GIANNI VERSACE SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 

2 Aralık 1946 İtalya doğumlu olan Gianni Versace mimarlık alanında eğitim öğretim hayatını tamamlamış ancak mimarlık mesleğini icra etmeyip moda alanında çalışmalar yapmaya devam etmiştir. Dünyaca ünlü bir modacı haline gelmeden önce daha küçük yaşlardan itibaren annesinin yanında çıraklık yaptı. Çıraklıkla başlayan moda serüveni sırasında tasarımlar yapmaya odaklanan ve bunları annesinin mağazasında satma fikrini düşünen Versace’nin bu fikrini hayata geçirmesi fazla zamanını almamıştır. Reggio Calabria gibi oldukça küçük bir kasabada hatırı sayılır bir müşteri kitlesini ürünlerini almaya çeken Versace tasarımları, uzun bir zaman geçmeden kendisinden söz ettirmeyi başarmıştır. Ancak Üniversite eğitimi için Reggio Calabria’dan ayrılma vaktinin geldiğini anlayan Versace, yönünü Milano’ya çevirmiş ve burada Üniversite eğitimi alırken birçok kıyafet tasarlamış ve bunları Milano’nun orta sınıfa hitap eden bir çok mağazasına satmayı başarmıştır. Bu girişiminin üzerinden çok geçmeden tasarımları birçok modacı tarafından titizlikle incelenen Versace tasarımları, ünlü modacıların dikkatini çekmeyi başarmıştır. Birçok ünlü giyim firmasından iş teklifi alan Versace bunların birçoğunu kabul etmiş ve yeni tasarımlarıyla diğer firmalarında ona olan yönelimini hızla artırmıştır. Versace kendisine gösterilen ilgiden memnun olsa da işin bu boyuta gelmesinden oldukça şaşırmış bir vaziyetteydi. Bunun üzerinde Gianni Versace, sözleşme akdettiği firmalarla olan mükavele sürelerinin bitimin ardından herhangi başka bir firmayla anlaşma yapmak yerine kendi markasını pazarlayabileceğini keşfetti ve çok geçmeden de bu fikrini hayata geçirdi. Artık kendi markasını yaratan bir iş adamı ve tasarımcı olan Versace, dünyaca ünlü isimler için tasarladığı kıyafetleriyle ününü daha da yaygınlaştırmayı başarmıştı. Versace, adında bir marka yaratan ve bunu bütün dünyaya pazarlamayı başaran Gianni’nin şirket değeri yaklaşık olarak 1 milyar Dolar değerine yaklaşmıştı. Şirketi hızla büyüyen Gianni, birçok filme de kıyafet tedarikçisi ve sponsoru oldu. Ancak iş hayatı yolunda giden Versace’nin sağlık sorunlarıyla boğuşmaya başlaması fazla zaman almadı. Kansere yakalanan ve tedavi görmeye başlayan Versace henüz tedavi sürecini tamamlayamadan, akıl almaz şekilde bir seri katil tarafından öldürüldü. Seri katil ifadesinde, ”Gianni’yi niye öldürdüğümü ben de bilmiyorum ancak ölmesi gerekiyordu.” dedi. Seri katil Andrew Cunanan, 15 Haziran 1997 tarihinde Florida’nın Miami şehrindeki evinden spor yapmak için çıkan Gianni Versace’yi öldürmesi tüm sanat camiasında yıkıma yol açtı. Eşi benzeri görülmemiş düzeyde ve kalabalıkta bir cenaze töreni yapıldı. Versace’nin ölümü sonrası şirketin idaresi ve hisseleri kardeşine geçti.

Gianni Versace Güneş 1.ev Yay, ASC Akrep, Ay Balık  gündüz haritasıdır.

                                                                    


ASC Aneritik Akrep, Ay etkisi taşımaktadır. Kişilik olarak annesine benzediğini, çevresine karşı hassas ve bu sebeple etrafında pozitif insanlara yer vermesini fiziksel olarak yuvarlak ve keskin, kemikli yüz hatları aynı zamanda keskin bakışlarını göstermektedir. ASC Akrep, Juno ve 12.ev Merkür kavuşumu bilinçaltında hümanist ve pozitif yapısını böylelikle ilişkilerinde ve çevresi ile iletişimini bu şekilde kurduğunu anlatırken özel ilişkilerinde derinlik, güçlü yapıya önem verip herkes ile görüşen insanlardan çok kendine dönük kişilere ve kendi özeline verdiği önemi, izole durmayı anlatmaktadır.

1.ev Güneş Yay yüksek entellektüel zekasını, geniş bilgi donanımını, felsefi görüntüsünü, optimist ve iyimser yapısını, soyut düşünme yetisini, seyahat etmeyi, insanları ve yeni insanlar tanımayı seven kişik özelliğini anlatırken diplomatik ilişkiler ve strateji konusuna önem vermediğini göstermektedir. 1.ev Güneş Yay’ın 4.ev Ay Balık karesi kalp ve zihin arasında kökten getirdiği içsel çatışmalarını, duygularını bastırmayı, köklerine bağımlı yapısının hedeflerini gerçekleştirmede yaşamış olabileceği zorlukları, 7.ev KAD İkizler karşıtlığı ilişkilerinde renkli, sosyal, zeki ve konuşkan yapısı ile geçmiş yaşamlardan getirdiği deneyimlere doymuş, yüksek akıl arasındaki ruhsal ilerlemesini, 10.ev MC ile kavuşumdaki Zosma karesi entellektüel yapısı ve bilgi donanımının kariyerine olan motivasyon ve gücünün etkisini anlatırken kariyerinde ulaşmayı arzuladığı hedefe vardığında yaşanabilecek skandalı, 5.ev(Rx) Alpheratz Koç üçgen açısı sahnelerdeki hedeflerini gerçekleştirmede başarısını, onurunu, yüksek talihini ve şansını aynı zamanda hedeflerine ulaşmayı, 3.ev Ceres Kova sekstili hedefleri itibari ile yakın çevresinden kendini özgürleştirmesini ve beslendiği alanı, yüksek adalet duygusunu, çevresine hümanist yaklaşımını, popüler kişiliğini, 9.ev (Rx) Plüto Aslan üçgeni uluslararası çapta elde ettiği başarıyı, kendini öne çıkarmasını, işinde ve kariyerinde devrim yaratan ve amaca ulaşmada azimli kişiliğini, (Rx) Satürn Aslan üçgeni kendi yaralarını hedeflere ulaşma yolunda sarma kapasitesini, dedikodu yoluyla krizleri yönetme kabiliyetini, 10.ev Neptün Terazi sekstili kariyerinin ve hedeflerinin insanların görüntüsünü yaratma, insanları giydirme bir anlamda moda sektörünü ve bu alanda sonsuz hayal gücü ve yaratımını, 1.ev Mars Yay kavuşumu çocukluğundan getirdiği hedeflerine ulaşmasını, kendi ülkesi dışında hedefindeki yer ve ülkede yaşama isteğini ve bu alanda isteklerine ulaşabilmesini  anlatmaktadır. 1.ev Lilith tipik ve genel anlamda rastlanan erkek tipi olmadığını , spora düşkünlüğünü, çapkınlığı, her zaman önde olmayan çalışan ve risk alan yapısını, sanat gibi alanlarda  yaratıcı kişiliğini , başkalarının üzerindeki izlenimini anlatırken Mars Yay kavuşumu cinsel tercihinden veya dış imaj kaynaklı yaşayabileceği şiddeti anlatabilmektedir. Aynı zamanda 1.ev Güneş ve Mars açık teni ve çocukluktan kızılımsı saç rengini belirlemektedir.

2.ev Oğlak işinde ve mesleğinde istikrarı ve bol kazancını, 2.ev Pallas bu alanda aydınlanma ve kılavuzluğu göstermektedir.

3.ev (Rx) Fomalhaut Balık ve 4.ev Ay Balık kavuşumu el sanatı konusunda gelişmiş yeteneği ile küçük yaşlardan itibaren yakın akraba ve kardeşleri ile beraber getirdiği bu anlamda ününü ( Kızkardeşi Donatella Versace ve aile isimlerinin moda sektörüne kazınması ve bu anlamda yeteneği), 4.ev Ay Balık’ın 12.ev (Rx) Venüs Akrep üçgeni maddi anlamda ailesine karşı bonkör yapısını bu anlamda tekamülünü, koruyan ve kollayan kişiliğini, işbirlikçi ve ortak olma özelliğini, politikliği, zarif ruhu ve çekici mutfak anlayışını,12.ev Merkür Akrep üçgeni hem kendisinden hem aileden gelen yüksek sağduyuyu, duygu ve anılarını güzel aktarmayı, son derece araştırmacı ve detaycı kişiliğini, 12.ev Jüpiter Akrep üçgeni yardımseverliğini ve duygusallığını, ailesi konusunda aşırı korumacılığı ve duyguları konusunda abartıyı, optimist ve bardağın dolu tarafını görmeyi isteyen yapısını, sürekli insanlara birşeyler anlatmayı seven tarafını anlatırken büyük evleri sevdiğini ve dini,siyasi duygularının gelişmiş olduğunu, 10.ev Zosma Başak ve MC karşıtlığı duygusal durumunun kariyerinde hem motivasyon hem aşağı çekmesini aynı zamanda yaşanabilecek karmik malefik bir olayı göstermektedir.

6.ev Boğa sağlık anlamında kilo almamaya dikkat etmesi gerektiğini gündelik yaşamında iş hayatında keyfine düşkünlüğünü, 6.ev Algol ve 7.ev Boğa Alcyone kavuşumunun DSC ile kavuşumu geçmiş yaşamından getirdiği travmatik ölümü ve ilişkilerinde eşcinsel kimliğini anlatırken gündelik hayatında kendine dikkat etmesi gerektiğini göstermektedir.

7.ev İkizler (Rx) Uranüs İkizler ilişkilerinde farklılığını, üstün zekasını, orijinal tarafını ve çocuk yaşlardan sınıfta parmakla gösterilen çocuk oluşunu aynı zamanda küçük yaşlarda evden ayrılmasını anlatırken 10.ev Neptün Terazi üçgeni soyut görsellikteki zekasını, ilişki kurduğu kişilerin iyi giyinmeyi ve modayı takip eden ve kendine özen gösteren kişilerden seçmesini, 7.ev Phact kavuşumu ününü, Capella kavuşumu özel ilişkilerinde güçlü arkadaşlıklarını, 7. ev İkizler Phact ile Al hecka kavuşumu özel hayatından gelebilecek saldırıyı anlatabilmektedir.

8.ev Propus Yengeç şiddetli ölümü anlatırken Vesta’nın da 8.evde olması kadersel noktayı göstermektedir.

9.ev Aslan (Rx) Satürn ve (Rx) Plüto kavuşumu entellektüel tarafının çok kuvvetli oluşunu, objektif ve çok yönlü bakış açısını, devrimci ruhunu dünyaca ulaşabileceği ünü ve çabasını anlatırken Regulus kraliyet yıldızının 9.evde konumlanması bu anlamda sonsuz başarı ve destek vermektedir.

10.ev Neptün Terazi’nin 9.ev (Rx) Satürn ve (Rx) Plüto Aslan sekstili gelişmiş mesleğindeki sonsuz ve gelişmiş vizyonunu ve bunu dünyaya aktarmasını yine bu anlamda çabasını, 11.ev Arcturus Terazi ve Spica kavuşumu sahnelerdeki ve podyumlardaki sonsuz kalıcı ününü, şansını göstermektedir.

11.ev Şiron Akrep para, mal, mülk konuları ile alakalı içine attığı ve yediği kazıkları anlatmaktadır.

Eğer ki 1. Ev Yay ve 7.ev İkizler aksını doğru çalıştırabilseydi; özel ilişkileri ve dış imajı arasındaki dengeyi koruyabilseydi, 4.ev Apex Balık’ın duygusal durumuna etkisine izin vermeyebilir, ilişkilerinde daha mesafeli ilerleyebilirdi.

Antares 1.ev Yay ve Aldeberan 7.ev İkizler  karşıtlığı ise; özel ilişkilerinde aslında etkili, güzel söz söyleme yeteneğini ve doğruluğunu anlatırken 1.ev Antares dış kimliğinde daha ketum ve dikbaşlı gözüktüğünü göstermektedir.

ASTRO-SHERA

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ