RİTA HAYWORTH SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE BİYOGRAFİ

 


Gerçek adı “Margarita Carmen Cansino” olan Rita Hayworth, 17 Ekim 1918 tarihinde New York‘un Brooklyn semtinde doğmuştur. Babası İspanyol asıllı Edouardo Cansino ve annesi Amerikalı dansçı Volga Haworth’dur. Anne ve babası profesyonel dansçılardı ve Rita küçüklüğünden itibaren dans ile iç içe yaşamak durumunda kaldı. Ailesinden aldığı eğitimle dansa başlayan Rita Hayworth, bir süre sonra hayatın tümüyle danstan oluşmadığının farkına vardı ve yeni uğraşlar bulmaya başladı. 12 yaşında oyunculuk dersleri almaya başlayan Hayworth, 15 yaşında Fox stüdyosu ile bir sözleşme imzaladı.

1926 yılında Rita Hayworth, henüz 8 yaşındayken flamenko dansçısı babasıyla birlikte “Anna Case In La Fiesta” adlı kısa filmde dansçı olarak göründü. Bir süre küçük rollerle idare etmek zorunda kalan Hayworth, 1938 yılında rol aldığı “Who Killed Gail Preston?” filmi ile dikkat çekmeyi başardı. 1941 yılında rol aldığı “Strawberry Blonde” ve “You’ll Never Get Rich” Hayworth’u yıldız yaptı. O sırada 23 yaşında olan güzelliğinin zirvesindeki Hayworth, erkeklerin aklını başından alırken yaşadığı aşklarla da gündemde kalmayı başarıyordu. 1937 yılına kadar filmlerinde “Rita Cansino” adını kullandı sonra da “Rita Hayworth” adını aldı sahne adı olarak. Küçüklüğünden itibaren aldığı dans eğitimi sayesinde müzikal filmlerde çok başarılı olan Hayworth bu dönemde rol aldığı “You Were Never Lovelier”, “Tales of Manhattan” gibi filmlerle yerini sağlamlaştırdı. Bu sırada ABD‘nin savaşa girmesi ile askerlere moral vermek için çeşitli faaliyetlere katılan Hayworth, 1944 yılında rol aldığı “Cover ile seksi vücudunu ön plana çıkardı. Rita Hayworth 1946 yılında çevirdiği “Gilda” filmi onun tanınmasını sağlamış, kariyerinin zirvesi olmuştur. Gilda karakteri ile özdeşleşen Rita Hayworth, özellikle “Put The Blame on Mame” şarkısı eşliğinde striptiz yaptığı sahne ile sinema tarihinin unutulmazları arasındaki yerini aldı. Gilda hakkında anlatılan sayısız efsane vardır ama Amerikalıların nükleer denemeler sırasında Bikini adasına attıkları bombaya “Gilda” adını vermesi bunların arasında en ilginçlerinden biridir.

Rita Hayworth; Güneş Terazi 6.ev, ASC Boğa ve Ay Balık 11.ev bir gece haritasıdır.

                                                                   


ASC Boğa ve İkizler kesmektedir. ASC Boğa; minyon,dolgun ve yuvarlak yüz hatlarını, güzelliğini, orta boyunu, koyu kumral fiziksel yapısını, yüzündeki masum ve sakin ifadeyi anlatmaktadır. Ama kızdığı zaman bu ifade çok sert olur. Aynı zamanda başarı konusunda yüksek sabrını, hayata ciddi bakmasını da göstermektedir. İkizler ise; etrafındakileri eğlendiren, sevgiye ihtiyaç duyan, etrafının kalabalık olduğu tarafını gösterirken iletişim konusunda özel yeteneği ve ciddi yapısını dengeleyen mizahi ve farklı kişilik tiplemelerini de göstermektedir.

2.ev İkizler’de 3 Silahşörler Phact, Capella ve Rigel kavuşumu maddi kazanım alanında çokça çevreyi ve yeteneğini gösterirken (Rx) Plüto Yengeç parayı dönüştürmedeki sıkıntısını ve küçük yaşlarda dönüşmesine sebep olan olumsuz ve malefik, yaralayıcı durumu anlatmaktadır.2.ev (Rx) Plüto’nun 3.ev Jüpiter Yengeç kavuşumu anne bağının kuvvetini ancak uzak düştüğünü de göstermektedir. Aynı zamanda geleneksel dokuları, büyük ev yaşama isteğini ve yumuşak ses tonu da anlatmaktadır.Kavuşumdaki (Rx) Plüto ve Jüpiter’in 5.ev Lilith, Venüs  ve 11.ev Şiron karesi küçük yaşlarda yaşadığı durumun ileri ki yaşlarda ona acı çektiren aynı zamanda yaralarını saran ve kötü ünü, Vertex karesi ise kader noktasını göstermektedir. Plüto Yengeç; hayatı süresi özellikle çocuklarından yana sarsıcı olaylar yaşayabileceğini, muazzam nitelikte kadın lideri ve kök olarak tasavvuf ve mevleviden geldiğini göstermektedir. Aynı zamanda terketmesi gereken ne varsa çok güçlü terketmesi gerekir. Çok ciddi ülke değişikliğini de anlatmaktadır. 

3.ev Yengeç’teki Vesta ve Juno kavuşumu; kalbinin yakın akrabalar ve kardeşleri için yanıp tutuştuğunu gösterirken aynı zamanda eş modeli olarakta sevgi dolu, sahiplenici bir erkek ile ilişkisel açısdan uygunluğunu göstermektedir. 3.ev Neptün Aslan aileden gelen sahne sanatını ve Polyhmnia sabit yıldızı kavuşumu bu alanda ve oyunculukta özel yeteneğini gösterirken 3.ev Satürn Aslan’ın 10.ev (Rx) Uranüs Kova karşıtlığı; aile baskısı sebebi ile farklı mesleklere yönelemeyişini, babasının buradaki önemli rolünü  taciz ve baskıyı, hayatındaki skandal baba figürünü anlatmaktadır. (Tijuana'nın izbe barlarında dans etmek için okulu bıraktığında 12 yaşındaydı. Yaşından 20 yıl büyük makyaj, pamuklu sutyen ve topuklu ayakkabılarla, Los Angeles'tan gelen turistleri eğlendiriyordu. Babası Eduardo Cansino, küçük kızı Margarita'yı karısı diye tanıştırıyor, nüfuzlu bir Hollywood yapımcısına yamayıp altın madenini bir an önce işletmeye açmak istiyordu. Tüm dünya, ölümünden iki yıl sonra biyografist Barbara Leaming'in ortaya çıkarmasıyla öğrendi: Rita Hayworth bir ensest mağduruydu. Babasıyla 'Dancing Cansinos' adıyla çıktığı şovların ertesinde defalarca tecavüze, cinsel istismara uğradı, dayak yedi, zorla çalıştırıldı.) Regulus kraliyet yıldızının burada tam IC noktasında 4° ile Satürn kavuşumu; aynı zamanda gerçek adı ile Margarita Carmen Cansino’nun Rita Hayworth olmasını gösteren nokta olduğunu da anlatmaktadır. ( Regulus’un konumu Rita Hayworth’un haritasında hayatının aslında çokta şanslı olamadığını, trajik noktayı gösteriyor).

5.ev Zosma’nın 7.ev Mars Yay karesi; çocukları için hayatındaki eril figürler ile verdiği zorlayıcı mücadeleleri göstermektedir. (Üçüncü eşi Prens Ali Han ile evlendikten sonra Prenses hayatının kendisine göre olmadığını seneler sonra rol arkadaşı Frank Langella'ya "Hapishanede gibiydim" diye anlatmış."Odadan çıkmamam için kapının önünde iki adam birbirinin üstüne yatmış şekilde bekliyordu. İnsanların eteklerini öptüğü bir yerde yaşamak istemiyordum. O ne Tanrı aşkına?! Nasıl bir saçmalık! Zaten lanet bir prenses olmaya da niyetim yoktu. Sonunda yaşlı kayınpederime gittim. Beni severdi. 'Bak babacım, bana çocuklarımı ver, hayatınızdan çıkıp gideyim. Hiçbir şey istemiyorum' dedim." Elbette yine bu kadar kolay olmayacaktı. 1951'de 'aşırı şiddeti' gerekçe göstererek boşandıklarında kendini acımasız bir veraset savaşı içinde buldu. Kızı Yasmin için verdiği mücadele onu yıllar içinde en çok yıpratan olaylardan birine dönüşecekti.)

6.ev Venüs Terazi gündelik yaşamında güzelliği konusunda mütevazı tavrını,vizyon ve vitrini,  fiziksel olarak gelen doğal etkileyici çekim gücünü anlatırken Lilith kavuşumu kadın figürlerden çokça kıskançlık ve negatiflik yaşadığını da göstermektedir.(Rx) Arcturus’un da burada Lilith ve kavuşumu; kadınlar tarafından gündelik yaşamında hakkında olumsuz yapılan dedikoduları da göstermektedir.Aynı zamanda Venüs 5.ev sınırında ilişkiler ve gündelik hayat arkadaşlıkları konusunda müslümanlık dinine yakınlığını da anlatmaktadır.

6.ev Güneş Terazi gündelik yaşam, ast-üst ilişkiler konusunda bizlik duygusu ve iyimser yaklaşımını anlatırken Merkür Akrep kavuşumu iç bağlantısı kuvvetli, meraklı, araştırmacı, pratik zekalı ve güven arayışı aradığını da göstermektedir.

7.ev Akrep ve Yay kesmektedir. Birden çok evliliği, eşlerinin farklı kültürden ve yabancı uyruklu olma potansiyelini ve ilişkilerinde cinsel gücün daha önde olduğunu göstermektedir.7.ev Mars Yay; evliliklerinde gördüğü şiddeti hiç açı almaması bu anlamda çok zarar almadığını, Kuzey Ay Düğümü kavuşumu da yabancı uyruklu eş seçimine gitmesi gerektiğini göstermektedir. (18 yaşında babasından kaçan Margarita, 41 yaşındaki Eddie Judson ile evlendi. Judson, tam gecelerin yılanı, fırsat köşelerinin çakalı, şov dünyasının çiğneyip attığı acımasız, şerbetli kurtlardandı. Genç Rita, kendisini koruyacağını sanarak sığındığı bu adam konusunda yanılıyordu. Judson, genç karısını korumak yerine onu paralı prodüktörlerle yatmaya zorluyor, göz göre göre pazarlıyor, istediğini yapmazsa dövüyordu. Rita bir süre itiraz etmeden kocasının her istediğini yaptı. Çocukluk travmaları içinde, derin bir suçluluk duygusuyla birleşerek ruhunu lekelemişti. Seksin, şefkate, ilgiye, sevgiye giden tek yol olduğunu sanıyordu(Mars Yay’da 7.ev etkisi) Ayrıca Rita Hayworth; ikinci kocası Orson Welles'ten Rebecca ve üçüncü kocası Prens Ali Han'dan Yasmin adında kızları bulunmaktadır. Sinemayla bağlarını iyice kopardığı 1950'li ve 1960'lı yıllarda iki evlilik daha yapmıştır )

8.ev Ceres Oğlak;hayatında olacak eşlerinin veya eş adaylarının güvenebildiği ve sorumluluk sahibi kişiler olursa beslendiği alanın burası olduğunu aynı zamanda küçük yaşlarda ebeveynlerden yana ilgisizlik duygusu yaşadığını Ceres’in buradaki konumu açıklamaktadır. Bu duygular Rita’yı birden fazla eş seçimini de itmiştir.  Şans noktası ise 8.ev Yay; yabancı uyruklu eşinden gelebilecek maddi güvenceyi göstermektedir.

10.ev (Rx) Uranüs Kova; yaşamı boyunca gelenekselcilikten vazgeçemediğini 11.ev Retro konumdaki Fomalhaut kavuşumu da bu sebeple sosyal çevresinde samimi görünmediğini göstermektedir.

11.ev Ay Balık ve Scheat kavuşumu; ciddi derecede bağımlılığı anlatırken ASC Algol partil açısı Alzheimer hastalığını ve bu anlamda hayat sonunu da anlatmaktadır.Rita Hayworth’un alkol bağımlılığını da burada Ay Balık ve Scheat’ın konumu göstermektedir. Şiron’un Koç’ta yine 11.ev ve 12.evde konumlanması acılarını ve yaralarını da alkolle sardığını göstermektedir.

12.ev Koç ve Boğa kesmektedir. Çocuklarının her zaman destek ve yanında olduğunu anlatırken konforlu bir şekilde ölümünü de göstermektedir.

Rita Hayworth haritasında; 2,3.4. evleri ile 7.8. ve 9. Evleri kıstırılmış evleridir.Eğer ki; Ay’ını doğru çalıştırabilseydi, bağımlılıktan uzak, sosyal çevreye karşı biraz katı tutumda bulunabilseydi ve Merkür Akrep’in analizci ve sezgisel tarafını da kullanarak biraz daha kendini koruyabilirdi.Ama yine de kadersel anlamda 3. Ve 4.evi rahatlamaz açamazdı. Rita Hayworth’un haritasındaki  4.ev Satürn Aslan ve 11.ev Scheat Balık ve Kader noktası 150’lik açısı ise bağımlılık ve akabindeki Alzheimer rahatsızlığı sayesinde tüm geçmiş ve çocukluk travmalarını unutarak konforlu ölümünü de aynı zamanda anlatmaktadır.

Antares ve Aldeberan yıldızları ise;1.ev İkizler ve 7.ev Yay aksı üzerinde 9°konumlanmaları dış imaj ve dış görünümünde benliğinde güzel söz söyleme yeteneğini, bütünlüğünü ve doğruluğunu gösterirken, evlilik ve ilişki hayatında Mars kavuşumdan da sebep daha inatçı, dikbaşlı ve sert olduğunu göstermektedir.

ASTRO-SHERA

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ