DUSTIN HOFFMAN SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 

Dustin Hoffman, 8 Ağustos 1937 tarihinde ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde dünyaya geldi. Annesi Lillian Gold jazz piyanisti, babası Harry Hoffman ise mobilyacı olmadan önce Columbia Pictures için çalışan bir set dekoratörüydü. Hoffman’ın erkek kardeşi Ronald Hoffman ise avukat ve ekonomistti. 19 yaşında öğrenimini yarıda bırakan Hoffman, Pasadena Playhouse isimli tiyatroda arkadaşı Gene Hackman’le birlikte oyunculuk yapmaya başladı. Hackman, New York’a taşındıktan sonra, Hoffman’ı da yanına çağırdı ve birlikte yaşamaya başladılar. Hoffman bir süre sonra Robert Duvall ile bir apartman dairesi tuttu. Geçimini sağlamak için restoranlarda ve belediyenin yazı işlerinde çalıştı.

1961 yılında Broadway’de sergilenen bir oyunda izleyiciyle buluştu. Volkswagen Fastback reklamında da rol alan Hoffman, daha sonra Actors Studio’ya kaydoldu. 60’lı yılların ortalarında Naked City, The Defenders ve Hallmark Hall of Fame gibi TV showları ve yapımlarda oynayan Hoffman, ilk çıkışını başrollerini Eli Wallach’la birlikte paylaştıkları The Tiger Makes Out filmiyle yaptı.

The Graduate Hoffman’ın filmografisi için oldukça önemli oldu. Kendisine en iyi erkek oyuncu oskar adaylığını kazandırmıştır. 1969’da Anne Byrne’la evlenen Hoffman’ın bu evlilikten iki kız çocuğu oldu. Hoffman ilk eşinin önceki evliliğinden olan çocuğunu da evlat edinmiştir.

Bu filmden sonra iyice ünlenen Hoffman, Little Big Man'de 121 yaşındaki bir kızılderiliyi, Papillon'da ömür boyu hapse çarptırılmış bir mahkumu, ona üçüncü oskar adaylığını kazandıracak Lenny'de bir komedyeni, All The President's Men'de Watergate skandalında önemli bir rol oynayan gazeteci Carl Bernstein'i canlandırdı.

1979'da Kramer vs. Kramer'deki oyunculuğuyla ilk oskarını kazanan Hoffman, settekilere ecel terleri döktürmüş, doğaçlama yapan Meryl Streep'in kafasına kristal kadeh fırlatmıştı. Filmin yönetmeni Robert Benton daha sonra vereceği bir röportajda, Dustin Hoffman’la çalışmanın zorluğuna değinerek "Verdiğiniz hiçbir ödül bana Dustin Hoffman’la geçirdiğim dört ayımı geri veremez" demiştir. 1980 yılında Anne Byrne’dan boşanan aktör, aynı yıl şu anki ismi Lisa Hoffman ile evlendi. Bu evlilikten 4 çocuğu oldu.

Haluk Bilginer’in de ufak bir rolle yer aldığı Ishtar isimli filmdeki oyunculuğuyla üç dalda Razzie ödüllerine aday gösterildi. 1989 yılında Barry Levinson’ın Rain Man, filminde ikinci kez en iyi oyuncu oskarının sahibi oldu.  1989’da Berlin Film Festivali Onur Ödülü’ne, 1996’da Venedik Film Festivali Kariyer Ödülü’ne ve 1999’da Amerikan Film Enstitüsü Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülen Dustin Hoffman, son olarak Mr. Magorium's Wonder Emporium filminde rol almıştır.

Dustin Hoffman Güneş 7.ev aslan, Asc Oğlak, 8.ev Ay Başak bir gece haritasıdır.


                                                                     


1.evi Kova ve Oğlak kesmiştir. 1.ev Kova giyim zevkini, havaii, uçarı, deli-dahi enerjisini, aynı zamanda komediye yatkınlığını, 1. ev Oğlaktan sebep fiziksel anlamda orta boylu oluşu, yüz hatları;  tam bir aile babası ve çocukları ile olumlu iletişimini, (Rx) Jüpiter Oğlak’tan sebep iş hayatına abartı ciddi yaklaşımını anlatmaktadır. Asc Oğlak ile 1.ev (Rx) Jüpiter Oğlak kavuşumu aile bağları özellikle babası ile optimistik ilişki ve yaklaşımı, maddi güvenlik yaratma yaşam amacını, iş hayatına verdiği önemi, dünyada iyi karma yaratma mesajını da taşımaktadır. 1.ev Oğlak’taki (Rx) Jüpiter’in 12. ev (Rx) Pallas Oğlak  ve 12.ev (Rx) Vega sabit yıldızı kavuşumu bilinçaltı işkolik yapısını, çokça şans ve ileri derecede  artistik yeteneğini anlatmaktadır. 1.ev kovadaki şans noktası ilginç, komik ve uçarı tarafının hayatına olumlu yansımasını, 1.ev Kovadaki (Rx) Ceres Kavuşumu ise bu anlamda beslendiği tarafı göstermektedir.

2.ev Balık’taki Scheat’ın küçük yaşlarda başlayan para kazanma sıkıntısını ve bu anlamda unutamadığı zorlu yılları , 2.ev (Rx) Satürn Koç kavuşumu malın kıymetini bilen, çocukluğundan beri çalışmak, çabalamak bu alanda kavgasını ve bu anlamda kontrolü öğrenmesi gerektiğini, erken yaşta evin sorumluluğunu üstüne aldığını, duygularından ziyade kendini ifade ederken kısıtlı cümleler kullanmasını anlatmaktadır. 2.ev (Rx) Satürn Koç’un 10.ev 0°Mars Yay üçgeni çalışıp çabalamanın sonucu kariyerindeki uluslarası anlamda başarıyı, 7.ev Plüto Yengeç üçgen açısı ise devrim niteliğinde, kollektif bilince hizmet eden , özel hayatı ile örnek olmaya çalışan aynı zamanda evlilik sebebi ile ülke değişimi potansiyelini ve köklerden gelen maddi anlamda olumsuz karmayı iyiye dönüştürme becerisini ve başarısını anlatmaktadır. 2.ev (Rx) Satürn Koç’un 6.ev Venüs Yengeç kare açısı fiziksel ve sağlık anlamında kiloya almamaya dikkat etmesini, bağ kurma gücünü aynı zamanda çocukluk ve gençlik yaşlarında maddi sıkıntılar sebebi ile annesinin yaşadığı sağlık problemlerini ve bu anlamda anne tarafından gelen negatif karmalar ile uğraştığını, 6.ev Venüs Yengeç’in 6.ev İkizler Şiron kavuşumu hem acı çektiği hem de yaralarını saran tarafın annesi olduğunu aynı zamanda ev sorumluluğu, annesinin bakımını üstlenmesini, evin babası konumuna gelmesini aynı zamanda sağlık anlamında reflüyü anlatmaktadır.

3.ev Koç’taki Alpheratz çocuksu ve saf tarafının kaderindeki büyük talihini ve şansını, bu alanda itibarını, özgürlüğüne düşkün, zerafet, incelik ve bir o kadar tanınmışlığı anlatmaktadır. Thalia 3.ev boğada komedide öne çıkmasını, bu özelliğini genlerinden aldığını ve komedi alanında  öne çıkmasını, 3.ev Boğa’daki Mirach kavuşumu yakın çevresi vasıtası ile tanışacağı ve mizahi yapıda kendisi gibi çocuk ruhlu eş potansiyelini anlatmaktadır.

4.ev Uranüs Boğa orijinal üretimi destekleyen, parayı amaç değil araç olarak gören köklerden gelen yapıyı, orjinalliğini ve samimiyetini; 4.ev Uranüs Boğa’nın 8.ev Merkür Başak üçgen açısı köklerden gelen mütevazılığı ile tecrübelerini çok iyi öğreten, çok iyi anlatan, insanlara bu anlamda fayda sağlayan, her ayrıntıya dikkat eden gözlemci ve analitik  yapısını, söylediği her cümlenin öğretici anlam taşımasını aynı zamanda hayvanlarla dahi iletişime geçebilen yeteneğini; 1.ev (Rx) Jüpiter Oğlak ile Üçgen açısı ise öğrencileri gibi tecrübelerini akıttığı insanlar tarafından tam bir hoca ve öğretmen gözüyle bakılmasını ve insanlara o duyguyu geçirdiğini ve bunun dış kimliğine çokça yansımasını anlatmaktadır. Aynı zamanda 4.ev Uranüs Boğa’nın 8.ev Ay Başak ve 1.ev(Rx) Jüpiter Oğlak üçgeni sağlığını çok düşünmesini bir anlamda 8.evden sebep sağlık takıntısını, öncelikli olarak ilaç yerine natürel tedavi tercihini, duygularını bastırmayı ve kontrol gücünü, çok yüksek analiz gücünü, plan program detaycılığını, yaşamındaki stabiliteyi aynı zamanda bütün bu özelliklerin imajına ve sağlığına olumlu yansımasını anlatmaktadır.

5.ev İkizler’deki Polyhmnia yıldızı çocuklarından aldığı ilhamı yüksek anlamda ruhsal yaratıcılık ve metafiziğe merakını, 8.ev Ay Başak karesi analizci tarafı ile yaratıcı tarafı arasında içsel çatışmayı anlatmaktadır.

7.evdeki Güneş Aslan ile 4.ev Uranüs Boğa karesi evliliğinde bonkör yapısını ile küçük yaşlarda  anne-babasına maddi anlamda yardımcı olamadığı duygusunu ve zihninde bunun çelişkisini yaşadığını ( Evliliğimde ne kadar bonkörüm ama zamanında aileme maddi yetersizlikten bunu yapamadım duygusunu), aynı zamanda aile köklerinden aldığı mütevazı yapının evlendikten sonra daha çok sahnelere taşınması ve bunu zihninde oturtamadığını bu anlamda da mütevazılığını anlatmaktadır. 7.ev Aslan’daki Güneş’in Vertex kavuşumu kadersel evliliği ve çocuk sevgisini, çocuklarını merkeze koymasını, çocuklarına düşkünlüğünü (Toplam 6 çocuk sahibi Dustin Hoffman); ve aşkla yaptığı evliliklerini anlatmaktadır.

8.ev Aneritik Vesta Aslan maddi hedeflerine ulaşma azmini, işkolikliğini; 7.ev Aslan sınırından sebep her türlü hedefine aşırı tutunması ve hırsının özel hayatına zaman zaman olumsuz etkisini, 6.ev İkizler Şiron sekstili maddi kazanım amacının ve aktif iş hayatı stresinin gündelik yaşam enerjisine olumlu yansımasını bir anlamda tatmin duygusunu, 10.ev 0°Mars Yay karesi sahne önünde ve kariyerinde savaşçı ruhunu anlatmaktadır. 8.ev Başak’taki (Rx) Zosma aileden veya eşine ailesinden gelen genetik hastalık potansiyelini, 8.ev Merkür Başak kavuşumu bunun farkında olduğunu ve hastalığa yakalanmamak için doktor kontrolleri ve sağlığına aşırı önem ve sağlık anlamında  hassasiyeti ve kendini devamlı bu anlamda analiz eden gözlemci tutumunu anlatmaktadır. 8.ev Neptün Başak’ın 8.ev Merkür Başak kavuşumu kendini psikosomatik olarak çözmeye yatkın oluşunu, yoğun insan ve hayvan sevgisini, başkalarına şifa veren yapısını aynı zamanda başkalarını iyi ederek kendilerini iyileştirme gayesini, Allah sevgisini, maddi anlamda hem saf hem uyanık bilinci; 8.ev Ay Başak kavuşumu sağlığına da aynı şekilde psikolojik yaklaşımını, 8.ev Ay Başak ve Neptün Başak kavuşumunun Amor kavuşumu koşulsuzi saf ve abartmadan sevgiyi , 8.ev Apollo kavuşumu bu yolda ideal insan olma hedefini anlatmaktadır. Aynı zamanda Amor 8.ev Başak’ta kendisine olan sevginin sağlık konusuna daha az yoğunlaşırsa, eşi ile beraber analizci alandan daha az beslenirse kendine daha iyi geleceğini de göstermektedir.

9.ev Terazideki Juno yabancı uyruklu eşi göstermektedir. (Dustin Hoffman’ın eşi Kanada vatandaşıdır).

9.ev Terazideki (Rx) Arcturus ve Spica’nın kavuşumu yaşadığı bir olay sebepli uluslararası  ünününe zarar getiren potansiyel  bir haberi (İş bulamadığı için kadın kılığına girip bir soap operada rol alan bir aktörü canlandırdığı Tootsie, Hoffman'ın filmografisinde başarılı bir yapım olarak yer almakla birlikte ilginç bir olayla da hafızalara kazındı. Zira, kendisini fotomontajla kadın giysileri içinde gösteren Los Angeles dergisine 3 milyon dolarlık tazminat davası açan aktör, ironik biçimde davayı kazanmıştır.)

11.ev Yay’da yer alan  Kuzey Ay Düğümü sahne önünde sanat alanında felsefi bakış açılarını ve öğretmen sıfatını, bu alanda ilerlemesinin doğru olacağını anlatırken 11.ev Yay’daki Lilith ve 0°Mars Yay kavuşumu öğretilerini karşı tarafa geçirirken sert ve zaman zaman kendi ve felsefeleri ile kavga eder tarzda üslubunu da anlatmaktadır.

Dustin Hoffman’ın natal haritasında 8.ev Başak’ta stelyum bulunmaktadır. Ancak ezoterik astroloji anlamında yukarıda detaylı açıklamasını yaptığımız özellikle 1.4. ve 8.evleri ile 4.7. ve 10. evlerinde yer alan üçgen açılar, hayat dinamiklerine ve sağlığına, 8.evine  olumlu desteğini ve korumasını ve inanç sistemine aidiyeti görebilmekteyiz.

 

ASTRO-SHERA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ