ARETHA FRANKLIN SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 


Aretha Louise Franklin; 25 Mart 1942 doğumlu; 1960'ların sonunda "The Queen of Soul" olarak bilinen, gospel, soul, ritim ve blues müzikte Amerikalı sanatçıdır. Ayrıca bir söz yazarı ve piyanisttir.

Franklin, kariyerine rahip babası C. L. Franklin'e kilisede gospel müzik söyleyerek başladı. 1960'ta 18 yaşındayken laik müziğe geçiş yaparak Columbia Records için kayıtlar yaptı. Ancak bu dönemde sınırlı başarılar elde edebildi. 1967'de Atlantic Records'la anlaşan Franklin, "Respect", "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" ve "Think" gibi şarkılarla beraber ticari övgü ve başarılar elde etti. Bu hit şarkılar neticesinde 1960'ların sonuna doğru "Soul Müziğin Kraliçesi" unvanını aldı.

Franklin, Billboard listelerinde toplamda 112 şarkısıyla yer aldı. Bunlardan 77'si Hot 100'e girdi, 20 tanesi ise, R&B listesinde bir numaraya erişti. Bu başarılar sayesinde bu liste tarihinde, en çok şarkıyla listede yer alan şarkıcı oldu. Sanatçı bunun dışında I Never Loved a Man the Way I Love YouLady SoulYoung, Gifted & Black ve Amazing Grace gibi işlerle başarısına devam etti. 1970'lerin ortasında kayıt şirketiyle yaşadığı anlaşmazlıklara kadar eser vermeye devam etti. 1979'da babası vurulduktan sonra Franklin, Atlantic'i terk ederek Arista Records ile çalışmaya başladı. The Blues Brothers filminde kendisini canlandıran sanatçı, Jump to It ve Who's Zoomin' Who? gibi albümlerle başarılarını sürdürdü. 1998'de, ünlü opera ariası "Nessun Dorma"yı seslendirerek olumlu eleştiriler topladı ve o yılki Grammy töreninde Luciano Pavarotti'nin yerine sahne aldı. Aynı yılın sonlarına doğru yayımladığı "A Rose Is Still a Rose" ile beraber son kez listelerde, ilk kırka girdi.

Franklin, toplamda 18 Grammy Ödülü'ne sahip olup, 75 milyonun üzerindeki satışlarından ötürü gelmiş geçmiş en çok satan kadın sanatçılar arasındadır. 1987'de Rock and Roll Hall of Fame'e dahil edilerek bu başarıyı gösteren ilk kadın oldu. Daha sonra 2005'te UK Music Hall of Fame'e, Ağustos 2012'deyse GMA'nın Gospel Music Hall of Fame'ine dahil edildi. Rolling Stone dergisinin iki "tüm zamanlar" listesine dahil oldu. Bunlardan ilki, 9. olduğu "Gelmiş Geçmiş En İyi Sanatçılar" olup, ikincisi ise, 1. olduğu "Gelmiş Geçmiş En İyi Şarkıcılar" listesidir.

 

Aretha Franklin; Güneş 5.ev Koç, ASC Akrep ve Ay Yengeç bir gece haritasıdır.

                                                                              


ASC 15° Akrep; Neptün dekanı hem fiziksel özelliklerinin hem de kişiliğinin yumuşak olduğunu göstermektedir. Tam bir Akrep kararlığından ziyade daha az kararlı ve uzlaşmacı yapısını aynı zamanda doğuştan gelen yüksek sanatsal yeteneğini göstermektedir. (Babasının New Bethel Baptist Kilisesi'nde rahip olarak başına geçmesi dolayısıyla Detroit, Michigan'a taşındılar. Aretha da kilisenin korosunda şarkı söylemekteydi. Ondaki piyano ve vokal kabiliyeti daha küçük yaşlarda ortaya çıkmıştı. 1956 yılında Aretha Franklin henüz 14 yaşındayken, babasının gospel kayıtlarını yapan Checker Records ile albüm anlaşması imzaladı ve aynı sene "The Gospel Soul of Aretha Franklin" adlı kaydını yayınladı. Babası nüfuzlu bir adamdı. Ve Aretha müzik konusunda Aretha’nın üstüne fazlasıyla eğiliyordu. Clara Ward, Diana Washington ve Mahalia Jackson gibi dönemin önemli gospel vokalistleri de bu kayıtta ona yardımcı oldular.)

 

1.ev Akrep ve Yay paylaşmaktadır. 1.ev Juno’nun konumu erken evliliği gösterse de Akrep konumu erken anne olma potansiyelini ve yüksek doğurganlığını, Juno’nun Retro’da olması geç evliliği, 9.ev (Rx) Plüto Aslan küçük yaşlarda cinsellik ile tanıştığını, 3.ev Venüs Kova ve 7.ev Mars Boğa karesi çocuk yaşlarda gördüğü tacizi, 1.evin tam karşıtı Boğa’daki Uranüs Algol kavuşumu karşıtlığı; beklenmeyen kötü davranışa maruz kalınmış hamileliklerini, 7.ev Satürn Boğa karşıtlığı ise yaşamı süresince ilişkiler alanında yaşadığı tekamül alanını göstermektedir. (Aretha Franklin 14 yaşında evlerinde düzenlenen partilerden birinde odasında uyurken davetlilerden birinin tacizine uğramış ve 14 yaşında anne olmuştur. Bu durumdan kaynaklı 2 erkek çocuğu bulunmaktadır. Babalarının ismini yaşamının sonuna kadar saklamış bu konuda ketum olmasının çocuklar için doğru olduğunu düşündüğünü açıklamıştır. İleri ki yaşlarında ise 2 evlilik yapmış ve bu evliliklerinden de 2 oğlu bulunmaktadır. İlk evliliğini ise 7.evde yer alan gezegen konumlarından sebep şiddet ve taciz durumlarından ötürü sonlandırmak zorunda kalmıştır.)

1.evi paylaşan Yay; mesleğinde dış imaj ve toplum önü duruşundaki hoca ve herkesin öğretmeni statüsünü göstermektedir( 2014'te müziğe olan katkılarından ötürü Harvard Üniversitesi tarafından "Sanat Doktoru" olarak onursal derece elde etti.)

2.ev Yay ve Oğlak paylaşmaktadır. Maaşlı çalışma ve özdeğer alanının dini vaazlar, şarkılar, sanat ve maddi anlamda tutumlu ve kilise çalışmalarındaki sert, disiplinli enerjisini göstermektedir.

3.ev Oğlak ve Kova kesmektedir. 3.ev Euterpe Oğlak; kardeşlerinden ve aileden gelen ses yeteneğini, geleneklere bağlılığı gösterirken 3.ev Venüs Kova kardeşlerine olan evrensel bağlılığını, uzaktanda onları olsa sarıp sarmalayan ve bunu hissetiren yapısını aynı zamanda ilahi bağında da sevdiklerini serbest bırakan ama ilgilenen, evrensel sevgi bilincini göstermektedir. 3.ev Pallas Kova ve Venüs Kova kavuşumu ise kendi özgürlüğüne de alan tanıyarak bu alanlarda stratejik gitmesinin önemli olduğunu göstermektedir. (Aretha Franklin kendi özel yaşamı ve aile yaşamı dengesini yaşamı süresince düzgün bir şekilde götürmüştür. Özellikle; kızkardeşleri ile olan ilişkisinde onlara sahnede kendisi ile birlikte yer vermiş, müzik anlamında beraber çalışmış ve her daim kardeşleri ile bağını yapış yapış ilişki olmadan korumuştur.

4.ev Kova ve Balık paylaşmaktadır. 4.ev Kova; Aile ve ev yaşamı alanında küçük yaşlardan gelen özgürlük duygusunun baskınlığını ve ailecek bu duyguya verdikleri önemi, 4.ev Balık sanat kökenli aile yapısını ve ev yaşam alanını göstermektedir. 4.ev Merkür Balık; duyarlı ve empat zihin yapısını, ailesinin duygularının iyi anlayan , bestelerini daha çok evde yapan aynı zamanda kadınların duygularını şiirsel ve beste anlamında çok güzel dile getiren yeteneğini göstermektedir.4.ev Merkür Balık’ın 7.ev Mars ve Jüpiter karesi evliliklerinde gördüğü tacizlerin naif ve duyarlı zihin yapısına verdiği zararı da göstermektedir. Jüpiter ise 7.evde Mars kavuşumu şiddeti genişletmektedir.

5.ev Balık ve Koç kesmektedir. 5.ev Güneş Koç; sahneleri, sahnedeki cesur ve öncü kimliğini ve yüksek yeteneğini , 9.ev (Rx) Plüto Aslan üçgeni sahnedeki devrimselliğini, sesi ile, mesleği ile notaları yüksek dönüştürme gücünü, asla pes etmeyen ve ilerleme gücünü elinde tutan kısacası küllerinden doğan yapısını göstermektedir.5.ev Güneş Koç ve 11.ev Anaretik 28° (Rx) Neptün Başak karşıtlığı kandırılmaya açıklığını, özellikle sahne ve iş çevresindeki kişiler alanında dikkatli, gözü açık ve sorgulayarak ilerlemesi gerektiği göstermektedir. Aynı zamanda; başkalarına şifa olurken kendi hastalıklarını öteleyen yapısını da göstermektedir. 5.ev Alpheratz Koç sabit yıldızı ise; sahnelerdeki onur, şans, ün ve yüksek talihini göstermektedir.

6.ev Koç ve Boğa kesmektedir. Gündelik yaşam dinamiklerinde ve iş hayatında sanatta hareketli, dinamik ve aynı zamanda konforuna da özen gösteren yapısını, 6.ev(Rx) Mirach Koç iş hayatından biri ile veya  iş ortağı ile evlilik yapmaması gerektiğini ve bunun olumsuz sonuçlanacağını göstermektedir. (Aretha Franklin; ilk eşi 6 yıl evli kaldığı ve oğullarından birinin babası olan  Glynn Turman menajeri olmuştur. Ancak belli bir süre sonra bu durum aralarında şiddetli geçimsizliğe yol açmıştır.)

8.ev İkizler ve Yengeç kesmektedir. 8.ev İkizler; 3.silahşörlerden Phact, Capella ve Rigel’in retro konumu düşüncelerinin sanat ile ifadesinin çok yüksek olduğunu, yüksek zihinsel ve ruhsal enerjisini, entelektüel seviyede anlaştığı kişiler ile olumlu anlamda cinsel birliktelik yaşayabileceğini ve eşleri ile maddi konuları konuşmaması gerektiğini göstermektedir. 8.ev Yengeç ise ; eşlerine karşı anaç yapısını, romantizmi ve şefkat görmek istediğini aynı zamanda sevdikleri üzerinde koruyucu baskısını gösterirken maddi yatırımını toprağa yapması gerektiğini, 8.ev Ay Yengeç mide, sindirim ve göğüs bölgesi rahatsızlıklara dikkat etmesi gerektiğini 4.ev Merkür Balık üçgeni iyi tedavi olanaklarını ve uygulamalarını  (2010'da Franklin bir tümörü aldırmak adına konserlerini iptal etti. 2011 yılında Franklin, bu ameliyat sayesinde "hayatına 15 ila 20 yıl ekleyeceğini" belirtti. Buna karşın pankreas kanseri ile ilgili iddiaları yalanladı. Aretha Franklin, 76 yaşında 16 Ağustos 2018'de pankreas kanserine bağlı olarak Detroit’teki evinde vefat ettiğini yakınları açıkladı) aynı zamanda evlendikten sonraki ev yaşam hayatı ve kendi ailesi konusunda da duygusal, aşırı duyarlı ilerlediğini ve yüksek sezgi gücünü göstermektedir.

9.ev Yengeç ve Aslan kesmektedir. 9.ev Yengeç ülke değişikliğini, 9.ev (Rx) Plüto Aslan ve Şans Noktası partil kavuşumu babasının sahne hayatına önemli katkısını ve şansını aynı zamanda duygusal açıdan yanında olsa bile uzak düştüğünü , 9.ev (Rx) Şiron Aslan acılarını saran ve acı çektiği taraf olarak duygusal olarak her şeyin uzak, deniz aşırı geldiğini ve yakın etmesi gerektiğini gösterirken din, astroloji, felsefeler ve simyacılığı göstermektedir.

10.ev Aslan ve Başak kesmektedir. 10.ev Aslan; Kendi işinde ve kariyerinde bir kraliçeyi, 10.ev Başak ise yüksek çalışkanlığını,10.ev (Rx) Zosma Başak başarısızlık korkusundan uzak durması ve bu anlamda olumlu düşünmesi gerektiğini, KAD’ın ( Kuzey Ay Düğümü) Başak’ta ve 10.evde yer alması ise yaşamı süresince ev, yaşam ve aile hayatından ziyade kariyerine odaklanması ve yoğunlaşması gerektiğini göstermektedir.

12.ev Terazi ve Akrep paylaşmaktadır. 12.ev Terazi bilinçaltı biz duygusunu, uyum ve dengeyi gösterirken, 12.ev Akrep spiritüel açıklığını, metafizik ile ilgili olduğunu, gizemli yapısını, kendisini geliştirmek için zorladığını ve en önemlisi hayatında her ne yaşarsa yaşasın her daim güçlü durduğunu göstermektedir.

Aretha Franklin; 1.ev Antares Yay hocalık ve dış imajında sert, inatçı ve dikbaşlı imajını gösterirken 7.ev Aldeberan İkizler evlilik, ortaklık ve ilişkilerinde güleryüzlü, samimi, doğruluk ve bütünlük enerjisini göstermektedir.

ASTRO-SHERA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ