EDGAR CAYCE SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 



Edgar Cayce 18 Mart 1877 Amerika doğumlu ünlü medyumdur.
1877'de Kentucky'de doğan, 1945'te Virginia Beach'de hayata gözlerini yuman Edgar Cayce hipnoz ile uyutularak trans halindeyken yaptığı ve kayda alınan "okumalar"la tanınmıştır. Transta iken yaptığı teşhislerde, kimi değişik vakaların tedavisi için gerekli ilaçların nerede bulunabileceğini tarif etmiş, ayrıca astroloji, reankarnasyon ve Atlantis ile ilgili kehanetlerde bulunmuştur.

Cayce hipnoz uykusundan uyanınca hiçbir şey hatırlamıyordu. Uykudayken bu işi nasıl başardığı sorulduğunda, yaşayan herhangi bir insan beyni ile ilişki kurabildiğini, bu beyin veya beyinlerdeki bilgilerden, kendisine gelen hastaları teşhis edebildiğini, ilaçlar verebildiğini söylüyordu. Belki de bu anlarda Cayce'de bambaşka bir akıl canlanıyor ve insanlıkta dolaşan bütün bilgilerden, tıpkı bir kitaplıktan olduğu gibi yararlanıyordu. Bu işlem ışık hızıyla oluyordu. Fakat Edgar Cayce'nin durumunu bugün için açıklama imkânı yoktur.

Medyumluk yeteneği ve psişik güçleri çok küçük yaşlarda ortaya çıktı. Edgar Cayce küçükken hastalanmış komaya girmişti. Köyündeki doktor tüm çabalarına rağmen onu komadan çıkaramamış, bu haldeyken Cayce konuşmaya başlamış: "Enseme bir beyzbol topu çarptı. Özel bir yakı yapın ve enseme kuvvetlice basın. Acele edin, yoksa beyin zarının zarar görme ihtimali var" demişti. Sonra yapılacak yakının formülünü vermişti. Ailesi başka çare olmadığı için denilenleri uygular ve akşama doğru ateşi düşen Edgar, ertesi gün ayağa kalkar. Fakat komadayken söylediklerini hatırlamıyordu ve formül için isimlerini verdiği bitkilerin çoğunu tanımıyordu.

Amcasının çiftliğinde çalışmaya başlamış daha sonra Hopkinsville kitaplığında hademelik yapmıştı. Hastaları görmeyecek, para almayacak ve uyku seanslarında bir doktor hazır bulunacaktı. Hipnoz uykusu sırasında hastalara koyduğu teşhisler o kadar isabetliydi ki buna hayret eden doktorlar aslında kendisininde doktor olduğunu fakat bu yola saptığını söylüyorlardı. Cayce'ın sekiz yaşındaki oğlu oynarken bir magnezyum patlamasına sebep olur ve doktorlar bir gözünü kurtarmak için diğerini çıkarmayı önerirler. Bunu kabul etmeyen Cayce, hipnoz sırasında gözlere 15 gün süreyle tannik asit pansumanı uygulanmasını söyler. Doktorlar bunun çılgınlık olduğunu söylemesine rağmen 15 gün sonra çocuğun gözleri iyileşir. Bir uyku seansında 4 reçete yazdırmıştı ve bunların kime uygulanacağı bilinmiyordu. Sonradan kendisine başvuracak dört hastanın reçetesini 48 saat önce yazdırmıştı. Bir seans sırasında da "Codiron" adında bir ilaç yazdırmıştı ve ilacı yapan firmanın adresini vermişti. Telefon edildiğinde ilaç firması şaşırmıştı, "nereden duydunuz? formülü yeni bitirdik ve ismini yeni koyduk" diyorlardı. Cayce öleceği günü ve saatini önceden haber vermişti. Çaresiz bir hastalığa tutulduğunu anlamıştı. "Akşam 5'te tamamen kurtulacağım" diyordu. Hastalığı "başka bir şey olmak" tı. Cayce öldüğü zaman ardında, 43 yıl içinde yazılan 14.000 adet ayrıntılı "steno kaydı"nı bırakmıştı. Bunların içinde onun, geleceğe yönelik bazı kehanetleri de yer almaktadır.

Günümüzde Edgar Cayce takipçisi birçok organizasyon ve kuruluş vardır.

Edgar Cayce, Güneş 8.ev Balık, ASC Aslan ve Ay Boğa’da 9.evde bir gece haritasıdır.

                                                             


         

1.ev Başak’ta 12.evdeki Aslan kesmektedir. Giyim kuşamına önem veren , kendine güvenli ve güven intibası yüksek, titiz kişiliği anlatmaktadır. ASC aslanın 12.ev (Rx) Uranüs kavuşumu; bireyci, realist, risk almayan, melankoli ve dramadan uzak duran aynı zamanda şansı çok iyi kullanan zihin ve ruh yapısı vermektedir. Aslan’daki Asc’nin (Rx) Sappho kavuşumu yalını ve bağ kurmada sıkıntıları anlatırken bağ kurma, bağlanma yeteneği ve isteğini de göstermektedir. Aneritik aslan Regulus sabit yıldızının (Rx) Sappho kavuşumu 12.ev aslandaki (rx) Uranüs ile birlikte bilinç altından getirdikleri ile bilinçaltının yüksek bağlanma gücü ve isteğini göstermektedir. 1.ev Başak’taki (Rx) Psyche çocukluk yaralarını ve bu yaraları iç görü, psikolojik sağlık ve iyileşme yolu ile kullanmasını, 1.ev Başak’taki (Rx) Sappho ile kavuşumu ise insanlar ile de bu yol ile iletişimi ve bağlantısını anlatmaktadır. 1.ev Başak’taki (Rx)Panacea şifacılık ve hastalıklara çözüm bulan kişiliği, bir sorunu çözmek için üstün çaba göstermesini anlatmaktadır. 1.ev Başak’taki (Rx) Panacea’nın 7.ev Balıktaki Venüs karşıtlığı insanlara şifa verirken evliliğine göstermek istediği ilginden bağ kurma anlamında onu uzaklaştırmasını, daha az romantik bir eş olmasını, 7.ev Balık Satürn karşıtlığı bilinçaltı çalışmalarının evliliğinde dönüştürücü etkisini, 7.ev Merkür Balık karşıtlığı ise duygusal anlamda bağımlılığını azaltmaktadır. Cayce’nin 7.evindeki Venüs, Satürn ve Merkür kavuşumu evlilik ve ortaklıklar anlamında aşırı yoğun duygular ve bağlanma potansiyeli verdiğinden 1.ev Başak’taki Panacea ile karşıtlığı duygularını dengeleme konusunda yardımcı olurken zosma kavuşumu sağlığının kötüye gitmesini ve Zosma (Rx) Panacea kavuşumu yaptığı şifa çalışmaları kaynaklı yorgunluğu ve enerji düşüklüğü ile ölüm sebebini açıklamaktadır. Presbiteryan Kilisesinin üyesi olan Cayce, hayatının son yılında ortalama 8 psişik okuma yapıyordu ve bu onu oldukça zayıf gösteriyordu. En sonunda 2 Ocak 1945 günü iyice bitkin düştü ve 3 Ocak’ta hayatını kaybetti.

Kuzey ay düğümü 7.ev kova’dan sebep evliliğinde kendine alan açması gerekmektedir ki şifacılığını kullanarak haritasını doğru çalıştırmış ve ilerlemiştir.

2.ev Terazi’deki şans noktası ortaklaşa çalışmalarda kazanç kapılarını ve kendine özünü keşfetmesini, zosma kavuşumu zorlu olsada şansının desteğini, 3.ev Terazi’deki Arcturus’un Spica kavuşumu ise bu sayede çevresinden ve yakınları kaynaklı gelecek ünü anlatmaktadır. (Sahip olduğu yeteneği kullanmak istemeyen Cayce küçük bir fotoğrafçı dükkânı açmıştı. Çocukluk arkadaşı Al Layne felçliydi ve ayağını sürüyerek yürüyordu. Çocukluk arkadaşının yalvarmasına dayanamayan Cayce hipnoz uykusuna yatmaya razı oldu. Bu uyku sırasında arkadaşının hastalığının nedenlerini yazdırdı. Uyanınca arkadaşına yazdırdıklarının ne olduğunu dahi anlamadığını, bunun büyücülük olduğunu, ilaçları alıp kullanmamasını tavsiye eder. Ama sekiz gün sonra Al layne'in iyileştiği bütün kasabada konuşulmaya başlanınca insanlar kendisine başvurmaya başlamıştır. Önceleri "uyurken konuşuyorum diye insanları tedaviye kalkamam" diyerek direnen Cayce, sonunda bazı şartlar ile bu seanslara razı olur.)

3.ev Akrep'teki Alphecca’nın 7.ev Balık’taki Satürn üçgeni müthiş konsantrasyonu, 5.ev Oğlaktaki Mars sekstili güçlü yapısını, onurlu ve itibarlı çocuklarını, yüksek okur yazarlığı, gelenk göreneklere düşkünlüğü ve şifa konusunda çocuklara önceliğini anlatmaktadır.

4.ev Akrep'teki Gaia’nın IC kavuşumu öngörülerinin ve yetisinin doğuştan kaynaklı olduğunu göstermektedir.4. ev Yay’daki Juno çocuksu ruhu, yanlızlığı seven bir adamı anlatırken 12.ev Aslan'daki (Rx)Uranüs üçgeni saf ve çocuksu içsel benliğinin bilinçaltı bağlantılarında etkisini göstermektedir. 4.ev Yay’daki Juno’nun 7.ev Balık’taki Satürn karesi içsel anlamda evliliğindeki dönüştürücü gücünün azlığını, 7.ev Balıktaki Venüs karesi ise ev hayatındaki bağlanma sıkıntısını göstermektedir.

5.ev Oğlaktaki Vertex kadersel olarak çocuk sahibi olacağını, 5.ev Mars Oğlak ile kavuşumu erkek çocuk sahibi olacağını, 5.ev Jüpiter Oğlak 1.den fazla çocuğu anlatmaktadır. Edgar Cayce 3 erkek çocuk babası olmuştur. Aynı zamanda 5.ev Jüpiter Oğlak çocukları ile optimist ilişki ve yaklaşımını, çocukların babalarını anlamsını, iyi karmayı ve maddi anlamda güvenceyi, Pallas’ın da 5.ev Oğlakta bulunması çocukları ile gurur duyan bir babayı ve çocuklarının yüksek mevkilere gelmelerini ve başarılarını anlatmaktadır.

6.ev Kovadaki Vesta gündelik yaşamına ve sağlığına gerektiği kadar önem vermesi gerektiğini, 6.ev Kovadaki Lilith gündelik hayatında kendine özgür alan açmazsa yalnız zaman yaratmazsa kötü gidebilecek sağlığını, 6.ev Kovadaki Ceres beslenme kaynağının kendine tanıdığı özgürlük alanı olduğunu göstermektedir. 6.ev Kovadaki Aesculapia doktorluk ve şifacı yeteneğini ve bu konuda çalışmalarını, DC kavuşumu bunun hayatına kadersel etkisini göstermektedir.

8.ev Balık’taki Güneş’in 5.ev Jüpiter Oğlak karesi, içsel anlamda derinliği ve içgörülerinin çok çocuk sahibi olursa azalabileceğini göstermektedir. Fazla çocuk kaynaklı; Öngörülerinin dönüştürücü ve bağlantı gücüne olumsuz yansıması da diyebiliriz. 8.ev Balıktaki Güneşin 10.ev Boğa’daki Delphi ile üçgeni ise bilinçaltı şifacılığının sonsuz kaynağını ve kariyerinin bu alanda olacağını, 9.ev Boğadaki Plüton kavuşumu şifacılık alanında kazancını gizli tutmasını, para kaygısını ve bu yol ile göstermek istemedikleri serveti aynı zamanda başarıyı da anlatmaktadır. 9.ev Boğadaki Neptün kavuşumu okült bilimler, şifacılık alanında doğuştan gelen şansı ve yeteneği, 9.ev Neptün Boğa şifacılık alanında gelen serveti ve parayı aynı zamanda bu alanda insanlara karşı etkileyici iletişimini anlatırken 10.evdeki Boğadaki Ay ise yüceldiği yerde doğuştan gelen yüksek şansı, korumayı, hayatı boyunca konforu, doğuştan  sahip olduğu hazır işi, 7.ev Merkür Balık ve Venüs sekstili evliliğinin ne olursa olsun olumlu gidişatını, 5.ev Mars Oğlak üçgeni çocukları ile şahane ve mutlu ilişkisini anlatmaktadır.

Edgar Cayce’nin 11.evi Yengeç’te ve Sirius yıldızı yer almaktadır. Bu da bize meslek hayatında sahne önünde insanlar tarafından sevilen, babacan, şefkat duygusu uyandıran kişiliğini yansıtmaktadır.

12.ev Aslan’daki (Rx)Uranüs’ün 10.ev boğadaki Delphi karesi içsel anlamda bilinçaltından yaptığı işin içine sinmediğini hissetmesi, 10.ev Plüto Boğa karesi ise bu yol ile kazanç sağlaması ve bu anlamda içsel huzursuzluğunu anlatmaktadır.

Cayce’nin haritasında Antares 4.ev Yay’da, Aldeberan ise 10.ev İkizler’de; aile hayatında onur, itibar ve dikbaşlı yapısı ile yer alırken, kariyer hayatında bunun tam tersi etkili, güzel sözleme yeteneğini kullanan, bütünlük ve cesaret veren yapısını da anlatmaktadır.

Edgar Cayce natal haritası sahip olduğu şifacılık yeteneğine inanamayacak ve bu yol ile para kazanmayı da mantıklı bulmayan bir kişilik yapısına sahip olduğunu ancak sahip olduğu bu yeteneğin de insanlara fayda sağlaması ve mutlu etmesi üzerine kabule geçerek meslek olarak benimsemesini ve kazanç yoluna gittiğini öngörebilirim.

 ASTRO-SHERA

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ