SHAKIRA SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

                                                                                 


Shakira Isabel Mebarak Ripoll; Kolombiyalı şarkıcı, söz yazarı, dansçı, plak yapımcısı, koreograf ve model, genellikle "Latin Müziğinin Kraliçesi" olarak anılır, müzikteki çok yönlülüğü ile tanınır.

Barranquilla'da doğup büyüdü, okulda performans göstermeye başladı, Latince, Arapça ve rock and roll etkilerini ve oryantal dans yeteneklerini sergiledi. 1990'ların başında ilk stüdyo albümleri Magia ve Peligro'yu çıkaran Shakira, ticari bir başarı elde edemedi; ancak, büyük plak şirketi olan ilk albümü Pies Descalzos (1996) ve dördüncü albümü ¿Donde Estan los Ladrones? (1998).

Shakira, beşinci albümü Laundry Service ile İngilizce pazarına girdi . Çıkış single'ı "Whenever, Wherever" 2002 yılının en çok satan single'ı oldu. Altıncı ve yedinci albümleri Fixación Oral , Cilt 1 ve Oral Fixation , Cilt 2 (2005) ile başarısını pekiştirdi. 21. yüzyılın en çok satan şarkısı "Hips Don't Lie" doğdu. 

2010 FIFA Dünya Kupası için resmi şarkısı "Waka Waka (This Time for Africa)", tüm zamanların en çok satan Dünya Kupası şarkısı oldu. 813 milyonu aşkın görüntülenme ile müzik videosu, YouTube'da en çok izlenen dokuzuncu videodur. Shakira, 2013'ten beri The Voice'un Amerikan versiyonunda koç olarak görev yapıyor ve yedi sezonunun ikisinde (dördüncü ve altıncı) yer aldı. Onuncu albümü Shakira (2014), çıkış single'ı "Can't Remember to Forget You"dan önce geldi.

Shakira; Güneş 11.ev Kova, Ay 4.ev Yengeç ve ASC Koç bir gündüz haritasıdır.

                                                                    


ASC Koç minyon fiziki yapısını, çocuksu, enerjik, hareketli yapısını göstermektedir. Venüs ise Koç’ta durağan derecede 12.ev sınırında ASC ile kavuşumda kendine olan sevgisini, 4.ev Ay yengeç üçgeni evine ve yaşam alanına yansıttığı anaç ve yoğun sevgi duygusunu, 10.ev Mars Oğlak sekstil açısı kariyer hayatını da besleme gücünü, kariyer hayatındaki disiplin duygusunu ve işine olan da yüksek sevgisini ve böylelik ev ve kariyer alanındaki debgeyi de çok iyi yönetebildiğini göstermektedir. Aynı zamanda 12.ev Venüs Koç’un durağanda olması ve olumlu açıları; Koç’un yüksek sabırsızlık ve fevrilik enerjilerini de iyi dengeleyebildiğini göstermektedir.

1.ev Koç ve Boğa kesmektedir. 1.ev (Rx) Alpheratz Koç ; özellikle dış imaj ve toplum önü duruşunda kendi zararına olaylardan uzak durması yönünde uyarırken, 1.ev Şiron Koç konumu fiziki yapısından içsel olarak çok mutlu olmadığını ve çocuk yaşlarda diğer çocuklardan daha minyon gözüktüğünden bu anlamda yaralarını diğer taraftan da dışarıya sempatik gözükmesinden bu yaralarını da sardığını göstermektedir. 1.ev Boğa ise minyon ve çok düzgün olan yüz hatlarını, sabırlı ve güven veren, konfor alanını önemseyen yapısını anlatmaktadır.

2.ev Boğa ve İkizler kesmektedir. Maddi yatırım konularında her zaman kendini güvenceye aldığını, Jüpiter Boğa her ne olursa olsun para kazanma alanında yüksek korumayı, yüksek şansını, negatif enerji alanlarından ve insanlardan uzak durduğunu, kendini yükselten insanlar ile birarada olma isteğini ve hedonist yapısını gösterirken , Jüpiter’in Lilith kavuşumu aynı zamanda maddi yatırımını kaybetme korkusunu, 2.ev İkizler para kazanma alanının iletişim uzuvları ile sağladığını aynı zamanda sahip olduğu yazarlık yeteneğini de göstermektedir. Aynı zamanda vagus sinirini de çok iyi kullandığını anlatmaktadır.

3.ev İkizler ve Yengeç kesmektedir. 3.ev 3 Silahşörlerden Retro konumda Phact ve Capella İkizler yakın akraba ve kardeşlerden bağımsız ve mesafeli hareket etmesi gerektiğini, Yengeç ise yakınlarına da korumacı tarafını göstermektedir.

4.ev (Rx) Vesta Yengeç kendi yuvasını kurma isteğini (Shakira bu isteğini gerçekleştirmiş ve şu anda FC Barcelona ve İspanyol milli futbol takımının stoperi Gerard Piqué ile evli olup 2 oğlu bulunmaktadır.)

ve anne olma isteğini, kendi ev-yaşam alanı ve kendi anne babası dahil yüksek sevgisini ve koruma duygusunu , evin içinde tam bir anne modelini de göstermektedir. 4.ev Ay Yengeç ile 10.ev Merkür karşıtlığı ise annelik mi, kariyer mi sorgusunu, fazla evine düşkünlüğünden sebep kariyer hayatındaki disiplini seven yapısı arasında duygusal dengeleri kurmakta zorlandığını, değişen duygu hallerini, Mars Oğlak karşıtlığı kariyer hayatında anaç enerjisinden kaynaklı rekabet duygusundan uzak olduğunu ancak cesur ve girişimci yapısını, biraz alınganlığını, sağlık anlamında kan kontrollerini, göğüs kontrollerini düzenli yaptırması, bağışıklığını yüksek tutması gerektiğini göstermektedir. Ancak Venüs’ün konumu ve açıları büyük bir koruma sağlamaktadır.

5.ev Aslan sahneyi, şansı, yaratıcılığı ve çocuklara olan yüksek sevgisini anlatırken (Rx) Satürn Aslan çocuklar ile bağını geliştirdikçe içindeki yaraları sarabileceğini,spekülasyon, riskli yatırımlar ve dedikodulardan kendini uzak tutması gerektiğini ve bu alanlarda stratejik ilerlemesi gerektiğini, hiç kimsenin hiç bir şeyin polemiğine girmemesi gerektiğini ve bunlarla birlikte sanatsal ruha çok önem verdiğini kendi çocuklarına da bunu yüksek derecede aşıladığını göstermektedir.

6.ev Başak ve Terazi kesmektedir. 6.ev Başak gündelik yaşam dinamikleri,iş hayatı ve sağlık konularında son derece disiplinli, çalışkan, iyi analiz ve gözlem yapan detaycı kişiliğini anlatırken 6.ev Terazi ; iş, kendi kariyeri ve gündelik hayatından kişilere karşı uyumlu tavrını da göstermektedir.6.ev Zosma Başak sağlığı konusunda evham enerjisini buradaki Şans Noktası ise iş, sağlık ve gündelik hayatından doğru kişileri kendine çektiğini ve koruma enerjisini anlatmaktadır.

7.ev Terazi ve Akrep kesmektedir. 7.ev (Rx) Plüto Terazi ; yaşamı süresince ortaklık ve evlilik alanından gelebilecek kriz potansiyelini gösterirken Plüto’nun 5.ev (Rx) Satürn, 10.ev Güneş Kova ve 8.ev Neptün Yay ile olumlu etkileşimi ve açıları krizleri sezgisel olarakta çok iyi idare ettiğini ve dönüştürebildiğini gösterirken 10.ev Merkür Oğlak karesi özellikle iş anlaşmalarını çok dikkatli yapması gerektiğini göstermektedir. (Shakira'nın sekizinci ve dokuzuncu albümleri She Wolf (2009) ve Sale el Sol (2010), eleştirel övgüler aldı,  Epic Records etiketiyle gergin ilişkisi nedeniyle sınırlı tanıtımdan zarar gördü.)

 

7.ev Sabit Yıldızlar Euterpe Terazi ve Arcturus Terazi ile Spica Partil kavuşumu hayallerindeki ilişki ve evliliği gerçekleştirme yüksek potansiyelini ve gerçekleştireceğini; aynı zamanda eşi olacak kişininde biz bilinci ve uyum duygusunun yüksek olduğunu göstermektedir. 7.ev Kuzey Ay Düğümü Akrep ise tutkuyu ve sahiplenmeyi anlatırken tutku ve duygusal çekime hissettiği kişi ile evlilik yapması gerektiğini aynı zamanda iş ortaklıklarında da kendisini heyecanlandıran, tutku hissettiği işlere imza atmasının olumlu sonuçlanacağını göstermektedir.

8.ev Akrep ve Yay paylaşmaktadır. 8.ev Uranüs Akrep yüksek sezgiselliğini aynı zamanda maddi ve para konularında da bu özelliğini gösterirken 5.ev (Satürn)Aslan ve 10.ev Güneş Kova kare açıları iş, para, ilişki ve ağırlıklı kariyer hayatında ani karar vererek anlaşma, riskli yatırımlar vesaire kaçınması gerektiğini aynı zamanda sahne hayatında da sahnede olduğunda riskli fiziki hareket ve danslara dikkat etmesi gerektiğini göstermektedir.

8.ev Juno Akrep ise ilişkisinde tutkulu, sahiplenen, sır ve özele önem veren, spiritüel tarafı olan kişi ile uzun süreli ve dengeli beraberliğini göstermektedir.

9.ev Neptün Yay;  eşi ile kendi ülkesi dışında yaşama yüksek potansiyelini ve bunun hayatına olumlu yansımasını, eşinin farklı bir kültürden ya da ülkeden olma potansiyelini, (Kolombiyalı şarkıcı Shakira eşi Gerard Pique İspanya Barcelona doğumludur. Eşi ve 2 oğlu ile birlikte Barcelona’da yaşamaktadır.) 10.ev Güneş Kova sekstili kariyer alanındaki hayallerinin gerçekleşmesini, 7.ev (Rx) Plüto Terazi  evlilik sonrası kadersel olarak ülke değişikliğini, 5.ev(Rx) Satürn Aslan üçgeni, sahne ve çocuk hayallerini gerçekleştirmesini, hayaller ve gerçek arasında çok iyi denge sağladığını da anlatmaktadır.

10.ev Merkür Oğlak iş ve kariyer hayatında tam bir iş kadınını, devamlı iş düşündüğünü, hakkaniyetli ve diğer tarafıda düşünen sözleşme ve anlaşmalarını gösterirken Mars yüceldiği Oğlak kavuşumu ise mücadele gücünü ve yaşam enerjisini kariyer hayatında çok iyi kullandığını göstermektedir. Aynı zamanda eklemler ve kemiklerine de yaşamı süresince dikkat etmesi gerektiğini göstermektedir.

11.ev Güneş Kova ve natal Uranüs’ü burada olmasa bile Kova’nın gezegeni Uranüs olduğunda 11.evinde alttan çalışan bir Güneş&Uranüs kavuşumu enerjisi dünyaya yayılan yüksek ününü ve kariyerinde devrimsel, orjinal ve marjinal bir kadını göstermektedir. Aynı zamanda çevresine ve yardım faaliyetlerine de çokça önem verdiğini anlatmaktadır.

12.ev Balık ve Koç kesmektedir. 12.ev Sabit Yıldızlardan Fomalhaut Balık temiz ve olumsuz duygulardan arınmış bir kalbi gösterirken 29°(Rx) Scheat Balık gizli düşmanlara ve kendi zararına olaylara dikkat etmesi gerektiğini Venüs Koç ile kavuşumu ise bu alanlarda kendisini koruyan ilahi enerjiyi de göstermektedir.

Shakira; 3.ev Aldeberan İkizler yakın akraba ve kardeşlerine karşı dürüst, güleryüzlü ve anlayışlı olduğunu yüksek eğitim seviyesini ve zekayı gösterirken 9.ev Antares Yay; inanç, maneviyat, kültür, din konularında sert, dikbaşlı ve inatçı yapısını anlatmaktadır.

ASTRO-SHERA

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ