AMY WINEHOUSE SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 


Asıl adı Amy Jade Winehouse 14 Eylül 1983 yılında doğmuş ve 23 Temmuz 2011 senesinde genç yaşta  aramızdan ayrılmış İngiliz şarkıcı ve şarkı söz yazarıdır. Güçlü kontralto vokalleri, RNB ,Soul ve Caz türlerinde yaptığı çalışmalarla bilinmekteydi.

Winehouse'ın 2003'te çıkan ilk albümü Frank, başarılı satış grafiğinin yanı sıra eleştirmenlerce de beğenildi ve Merkür Ödülü'ne aday gösterildi. Bir sonraki albümü olan ve 2006'da yayımlanan Back to Black ile En İyi Yeni Sanatçı, Yılın Kaydı, Yılın Şarkısı dahil olmak üzere altı dalda Grammy Ödülü'ne aday gösterildi ve beşini kazandı. Böylece bir gecede en çok ödül kazanan kadın şarkıcı rekorunu kırdı ve beş Grammy kazanan ilk İngiliz şarkıcı oldu. 14 Şubat 2007'de En İyi İngiliz Kadın Sanatçı dalında bir BRIT Ödülü kazandı, ayrıca En İyi İngiliz Albümü dalında aday gösterildi. Üç defa Ivor Novello Ödülleri'ne aday gösterildi: biri 2004'te "Stronger Than Me" ile En İyi Çağdaş Şarkı (söz ve müzik) dalında, biri 2007'de "Rehab" ile En İyi Çağdaş Şarkı dalında ve biri 2008'de "Love Is a Losing Game" ile En İyi Söz ve Müzikli Şarkı dalında. Albüm, Birleşik Krallık'ta 2000'lerin en çok satan üçüncü albümü oldu.

Winehouse, zaman zaman önemli kadın müzisyenler, soul müziğin popülaritesinin artışında etkisi olanlar ve İngiliz müziğini yeniden canlandıranlar arasında gösterildi. Kendine has saç ve kıyafet stili, Karl Lagerfeld gibi moda tasarımcılarına ilham kaynağı oldu. 2008'de Winehouse, kariyeri ve hayatını tehdit eden bir dizi sağlık sorunu ile karşı karşıya geldi.

Winehouse, Londra'daki evinde 23 Temmuz 2011 tarihinde ölü bulundu. Uzun sürenin ardından ölüm nedeninin alkol zehirlenmesi olduğu anlaşıldı.

 

Amy Winehouse; Güneş 5.ev Başak, ASC İkizler ve Ay 7.ev 0°Oğlak boşlukta bir gece haritasıdır.

                                                                               


ASC İkizler ve Güneş’in konumu Merküryen enerjinin yoğun olduğu bir haritaya sahip olduğunu göstermektedir. KAD (Kuzey Ay Düğümü) İkizler ve ASC kavuşumu yaşamı süresince iletişim alanı özellikle ağız, eller, kollar kullandığı meslek alanına yönelmesi gerektiğini, ses yeteneğini ve aktif bir zihni gösterirken hafif dişlek ağız yapısını, 3 silahşörlerden Rigel ASC kavuşumu üstün beste yeteneğini ve besteci kimliğini, yine ASC ile kavuşumda olan Capella ve Phact Amy Winehouse’u mesleğinde ve dış imajında olumlu anlamda destekleyen, kendisini üne taşımada yardımcı olan ve çokça sevilen arkadaş çevresini göstermektedir.

1.ev İkizler ile beraber Yengeç paylaşmaktadır. Çevresindeki anne figürlerinden hem olumlu hem de olumsuz anlamda enerjisel olarak yüksek etkilenme potansiyelini gösterirken İkizler ve Yengeç, Ay ve Merkür; duygularını sözlere ve sözcüklere dökme yüksek yeteneğini, bu anlamda sanat alanında yeteneğini de göstermektedir.

2.ev Yengeç yatırım alanının toprak olması gerektiğini gösterirken içsel anlamda fazla duygusal bağımlılık potansiyelini, sezgilerinin kuvvetli oluşunu ve hassaslığını anlatmaktadır.

3.ev Yengeç ve Aslan paylaşmakta olup yakın çevre, kardeş ve akrabalarına karşı son derece bonkör, duygusal, korumacı, sevgi dolu, dürüst olduğunu gösterirken aynı zamanda çocuk ruhunu ve zihniyetini, drama, komedi yeteneğine sahip olduğunu da göstermektedir.

3.ev Euterpe Aslan ise çocukluğundan gelen müzik, şarkı, sahne yeteneği anlamında tam bir kraliçeyi anlatmaktadır.

4.ev Mars Aslan ev, aile, anne baba ve yaşam alanına karşı yoğun sevgisini hatta tutkusunu anlatırken (Rx) Venüs Retro Aslan kavuşumu doğum anı ile birlikte gelen fazla sevgi ve ilgi isteğinin Mars kavuşumu ile sevgi anlamında tatminsizliğe dönüşmesini, ailesinden istediği sevgiyi tam olarak alamadığını göstermektedir. Venüs Retro ve Mars Aslan kavuşumu aile içinde hem yüksek sevgi hem yüksek kavga ve anlaşmazlıkları da eş zamanlı göstermektedir.

Ancak 4.ev Aslan’daki Mars ve (Rx) Venüs’ün 7.ev  0°Ay Oğlak üçgeni ailedeki aradığı yüksek sevgi ve ilgi beklentisini  özel hayatında sorumlu eş ve sorumlu ortaklar ile çalışma ve ilişki desteği ile güdüleme enerjisi olarak desteklemektedir. Aynı zamanda 6.ev Anaretik Plüto Terazi ve 1° Satürn Akrep ile olan üçgen açı da gündelik yaşam dinamikleri, sağlık hayatı ve iş hayatı alanında tekamül ve krizleri aşma konusunda yine yardımcı olurken Ay Oğlak’ta iken doğmuş olması çalışkan ve disiplinli ruhu gösterirken Ay’ın boşlukta iken doğmuş olması duygusal anlamda devamlı bir tatminsizlik ve devamlı yüksek arayış duygusunu göstermektedir. Bununla birlikte haritada Ay’ın durumu ve konumu enerjisini ciddi anlamda sarsacak 5.ev Güneş Başak karesi duygu durum bozukluğunu, 5.ev (Rx) Merkür Başak karesi duygusal durumun sindirim ve mide sıkıntısını bir anlamda blumiayı aynı zamanda fazla detaycı, analitik, herşeyi mantıksal zemine oturtmaya çalışan enerjisi sebebi ile de hem zihinsel hem duygusal anlamda ilişkilerinde, sahnede zorlandığını gösterirken (sahnelerinde devamlı içki içmesi) 7.ev Neptün Yay karesi özel hayatındaki adamlar tarafından yüksek kandırılma potansiyelini ve yine bu durumların duygu durumuna Ay boşluk enerjisi sebebi ile daha çok olumsuz etki ettiğini göstermektedir. Ve 7.ev Ay’ın Neptün ile kavuşumu ise özel hayatında ilişkilerindeki kişiler tarafından bağımlılığa teşvik edilmeyi de anlatmaktadır. (Amy Winehouse’ın kendiliğinden olan alkol bağımlılığının yerini erkek arkadaşı tarafından kendisi tasvip etmese de eroin, madde bağımlılığı da sonradan ekleniyor.Şarkıcının uyuşturucu ve alkol bağımlılığı sorunları, 2007'den ölümüne kadar haberlerde düzenli olarak yer aldı. Aynı zamanda boşandığı eşi Blake Fielder- Civil ile birliktelikleri esnasında çeşitli nedenlerle sık sık yasal sorunlar yaşadılar ve eşi kısa bir süreliğine hapse girdi.)

5.evdeki Anaretik 27°Plüto Terazi karesi hayatı süresince ilişkilerinden gelebilecek kriz potansiyelini, 1°Satürn Akrep kavuşumu bu alanda tekamül alanını gösterirken Plüto ve Satürn’ün diğer gezegenler ile olumlu açıları aslında bu krizleri aşacak gücü olduğunu ve aşabilme kapasitesini de göstermektedir.

8.ev Oğlak’taki Pallas Athena ise para, dışarıdan veya eşten gelen maddi kaynaklar açısından hayatı süresince stratejik ilerlemesi gerektiğini gösterirken 8.ev Oğlak konumu tamamen karmik bir haritayı da anlatmaktadır.

9.ev Oğlak ve Kova paylaşmaktadır. İnanç ve maneviyat alanında hem geçmiş hem gelecek vizyonuna sahip olduğunu, geçmiş ve geleceği harmanladığını aynı zamanda kıyafetleri ve saç tarzı ve dış imajı ile de bunu sergilediğini de göstermektedir.

10.ev Balık kariyerinin sanat alanı olduğunu ya da olması gerektiğini gösterirken Şans noktası da burada bulunmaktadır.

11.ev Balık ve Koç paylaşmaktadır. Sahnelerde öncü nitelikte bir kadını anlattığı kadar sosyalleşme ve arkadaş çevresi bakımından dikkatli ilerlemesi gerektiğini de buradaki Scheat Balık konumu göstermektedir.

12.ev bilinçaltı alanı ise Koç, Boğa ve İkizler olmak üzere 3 burca bölünmüştür. Hem öncü, hem sabit hem değişken bilinçaltı yapısını göstermektedir.12.ev Juno Boğa ilişkilerinde güvende hissettiren, sakin, sabırlı, maddi anlamda kendi konforunu yaratmış kişiler ile dengeli ve uyumlu birliktelik yaşayabileceğini gösterirken her türlü özel ilişkisini gizli tutması gerektiğini de 12.ev konumu göstermektedir.

Amy Winehouse; doğum haritasında 1.,2.,3. Ve 7.,8.,9. Evleri aşırı derecede kıstırılmıştır. Diğer evleri ise kıstırılmış evlerin yine aynı pozisyon konumlanması gereği daha iyiye yönelik kullanması mümkün olmamıştır. Ay’ın boşluk konumu ve sert açıları aynı zamanda Venüs Retro’yu da daha çok tetiklemesi ve depreştirmesi duygu durumunu açıklamaktadır.

Amy Winehouse 23 Temmuz 2011 ölüm günü geçmiş transitlerini haritasına koyduğumda ise; o gün ki gökyüzü transit Uranüs 4° Koç’ta Retro pozisyonda ve 29° Natal Scheat Balık kavuşumu hem 5.ev Satürn Terazi’ye karşıtlık yapmakta hem de 8.ev Transit Retro Plüto Oğlak karesi ve 5.ev Güneş,retro Merkür karşıtlığını yaşamış olduğunu ve anlık ölümü göstermektedir.

KAD VE GAD İkizler Yay aksındadır. Eğer ki haritasındaki Ay’a yönelik çalışmalar ve iyileştirmeler her ne kadar zor olsa da alabilseydi ya da almak istedeydi bugünleri de görebilirdi Sevgili Amy Winehouse.

Amy Winehouse 12.ev Aldeberan bilinçaltı ve öz alanında pozitif, güleryüzlü ve bütünlük enerjisini gösterirken iş hayatı ve gündelik yaşam dinamiklerinde inatçı, sert yapısını göstermektedir.

ASTRO-SHERA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ