FREDDIE MERCURY SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 

Freddie Mercury 5 Eylül 1946 Zanzibar doğumlu Britanyalı şarkıcı, şarkı yazarı ve müzik grubu QUEEN’in solistidir. Asıl adı Farrokh Bulsara’dır. 24 Kasım 1991 yılında Londra’da hayatını kaybeden Queen Grubunun ve Rock müziğinin efsanevi solisti  Freddie Mercury aramızdan ayrılalı tam 30 yıl oluyor. Sesi, sahnedeki duruşu ve şovuyla halen dünyanın en güçlü vokali olarak anılan Freddie Mercury; Opera ile rock müziğini harmanlayarak yeni bir müzik anlayışıyla dünyayı kasıp kavurarak Queen grubunun kurucusu ve bugünlere gelmesindeki en büyük etkenlerinden biri olarak adlandırılıyor.

Mercury’nin vokalliği ile birlikte Queen grubu 300 milyon civarı bir satış başarısı elde etmiştir. Ve genel olarak The Beatles’den sonraki en önemli rock grubu olarak kabul görür. ‘Bohemian Rhapsody”, “Somebody to Love”, “We Are the Champions”, “Don’t Stop Me Now”, “Killer Queen” ve “Crazy Little Thing Called Love” gibi pek çok uluslararası hit parçanın yazarı olan Mercury, sahnede olduğu yıllarda sahip olduğu dış görünüş ile ne kadar komplike bir özgüvene ve cesarete sahip olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Yıllarca Queen grubundaki çalışmaları ile birlikte solo olarak da çalışan Mercury, ayrıca İlk Asyalı rock star olarak adlandırılmaktadır. 2005 yılında Blender dergisinin okuyucuları Mercury’yi gelmiş geçmiş en iyi erkek sanatçı seçtiler ve 2008 senesinde, Rolling Stone dergisi onu “tüm zamanların en iyi 100 şarkıcısı” sıralamasında 18. sıraya yerleştirdi. Queen’in geride kalan üyeleri The Mercury Phoenix Trust’ı kurdular ve The Freddie Mercury Tribute Konseri düzenlediler. Şefine 500 bin sterlin, kişisel yardımcısına 500 bin sterlin, şoförüne 100 bin sterlin ve eşi Jim Hutton’a 500 bin sterlin, eski eşi ve yaşam boyu arkadaşı olan Mary Austin’e ise malikanesini bıraktı. Mercury, Parsi kökenli olduğunu pek çok hayranından gizledi ve röportajlarda soy kütüğünden nadiren bahsetti. Çoğu kaynakta Freddie Mercury’nin Hint kökeninden geldiği belirtilse de, aslında kendisi İran’a Müslümanlık geldiği zaman Hindistan’a göç eden Zerdüştlerin soyundan geliyor. Pek çok arkadaşı, Mercury’nin etnik kökeninden utandığını ve uzun yıllar Hint göçmenlere karşı şiddet ve ırkçı isyan hareketlerine sahne olmuş bir ülkede ırkçı bir tepkiden korktuğunu açıkladı. Öte yandan gruptaki arkadaşı Roger Taylor, Mercury’nin etnik kökenini, sadece rock müzisyeni kimliğine uymadığı için geri plana ittiğini söylemiştir.

Freddie hiç formal vokal eğitimi almadı. Yıllar geçtikçe, Freddie Mercury’nin nadir bulunan solo albümleri daha da değer kazandı. Örneğin, Barcelona albümündeki “Guide Me Home” şarkısının şu anki değeri yaklaşık bin siterlin (ortalama dört bin lira) olarak kabul ediliyor.

Mercury’ye 1987 ilkbaharında AIDS teşhisi kondu. Oysa o yıl yayımlanan bir röportajında Mercury, test sonuçlarının negatif çıktığını söylemiş ve AIDS olduğunu inkar etmişti. 22 Kasım 1991’de Mercury, Queen’in menajeri Jim Beach’i Kensington’daki evine çağırdı ve bir basın açıklaması hazırladılar. Ertesi gün, aşağıdaki açıklama basına verildi: “Son iki hafta boyunca basında yapılan yoğun varsayımlar üzerine, testlerimin HIV pozitif çıktığını ve AIDS taşıdığımı onaylıyorum. Bu bilgiyi bugüne dek gizli tutmamın, yanımdakilerin mahremiyetini korumak adına doğru olacağını düşünmüştüm. Fakat artık, dostlarımın ve dünya çapındaki hayranlarımın gerçeği bilme vakti gelmiştir ve umarım herkes bu korkunç hastalıkla mücadelede doktorlarıma katılacaktır. Mahremiyetim benim için her zaman önemli olmuştur ve fazla röportaj vermememle ünlüyümdür. Bu tutumum bundan sonra da böyle devam edecektir, lütfen anlayışla karşılayın.”

Freddie Mercury, 24 Kasım 1991’de AIDS’in getirdiği komplikasyonlar sonucu Londra'da yaşamını yitirdi. Ölümü, bu hastalık hakkında toplum bilincinin artmasını ve farkındalık yaratılmasını sağladı. Efsane şarkıcının küllerinin Londra'da bir mezarlıkta gömülü olduğu dahi iddia edildi. Londra'nın batısında bulunan ‘Kensal Green' mezarlığında bulunan bir mezar taşı hayranlarını harekete geçirdi. Söz konusu taşın üzerinde Mercury'nin gerçek adı Farrokh Bulsara, şarkıcının doğum ve ölüm tarihleri yazıyor.  Mezarda yazan “Sevgimle her zaman sana yakın olacağım. M.” Yazısındaki M harfinin ise Mercury'nin eski kız arkadaşı Mary Austin'e ait olduğu düşünülüyor.
‘Kensal Green’ mezarlığı çalışanları ise mezarı daha önce fark etmediklerini belirtti.

Freddie Mercury Güneş 1.ev Başak, ASC 2° ile Başak ve 4.ev Ay Yay bir gece haritasıdır.

                                                                            


ASC 2° Başak, 12.ev Aslan ve Regulus kraliyet yıldızının Merkür Başak kavuşumu; Yüksek kalitede iletişim ve araştırmacı tarafını,çok yönlü kişiliğini, başarmak için mükemmeliyetçi tarafını, çalıştıkça mutlu olmasını, işine ve iş arkadaşlarına yardımcı ve öğreten, detaycı tarafı ile mesleğinde parlamayı ve en iyi olma yolunu göstermektedir. (Grup arkadaşlarına "Yazabildiğiniz kadar şarkı yazın, hepsini okumaya çalışacağım" diyordu. Ünlü ‘Show Must Go On’ şarkısı da o günlerde yazıldı ve neredeyse ölüm döşeğindeki Freddie şarkıyı yine muazzam bir şekilde söyledi.) Zaman zaman eleştirel olabilen tarafı ise mükemmeliyetçi, en iyisini yapma bakış açısından kaynaklanmaktadır.

1.ev Merkür Başak’ın Güneş Başak kavuşumu ise hangi meslek olursa olsun işinde bir imparatoru (Normal konuşma sesi bariton aralığında olmasına karşın şarkı söylerkenki sesi tenor olan Mercury'nin kaydedilmiş vokal aralığı yaklaşık 4 oktavdı. Vokal aralığa ilaveten Mercury teknik olarak zor şarkıları da çok güçlü bir sesle yorumladı), 6.ev (Rx) Euterpe karşıtlığı ağız ve dişler ile ilgili bir sorunun müziğine yansımasını (Ses tellerindeki nodüllerden rahatsız olması nedeniyle pek çok konserinde yüksek notaları düşürdü), Zosma kavuşumu görüntüsü ve imajında, kıyafetlerinde, makyajında devamlı değişiklikler yaparak kendini yenileme isteğinin imajına olumlu yansımasını ve böylelikle her çağa uyum sağlayabilecek vizyonunu aynı zamanda hiç bir zaman şaşalı ve gösterişli olmayan fakir ve az kıyafetlerini, gümüş renkli taklılarını, 7.ev DSC ile kavuşumdaki Fomalhaut karşıt açısı imajında farklı dış kimlikler sergilemesini ve vizyonunun ilişki hayatı ile yaşadığı iç çelişkisini ve bunun basına yansımasını, 9.ev Alcyone Boğa karesi biseksüel kimliğini, 2.ev Venüs Terazi sekstil açısı fiziki vitrini, işindeki vizyonu ve kalitesi sebebi kadınlar tarafından çokça beğenilmesini,  (Freddie mercury henüz gay olduğuyla yüzleşmemiştir ve ilk eşi Mary Austin ile ufak bir apartman dairesini paylaşır. queen yeni kurulmuştur ve yavaş yavaş büyümektedir. Queen'i Queen yapan birçok efsane şarkı bu dönemde yazılmıştır ve grup İngiltere'deki hit listelerini bu dönemde alt üst etmiştir.Freddie-Mary çiftinin evlenmesine kesin gözle bakılmaktadır ama son zamanlarda Freddie farklı davranmaktadır. İkilinin arasındaki ilişki giderek arkadaşlığa ve dostluğa doğru evrilmektedir ve Mary Austin en başta Freddie çok ünlendiği ve kadınlar onun peşinden koştuğu için durumu bundan ibaret zanneder. Bir gün cesaretini toplayan Freddie biseksüel olduğunu itiraf eder ve ikili arkadaş olarak kalmaya karar verir).

1.evi de kesen 2.ev Terazi’deki Stelyum Freddie Mercury’nin neden Freddie Mercury olduğunu bize çok güzel anlatıyor. 2.ev Terazi insanların gözüne batmadan feminen, hoş ve farklı duruşunu;  1.ev Merkür ise yaşlanma korkusunu, genç kalma istediği(Peter-Pan Sendromunu) (Freddie yaşlanmak istemiyordu ve hemen hemen tüm röportajlarında genç ölmek istediğini söylüyordu). 

 2.ev (Rx) Arcturus Terazi’nin Spica kavuşumu işinde karizması ile, cazibesi ve vitrini ile gelen ününü, 2.ev Neptün Terazinin 12.ev Satürn Aslan Sekstili işinde özden gelen; kıyafetleri, dış imajı ile devrimsel nitelikte yüksek yaratıcılığını ve ilhamını aynı zamanda geçmiş zamanda yaşamış ya da yaşamayan, yaşlı bir sanatçıyı model edinip kendine yansıtmasını, Plüto Aslan Sekstili kendini öne çıkarma ve bu anlamda azmini aynı zamanda başarısını, (Şarkılarındaki o devrimsel tınıyı, her çağa uygun dönüştürme gücü ve kuvvetli yaratıcı ilhamını), MC İkizler üçgeni kariyerinin ve hayatının son noktasına kadar taşıdığı ilhamı ve başarılı kariyerini (Efsane Freddie Mercury; 1991 yılında ‘These Are The Days Of Our Lives" şarkısı için çekilen klipte son kez kameralar karşısına çıktı. Hastalığı belli olmasın diye yüzüne ağır makyaj yapılmıştı ve görüntüler siyah beyaz olarak çekilmişti ama görüntülerde adeta yaşayan bir ölü gibi çıkmıştı.) ,Mars Terazi kavuşumu iş hayatında ilhamı ve yüksek öğretici tarafını kullanırken bir anda en iyiyi elde etme sebepli anlık patlamalarını sonra bir anda sakinleşen ruh halini, sportif kişiliğini, ezilen insanların haklarını savunma konusunda çabasını ancak kendi hakkını korumaktaki yaşadığı zorluğu aynı zamanda bağımlılık enerjisini anlatmaktadır. 2.ev Mars Terazi’nin Jüpiter kavuşumu işinde gece-gündüz durmaksızın üretim halinde olduğunu, (90 yılında İngiltere'de Queen grubuna bir ödül verilecekti ve ödül törenine gelen Freddie bir deri bir kemik kalmıştı. Kendisi ödülü gülümseyerek kabul etti ama konuşma yapacak hali bile yoktu. Yine de hastalığı konusunda bir şey söylenmiyordu.Grup 1991 yılında çıkartacağı bir sonraki albüm için geceli gündüzlü çalışıyordu) , inançları için mücadeleci tarafını, fanatik yapısını, rahatsız olduğu insanları sadece çevre genişletmek için hayatında tuttuğunu, Venüs Terazi kavuşumu sevgide mücadele ve savaşma ruhunu, çekicilik ve seksapelliği bu anlamda çevreye yaydığı yüksek titreşimi, biraz kıskanç ve maceraseverliğini, 10.ev Uranüs İkizler üçgeni umarsız hareket etmesini, cinsel skandalların ortaya çıkmasını ve kariyerine yansımasını, aynı zamanda kendinden genç kişilerle yaşadığı marjinal ilişkileri, zaman yönetiminde zorlandığını, başkalarını motive eden tarafını, isyankar mizacını anlatırken devrimsel bir akım göstermektedir.

2.ev Juno Akrep her türlü ilişkisini (iş&özel) derinden ve gizli yaşaması gerektiğini, 12.ev Satürn Aslan karesi bu anlamda bilinçaltında ve ruhunda  yaralanmaya açık olduğunu, dedikodulara maruz kaldığını, 4.ev Ay Balık sekstili ilişkilerinde aşırı duygusallığını ve ilişki yaşadığı kişilere bağımlılığını, 2.ev Şiron Terazi ihtiyacı olan insanlara özellikle iş hayatında öğretici ve maddi anlamda destek vererek bir anlamda kendi acılarını bu şekilde sardığını göstermektedir.

3.ev (Rx) Zuben Elschemali Yıldızı başarı ve şansını, yakın çevresindeki nüfuzlu insanları göstermektedir.

4.ev Ay Yay ‘Ben başımı alıp gidiyorum, gelen gelsin’ yapısını, yeni ortam ve insanlara olan sevgisini, kaçıp gitme duygusunu, özleme isteğini, özleyip koşma isteğini, ailesinden de küçük yaşlarda kaçıp gitme duygusunu, ailesinden gelen farklı etnik yada dini kökeni (Afrika'daki ufacık bir adadan çıkıp gelmiş geçmiş en büyük rock yıldızı haline gelmişti) ,   2.ev  Neptün Terazi karesi çok iyi duygu geçiren, edebi tarafının güçlü oluşunu anlatırken yüksek bağımlılık enerjisini aynı zamanda sevdiği insanların enerjisini de emdiğini, çocukluğundan getirdikleri sebep devamlı kendini adayacak bir şey aramasını, yalnız hissettiğinde ölümü seçme isteğini, 10.ev Phact karşıtlığı bu duygularının kariyer hayatı ününe olumsuz etkisini anlatmaktadır.

5.ev (Rx) Ceres Oğlak; sahnede başarılı olmanın kendisi için önemini ve beslendiği alanı, babasından alamadığı ilgi ve güveni ilişkilerinden yüksek beklentisini, 12.ev Satürn Aslan karşıtlığı bilinçaltında bu anlamda yaşadığı sıkıntı ve zorlukları bir anlamda baba güveni gibi güven arayışını, 2.ev Venüs Terazi karesi bu sebepten kendi görüntüsü ile çokça uğraşmasını, Jüpiter Terazi karesi tüm ilişkilerinden abartı şekilde  güven, adalet beklentisini göstermektedir.

6.ev Kova’da (Rx)Euterpe evrensel müzik üretimini, evrensel besteci kimliğini ve hayatını, her gününü müziğe adadığını, 7. Balık’taki Fomalhaut  ve DSC ile kavuşumu bestelerinde, müzüğinde ilişkilerinden aldığı ilhamı ve üstün yeteneğini göstermektedir.

7.ev (Rx)Vesta Koç evlilik ve ilişkilerinde aşırı çocuk ruhunu, 7.ev Scheat Balık ve Vertex Balık kavuşumu birlikteliklerinden sebep başına gelme yüksek ihtimali olan kötü hayat sonunu göstermektedir.

8.ev Koç Alpheratz; evlilik hayatında eş konusunda şanslı olduğunu, gurur duyulacak eşi veya eşlerini, 12.ev Plüto Aslan üçgeni bilinçaltına başarı anlamında eşlerinden aldığı desteği ve gücü, 2.ev Venüs Terazi karşıtlığı bedensel anlamda evlilikteki bağ kurma sıkıntısını anlatmaktadır. (Freddie yıllar sonra bile Mary Austin için "ömrü hayatımda sahip olduğum ‘tek dost’ diyecekti ve öldükten sonra tüm malvarlığının yarısını ona bırakacaktı. Freddie için Mary Austin dönemi 1977-78 gibi sona ererken Queen çoktan dünyaca ünlü büyük bir rock grubu olmuştu.İngiltere'ye dönen Freddie ilk aşkı ve yakın arkadaşı Mary Austin'in de yardımıyla kendisine bir malikane seçti ve zevkine göre döşettirdi. Daha sonra bir önceki sene tanıştığı Jim Hutton ile seviyeli bir ilişkiye başladı. Freddie artık tek eşliliğe inanıyordu. Bu sırada Freddie'nin hasta olduğuyla ilgili belirtiler yeni yeni ortaya çıkıyordu. Yeni sevgilisi Jim ve eski eşi yeni dostu Mary ile malikanesine kapanan Freddie medyadan tamamen soyutlandı. Artık konser vermeyecekti, röportaj yapmayacaktı ve medyada gözükmeyecekti. Freddie: ‘Bütün aşıklarım niye Austin'in yerini alamadıklarını soruyorlar. Çünkü bu imkânsız. Tek arkadaşım Mary ve ben başka birini istemiyorum. O benim yasal eşim. Bu benim için evlilik gibi. Birbirimize inanıyoruz ve bu bana yeter. Bir erkeğe, Mary'e aşık olduğum gibi olamazdım.’ demiştir.

9.ev Boğa kültürlü,entellektüel, ruhsal yönden güçlü kişiliğini, yaşamaya başladığı yeri daimi yeri olarak kabul etmesini anlatırken 9.evdeki Algol kavuşumu hassas boğaz sağlığını Alcyone kavuşumu karşı cinsle sorunu, biseksüeliteyi ve bu anlamda gelebilecek sağlık sorununu göstermektedir.

10.ev İkizlerdeki 3 Silahşörler’den Phact ve Capella kavuşumu kariyer hayatındaki güçlü arkadaşlıklarını ve arkadaşları ile kazandığı ününü, Rigel kavuşumu besteci kimliğini ve yeteneğini göstermektedir.

11.ev Yengeç ve Sirius yıldızı sahnelerde çok sevilerek izlenen yıldız olduğunu göstermektedir.

Freddie haritasında 4.ev Antares Yay ve 10.ev MC’de Aldeberan karşıtlığı; doğuştan ön tavşan dişlerini, küçükken anne baba evindeki inatçı, dikbaşlı, macera ruhlu yapısını anlatırken,kariyer hayatında doğruluğunu, bütünlüğünü, güzel söz söyleme yeteneğini ve cesaretini göstermektedir.

Ayrıca 7.ev DSC aksına yüksek konumlandığından sebep hayatında evlilikleri, ilişkileri ve müzik daha kapsayıcı olmuştur.

ASTRO-SHERA

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ