NOSTRADAMUS SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 

16.yüzyılda Fransa’da yaşamış astronom, doktor ve kahin. Nostradamus olarak tanınmış Michel de Nostre Dame, 14 Aralık 1503 yılında Fransa’nın Saint Ramy bölgesinde dünyaya geldi. Babası Jaume de Dame bir noterdi. Küçük yaşta Nostradamus’taki öngörü yeteneğini ilk keşfeden dedesi Jehan ise kralın doktorluğunu yapıyordu.

Küçük yaşta ondaki yeteneği gören dedesi, yahudi mistisizmi Kabala ve Astroloji konusunda Michel’i yetiştirdi. Küçük yaşta Yunanca, Latince ve İbranice dedesi vefat edince eğitim için Avignon’a gönderildi.

 

Nostradamus; Güneş 10.ev  1°Oğlak, ASC Koç ve Ay 7.ev Akrep bir gündüz haritasıdır.



ASC-DC VE IC-MC aksı 2°ile kavuşumdadır. Hayatını son derece dengede götürüp risk almaması gerekmektedir.

ASC 3°Koç; yüksek egosunu, egosal ihtiyaçlarına dönük yapısını, yüksek dinamizmini, sürekli hareketli yapısını, bir anda kızabilir fevriliğini, canlı ve sağlık anlamında sahip olduğu yüksek şifayı fiziksel olarak dik duruşunu ve yürüyüşünü göstermektedir.

1.ev Koç ve Boğa paylaşmaktadır.1.ev Mirach Retro Koç pozisyonu erken yaşta yaşayacağı evliliğin son bulmasını gösterirken Boğa kaspı sadık ve garantör yapısını da göstermektedir. (1547 yılında kardeşi  Berthard de Noste Dame’ın daveti üzerine 2.eşi ile tanıştı. Ve bu evliliğinden 6 çocuk sahibi oldu )

2.ev Boğa ve İkizler kesmektedir.Maaşlı çalışma alanında yüksek zekasını, parayı dönüştürme ve garantiye alma yeteneğini aynı zamanda sabırlı ve ciddi yapısını anlatmaktadır.

 

4.ev Yengeç’te ağır bir stelyumu ağırlamaktadır. Jüpiter, Satürn ve Mars hepsi retroda ve kavuşuma yakın birbirine etkileyen derecededir. (Rx)Jüpiter Yengeç çokça kalabalık ve baskın anne tarafını, aynı zamanda Nostradamus’un hafif kilolu yapısını, fiziksel olarak anneye benzediğini, küçük yerlerden çıkıp büyük şehirlerde yaşama potansiyelini, kendi yaşadığı evden ayrılarak farklı yerlerde yaşama potansiyelini, büyük evleri sevdiğini, inançlarından vazgeçmeyen tarafını ve küçük yaşlardan gelen öngörü yeteneğini gösterirken 7.ev Ay Akrep üçgeni öngörülerinde yüksek derinliği (1504 yılında Fransa'da doğan dünyanın en ünlü kahini Nostradamus, 1566 yılında hayatını kaybetti. Ardındaysa dünyayı yaşadığı 16. yüzyıldan günümüze kadar meşgul eden kehanetler bıraktı. Toplamda tam 942 farklı kehanet! Üstelik bu kehanetlerin bazıları ciddi derecede dehşet verici! Büyük afetler, depremler insanlığı açlığa mahkum edecek savaşları), Nostradamus, Les Propheties isimli kitabında dünyanın bugünlerde baş etmekte epey güçlük çektiği corona virüse atfedilen ilginç bir kehaneti var. 
İşte, Nostradamus'a atfedilen ve "Nostradamus corona virüsü önceden bilmiş miydi" diye sorduran o kehanet:

İkizler yılında (20-20)
Doğudan (Çin'den)
Bir kraliçe (Corona) yükselecek
Gece yaratıklarından (yarasa)
Vebasını (Virüs)
7 tepeli diyara (İtalya) yayacak
Alacakaranlıklarında olan insanları (yaşlıları)
toza dönüştürecek (ölüm),

(Rx) Mars Yengeç kavuşumu inançları için mücadele eden aile yapısını, mücadele gücünün zayıflığını ve aile kökeninden gelen özellikle babanın anneye uyguladığı şiddeti de anlatmaktadır. 4.ev (Rx) Jüpiter’in 10.ev (Rx) Merkür Oğlak karşıtlığı yüksek sezgi ve duygusal yapısından kaynaklı kariyer hayatında memur zihniyeti tarzı çalışmayı benimseyemediğini, 4.ev (Rx)Satürn Yengeç erken yaşta anne kaybını, aile köklerinden gelen travmayı, duygularını sürekli bastırdığını ve aynı zamanda drama ve melankoliye yatkınlığını gösterirken 12.ev Uranüs Balık üçgeni çocukluğunda yaşadığı aile skandallarını çok iyi idare ettiğini ve dönüştürebildiğini anlatmaktadır.

4.ev (Rx) Jüpiter, (Rx) Satürn ve (Rx) Mars Yengeç’in 12.ev Uranüs Balık ve 7.ev Ay Akrep üçgenleri; tamamen zamansızlık ötesi aile kökünden özellikle anneden aldığı derin öngörü yeteneğini anlatmaktadır. (Rx)Jüpiter’in Sirius ile 4° kavuşumu ise bu yeteneği iyice arttırmaktadır. 

5.ev (Rx) Şiron 29°Yengeç ilk eşinden çocuklarının kaybının hem yaralarını saran hem de acı çektiği taraf olduğunu göstermektedir.

6.ev Aslan ve Başak paylaşmaktadır. Gündelik hayat dinamikleri, iş hayatında yüksek disiplin mekanizmasını ve tanınırlılığını, ününü ve yüksek kazancını gösterirken sağlık anlamında kalp ve sindirim potansiyelini de anlatmaktadır. (1560 yılında kralın daveti üzerine Paris’e gitmiştir.1560 yılında saray doktoru olarak atanmıştır.)

6.ev Vertex 1°Terazi ise evlilik ve ilişki alanında dönüm noktası yaşayacağı olayı göstermektedir. (Nostradamus 15 yaşında eğitimini tamamlaması için  Avignon’a gönderildi. Ardından tıp öğrenimini görmek için Montpellier Tıp Okuluna girdi. Aynı yıllarda veba salgını Avrupa’yı kasıp kavuruyordu. Michel’de öğrenimini yarıda kesip, Taulouse ve Bordeaux şehirlerinde gönüllü doktorluk yaptı. Ardından Montpellier’e geri dönerek doktorasını aldı. Hayatını doktorluk yaparak ve çeşitli bitkilerden imal ettiği parfüm be bazı ilaçları satarak kazanıyordu. Bu sırada birçok yer gezdi.Daha sonra Agen’e gelerek burada soylu bir ailenin kızı ile evlendi.2 çocuğu oldu. Ancak 1534’deki kolera ve veba salgınında çocukları ve ilk eşi yaşamını yitirdi. Bu laydan sonra öngörüleri daha da artmaya başladı.)

7.evini ise Terazi ve Akrep paylaşmaktadır. 7.ev Terazi ortaklık ve ilişkilerinde uyumlu ve yüksek biz bilincini gösterirken 7.ev Ay Akrep ilişkilerine ve eşlerine olan tutkusunun yanı sıra bu alanda yüksek derinliğini, şüphesel yaklaşımlarını da anlatmaktadır.

8.ev Akrep ve Yay paylaşmaktadır. Spiritualizm ve para alanında yüksek öngörüsünü aynı zamanda spiritualizm alanında astrolojiyi kullandığını da göstermektedir.8.ev Lilith 0° Yay ise çokça seyahati ile okült bilimler alanında ilerlemesini ve spiritualizmi yaymasını, zaman zaman kullanıldığını düşünsede bunu kendisinin yanlış değerlendirdiğini, disiplin ve adalete uyumunu göstermektedir.(1544’te veba salgını ileri boyutlarda iken Nostradamus hastalıkla savaşmak için önce Marsilya’ya sonra Lyon’a gitti. İnsanlar onun bölgelerden nasıl sağ olup çıkabildiklerine şaşırıyorlardı.) Aynı zamanda ölümün yaşamın bir parçasına olan inancınıda anlatmaktadır. 8.ev Plüto Yay sürekli farklı şehir veya ülkelere olan seyahatini ve oralarda yaşamasını anlatırken Lilith kavuşumu gittiği yerlerde gizli konuları ortaya çıkarma yeteneğini de göstermektedir. 8.ev Plüto Yay’ın 12.ev Uranüs Balık karesi gittiği ve seyahat ettiği yerlerde paylaştığı dönüşüm enerjisi yaratan öngörülerini göstermektedir.

9.ev Yay okült bilimler, astroloji, psikoloji, hukuk, doktorluk alanında kendini beslediğini ve bu alanlar ile yaşamı süresince ilgilendiği ve özel yeteneğini göstermektedir.(Tıp okuması, doktorluk mesleğini icra etmesi ve aynı zamanda öngörüleri ve bu anlamda yüksek eğitim ve yeteneğini de göstermektedir.) 9.ev Ceres Yay ise bu alanlar ve yabancı ülkeler ve şehirlere seyahatler ile kendini ruhsal yönden beslediğini göstermektedir.

10.ev MC (Tepe noktası) ile partil 1°kavuşumda olan Güneş Oğlak; kariyer hayatında disiplinli ve çalışkanlığını, itimatını, (Rx) Merkür Kavuşumu hep para ve iş konuştuğunu, geçmişine ve babasına olan bağlılığını anlatırken  4.ev Jüpiter Yengeç karşıtlığı ailesinden gelen öngörü yeteneğinin eklemsel vücut sularına bağlı hastalıkları tetiklediğini ve bu hastalıkların genişleme potansiyelini anlatmaktadır. (Nostradamus 12 Temmuz 1566 gecesi 62 yaşında , bir akşam öncesinde kehanetinde kendi vefatını söylerek gut hastalığı ve romatizma yüzünden hayatını kaybetmiştir.) 12.ev (Rx) Scheat Balık ve 10.ev Neptün/ Euterpe Oğlak karesi de bu kehaneti doğrulamaktadır.

11.ev Venüs Kova sosyal çevresinde ve sosyalleşme alanında çok fazla içli dışlı olmayan, mesafeyi temel alan bağ kurma şeklini göstermektedir. Neptün ise Oğlak’ta çok fazla arkadaş ve sosyal ortamdan kendini uzak tuttuğunu ve Venüs’ün konumuda bu tutumunu desteklemektedir.

12.evini ise Balık ve Kova paylaşmaktadır. 11.ev (Rx) Fomalhaut Kova insanlara şüphe ile yaklaştığını, Vesta Balık yardıma ihtiyacı olan insanların kendisini dahaçok çektiğini, merhametini, verdiği sözleri tutmada zorlanmasını ve din ve kendi inançlarını yüksek tuttuğunu anlatırken Uranüs kavuşumu mantıklı ve rasyonel anlamda tüm erdem ve inançları birleştiren ve aynı zamanda evrimleştiren zihin yapısına sahip olduğunu göstermektedir.

Nostradamus Michel de Nostre Dame; 2.ev Aldeberan İkizler para konularında ve maaşlı çalışma alanında doğruluk, bütünlüğünü ve güzel sözlü, onur ve itibarını gösterirken 8.ev Antares Yay okült bilimler, inançlar ve spiritualizm alanında inatçı, kolay kabul etmeyen ve dik başlı yapısını göstermektedir.

Nostradamus 2.,3.,4.,5. evleri ile 8.,9.,10. Ve 11.evleri kıstırılmış evleridir. Hayatının büyük çoğunluğu 1.,6.,7. ve 12.evlerinde geçmiştir. Toplum önü duruş, dış imaj, iş hayatı, bilinçaltı görüleri ve evlilikleri hayatı süresince en çok vakit harcadığı alanlar olmuştur.

ASTRO - SHERA

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ