HARRY POTTER KİTABI SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA ANALİZİ

                                                                               


Harry Potter, İngiliz yazar J. K. Rowling tarafından yazılan yedi fantastik romandan oluşan seri. Romanlar, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda eğitim gören genç büyücü Harry Potter ile arkadaşları Hermione Granger ve Ron Weasley'nin yaşamlarını konu alır.

Serinin ilk romanı Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın 26 Haziran 1997'de yayımlanmasından bu yana kitaplar dünya çapında büyük bir popülerlik ve ticari başarı elde etti. Eleştirmenlerden olumlu eleştiriler alan kitaplar, çocukların yanı sıra geniş bir yetişkin kitlenin de ilgisini çekti ve genç yetişkin edebiyatının temel taşlarından biri olarak kabul gördü. Şubat 2018 itibarıyla 80 dile çevrilerek dünya genelinde 500 milyondan fazla satan seri, tarihin en çok satan kitap serisi hâline geldi. Serinin son dört kitabı arka arkaya tarihin en hızlı satan kitabı rekorunu kırdı. Son kitap, piyasaya çıktığı ilk 24 saat içinde ABD'de yaklaşık 11 milyon kopya sattı.

Serinin yedi kitabı, Warner Bros. Pictures tarafından sekiz filmden oluşan bir seriye dönüştürüldü. Şubat 2020 itibarıyla Harry Potter film serisi tüm zamanların en yüksek hasılat yapan üçüncü film serisidir. 2016 itibarıyla Harry Potter franchise'ının toplam değerinin 25 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir.

 

Harry Potter kitabı sonraki yıllarda da yapımı ve serüvenin başlangıcı olduğundan ilk kitabın basım  tarihine göre natal harita analizi.

Harry Potter; Güneş 7.ev Yengeç, ASC 1°Oğlak ve Ay 2.ev Balık bir gece haritasıdır.

                                                                             

ASC 1°Oğlak Harry POTTER ilk çıkış kitabının idealist ve hem ileriye dönük hem de uzun vadede başarı enerjisini göstermektedir.

1.ev Oğlak ve Kova kesmektedir. 1.ev Neptün 29°Oğlak kitabın geçmiş ve gelecek jenerasyona ideolojik olarak köprü görevi göreceğini, geniş kitleler üzerindeki etkisini anlatırken son derecede olması ve (Rx) Uranüs Kova kavuşumu yeni felsefeleri, insanlığı bir yerden bir yerden bir yere sürükleyebilecek farklı bakış açıları ile yüksek sezgiselliği ve algıyı ancak bunu felsefi zemine oturtmasını ve aynı zamanda ruhsal özgürlük, aydınlanma, alışkın olunmayan akıl yapısı, global farkındalık, akış ve üst düzey bilgeliği göstermektedir.

12.evindeki Gaiea Yay ise bu bilgeliği astroloji, psikoloji ve derin felsefeler ve yüksek algı mekanizması ile konu aldığını gösterirken (Rx) Plüto Yay yüksek felsefi çıkışını ve bütün felsefeleri çöküşe geçirecek cinsten yeni bir anlayış formunu, gizemi ve gizli konuları da bu felsefeler ışığında dönüştürerek okuyucuları ile buluşturduğunu göstermektedir. (Astrolojideki sabit yıldızlar ve bu sabit yıldızların özellikleri kullanılarak kahramanlara verilen isimler, iyi ve kötü arasındaki derin felsefe, kötü gibi görünen durum veya kişilerin bazen gelişim açısından iyiye hizmet edebileceği ya da her şeyin göründüğü gibi olmadığı ve algı yönetimi ve gelişimi açısından bu çağa ve özellikle çıkış yaptığı dönemki gençlerin bakış açısı ve vizyonuna olumlu anlamda damga vuran çok önemli bir yapıttır.)

2.ev Balık egemenliğinde olmakla, Kova ve Koç kesmiştir. Geleceği yönlendiren özdeğer, mistizm, spiritüalizm ve çocuklara yönelik olduğunu genel anlamda anlatırken 2.ev (Rx) Jüpiter Kova optimizm yani iyimser bakış açısı ile inanç ve din algısını değiştirecek cinsten gizli, kadim ve okült bilgileri kullanarak farkındalık sağladığını göstermektedir. 2.ev Ay Balık ise romanın ve yapıtın derinliğini, psikosematik altyapıyı gösterirken 8.ev 3°Mars Terazi karşıtlığı romanda iyi siyasetle olayları çözmenin karmik anlamda önemli olduğu mesajını da taşımaktadır.2.evindeki Ceres Balık ise; romanın genel anlamda spiritualizmden beslendiğini, affediciliği, merhameti, ölümü ve konu olarak maddi ve manevi değerlerin güvence altına alınmasını bu yollarla gerçekleştirdiğini fantastik kurgu görünümü de anlatmaktadır. (Harry Potter dünyası; fantezi, drama, büyüme, okul hikâyesi (gizem, gerilim, macera, korku ve romantizm unsurlarını içeren) dâhil olmak üzere birçok edebî türü kapsar. Rowling'e göre serinin ana teması ölümdür. Serideki diğer başlıca temalar ise önyargı, yozlaşma ve çılgınlıktır. )

3.ev Satürn Koç’un Alpheratz sabit yıldızı ve Vesta partil kavuşumu ; romanın çocuk yaşta olanların kutsal bağlarını koruma anlamında var olan güçleri ile verdikleri mücadeleyi işleyiş açısından ükonu aldığını göstermektedir.

4.ev Boğa ise romanda ve yapıtta aile kurumuna da önem verildiğini, bu anlamda mesajda taşıdığını çocukların aile modellerinde sahiplenici anne ve baba rollerini, huzurlu sakin aile ortamını, duygusal paylaşımları ve sanatsal zeminide anlatmaktadır.

5.ve 6.evlerin İkizler olması ve 3 silahşörlerden Phact, Rigel ve Capella’nın natal Gaeia kavuşumu burada özellikle romanın yazarına dikkat çekiyor. Yüksek ilhamı ve yukarıdan gelen galaktik akışı anlatırken romandaki karakterlerin detaylı tasvirini göstermektedir. ( Yazar J.K. Rowling Londra'da trenden King's Cross metrosunda indiğinde bir anda hikayenin ilhamını aldığını ve eve giderek yazmaya başladığını açıklamıştır.)

Bununla birlikte; Harry Potter serisi arkadaşlık ve dostluk kavramının ve bağlarının da derinden altını çizmesi, karakterlerin arkadaşlıkları ve birbirlerine güveni yine buradaki sabit yıldızların anlattığı konudur.

7.ev ise Yengeç ve Aslan paylaşmaktadır. 7.ev Güneş Yengeç; romanda yer alan ilişkilerde Sevgi konusunu, Merkür kavuşumu her daim kutsal olanı koruma ve kollamayı, Venüs Yengeç karakterlerin arasındaki kutsal bağı anlatırken 7.ev Vertex Aslan bu sahip oldukları kutsal bağı korumak için yüksek cesareti ve  birbirlerini sarıp sarmaladıklarını da göstermektedir. Karakterlerden genç büyücü Harry Potter ile arkadaşları Hermione Granger arasındaki tutkulu bağ ise burada Delphi sabit yıldızı konumu ile derinden görülebilmektedir.

8.ev Başak yoğunluklu olup Aslan ve Terazi kesmektedir. 8.ev Başak; Romanda sihirleri ve büyücülük yöntemleri kullanarak zehirlenme veya mücadele etmeyi, iyi ve kötü arasındaki savaşı anlatırken iyi siyaset amacı ile karmik bakış açısını yansıtmasını ve cesaret duygusuna verilen önemi göstermektedir.

9.ev Şiron Terazi ise romandaki karakterlerin aralarındaki ilişkide öz duyguya önem vermesini, aynı zamanda romanın okuyucularına özlem duymak ve uzaklaşmak gibi duyguları vererek onları farklı bir yere götürmesini ve yaralarını sarar cinsten iyi hissettirdiğini de anlatmaktadır.

10.ev Akrep ise ; romanın gizemli, spiritüel, romanda yer alan mücadele ve savaş ruhu, karakterlerin hedefçi ve hırslı yapısını gösterirken romanın başarısını da anlatmaktadır.

Harry Potter yapıtı; 11.ev Antares Yay felsefeler ile savaşçı, inatçı, sert ve dikbaşlı tavrını gösterirken 5.ev Aldeberan yüksek yaratıcılığı kullanarak eğlendiren, keyifli, çocuklara ve gençlere hitap eden yapısını ve bu şekilde gelen yüksek ün, şan ve şöhretini göstermektedir.

ASTRO-SHERA


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ