SATÜRN KOVA BURCUNDA RETRO HAREKETİNE BAŞLIYOR

 

Merhaba Sevgili dostlar;


Nisan sonu Plüto’nun Retro hareketinden sonra şimdide
karma Lordumuz Satürn 25° Kova burcunda 23 Ekim’e kadar sürecek olan geri hareketine başlıyor. Retrolar sezonu açılıyor. Takiben bu ay ortası Şiron, ay sonu Neptün ve Temmuz ayında Uranüs ve Jüpiter’in Retro hareketi takip edecek.

Karma Lordu ya da Karma denilince Satürn’e karşı bir korku oluyor. Aslında jenerasyon gezegenler içinde ne yapılması ne yapılmaması gerekeni söyleyen ve en somut bilgiyi veren Satürn’dür Sevgili dostlar. Bir Neptün retrosu gibi bilinçaltı geri sarmıyor, ya da bir Uranüs gibi zihinsel mekanizmanın işleyişini farklılaştırmaz.

Satürn haritalarınızda hangi evde ise bilin ki o ev geçmişte de, şimdi de hep gitmek istediğiniz yol. Buna geçmiş hayat deneyimini de ekleyebilirsiniz. Ve o yolda karşınıza çıkan engelleri zor da olsa aşmanızı bekliyor Satürn. Ya egoyu aşağı çekip, ya alttan alıp ya da yarım bırakmayıp tamamlayarak bir şekilde hallet halledebildiğin kadar diyor ki sonra ki deneyime kalmasın. Dolayısı ile karmayı siz yaratmıyorsunuz. Sadece buradaki engeli aşman gerekiyor yani engelleri. Ama Satürn Retro ise Natal haritanızda işte orada sizden ya da atalarınızdan gelen bir durumu gösterir. Yani; önceden o yolda ne olduysa zorluklarda o alandan geliyordur.

Evet Satürn’ün Retro hareketine geldiğimizde ise; geçtiğimiz 1 sene Satürn içinde hiç kolay olmadı Sevgili dostlar.

Sorumluluk sahibi, zamanı, olgunluğu, bilgeliği, disiplini, amaçları, tecrübeleri, azmi, sağlamlığı , topraklanmışlığı anlatan Satürn çağ ötesi Kova’da ne kadar baskı ve sınava tabi tutulduysa bir o kadar da yansıttı. O da çok yoruldu ve karıştı, bir yandan yüksek sabır sınadı. Şimdi ise hızlanmaya çalışıyor.

Öncelikle ; 3-7 Haziran bu hafta Merkür Boğa’da düz hareketine geçmek için durağan pozisyona gelecek ve Satürn Merkür karesi var AMA Merkür Neptün ile olumlu etkileşimde olacak. Merkür’e KAD ( Kuzey Ay Düğümü) ve GAD ( Güney Ay Düğümü) de destek verecek. Her türlü denge oluşacak. O sebepten içsel anlamda rahat olunuz. Ancak
3-7 Haziran arası sözlerinizde başkaları için yatıştırıcı ve iyileştirici olmaya gayret edin. Bu önemli. Yoksa Satürn dik açısı çarpabilir.

Tabi global olarak durum aynı olmayabilir. 5 Temmuz’a kadar Mars’ın Koç konumu ülkeler arası savaş enerjisini, tansiyonu yükseltebilir.

5 Ağustos - 24 Ekim arası; Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim Satürn Retro konumda Uranüs ile tekrar hafif bir yakınlaşma içinde olacak ve bu sefer kare açı olmadığından pandemi zamanı gibi anlık yasaklar, kısıtlamalar değil de bu sefer finansal ve ekonomik düzenlemeler gündeme gelebilir. Tabi ekonomik resesyon kısıtlanmışlık duygusunu da aktif edebilir.

O sebepten; 23 Ekim’e kadar ki retro hareketi ile bizlerden sorumluluk, sabır, dirayet duygusu isteyen jenerasyon gezegenimiz Satürn geçmiş hesapların ödüllerini, derslerini de bu süreçte sabır ile orantılı verecektir.

Bizlerden bir yandan yavaşlamamızı ve geçmişte vermiş olduğumuz kararların doğru mu değil mi olduğunu gösterip ona göre de Ekim sonu düze döndüğünde devam edip etmeyeceğimizi göstermek üzere Retro harekete geçiyor.

Kova; global, devrimsel, teknolojik ve kolektif nitelikte burç olduğundan, Satürn Kova’da salgın hastalıklar, özgürlük alanında baskı ve tamamen kökten değişim yaratma etkileri ve bu etkileri de hem bireysel hem global olarak göstermesi ile bilinir.

2020 yılında Satürn global etkili Kova’ya geçiş yaptı ve gelecekçi Uranüs ile ani ve dik restleşmeleri; pandemi, yasaklar, özgürlük derken bugünde hem 2021 yaz aylarından gelen olaylar ve durumlar ile ilgili konularla yüzleştirecek, hak edenlere ödüllerini verecek diğer taraftan haritalarınızda Kova burcu hangi ev / alanda ise o alanda özgürlük ihtiyacını ve baskı duygusunu arttırabilir. İşte burada ne kadar sabır ve dirayet gösterirsek mükafatı da o kadar yüksek olacaktır.

Satürn’ün her zaman mesajı ; “Geleceği gör ki geçmişi sağlam kapat. Ve bilerek denendiğini hissetsen bile inat etme, geçmiş derslerinden, tecrbelerinden,  öğrendiklerinden şaşma ! “

Satürn’ün bu yaz aylarındaki retro sürecinde; sakın şunları yapmayın söylemleri yerine; hakkınızı savunun, düşüncelerinizi paylaşın ancak temiz bilgiyi kullanarak doğru ifade tarzı ile doğru zamanda ve içsel denge ile ilerlemek her zaman karmanın ve anlaşılamayanın önüne geçer ve doğru yola götürür. Bu algıda olun.

Türkiye haritasında ise Satürn’ün Retro hareketi 9.evine ağırlıklı etki edecek. Yabancı ülkelerle finansal ilişkiler, su’lar, denizcilik, deniz trafiği, uçaklar, havayolları, uzak mesafeler, uluslararası iletişim. Din, kiliseler, vaizler. Yasa mahkemeleri. Üniversiteler, profesörler, felsefi ve bilimsel kurumlar ve yayınlar, basın, yayın, iletişim ile devlet hazinesi, devletin maddi yatırım alanlarını içine almaktadır.

Organize, sorumluluk duygusu ile ve gelenekleri de önemseyerek, özellikle bu sene kolektif olarak az tüketim, göz tokluğu ile ilerleme bilincinde olursak Satürn’ün sınavını kolay atlatırız. Ancak negatif algı, bencillik, korku aynı kafada ilerlemek Satürn’ün gölge tarafını çalıştırmaktan başka bir yere götürmez.

Satürn Retro sürecinin hepinize hepimize kolaylıkla gelmesini dilerim. Yolunuz açık olsun, ayağınıza taş dahi değmesin.

ASTRO-SHERA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ