ULUS BAKER SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 

Ulus Baker, Türk sosyolog, yazar, çevirmen ve öğretim üyesidir. Kıbrıslı Türk bir ailenin çocuğu olarak 14 Temmuz 1960 yılında Leningrad'ta doğdu. Babası Sedat Baker ruh hastalıkları hekimi, annesi Pembe Marmara ise şair ve öğretmendi. Ulus Baker’in hayatta takip edeceği yol daha en baştan belliydi. Okumak, düşünmek ve üretmek ile geçen hayatında, sanata ve felsefeye dair çarpıcı işlere imza attı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Gilles Deleuze ve Baruch Spinoza çevirilerini yaptı, kaleler yazdı. Yaptığı Deleuze çevirileri ile 20. Yüzyıl kıta felsefesini Türkiye'ye taşıdı. ODTÜ, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Özgür Üniv.’de sinema tarihi ve sosyoloji dersleri verdi. Siyasi teori, kitle iletişim araçlarıi sinema alanlarında çalıştı. Dziga Vertov üzerine sinema eleştirileri yaptı. Dziga Vertov üzerine yaptığı sinema eleştirileri, bugün Avrupa'da birçok sinema okulunda okutulmaktadır. Birikim, Toplum ve Bilim, Virgül, Sosyalizm ve Toplumsal Mücadeleler Ansiklopesi’nde yazılar yazdı. Kıbrıslı bir Türk olan Baker; sosyolog, filozof, eleştirmen, yazar, çevirmen ve öğretim üyesi olarak entelektüel anlamda dolu dolu bir hayat sürdü. Öğrencileri onu çok sevdi ve derslerde gördükleri üzere, Ulus Baker onlarca farklı konuda derin bilgiye sahip gerçek bir entelektüeldi. Rus sineması üzerine yaptığı çalışmalar özellikle ilgi çekiyordu. Yazdığı kitaplardan birisi olan "Siyasal Alanın Oluşumu Üzerine Bir Deneme" ile değişmekte olan siyasal dinamiklere felsefi bir açıdan yaklaştı. Teknolojinin sanatı doğrudan doğruya etkilediği, dünya politika sahnesinde radikal değişimlerin yaşandığı ve 'kitlelerin uyuşturucusu'nın iyice yaygınlaştığı bir dönemde yaşamıştı Ulus Baker. Dolayısıyla, düşününde tüm bunlara ışık tuttu ve bakış açıları önerdi

Ulus Baker natal haritası Güneş Yengeç, ASC Yay ve Ay Koç olmak üzere bir gece haritasıdır.

                                                                           


ASC’si  yay’da ve oğlak kesmektedir. (Rx) Jüpiter 1.ev Yay’da yazar ve felsefeci  kimliğini ve görünümü, uzun bıraktığı saçlarını, gözlük tarzı seçimini, linguistic zekasının kuvvetli oluşunu, 7 ayrı dil kullanabilmesini, üst düzey zekayı, sürekli farklı ülkelere gezme görme merakını anlatırken (Rx) Jüpiter çok fazla yabancı dil bilmesinden kaynaklı dil sürçmelerini, araya mutlaka konuşurken yabancı dil sıkıştırmasını ve fikir insanı olarak olgun, beden olarak çocuk bir yapı verebilmektedir. (Rx) Satürn  Oğlak’ta 1.evde ise sağlıksız görünümünü, fazla zayıf bedenini, sağlık ve imaj anlamında  disipline olma düzen ihtiyacını, yıllarca kırılsa bile aynı gözlüğü, eskise bile aynı hırkayı yıllarca kullanmasını ve dağınık halini anlatırken,  eski ve kadim bilgilere olan merakını, kadim felsefeler ile siyasi çözümlemelerini aynı zamanda kendi hayat felsefelerini de sorgulamasını anlatmaktadır. 1.ev Oğlak’taki (Rx) Satürn’ün 3.ev Ay Koç karesi depresif, ilişki ve bağ kurma konusunda sıkıntı ve çekincelerini, özellikle çocukluğunda annesinden alamadığı ve göremediği desteği, erken yaşta uzaklaşmak amacı ile evlenme isteğini; Jüpiter’in de 1.evdeki konumu sebebi cilt, mide ve kemik problemlerini, anoreksiyaya yatkınlığı, kötü beslenme tarzını anlatırken (Rx) Juno 1.ev yay’dan sebep evlenememesini, evlenirse de yabancı uyruklu eşi, kasvetli ve eski eşyalı yerlerde ikame etmesini, aldatılma potansiyelini, yalnızlığını ve yalnız plan yapmayı sevmesini  anlatmaktadır. 1.ev Oğlak’taki (Rx) Satürn’ün 7. Ev Yengeç’teki Güneş karşıt açısı kemik hastalıkları, diş kaybını (erken yaşya dişlerin değişmesi), tansiyon , damar ile ilgili problemleri anlatırken , evlilik kurumuna küçük yaşlarda aile köklerinden getirdiklerinden sebep özgüvensizliğini göstermektedir. (Ulus Baker’in Lefkoşe’de ünlü psikiyatr  olan babası eski hastası olan sevgilisinin eşi tarafından öldürülmüştür. Annesi de kanser hastalığından sebep vefat etmiş ve annesi evlenmeden önce ünlü şair Ümit Yaşar Oğuzcan ile uzun yıllar birbirlerine aşk şiirleri ve mektup yolladıkları bilinmektedir.) Aynı zamanda 7.ev Yengeçteki Lilith evlilik korkusunu göstermektedir. 1.ev Oğlak’taki (Rx) Satürn’ün 5.ev Ay boğa üçgeni ise gençler ve öğrencileri tarafından sevilmesini ve sevmesini (öğrencileri ile iyi diyaloğunu), hayat enerjisi, mücadelesini ve birikimlerini öğrencilerinin ve gençlerin gelişimine adadığını  aynı zamanda öğrencilerinden olumlu aldığı enerjiyi de anlatırken, parayı daha tutar, normal Boğa’lara göre daha efektif ve hareketli olurken bedensel olarak  zayıflığı, tiroid, boyun ve kemik hastalıkları potansiyelini anlatırken insanlara konfor alanınızı sağlarken geleneksel değil kendinize ait konfor sağlayın mesajı vermektedir.

2.ev Kova’daki (Rx) Ceres ile 2.ev Balık’taki (Rx) Şiron kavuşumdadır. 2.ev Kova’daki (Rx) Ceres; bu dünya gelme nedeni ve özdeğer konusundaki acısını, 2.ev Balık’taki (Rx) Şiron acısını dindirmek için bağımlılığa yatkınlığını (sigara ve alkol) , 2.ev Balık’taki Şiron’un; 8.ev Başak’taki Plüto karşıtlığı acılarının ve maddi sıkıntısının sağlık potansiyellerini ciddi anlamda etkilediğini öldürücü seviyeye ulaşabilmesini; 10.ev Akrep’teki (Rx) Neptün ile üçgeni karmik hayatının sahne önünde bilgiyi aktarmadaki spiritüel anlamda kuvvetli tarafına yansımasını, parasını elinde tutmazsa kaybetme potansiyelini, depresif ve sağlıksız çalışma hayatını, keyif nedir bilmeyen yapıyı, vücuttaki gazlar ve sular ile alakalı sağlık potansiyelini, 1.ev Yay’daki (Rx) Jüpiter sekstil açısı yukarıdaki saydıklarımızın özellikle sağlık anlamında potansiyellerin dış imajına olumsuz yansımasını anlatmaktadır.

3.ev Balık’taki Scheat 1.ev(Rx) Jüpiter karesi yalnızlığını ve yalnız imajını, akrabaları ile görüşmemesini, aileden gelen olayların kendi benliğine olumsuz yansımalarını, 8.ev venüs aslan üçgeni sanata ve sahne sanatlarına yatkınlığını ve merakını anlatırken sahne duruşu ile ilgili dedikoduları, 8.ev Yengeç’teki (Rx) Merkür üçgeni bilgi aktarımını ve bu yolla gelen kazancını, akrabaları yakın tanıdıkları tarafından eleştirilere maruz kaldığını içsel anlamda yaşadığı sıkıntılar sebebi ile mide ve böbrek rahatsızlıklarını anlatmaktadır.

Ulus Baker’in natal haritasında 4-5-6. evleri ile 10-11 ve 12.evleri kısıtırılmış evlerdir. 4-5-6. evleri sırasıyla koç, boğa, ikizler; 10-11-12.evleri ise sırasıyla Terazi, Akrep ve Yay’ı ağırlamaktadır. Dolayısı ile  8.ev Aslan’da yer alan Venüs, Plüto, 8.ev Yengeç’te yer alan(Rx) Merkür ile 1.ev (Rx) Yay’daki Jüpiter’i kullanarak maddiyata daha önem vererek yaşam alanını, çalışma alanlarını, evlilik düzenini ya da yaşadığı yer ile ilgili tek düzene geçebilseydi (çok fazla seyahat ve ülkeler arası farklı yaşam düzenleri yerine) ve bunu kendi hayatına hem de dış imajına yansıtabilseydi çok daha farklı, kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürebilirdi.

7.ev ikizlerde üç silahşörler olan Phact Capella partil kavuşumu genel anlamda eğitimden gelen ilişkilerini, kariyeri ile evliliğini anlatırken Phact, Capella partil kavuşumunun Rigel ile kavuşumu eğitim alanında yazar kimliğini, düşünceleri ile evliliğini, yaşadıklarının felsefesine yansımasını ve bu alandaki ününü anlatmaktadır.

8.ev Aslan’daki Uranüs’ün 5.ev Mars Boğa karesi zihnin çok çalışması, gecelere kadar düşünen bir zihin bunun sağlığına olumsuz yansımasını, 3.ev Ay Koç üçgeni mesleğinde ilk ve öncü olmasını , konularda felsefi başarısını, 1.ev Yay’daki (Rx) Jüpiter üçgeni ise felsefe ruhunu dış imajına yansıtmasını anlatmaktadır. 8.ev Başak’taki Plüto ölüm ötesi ve felsefi konular alanında takıntı derecesinde en detayına kadar yapılan araştırmayı , dış imajı ve sağlığına ne kadar özensiz ise mesleği ve araştırmalarına kendini unuturcasına bir o kadar özenli ve düzenli yaklaşımını anlatmaktadır. ( Saçı başı dağınıktı. Yakın dostları uyarmasa günlerce duş almazdı. Kıyafet alırken beden numarasına bakmazdı. Aynı kazağı yıllarca giymesi)

8.ev Başak’taki Plüto’nun 11.ev Akrep’teki (Rx) Neptün sekstil açısı sahne önünde dahî duruşunu, 1.ev Yay’daki (Rx) Jüpiter  dahî , üst düzey bilincin dış imajına yansımasını göstermektedir. 8.ev Venüs Aslan’ın 8.ev (Rx) Merkür Yengeç kavuşumu bağ kurma sıkıntısını, aile ile konularda farklı düşünme zihin yapısını, 11.ev (Rx) Akrep’teki Neptün karesi sahne önüne olumsuz yansımasını anlatmaktadır. 8.ev Başak’taki (Rx) Zosma ASC ile  karesi  ise sağlık anlamında kötü hayat görünümü ve sonunu anlatmaktadır.( Ülkemiz için hem verdiği dersler hem de felsefe adına tam bir hazine ve erken denebilecek yaşta kaybettiğimiz Ulus Baker 12 Temmuz 2007 senesinde kalp ve böbrek yetmezliği sebebi ile yaşamını yitirdi. Ülkemizin maalesef kıymetini bilemediği ya da geç farkına vardığı ardında geleceği aydınlatan ve çığır açan cinsten  felsefik bakış açısı ile bir çok önemli eser ve bilgi bırakan dünyaca çok önemli felsefeciler ve düşünürler arasında yer almaktadır.)

(Rx) Gaia 12.evinde Yay’da felsefe ve fikir  alanında bilgilerin üst bilinçten, galaktik kaynak akışını anlatmaktadır. (7 dili anadili gibi konuşuyordu.)

Ulus Baker’in haritasında ASC Antares ve DSC aksındaki Aldeberan yıldızları 1. ve 7.ev Yay-İkizler aksında bilginin doğru ve güzel ifadesini anlatırken Antares 12.ev de(Rx) Gaia ve ASC kavuşumu dış imajına ve sağlığına olumsuz yansımasını, bilgi aktarımında bilinçaltından gelen kuvvetli sonsuz akışı anlatmaktadır.  Delphi’nin MC ile Terazide ve Spica kavuşumu ise evrensel akış ve bilgileri ile kariyerindeki ününü ve fütüristik öngörülerini anlatmaktadır.

Ulus Baker’in natal haritasında özellikle kardinal gezegenler retroda; özellikle de sağlık alanlarında ve açılarda hakimiyetinden bahsedebiliriz. Bu da karmik, zor ve dahiyâne hayatını da bize anlatmaktadır.

ASTRO-SHERA

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ