TOM HANKS SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 

Tom Hanks, 9 Temmuz 1956’da California, Amerika doğumlu sinema oyuncusudur.

İki defa Oscar ödülü almış zor rollerin üstünden gelebilmesi ile tanınmış ve özellikle dramatik rollerdeki performansı ile önemli başarılar elde etmiştir.

Hanks’i Hollywood camiasına “gerçek bir yetenek” olarak tanıtan film, 1988 yapımı “Big” oldu. Ancak ardından gelen “Turner and Hooch” (1989), başarısız oldu. Oyuncunun bundan sonraki film seçimleri de onu başarıya götürmedi. Kariyeri açısından kötü geçen birkaç yılın ardından, 1993 yılı Hanks’i parlatacak olan yıl oldu. Önce “Sleepless in Seattle” ardından da “Philadelphia” filmleriyle övgü topladı. Filmlerin başarısının tamamen Hanks’in başarısından kaynaklandığı söylendi. Oyuncu 1994 yılında Philadelphia’daki oyunculuğuyla en iyi erkek oyuncu Oskar’ını aldı.

1994 yılı yazında, hit film “Forrest Gump” geldi. Hanks’in oyunculuğu artık tartışmasız bir yükselişteydi ve onu dünya çapında üne kavuşturmuştu. Bu filmdeki rolüyle de 1995 yılında en iyi erkek oyuncu Oskar’ını aldı. Böylece, Oscar Ödülü tarihinde arka arkaya iki kez Oscar kazanan ikinci oyuncu olma ünvanını kazandı.

Forrest Gump’ın ardından “Apollo 13” ve “That Thing You Do” adlı filmlerde rol alan Hanks, 1996’da HBO kanalı için çekilecek bir belgesel-dizi “From the Earth to the Moon” için yapımcılığa soyundu. Televizyon projeleri arasında en pahalısı olma özelliğini taşıyan bu yapımın ardından Steven Spielberg’ün yönetmenliğindeki “Er Ryan’ı Kurtarmak” adlı filmde rol aldı. Gelmiş geçmiş en iyi savaş filmleriden biri kabul edilen bu yapım, Spielberg’e ikinci en iyi yönetmen Oscar’ını, Hanks’e ise en iyi erkek oyuncu Oscar adaylığını getirdi.

Başarılı kariyerine 1999’da “Yeşil Yol” ile devam eden oyuncu, bu güne kadar birçok ünlü yönetmenle işbirliği içinde onlarca başarılı yapıma imza attı. Bunlardan bazıları oyuncuya Altın Küre kazandıran “Cast Away” (2000), “Terminal” (2004) ve “Da Vinci Şifresi” (2006) idi. “Cast Away”deki rolüyle en iyi erkek oyuncu dalında Oscar adayı oldu. Aynı zamanda 6 Akademi Ödülü ve 8 Altın Küre Ödülü kazanmıştır.

Tom Hanks; Güneş 10.ev Yengeç, ASC Başak ve Ay 11.ev Aslan bir gündüz haritasıdır.

 


                                                                    


 

ASC-DSC ve MC-IC aksları 1° ile kavuşumda olup hayatı süresince her alanda dengede ve risk almayarak ilerlemesi gerektiğini gösteren bir denklemdir.

ASC Başak; yüksek analiz yeteneğini ve detaycı yaklaşımını, titizlik ve düzen düşkünlüğünü, araştırmacı zekasını, orijinal fikirlere yatkınlığını MC’ile kavuşumdaki 9.ev 3 Silahşörlerden Rigel İkizler karesi titiz, düzen ve orijinalliğini filmlerine yansıttığını gösterirken ASC 3.dekan sebebi ile normal Başak’lara kıyasla eleştiri ve baskıya daha açık ve daha konuşkan olduğunu, bir şeyi başarıncaya kadar istikrarlı ilerlediğini, gerçekçi bakış açısını, bir anda değişkenlik enerjisini de göstermektedir. Aynı zamanda 3.dekan Venüs etkisi sebebi ile çocuk yaşlarda utangaç yapısını, fiziksel olarak oyunculuk anlamında da gözleri ve bakışları ile duyguyu geçirmesini ve etki altına alabilen yapısını, düzgün yüz hatlarını ve giyim zevkinde sadelikten yana olurken kaliteye önem verdiğini de göstermektedir.

1.evi Terazi paylaşmaktadır. Ve şans noktası da buradadır. Dış imaj olarak ve toplum önü duruşunda, iletişiminde uyumlu, zarif ve şık duruşunu ve fiziksel yapısının da toplum önü duruşunda şansı olduğunu da göstermektedir.

2.ev Terazi ve Akrep paylaşmaktadır. 2.ev Akrep gözlerindeki keskinliği, 2.ev Arcturus Terazi ve Thalia kavuşumu mizah ve komedi yeteneğini ve bununla gelen ününü ve para kazanma alanını, Anaretik 27°Neptün Terazi kavuşumu ise iş hayatındaki yaratıcılığını ve kazanımlarını da maddi anlamda çok iyi değerlendirdiğini ve koruma altına aldığını göstermektedir. 2.ev 1°Vesta Akrep ise işine ve maddi kazanımlarına kalpten tutku ile bağlı olduğunu göstermektedir.

2.ev Anaretik Neptün Terazi’nin 11.ev 1°Uranüs Aslan karesi; yaşadığı dönemdeki yüksek devrimci kişiliğini ve zihnini anlatırken içinde bulunduğu sisteme karşı olan devrimsel yönünü  sosyal anlamda işi ve mizahi tarafı ile yaşamı süresince gösterme çabasını anlatmaktadır. 2.ev Anaretik 27° Neptün Terazi’nin; MC (Rx) Venüs İkizler üçgeni ve 12.ev Anaretik 28°Plüto Aslan sekstili değersizlik hissiyatını kariyer hayatı ve devrimci zihniyeti ile şahane bir şekilde dönüştürdüğünü, aksine değer kattığını ve değerini katladığını da göstermektedir. Aynı zamanda; 2.ev Anaretik Neptün’ün 10.ev Merkür Yengeç üçgeni ise kariyer ve iş hayatında birlikte çalıştığı kişilere karşı da korumacı ve sevgi enerjisinin kazanımlarında ve içsel duygularını dönüştürmede önemli olduğunu, yanında rol alan çok fazla kişiye 10.ev Merkür konumu sebebi ile hocalık anlamında değer kattığını, bu alanda yumuşak, sıcak ve sakin iletişim şeklini de göstermektedir.

3.ev Akrep ve Yay paylaşmaktadır. 3.ev (Rx) Satürn Akrep; tekamül alanının yakın  çevresi akraba ve kardeşler olduğunu, 3.ev Yay çocukluktan gelen yüksek teatral yeteneğini, 3.ev KAD Yay hayatı süresince yönelmesi gereken alanının tiyatro olduğunu, küçük yaşlardan başlayarak tiyatro eğitimine yönelmesi gerektiğini, (Rx) Euterpe Yay kavuşumu ise ciddi anlamda yükse derecede komedyenliğe ve aynı zamanda doğaçlamaya yatkınlığını, bu alanda hayalgücünün genişliğini göstermektedir. 3.ev (Rx) Satürn Akrep’in;  6.ev Mars Balık sekstil açısı ve 10.ev Güneş Yengeç üçgeni ise kendi hayatındaki tekamül derslerini özellikle çocukluktan gelen kariyer alanına ve enerjisine farklı yansıttığını ve bu anlamda haritası tarafından koruma, destek  enerjisini ve kendisini yükselttiğini göstermektedir.

(Hanks, Chabot College adlı üniversitede tiyatro eğitimi almaya başladı ancak 2 yıl sonunda Sacramento State Üniversitesi’ne transfer oldu. Zamanının çoğunu tek başına tiyatroya giderek, Bertolt Brecht, Tennessee Williams ve Henrik Ibsen oyunları izleyerek geçiriyordu.

Tiyatro öğrenimi gördüğü yıllarda, Cleveland’da, bir tiyatro festivalinin yöneticisiyle tanıştı. Yöneticinin teklifi üzerine Hanks, festivalde stayerlik yapmaya başladı. Böylece tam 3 yıl boyunca set dizaynından sahne yönetmenliğine kadar herşeyi öğrendi. Bu sırada Shakespeare’in Two Gentlemen of Verona oyununda sergilediği performansla Cleveland Eleştirmenler Ödülü’nü aldı.

Hanks Cleveland’dan New York’a taşındı. Riverside Shakespeare adlı tiyatro şirketinin bir üyesi oldu. Sırasıyla düşük bütçeli yapım He Knows You’re Alone’da ve Mazes and Monsters adlı televizyon filminde rol aldı. 1979 yılında, ABC kanalının seçmelerine katıldı ve kanalda yayınlanacak olan komedi dizisi “Bosom Buddies“de bir rol aldı. Bu dizi sayesinde, yönetmen Ron Howard Hanks’le iletişime geçerek ona bir teklif sundu. Howard, Splash adlı film üzerinde çalışıyordu. Önceleri bir yan rol için düşünülmüştü ancak sonunda Hanks’e başrol teklif edildi ve film gişede büyük başarı elde etti.)
Tom Hanks haritasını bu anlamda doğru kullanmıştır.

4.ev Yay ve Oğlak paylaşmaktadır. 4.ev Yay; kendi anne-baba yaşam alanında 1 den fazla ebeveyn potansiyelini, anne baba ayrılığını gösterirken kendi aile ve ev yaşamında da ileri ki yaşlarında bu potansiyeli göstermektedir. 4.ev (Rx) Juno Oğlak’ta ise uzun süren bir evliliğinin, sadakat duygusunun sarsılması ve bitmesi ile bunu doğrulamaktadır. (Babası Amos Mefford Hanks’in (1924 – 1991) soyu İngiltere’ye uzanıyordu ve annesi Janet Marilyn Frager bir hastane yöneticisiydi. Hanks henüz 5 yaşındayken annesi ve babası boşandı. Boşanmadan önce bşirkaç kez evlendiler. Hanks’in 3 kardeşi bulunmaktadır. Anneleri ve babaları ikinci evliliklerini gerçekleştirince, Sandra, Larry ve Tom babalarıyla, Jim ise anneleriyle yaşamaya başladı. Üvey annelerinin ise önceki evliliğinden 5 çocuğu vardı, böylece çok kalabalık bir aile olmuşlardı. Üvey anneleri ve babaları 2 yıl sonra boşandı.

Hanks okulda aşırı utangaç ve sessiz bir çocuktu. Popüler değildi ancak sorumluluk sahibiydi ve iyi bir öğrenciydi. 1965’te Hanks’in babası, üçüncü evliliğini gerçekleştirdi. Wong’un önceki evliliğinden 3 çocuğu vardı, bu yüzden Hanks, lise yılları boyunca üvey kardeşleriyle birlikte yaşadı. Tom Hanks kendisi ise 1978 – 1987 yılları arasında Samantha Lewes ile evliydi. Çiftin iki çocuğu oldu. Bunlardan bir tanesi ise oyuncu Colin Hanks. 1988’de ise halen birlikte olduğu eşi, oyuncu Rita Wilson ile evlenen Hanks’in bu evliliğinden de iki çocuğu bulunuyor.)

5.ev Oğlak ve Kova kesmektedir. 5.ev (Rx) Şiron Kova aşka ve çocuğa hayatında yer açması gerektiğini, yaralarını saran ve acı çektiği tarafın bu olduğunu, bir yandan içsel özgürlük duygusunun güçlü olduğunu gösterirken sahnede kendisini özgür hissettiğini de anlatmaktadır. (Tom Hanks; bunların hepsini gerçekleştirmiştir.)

6.ev Kova ve Balık paylaşmaktadır.6.ev (Rx) Pallas Athena Balık gündelik yaşam dinamiklerinde, sağlık alanında ve iş hayatında stratejik ilerlemesi gerektiğini, 6.ev Mars Balık’ta çok zararda çalışsa da haritadaki Satürn ve Venüs üçgeni ile koruma enerjisinin güçlü olduğunu, 10.ev (Rx) Venüs İkizler karesi kariyerinde rekabeti çok sevdiğini ve aynı zamanda özel ve iş hayatında aldatılmalara karşı dikkat etmesi gerektiğini de göstermektedir.6.ev Fomalhaut Balık ve düz seyri çokça temiz kalbini ve kötülük düşünmediğini, 6.ev Kova - Balık ise sanat hayatını ve sanat hayatında vizyoner bakış açısının güçlü olduğunu gösterirken sağlık anlamında dolaşım ve ayakları ile ilgili potansiyeli göstermektedir.

7.ev Balık ve Koç paylaşmaktadır. Evlilik hayatında değişkenliği , 1 den fazla evliliğini ancak sonrası gelen öncü, güçlü ve tutkuya dayalı 2.evliliğinin niteliğini göstermektedir. 7.ev Alpheratz Koç ise 2.evliliğinin şans, talih bakımında hayatına daha olumlu yansıdığını da göstermektedir.

8.ev Koç ve Boğa paylaşmaktadır. Dışarıdan maddi kaynak yaratmada başarısını ve şansını, 8.ev Terpsichore yüksek kareografi ve sahne yeteneğini, sağlık anlamında baş ve boyun bölgesi ve tansiyon potansiyelini, her anlamda yüksek enerjisini, 8.ev 29°Mirach Boğa egosuna yönelik, kendini öne taşıyacak kendi maddi kazanımı da olan eş seçimi yapması gerektiğini de göstermektedir.

9.ev Boğa ve İkizler paylaşmaktadır. Maneviyat, inanç, felsefeler, astroloji, psikoloji, basın, yayın, iletişim, tiyatro alanına olan yüksek merakını (  DA VINCI CODE, MELEKLER VE ŞEYTANLAR(ANGEL&DEMONS) , INFERNO(Cehennem) filmleri bu alanlarda merak ve araştırmacı enerjisinden geliyor.) Ve aynı zamanda filme aktör olarak kendisinin seçilmesi de içinde bu alanlara yatkınlığını ve merakını da gösteriyor. MC ile kavuşumdaki 3 silahşörlerden Rigel ise yüksek yazarlık ve senaryo kabiliyetini, 10.ev (Rx) Venüs İkizler kavuşumu ilham yeteneğini ve yüksek bağ kurma gücünü göstermektedir.

11.ev Ay Aslan; sosyalleşme alanında tam bir salon adamı imajını, mizahi anlamda gücünü, çocuk ruhunu ve dürüstlüğünü, kalpten dosdoğru olduğunu gösterirken sahneleri de anlatmaktadır. 11.ev Ay Aslan ve Uranüs Aslan kavuşumu ise sosyalleşme alanında da devrimci, abartı ve komik hallerini, şovanist ruhunu, aileden ziyade insanların birbiri ile dost bağının daha iyi olduğuna olan inancını, akrabalar akreptir felsefesini, yüksek zekasını göstermektedir.

12.ev Plüto Anaretik 27°Aslan yüksek derecede bilinçaltında devrimci ve dönüştürücü yapıyı, 12.ev Jüpiter; düşündüklerinin başına gelme yüksek potansiyelini o sebepten her zaman olumlu düşünmesi gerektiğini, Jupiter 0° Başak ise yüksek hayvansever kişiliğini ki bu anlamda çektiği filmler de buna örnektir. Normal Başak’lara göre daha az hareket ettiğini , bilinçaltında yüksek adalet duygusunu ve temalarını Plüto kavuşumu ise adalet duygusu sebepli aslında devrimci düşünce tarzını anlatmaktadır. Jüpiter Başak’ta zayıf çalışsa da; 12.ev konumu Balık’ın evi dolayısı ile şansı ve ilahi adalet duygusunun çok güçlü olduğunu göstermektedir.

ASTRO-SHERA

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ