LEONARDO DA VINCI SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 


                                     

Leonardo Da Vinci 14 Nisan 1452’de İtalya Floransa doğumludur. Döneminin önemli bir filozofuastronomumimarımühendisimucidimatematikçisianatomisti, astronomu, müzisyeniheykeltraşıbotanistijeoloğukartografıyazarı ve ressamıdır. En tanınmış yapıtları Vitruvius Adamı (1490-1492), Mona Lisa (1503-1507) ve Son Akşam Yemeği'dir (1495-1497). Rönesans sanatını doruğuna ulaştırmış, yalnız sanat yapısına değil, çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından ve dehalarından biri kabul edilmektedir.

Leonardo Da Vinci; Güneş 5.ev Boğa, 3.ev Ay Balık ve ASC Yay bir gece haritasıdır.

                                                                    



ASC Yay ilk derecelerinde yüksek özgürlük ihtiyacını, bağlayıcı ilişkilerden kaçtığını, iyimser ve espri anlayışı ile tanındığını, elegant yapısını, fiziksel olarak uzun ve kiloya meyilli yapısını da anlatmaktadır. Aynı zamanda ülkesi dışında yolculuklarını ve ülkesinden farklı yerde yaşamını sürdürme yüksek potansiyelini göstermektedir. (Leonardo da Vinci yaşamını Fransa’da sürdürmüştür. Hiç evlenmemiş ve ilişki yaşamadığı söylenmektedir. Bazı kişiler eşcinsel olduğuna dair yorumlar yapsa da hiç bir kanıt bulunamamıştır. Aynı zamanda Leonardo da Vinci’nin fiziksel temastan hoşlanmadığı rivayet edilmiştir. Leonardo Da Vinci’nin ‘İnsanlar hoş yüzler ve duygusal eğilimlerde olmasa kısa sürede yok olacaktır’ sözü Freud tarafından analiz edilmiş ve Freud Vinci’nin frijit olduğuna hükmetmiştir. Ancak Leonardo Da Vinci’nin haritasında çok yüksek derecede özgürlük duygusu hakimdir.

(Rx) Pallas Athena Yay’ın ASC ile 1° kavuşumu; din, felsefe ve maneviyat gücünü , sanatta evrensel temalar ile ilerlemesini göstermektedir. Siyasal anlamda ise gerçek ve zihinsel özgürlüğü savunduğunu göstermektedir. Pallas’ın Retro konumu bu alanlarda çok yüksek niteliklerini anlatmaktadır.1.ev Oğlak paylaşımı ise bu anlamda yüksek ciddiyetini ve çalışkan ruhunu göstermektedir. KAD(Kuzey Ay Düğümü) de 1.ev Oğlak’tadır. Gitmesi gereken hayat yönü toplumsal duruş ve dış imaj alanında olup soğukkanlı olarak mantığının peşinden gitmelidir. Duygularının sorumluluğunu almak zorundadır ve risk almaya gönüllü olmalıdır. Özellikle baba olma imajını hayatına ve dış imajına geçirmesi gerektiğini de anlatmaktadır. Duygularından bağımsızlaşarak, bağımlılıklardan uzak kalarak ve başkalarına bel bağlamadan kendi kaderinin yöneticisi olmayı ve sorumluluğu üstlenmek olarak hayat amacını göstermektedir.

2.ev Oğlak ve Kova paylaşmaktadır. Mars Kova ; evrensel sanatları ve evrensel düşünce gücü sayesinde maddi kazanımını göstermektedir. Şans noktası ise yine burada Vinci’yi bu anlamda mücadelesinde yüksek destek vermektedir. Mars Kova aynı zamanda cinselliğe düşkün olmadığını senelerce cinsel ilişki aşamadan durabileceğini de anlatmaktadır.2.ev Mars Kova’nın 6.ev Venüs Boğa karesi;

3.ev Kova ve Balık paylaşmaktadır. 3.ev Jüpiter Balık yüceldiği konumda hislerini açıklamayı Kova ise yüksek ve temiz bilgi anlayışını bu anlamda şifasal yeteneğini de göstermektedir.3.ev Ay ve Jüpiter Balık kavuşumu yakın çevresi ve kardeş alanı olmak üzere yüksek yardımsever ve duygusalllığını, şifacı tarafını, çocukları sevdiğini, din ve siyasi duygularının çok gelişmiş olduğunu, optimist yapısını anlatırken obeziteye yüksek yatkınlığını da göstermektedir.( Vasiyetinde mirasının büyük bölümünü yardımcısı Melzi’ye bırakmıştır. Geri kalanını ise ihtiyacı olanlara dağıtılmasını istemiştir.) 3.ev Jüpiter ve Ay’ın 6.ev Venüs Boğa karesi gündelik ve iş hayatında çevresine yaydığı yüksek titreşimi, yüksek rekabet ve mücadele duygusunu aynı zamanda kıskançlığı da göstermektedir. 3.ev Jüpiter ve Ay’ın 5.ev Güneş Boğa sekstil açısı ise yüksek yaratıcılığını bu alanda yükselerek genişlemesini ve yüksek hedefçi yapısını göstermektedir.

3.ev Scheat Balık ve IC kavuşumu aile kökeninden gelen baba figürü ile alakalı kötücül sıkıntısını 7.ev Şiron İkizler karesi kimsesizlik duygusunu bu sebepten evlilik, ilişki, ortaklık gibi konulara çoğunluktan farklı ve olumsuz bakış açısını ve acı çektiği noktayı da burada göstermektedir.

4.ev Merkür Koç zihinsel anlamda aşırı çocuk ruhlu yapısını  10.ev (Rx) 0° Neptün Terazi karşıtlığı çocuklukta yaşadığın aile ilişkileri ile ilgili durumların kendi sahnesine ve kariyer hayatına olumsuz yansıdığını, 10.ev (Rx) Satürn Terazi karesi ise bu anlamda özellikle baba kaynaklı karma alanını göstermektedir.(Rx) Satürn’ün (Rx) Arcturus Sabit Yıldızı ile kavuşumu ise ününü gölgeleyen kökten gelen aile meselelerini anlatmaktadır. (Leonardo Da Vinci’nin genç bir noter olan Ser Piero da Vinci’nin muhtemelen bir çiftçi kızı olan Caterina’nın evlilik dışı çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Annesinin Osmanlı’dan köle olarak getirildiği rivayet edilmektedir.)

5.ev Koç ve Boğa paylaşmaktadır. 5.ev Koç; öncü daha önce kimsenin yapmadığı yaratıcı  eserlerini, Güneş Boğa yüksek evrensel sanat yeteneğini ve yaratıcılığını anlatmaktadır. 3.ev Jüpiter Balık sekstil açısı ise bir çok alanda yeteneği ve genişlemeyi göstermektedir. (Günün büyük bir bölümünü çok sevdiği kuşları inceleyerek gerçekleştirdiği ilk helikopter tasarımı, güneş enerjisi ile çalışan mekanizmalar, ilk araba icadı, ilk makine ve mobil hareket edebilen köprü inşa ve icraatları Leonardo Da Vinci’ye aittir. Hatta Osmanlı Padişah’ı Bayezid’e kendisi yazı ile İstanbul için arasında Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan köprü inşası ve daha bir çok mimari tasarım teklifi götürmüştür. Ancak bu teklifleri Osmanlı tarafından hepsi reddedilmiştir. Hastalıkların toplumsal hijyen eksikliğinden kaynaklandığını anlayıp daha hijyenik ve temiz şehir tasarımları yapmıştır. Hatta Kolomb’un Amerika’da yaptığı ilk şehirlerden biri Da Vinci’nin tasarımlarındandır. Aynı zamanda icatları ile müzisyenlere de ihtiyaç olunmadan bir çok çalgının çalınabilmesini sağlamış ve müthiş mekanik eğlenceler düzenlemiştir. Kendisi de müzik alanında ve bestede ileri seviyede yetenekliydi. Ayrıca yeteneklerinin belki de en sonunda gelen resim yeteneği ve özellikle İsa’nın akşam yemeği eserinde kullandığı turuncu ve mavi renkler günümüzde sahne ve görsel sanatlarda birbirini tamamlayan renkler olarak kullanılmaktadır. Monalisa tablosu ise resimdeki kadın sıradan biri olmasına rağmen çokça sevilmektedir.)

6.ev Boğa ve İkizler paylaşmaktadır.6.ev Venüs Boğa müslümanlığı anlatmaktadır. Ve müslüman ülkelere yaratıcılık ve iş anlamında çekildiğini göstermektedir. 6.ev Venüs Boğa’nın 10.ev 0°(Rx) Neptün Terazi üçgeni kariyer hayatının sanatsal ve mimari tasarımlar üzerine olacağını 8.ev Uranüs Yengeç sekstili bağımlılıktan uzak, özgür, mesafeli, geçmişin takılı kalmayan ve aynı zamanda çağının ötesinde yaratıcılık ve sanatsal faaliyetlerini, ciddi yapısını anlatmaktadır.

7.ev İkizler ve Yengeç paylaşmaktadır. Her türlü ilişkisinde kıvrak ve çok yönlü zekasını ve ılımlı, şefkatli mizacını göstermektedir. 7.ev Şiron İkizler evlilik ve biz duygusunu istemediğini, ilişkisi olursa tüm sorumluluğu kendi üstüne alıp karşı tarafa yapacak bir iş bırakmadığını aslında bu şekilde ilişkilerinde kendini ispat etme çabasını anlatmaktadır. Juno Yengeç ve Sirius Yengeç kavuşumu ise kendini bir ilişkiye ait olma duygusunu da göstermektedir.

8.ev Yengeç ve Aslan paylaşmaktadır. 8.ev Uranüs Yengeç ve Urania sabit Yıldızının 1°kavuşumu yüksek spritualizmi ve astroloji alanında yüksek yeteneğini aynı zamanda 8.ev konumu psişik ve mistik özelliklerini anlatmaktadır. (500 yıl önceden 500 yıl sonrasının icatlarını mimari olarak uygulamaya geçirmesi özellikle dikkat edilmesi gereken bir deha olduğunu göstermektedir.) 8.ev Uranüs Yengeç ve 10.ev (Rx) Satürn karesi spiritualizmi kullanarak devrimsel nitelikte kariyer hayatını, 8.ev Plüto Aslan spirituel kaynak akışı ile devrimci niteliğini ve bilim adamı oluşunu,  ilişkisi olursa ilişkiyi değiştirecek ve dönüştürecek kişi olmak istediğini anlatırken küçük yaşlarda ebeveynlerden kaynaklanan sıkıntısını, 10.ev (Rx) Neptün 0°Terazi sekstili devrimci ve bilim adamı yeteneğindeki tasarım kabiliyetini ve bunun kariyerine yansımasını göstermektedir.

9.ev Aslan ve Başak paylaşmaktadır.9.ev Regulus Aslan bilimsel alanda krallık niteliğinde dehasını ve global anlamda etkisini, 9.ev Başak bilimsel ve okült bilimlerde çok çalışkan yapısını göstermektedir.

11.ev Akrep Terazi kesmektedir. 11.ev Akrep sosyalleşme alanında ketum, mesafeli ve ağzı sıkı yapısını ,Terazi ise uyum sağlamaya çalışan ve dengeli tarafını göstermektedir.

12.ev Akrep ve Yay paylaşmaktadır. 12.ev Yay bilinçaltının sürekli bilimsel ve okült konular ile meşgul olduğunu 12.Akrep bu anlamda gücünü ve metafizik yeteneğini, içsel yönden güçlü enerjiye sahip olduğunu, gizemli yapısını anlatmaktadır.

Leonardo Da Vinci 6.ev Aldeberan İkizler gündelik yaşamında doğruluğunu, güler yüzlü ve bütünlüğünü, onur ve itibarını anlatırken 12.ev Antares Yay bilinçaltından inatçı, sert ve dikbaşlı yapısını göstermektedir.

ASTRO-SHERA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ