TARKAN SABİT YILDIZLARLA NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 

Tarkan Tevetoğlu; 17 Ekim 1972 tarihinde Batı Almanya'nın Renanya-Palatina eyaletindeki Alzey kasabasında doğup büyümüştür. Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır. 1990'ların başından itibaren Türk pop müziğinde yakaladığı devamlı liste ve satış başarılarıyla hem Türkiye'de hem de Avrupa'da tanındı.

1986'da ailesiyle beraber Türkiye'ye geldi ve müziğe çocukluk yıllarında başlayan ilgisi sonucunda, lise hayatına başladığı Karamürsel'de ilk müzik eğitimini almaya başladı. İlerleyen yıllarda albüm anlaşması imzaladı.

Tarkan, 1992'nin son aylarında ilk stüdyo albümü Yine Sensiz'i piyasaya sürdü ve albümdeki "Kıl Oldum" şarkısıyla çıkış yaptı. 1994'te yayımladığı ikinci stüdyo albümü Aacayipsin ve 1998'de yayımladığı üçüncü stüdyo albümü Ölürüm Sana ile ticari başarı yakaladı. Ölürüm Sana albümünden çıkan "Şımarık" single'ı, birçok ülkenin ulusal listesine giriş yaptı. 1998'de Universal Music Group ile anlaşma imzaladı. 1999'da piyasaya sürdüğü toplama albümü Tarkan, çeşitli ülkelerden platin ve altın sertifikalar kazandı. 2001'de yayımladığı dördüncü stüdyo albümü Karma'daki "Kuzu Kuzu, "Hüp" ve "Verme" şarkılarını kliplendirdi. İki yıl sonra çıkan Dudu albümüyle yeniden ticari başarı yakaladı, 2006'da Come Closer adlı ilk İngilizce albümüyle bazı Avrupa listelerine giriş yaptı. "Bounce" ve "Start the Fire", albümden çıkan single'lar oldu. Tarkan, bir yıl sonra, altıncı stüdyo albümü Metamorfoz'u yayımladı. Albümdeki şarkıların sözleri, Türk Dil Kurumu tarafından takdir edildi. 2010 yılında yedinci stüdyo albümü Adımı Kalbine Yaz dinleyiciyle buluştu ve Türkiye'de yılın en çok satan albümü oldu. 2016'da Tarkan, Türk Sanat Müziği albümü Ahde Vefa'yı piyasaya sürdü. 2018 yılında baba olan Tarkan Tevetoğlu, 2019 yılında ise Türkiye genelinde engellilerin verdiği oylarla, Onur Akay Medya tarafından "Yılın Babası Ödülü'ne layık görüldü.

Müzikal projelerinin yanı sıra çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan Tarkan, Türk basını tarafından "Megastar", dünya basını tarafından "Popun Prensi" ve "Boğazın Prensi" olarak anılmaktadır. Bugüne kadar 15 milyonun üzerinde albüm satmıştır ve ödülleri arasında, on dört Kral Müzik Ödülü, altı Altın Kelebek Ödülü ile bir Dünya Müzik Ödülü bulunmaktadır.

Tarkan; Güneş 2.ev Terazi, ASC Başak ve Ay 5.ev Kova bir gece haritasıdır.

                                                                          


ASC-DSC ve IC-MC aksları 3°ile kavuşumda olup hayatını her alanda dengeli götürüp risk almaması gerekmektedir.

ASC Başak son derece titiz, disiplinli ve çalışkan yapısını gösterirken Merkür’ün evi olduğundan özellikle kendini ifade ettiği iletişim uzuvlarındaki üstün yeteneği göstermektedir. 12.evdeki Venüs Başak inanılmaz derecede humanist ve hayvansever, aynı zamanda güleryüzlü ve şarman yapısını gösterirken yüksek umut duygusunu, kolektif bilince olan yüksek faydasını, yüksek içsel ilahi bağını ve aynı zamanda kendini de dara düşürmeden başkalarına yardım etme duygusunu, ASC kavuşumu ise bu özelliklerini dış imaj ve toplum önü duruşuna yansıtabildiğini anlatmaktadır.

1.ev Başak ve Terazi paylaşmaktadır. 1.ev Pallas Başak ve ASC kavuşumu dış imaj ve toplum önü duruşunda stratejik, planlı olduğunu, 1.ev Plüto Terazi hayatındaki kriz alanının ilişkiler olduğunu, dış imaj, toplum önü duruş ve ilişkilerinde yüksek dönüşme ve dönüştürme gücünü, aynı zamanda kendini 3.bir göz gibi dışarıdan analiz ettiğini gösterirken 4.ev Jüpiter Oğlak karesi babası ile olan ilişkisini dönüştürme sıkıntısını ve küçük yaşlardayken ailedeki maddi sıkıntıyı, babasının çok çalışmasın, 1.ev Mars Terazi ve 4.ev Jüpiter Kova karesi ise her ne kadar iyi karma yaratma çabasında da olsa babası ile olan anlaşmazlıklarını göstermektedir. 1.ev Mars Terazi’nin 10.ev (Rx) Satürn Terazi üçgeni ise iyi ve uyumlu siyaset ve politika ile kariyer ilişkilerini olumlu yürüttüğünü anlatmaktadır.

2.ev Terazi ve Akrep paylaşmaktadır. 2.ev Uranüs Terazi; ani kararla ortaklık ve evlilik potansiyelini, olayları sorgularken dünyevi ya da maddi değerler yerine daha çok kendini geliştiren ve yenileyen ilişkiler ile ortaklık isteğini göstermektedir. Aynı zamanda ortaklık yapmasının (ünlü şarkıcılar ile düetler gibi) haritasına iyi geldiğini, Ceres’in de Terazi de olmasıyla ruhen de kendini beslediğini haritası göstermektedir. 2.ev Güneş Terazi ise özdeğer alanında yüksek biz bilincini, uyumlu, adil ve maddi yatırım konularında politik olduğunu, dış imajı ve karizmasının para kazanma alanında çok etkin olduğunu da göstermektedir. 2.ev Akrep çalışkan yapısını ve maddi yatırım konularında risk aldığını, 2.ev Juno Akrep uzun süreli dengeli ilişki konusunda mahremiyete önem verdiğini, spiritüel ve tutkulu ilişki isteğini de anlatmaktadır.2.ev Güneş Terazi ile 10.ev (Rx) Satürn İkizler üçgeni kariyer alanında aldığı eğitimler ile Satürn’ün retrosu ile başa çıktığını, kariyer ilişkiler ve iletişim tarzı ile hedeflerine sağlam ilerlediğini ve yüksek sorumluluk duygusunu, eğitim alanında her daim kendini geliştirme isteğini de göstermektedir.

3.ev Akrep ve Yay paylaşmaktadır.3.ev Merkür Akrep; iç sesi ile konuştuğunu, zihinsel ve sezgisel olarak spiritüel olduğunu ve enerjiyi iyi okuyan yapısını, keskin bakışlarını, mantıklı yatırımlar yapmaya çalıştığını, yatırımlarını daha çok gayrimenkulde değerlendirdiğini, kendine güven yaratacak alanları seçtiğini ve aynı zamanda yakın çevre konusunda titiz davrandığını, herkesle görüşmek istemeyen kapalı tarafını göstermektedir.3.ev Neptün Yay yurtdışı seyahat etmeyi çok sevdiğini ve zihinsel olarak beslenmesi ve rahatlamasını anlamında özellikle seyahatlere ağırlık vermesi gerektiğini, araba yolu yolculukları tercih ettiğini ve yakın çevre, akrabaları tarafından kandırılmaya yatkınlığını göstermektedir. 3.ev Merkür Akrep ile 12.ev Venüs Başak sekstili sevgi ve ilahi bağ dengesini çok iyi koruduğunu, yakın çevresine de bu şekilde yansıttığını göstermektedir.

4.ev Yay ve Oğlak paylaşmaktadır. 4.ev Yay; yurtdışında doğup büyüdüğünü, 4.ev Jüpiter Oğlak bu hayata iyi karma yaratma amacı için geldiğini, ailesi için maddi güvenlik yaratma çabasını, kendi babasınında çok çalıştığını, babasıile iyi ilişki kurma yaklaşımını, 4.ev KAD (Kuzey Ay Düğümü) Oğlak ise baba olması gerektiğini anlatmaktadır.

5.ev Ay Kova; global anlamda sahneyi, mantıklı, vizyoner, çağa ayak uyduran gelecekçi ve insan haklarına saygılı, humanist yapısını, teknolojiye olan merakını ve sahnede en iyi teknolojiyi kullandığını, ilişkilerinde alan yaratmaya önem verdiğini, 3.ev Merkür karesi yakın çevre ve akrabalarına karşı mantık-duygu çatışmasını, 2.ev Uranüs Terazi üçgeni sahnede bir devrimi, sahnede bir isyanı, kendini herhangi bir gruba ait hissetmeyen yapısını, yalnızlığı sevdiğini, hem zeki hem izole şekilde hayat parametrelerini götürdüğünü,1.ev Mars Terazi üçgeni hareketli, rekabetçi, zamanın şartlarına iyi büründüğünü, 1.ev Plüto Terazi üçgeni küllerinden doğabildiğini ve asla pes etmediğini göstermektedir.

6.ev Kova ve Balık paylaşmaktadır. İş hayatında sanatı ve global etkisini, uluslararası yolculukları gösterirken gündelik yaşam dinamiklerinde arkadaş ve dostlarıyla iş yapmayı sevdiğini, sağlık anlamında ise dolaşım ve ayakları ile ilgili potansiyeli göstermektedir.6.ev Balık’taki Vertex ise sanat hayatının ve mesleğine başlamasının kader noktası olduğunu göstermektedir.

7.ev Balık ve Koç paylaşmaktadır.Evlilik, ortaklık ve ilişki alanında hem duygusal, romantik hem de öncü, güven veren, güçlü, karar veren, çocuksu tarafını gösterirken eril ve dişil enerji dengesinin yüksek çalıştığını göstermektedir.

8.ev Koç ve Boğa paylaşmaktadır. 8.ev (Rx) Şiron Koç hem yarası hem de yaralarını sardığı tarafın çocukluğunda anne ve baba bağları olduğunu özellikle baba, spiritüel bilginin içine girmesi ve krizlerden güçlenerek çıkması ve benmerkezci algıdan uzak durması gerektiğini göstermektedir. 8.ev Alpheratz ve (Rx) Şiron’un 1° kavuşumu ise Şiron’unu çok iyi yönetebildiğini ve kendi zararı yerine kendi yararına durumları dönüştürebildiğini göstermektedir. 8.ev Boğa ise finansal anlamda başarıyı, doğayı çok sevdiğini, eşine sahiplenici olduğunu ancak kontrollü olması gerektiğini de göstermektedir.

9.ev Boğa ve İkizler paylaşmaktadır. 9.ev Boğa yüksek ilahi bağını, nerede olursa olsun sevdiği kişiyi bulacağına dair olan yüksek inancını, 9.ev İkizler duygu ve düşüncelerini yazıya çok iyi aktardığını, yurtdışı eğitimler alması gerektiğini ki Tarkan ilk yıllarında yurtdışında uzun süre eğitim anlamında kendisine katkı sağlayarak bunu gerçekleştirmiştir. 10.evdeki (Rx) Satürn İkizler’in mesajı da eğitim al yönündedir. Ve Tarkan’ın şu ana kadar ki hayatında yaptıklarını detaylı incelediğimde Satürn’ün mesajını çok iyi aldığını, aynı zamanda Satürn’ün İkizler’de retro konumundan sebep önceki yaşamlarından ruhunun yazma, besteleme alanlarında çokça bilgiye ve yeteneğe sahip olduğunu da göstermektedir.

10.ev Yengeç ise işini çok severek yaptığını göstermektedir.

11.ev Yengeç ve Aslan paylaşmaktadır. Sosyalleşme ve iş alanında çalıştığı kişilere de korumacı, sahiplenici ve sarıp sarmalayan enerji ile yaklaştığını göstermektedir.

12.ev Aslan ve Başak kesmektedir. Bilinçaltında çocuksu ruhunu, gururlu yapısını gösterirken 12.ev Başak kendine karşı zaman zaman sert olduğunu ve disiplinli, çokça çalışkan, detaycı, analizci yapısını anlatmaktadır.

Tarkan; 9.ev Aldeberan inanç, maneviyat, basın, yayın, iletişim alanlarında dürüst, doğru söz ve bütünlüğünü gösterirken 3.ev Antares yakın çevre ve akrabalarına karşı inatçı, sert yapısını göstermektedir.

 

ASTRO-SHERA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ