Yay’daki Antares gündelik hayatında macera ruhunu, inatçılığını ve dikbaşlı tutumunu anlatırken 12.ev İkizlerdeki Aldeberan ünlü yıldızın aslında özünde etkili, güzel söz söyleme yeteneğini, doğruluk ve bütünlüğünü göstermektedir.

 

ASTRO-SHERA 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ