AGATHA CHRISTIE SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 


C
hristie 1890’da İngiltere’nin Güneybatısı’nda bir kıyı kent olan Torguay’da 15 Eylül 1890 yılında doğdu.
Tam adı Agatha Mary Clarissa Miller Christie Mallowan olan Agatha İngiliz yazar, polisiye edebiyatın en önemli isimlerinden biri ve dedektif Hercule Poirot karakterinin yaratıcısıdır. Mary Westmacott takma adıyla aşk romanları da yazmıştır. Ancak asıl ününü, yazdığı 80 dedektif romanına ve West End tiyatrolarında sahnelenen oyunlarına borçludur. 1971 yılında İngiltere’nin en yüksek onur unvanı olan “Britanya İmparatorluğu Kadın Komutanı” nişanını alan Agatha Christie 12 Ocak 1976’da 86 yaşında İngiltere Wallington’daki evinde hayata gözlerini kapadı.

Agatha Christie; Güneş 9.ev Başak, ASC Yay ve Ay 9.ev Terazi bir gündüz haritasıdır.

                                                                             


ASC-DSC 2°ile kavuşumda hayatını dengeli götürmesi ve risk almaması gereken bir denklemdir.

ASC Yay ve Mars kavuşumu fiziksel açıdan doğuştan kızıl saçlı ve beyaz tenini, elegant duruşunu anlatırken Mars Kavuşumu dış imaj olarakta kendi kendine kavga eden yapısını, huysuz mizacını göstermektedir.Aynı zamanda birden fazla evliliğini de anlatmaktadır.1.ev Mars Yay’ın 9.ev Güneş Başak karesi babası ile çatışmasını sebep olarakta babasının çalışmayıp hazır tüketiminden kaynaklandığını ve erken baba kaybını göstermektedir. (Babası Frederick Alvah Miller, Agatha henüz küçük yaştayken öldü.) Aynı zamanda yollardan gelebilecek kazaya açıklığı da anlatmaktadır.

1.evi Oğlak kesmektedir.Çokça çalışkan ve disiplinli yapısını anlatırken buradaki Şan Noktası kavuşumu çalışması sonucu gelecek şansını göstrmektdir.

2.ev Kova ve Balık kesmektedir. 2.ev (Rx) Jüpiter Kova çevresi hakkında muazzam gözlem gücünü ve bunu işine ve para kazanma alanında kullandığını maddi anlamda özgürleşme isteğini göstermektedir. 2.ev (Rx) Jüpiter Kova’nın 10.ev Venüs Akrep karesi kilo insülin ve şeker potansiyelini göstermektedir.

3.ev Scheat Balık kardeşlerinden gelebilecek sıkıntıyı, kendinden önce erken kardeş kaybını da göstermektedir.(Agatha Christie’nin Louis Montant Miller ve Margaret Frary Miller olmak züere 1 erkek ve 1 kız kardeşi olmuştur. Erkek kardeşi 1929 yılında 49 yaşında ölümü 1.Dünya Savaşında kolunun yaralanması ve verimli tedavinin yapılamayışı, bakımsızlık üzerine felç geçirmesinden kaynaklanmaktadır. Kız kardeşi ise kalp rahatsızlığından 70 yaşında vefat etmiştir) 3.ev Alpheratz Koç ise; kardeşlerinin eğitim ve çalışma alanında öncü ve kendilerini o zamanın şartlarında kültür bakımında geliştirmiş kişiler olduğunu göstermektedir.

4.ev Koç ve Boğa paylaşmaktadır. Aile kökeninin öncü nitelikte olduğunu gösterirken Boğa hazır ile tüketim modelini sürdüren aile yapısını da anlatmaktadır.

5.ev Boğa ve İkizler kesmektedir.5.ev Boğa’daki Algol yıldızı diğer gezegen ve kozmik yıldızlar ile bir etkileşimde olmadığından haritasına zararı yoktur.

6.ev İkizler kıstırılmış ve çok yoğun Stelyumu göstermektedir.6.ev Plüto ve Neptün Retro konumda olup hem KAD(Kuzey Ay Düğümü) hem de 3 Silahşörlerden Rigel Kuzey Ay Düğümü ile partil kavuşumdadır. Öncelikle 6.ev (Rx) Plüto İkizler eğitimsizliğini gösterirken (Agatha Christie kardeşlerinin aksine hiçbir eğitim almamıştır. Annesinin evdeki eğitimi ile ilerlemiştir ve küçük yaşta ailesinin şan eğitimi için Paris’e öğrenime gönderilmesi üzerine de geri dönmüş okula hiç gitmemiştir. Evcil hayvanlar, hayali arkadaşlar ve aile hizmetkarları yegane oyun arkadaşları olmuştur. Buna rağmen tamamen yalnız olmadığını otobiyografisinin açılış paragrafında çocukluğunu “ mutlu” olarak tasvir etmiştir.) (Rx) Neptün İkizler kavuşumu gündelik hayatında senarist tarzda ve farklı çalışan zihin yapısını göstermektedir. 6.ev (Rx) Neptün İkizler 8.ev Zosma Başak karesi ve yine 8.evdeki Zosma’nın Satürn Başak partil kavuşumu psikolojide Füg Hastalığı olduğunu ve bunu da 6.evden sebep gündelik hayatında sıkça yaşadığını göstermektedir. Füg hastalığı, kişinin geçmişini unutup, kimlik konfüzyonu ya da yeni bir kimliğe bürünmenin eşlik ettiği, birden ve beklenmedik bir biçimde evinden ya da alışageldiği işyerinden ayrılıp gitmesi olarak tanımlanmıştır. Füg genellikle kısa-saatler veya günler sürer.(Agatha Christie 1926 yılında  11 gün boyunca kaybolur. Yapılan tüm aramalara rağmen bulunamaz. Arabası bir göl kenarında bulunur. Araba ağaçlara çarpmış, bavulları yerlere saçılmış vaziyettedir. Christie bir süre sonra ortaya çıkar ama hiçbir açıklama yapmaz. Bu olayın kaza süsü verilmiş bir senaryo olduğu düşünülür. Kimilerine göre ise Agatha Christie geçici hafıza kaybına uğramıştır. Agatha Christie, otobiyografisinde bu dönemi bilinç kaybı olarak tanımlamıştır.)

6.ev 3 Silahşörlerden Rigel’in KAD kavuşumu yazarlık yeteneğini ve buradaki diğer 3 Slahşörler Phact ve Capella’nın KAD ile kavuşumu yazarlık alanında ünü ve bununla birlikte gelen çevreyi göstermektedir. Aynı zamanda haritasındaki 10.ev Venüs Akrep ile 6.ev KAD 150’lik açısı gizli yetenek olarak yazarlık ve hayal gücü ile bağlantısını gösterirken buradaki yeteneği kullandığını da anlatmaktadır.6.ev (Rx) Neptün İkizler ile 9.ev Ay Terazi üçgeni ve 9.ev Merkür Terazi üçgeni yurtdışı yollarda yazdığını ve gezerek ilhamı aldığını anlatmaktadır. (İstanbul’dan, Bağdat’a yaptığı yolculuklar sırasında bindiği Şark Ekspresi’ne olan manevi borcunu ödemek için yazdığı, “Doğu Ekspresi’nde Cinayet” adlı romanı Agatha Christie için ayrı bir önem taşıyordu.2.eşi Mallowan ile bu yolculukta tanışması(11.ev Juno Yay etkisi) ve beraber çıktıkları Ortadoğu yolculuklarında ise  “Nil’de Ölüm”, “Mezopotamya’da Cinayet” gibi romanlarına başladı ve esin kaynağı oldu.) Uzun soluklu seyahatler yaratıcılığını arttırıyordu. Aynı zamanda 6.ev (Rx) Plüto’nun 10.ev Venüs 150’lik açısı konu olarak cinayet romanı yazmasını ve romanlarındaki yüksek gizemi anlatmaktadır.

7.evi İkizler ve Yengeç paylaşmaktadır. İlk evliliğinde depresyona meyilini ve 2.evliliğinde şefkati bulduğunu göstermektedir.

8.ev Aslan ve Başak paylaşmaktadır. 8.ev Şiron Aslan eşlerden ve babadan gelen maddi kaynaklardan acı çektiğini, babasının aileden zengin ancak keyfe düşkün olduğunu bir taraftan da yaralarını da bu duygu ile sardığını, spiritüel bilginin içine girmesi gerektiğini, krizlerden güçlenmeye, bencilleşmemeye dikkat etmesi gerektiğini göstermektedir. 8.ev Lilith evliliğinde eğlenceye de olan düşkünlüğünü gösterirken kalp ile alakalı sağlık potansiyelini ve 6.ev Retro Stelyumu sigara içtiğini de göstermektedir.8.ev Satürn Başak ve Zosma Başak partil kavuşumu da mide, bağırsak ve yaşamı boyunca dizlerinden çektiğini anlatırken aileden gelen zenginliğin gittiğini ve fakirlik yaşadığını da göstermektedir.

9.ev Güneş Başak babasının uluslararası kaynaklardan ve yerlerden gelen başarısını disiplinini, Vesta’nın buradaki konumu disiplin çalışkanlık anlamında yollardaki olumlu kılavuzluk ve destek enerjisini göstermektedir.

10.ev Uranüs Terazi kariyer alanında orijinal ilişkilerini, Venüs Akrep kariyerde aşk, rekabet ve bağ kuvvetini göstermektedir.

11.evdeki Juno Yay; 1.den fazla eşi, yabancı uyruklu veya okült bilimler, sosyoloji, arkeoloji kısacası apoletli eş potansiyelini göstermektedir.(Christie’nin ilk eşi arkeolog ve pilot ikinci eşi Archibal Christie ise İngiliz iş adamı ve asker subayıdır) Ve Juno Yay’ın Ceres Yay kavuşumu sosyal çevresinin de bu alanlarda kişilerden oluştuğunu ve ve yine ruhunun okült bilimler, edebiyat, uzak ve deniş aşırı seyahatler ile beslendiğini göstermektedir.

Agatha Christie; 12.ev Antares Yay bilinaltında kendi ile kavgacı ve değişken yapısını, ruh halini anlatırken 6.ev Aldeberan İkizler gündelik yaşamında güzel söz söyleme yeteneğini, doğruluk ve bütünlüğünü göstermektedir.

Agatha Christie’nin haritasındaki 10.ev Uranüs Terazi,2.ev (Rx) Jüpiter Kova,6.ev 1°ile kavuşumdaki(Rx) Neptün,Plüto İkizler ve 8.ev Satürn/Zosma Başak arasındaki ters Kova şeklindeki Açı Kalıbı uluslararası ve unutulmayacak ününü ve çevresini, aldığı ödülleri direkt göstermektedir.

ASTRO-SHERA

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ