ALEYNA TİLKİ SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 


Aleyna Tilki, 28 Mart 2000'de Trabzonlu bir anne ve Konyalı bir babanın kızı olarak Konya'da dünyaya geldi. Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılmasıyla ilk kez televizyonlarda görüldü. Ağustos 2016'da Türk besteci ve aranjör Emrah Karaduman'ın "Cevapsız Çınlama" adlı parçasında vokal olarak yer aldı. Parçanın YouTube'da yayınlanan klibi 2016'da Türkiye'de en çok izlenen video klip oldu ve bir yıl içinde 480 milyondan fazla izlendi. Böylece en çok izlenen Türkçe şarkı klibi unvanını yakaladı.  Şarkı ise MusicTopTR Resmî Listesi'nde 2 numaraya kadar yükseldi.  Tilki, Temmuz 2017'de ilk solo parçası "Sen Olsan Bari"yi yayımladı ve Türkiye'de aynı listede 1 numara oldu.

5 Haziran 2019'da Tilki, Emrah Karaduman ile Yıldız Tilbe'nin Yıldızlı Şarkıları albümünde yer alan "Yalnız Çiçek" şarkısını klibi ile yayınladı. Şarkı video klip izlenme ölçüm platformunda 24 saatte en fazla izlenen klip kategorisinde üçüncü sırada yer aldı.

2019 yılında Tilki’nin Cornetto için hazırladığı yaz şarkısı "Nasılsın Aşkta” klibi YouTube’da 8 Mayıs 2019 gününde dünya genelinde en çok izlenen video oldu.

Tilki, Mayıs 2019'da dünyanın en büyük müzik şirketlerinden Warner Music Group ile anlaşma imzaladı ve sonrasında Tilki'nin şirketle bir İngilizce albüm ve 4 parça yapacağını açıklandı. Bu onu bu şirketle çalışan ilk Türk şarkıcı yaptı.

Aleyna Tilki, 2018'de çektiği 'Nasılsın Aşkta' isimli klibinde LGBTQ bayrağına yer verdikten sonra 2020 yılının Haziran ayında Twitter üzerinden ''Aşk her yerdedir, her şekildedir.... Rengarenktir... Tarifini bir kalıba sığdıramaz, aşkı yorumlayamazsınız... Aşk kalıpsızdır, sınırsızdır ,şekilsizdir ve tanımı herkese göre başkadır. Gerçekten kalpten gelen bir aşk, özdür ve bunu yaşama şekli kişinin kendine özgüdür...'' yazarak LGBT destekçisi olduğunu açıkça ilan etmiştir.

26 Şubat 2021 tarihinde Dua LipaSarah Hudson ve Coffee'nin sözlerini yazdığı; DiploKing Henry ve Jr. Blender'ın bestelediği "Retrograde" adlı ilk İngilizce şarkısının video klibi yayınlandı. Aleyna Tilki, Türkiye'yi Avrupa'da değil tüm dünyada tanıtmak istediğini bu yüzden Eurovision'a katılmayı planlamadığını açıklamıştır.

                                                                      


Aleyna Tilki; Güneş 8.ev 8°Koç, ASC Aslan ve Ay 5.ev Oğlak bir gündüz haritasıdır.

ASC Aslan; sahneleri ve sahneye olan aşkını, içten gelen coşkusunu, liderlik ve önderlik imajını aynı zamanda ilgi odağı olduğunu fiziksel olarak sarı saçlarını göstermektedir. 12.ev KAD Aslan bu dünya planında kendi sahnesini yaratması gerektiğini önceki yaşamında kolektif eylemlerde sıkça bulunduğunu anlatmaktadır. 12.ev Pallas Aslan konumu ise gittiği yolda ve bilinçaltı alanında kendini önde çıkarıcı ancak stratejik şekilde ilerlemesi gerektiğini göstermektedir.

1.ev Aslan ve Başak paylaşmaktadır. Sahneleri, çalışkanlığını ve titizliğini gösterirken 1.ev Zosma Başak yırtık, eski görünümlü kıyafet tercihlerini aynı zamanda beyaz cilt tonunu, cildine dikkat etmesi gerektiğini, cildinin alerjik ve hassas yapısını anlatmaktadır.

2.ev Başak ve Terazi paylaşmaktadır. Maddi ve çalışma alanında detaycı, çalışma, gözlemci ve analitik yapısını gösterirken 2.ev Terazi iş ilişkilerinde uyum ve dengeye önem vermeye çalıştığını adalet duygusunun gelişmişliğini anlatmaktadır. 2.ev (Rx) Ceres Terazi insan ayrımı yapmaksızın herkesi çokça sevdiğini, insanların ihtiyaçlarını karşılamaya önem verirken ilişkiden, sanattan ve estetikten beslendiğini de göstermektedir. Aynı zamanda temel görevi hem sevdiklerinin hem kendisinin maddi ihtiyaçlarını karşılamaktır. Ceres’in buradaki retro konumu ise kendi işine sahip olması gerektiğini maaşlı çalışma hayatını onaylamamaktır.

3.ev Terazi ve Akrep paylaşmaktadır. Yakın çevre ve kardeşler, akrabalar konusunda uyumlu ve dengeyi sağlayan figür olarak yer alırken, 3.ev Arcturus Terazi kökten gelen ün, talih ve onuru anlatmaktadır. 3.ev Akrep ise; ruhsal anlamda analiz yeteneğini, madde ötesi konulara ilgisini, sosyal ilişkilerinde seçici ve gizemli olduğunu, güvenilir , az ve öz konuşan yapısını, daha çok bakışları ile düşüncelerini dile getirdiğini göstermektedir.

4.ev Akrep ve Yay paylaşmaktadır. Ev aile yaşam alanında sahiplenici enerjiyi , kendi ailesini kurduğunda ise sadakata dayalı aile modelini, kuralcı anne baba rolünü gösterirken 4.ev (Rx) Plüto Yay ülke değişikliğini, farklı bir ülkede yaşama yüksek potansiyelini, sık ülke değişikliğini anlatırken küçük yaşlarda aile evinde yaşanmış anne baba ayrılığı gibi durumları (Aleyna Tilki anne ve babası boşanmıştır), (Rx) Şiron Yay kavuşumu bu anlamda acı çektiği ve yaralarını saran tarafını aynı zamanda yaşamı süresince anne ve babasını dinlemesi gerektiğini, duygularına göre hareket etmemesi gerektiğini de göstermektedir.4.ev Hygieia Yay’ın konumu ise sağlığının ev ve yaşam ortamından etkilendiğini Plüto kavuşumu bu sebeple çokça ülkeler arası seyahati ve farklı ülkeye yerleşim yüksek potansiyelini anlatırken sağlık konularına olan merakını da anlatmaktadır. 4.ev (Rx) Plüto Yay ve 10.ev Satürn Boğa 150’lik açısı kariyerinde ülke değişimi ile kazanacağı başarıyı, maddi anlamda elindekilerin kıymetini bildiğini, çokça çalışma ile para kazancı sağlayacağını gösterirken 8.ev Venüs Balık karesi hırstan uzak ilerlemesi gerektiğini göstermektedir.

5.ev Yay ve Oğlak paylaşmaktadır. Kendi ülke kültürünün dışında sahne imajını ve vizyonunu, 5.ev Ay Oğlak sahne alanın çokça çalışkanlığını ve Vertex kader noktasının sahne ve sanat alanı olduğunu göstermektedir. Aynı zamanda farklı kültürden, farklı dinden, uluslararası alandan ya da felsefi, sosyal konulara hakim apoletli kişiler ile çok daha uyumlu ilişki potansiyelini ve seçici olması gerektiğini gösterirken Lilith Oğlak 5.ev konumu kumar şans oyunları gibi konulardan uzak durması gerektiğini, eğlenceye çokça düşkünlüğünü ve ileride çocuk sahibi olursa eşine ve çocuklarına karşı sert olmak yerine yumuşak, sevgidolu olması gerektiğini de vurgulayarak göstermektedir. 5.ev Vesta Oğlak ise kalbinin sahne ve çalışma hayatı ile yanıp tüttüğünü anlatmaktadır.

6.ev Oğlak ve Kova paylaşmaktadır. 6.ev Neptün Kova; iş hayatında özellikle sanat alanında yaratıcılık anlamında orijinalliğini, çağ ötesi vizyonunu ve yaratıcılık kapasitesini gösterirken sağlık anlamında yaşamı süresince ödem ve vücut sularına dikkat etmesi gerektiğini de göstermektedir. Juno Kova kavuşumu ise uzun süreli ve dengeli ilişki konusunda kendi gibi orijinal, marjinal ve sessiz sedasız olmaktan çok hareketli ve konuşkan, kendi alanında iş yapan ilişki potansiyelini göstermektedir.

6.ev Uranüs Kova sanat hayatında üst düzey yaratıcılığını, yaptığı işler ile çağın ötesine geçebilme kapasitesini, gelecek konusunda önü açıklığı ve yüksek vizyonu gösterirken Euterpe Kova ve DSC kavuşumu farklı ses tonlarını ve farklı tarzda yapacağı müzik ve besteler ile gelecek nesilleri etkileyeceğini ve yüksek başarıyı anlatmaktadır.

7.ev Kova ve Balık paylaşmaktadır. Evlilik ve ilişki alanında özgürlüğüne çokça düşkünlüğünü gösterirken evlilik  ve ilişkide yüksek şansı ancak 1’den fazla evlilik yüksek potansiyelini de göstermektedir. 7.ev Merkür Balık duygusal zekasını ve sezgilerinin psişik yapısının yüksek gücünü anlatırken Merkür’ün 8.ev Venüs Balık kavuşumu yüksek ilahi bağını da göstermektedir. Aynı zamanda ilişkilerinden beslenerek bunu müziğine ve bestelerine yansıtma potansiyelini ve bu anlamda yeteneğini göstermektedir.

8.ev Balık ve Koç paylaşmaktadır. 8.ev Balık sanat alanından para kazanacağını, yüksek önsezi yeteneğini, ruhsal derinliğini, empatik yapısını ve hayal dünyasını çokça gelişkin olduğunu gösterirken yaşamı süresince bağımlılık konusunda sınavlar yaşayabileceğini ve eğer ki bu gibi durumlar ile karşılaşırsa uzak durması gerektiğini de göstermektedir.

8.ev Güneş Koç maddi anlamda bolluk ve bereketi, çocuk ruhunu, 9.ev Alpheratz Koç kavuşumu yabancı ve yurtdışı ülkelerden sağlayacağı talihi, onuru ve çokça ünü, yüksek cesaretini ve korkusuz tarafını anlatmaktadır.

9.ev Mars Boğa ve Jüpiter hormonlarına ve kiloya dikkat etmesi gerektiğini, fiziksel olarak sportmen tarzda kişilere olan ilgisini gösterirken 9.ev Jüpiter Boğa yurtdışı alanlar, psikoloji, sosyoloji ve astroloji gibi alanlara da olan üstün yeteneğini, çokça şansı göstermektedir. MC Tepe Noktasına yakın konumda Jüpiter ve Mars Boğa kavuşumu gece gündüz hareket edip üreten yapıda olduğunu, üretim halinde olduğunda maddi sıkıntı çekmeyeceğini aynı zamanda inançları için mücadele eden ve mücadelesinde vazgeçmeyen yapısını , bir anda bir günde parayı harcama potansiyelini 6.ev Neptün karesi bir anda çok fazla sinirlenip sonradan bir anda sönen yapısını göstermektedir. Aynı zamanda haritası; sporu bırakmaması gerektiğini ya da spor yapmasının ruhsal ve fiziksel olarak kendisine iyi geleceğini de anlatmaktadır.

10.ev Boğa ve İkizler paylaşmaktadır. Buradaki şans noktası kariyer hayatında maddi anlamda yüksek şansı anlatırken 10.ev İkizler kariyer hayatında iletişim uzuvlarını çok iyi kullandığını, farklı bakış açılarına olan açıklığını, kıvrak zekasını ve yazarlık yeteneğini de göstermektedir.

11.ev İkizler ve Yengeç paylaşmaktadır. 3 silahşörlerden Phact ve Capella’nın buradaki konumu sosyalleşme ve arkadaşları çevresinde eğlenceli, konuşkan, sevgidolu ve korumacı enerjisini göstermektedir.

Aleyna Tilki; 4.ev Antares Yay ev ve yaşam alanında dik başlı, sert ve inatçı mizacını gösterirken 10.ev İkizler Aldeberan kariyer hayatında güzel sözlü ve güleryüzlü yapısını, doğruluk ve bütünlüğünü göstermektedir.

ASTRO-SHERA

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ