MERYL STREEP SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 

Mary Louise ‘Meryl’ Streep 22 Haziran 1949 Amerika New Jersey Summit doğumludur. Film, televizyon ve tiyatro alanlarında çalışmış Amerikalı usta oyuncu ve yapımcıdır. Modern zamanların en yetenekli ve saygı değer oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.  Babası Harry Streep bir ilaç şirketi yöneticisi, annesi Mary Streep ise İsveç, İrlanda ve İngiliz soylarından gelen bir reklam yıldızıydı.Streep; babasının köklerinin de Hollanda’dan geldiğini söylemişti hatta ailesinin soyadı Messerschnitz, Hollanda’da Streep’e çevrilmişti.

Vassar Kolejinde drama okuyan Streep, buradan mezun olduktan sonra Yale Üniversitesinin Drama bölümünde Güzel Sanatlar Master’ı yaptı.

 1977 yılında “Julia” filmi ile oyunculuk kariyerine başladı. 1978 yılında ikinci filmi “Avcı” için kamera karşısına geçen Streep, filmde sergilediği performans sayesinde ilk kez Oscar’a aday gösterildi. 1979 yılında ise Dustin Hoffman ile birlikte rol aldığı “Kramer Kramer’e Karşı” filmi ile ilk Oscar’ını kazandı. Titizlikle hazırlandığı rolleri ile birçok ödül kazana Merly Streep, Sophie’nin Seçimi, Silkwood, Mançuryalı Aday, Yargısız İnfaz, Marvin’in OdasıMamma Mia, Demir Leydi, Florence gibi birçok yapımda rol aldı.

Streep; rekor kırarak 28 Altın Küre'ye aday olmuş ve sekizini kazanmıştır. Aynı zamanda iki Emmy ödülü, İki BAFTA ödülü, iki Ekran Oyuncuları Derneği ödülü, bir Cannes Film Festival ödülü ve bir Tony Ödülü adaylığı almıştır. 25 Kasım 2014 tarihinde ABD'de en yüksek nişan olan Başkanlık Özgürlük Madalyası takdim edilmiştir.

Streep birçok onursal ödülün de sahibi oldu. 2004 yılında AFI Yaşam Başarı Ödülü, 2008 yılında Lincoln Center Film Topluluğu'ndan Gala Tribute ve sahne sanatları yoluyla Amerikan kültürüne yaptığı katkılardan dolayı 2011 yılında Kennedy Center Honor ödülleriyle ödüllendirildi.

Meryl Streep; Güneş 0°Yengeç 11.ev, ASC Aslan ve Ay 10.ev Boğa bir gündüz haritasıdır.


                                                                                  


ASC Aslan; yüksek oyunculuk ve tiyatro yeteneğini, yaşamı süresince kendini sahneye koyması gerektiğini, duygusal olarak tutkulu, samimi, dürüst ve sarıp sarmalayan sevgi dolu dış imajını, sarışın ve beyaz tenli fiziksel yapısını anlatmaktadır.

1.ev Pallas Aslan; sahne alanında stratejik ilerlemesi gerektiğini, sahnelere olan tutkusunu, Plüto Aslan’ın 1.ev konumu ise oyunculuk alanında her türlü karaktere bürünebildiğini ve bu alanda yüksek dönüştürme gücünü anlatırken sahnelerde devrimsel bir kadını anlatmaktadır.

1.ev Plüto Aslan’ın 3.ev (Rx) Neptün Terazi sekstili ekip duygusunun kuvvetli olduğunu ve aynı zamanda yakın çevreden gelebilecek her türlü kanma kandırılma gibi durumlarda kriz yönetimini çok iyi becerdiğini, 11.ev Merkür İkizler sekstili ise kariyer alanından gelen dostluklarının kariyer hayatında başarılı olmasında çok etken olduğunu anlatırken çok yönlü düşünme gücü ve dostça yaklaşımı sebebiyle kendisi de sosyal alanını kariyeri doğrultusunda yapıcı ve doğru şekilde dönüştürdüğünü göstermektedir.

1.ev Plüto’nun 10.ev Ay Boğa karesi ise; kariyer alanında yüksek dönüştürme gücünü, küllerinden doğan pes etmeyen yapısını, sahne alanında taciz ve skandallara açıklığını ve bunun dış imajına yansımasını ancak Plüto’nun diğer olumlu açılarından sebep bu gibi olayları olumlu anlamda dönüştürebilme gücünü ve sahnelere olan yüksek tutkusunu ve hırsını göstermektedir.

2.ev Aslan ve Başak kesmektedir. 2.ev Aslan maddi yatırım alanında cömert yapısını da gösterirken 2.ev Başak işinde inanılmaz sert, çalışkan ve disiplinli oluşunu, Satürn’ün burada 1°ile kuvvetli olması kolay para kazanmadığını, çalışırken sağlığına da dikkat etmesi gerektiğini, çalışma koşullarında kendi alanını kendi yaratmak zorunda olduğunu, kendine ait sert çalışma kuralları olduğunu ve bu kurallara uyan kişiler ile çalıştığını, Satürn’ün 11.ev Merkür karesi çalışma arkadaşlarının da kurallarına uymak zorunda olduğunu, 11.ev Mars İkizler karesi ise kariyer alanında emeksiz yemek olmaz mantığını, yüksek sabrını ve metanetini, hayat realitelerine yüksek bağlılığını anlatırken olgun tavrını da göstermektedir.

2.ev Ceres Başak ise ; ruhen beslenme alanının çalışma hayatı olduğunu göstermektedir.

3.ev Başak ve Terazi kesmektedir. 3.ev (Rx) Neptün Terazi ; yakın çevre akraba ve kardeşlerinin de sahne alanına olan yatkınlığını, onlarla da işler yaptığını desteklediğini, aynı zamanda kan bağı olan insanları hayatında tutmak zorunda olmadığını bu alanda kanma ve kandırılma potansiyelini de göstermektedir. Ancak Neptün Terazi konumu her zaman biz duygusunu savunduğunu ve yakın çevre özellikle kardeşlerine karşı olması gerektiği zamanlarda yanlarında olduğunu, 3.ev Başak ise genel anlamda titizliğini ve bu titizliğini yakın çevresine de gösterdiğini, insanları çok iyi analiz ve tahlil eden, mantıklı zihin yapısını bu anlamda farkındalığı ile dengeleri koruduğunu göstermektedir.

Aynı zamanda 3.ev IC (Ayak ucu) ile kavuşumdaki (Rx) Neptün Terazi sahnede bir vitrini de göstermektedir. Her türlü role uygun en şık, en zevkli kıyafeti seçme yeteneğini, doğum anından gelen yaratıcılık, sanatsal ve giyim alanında da vizyona ve zevke sahip olduğunu, sahne kıyafetlerinde kendi söz sahibi olduğunu da göstermektedir.

4.ev Terazi ve Akrep kesmektedir.4.ev Terazi aile ve yaşam alanında biz duygusunu, aile ve yaşam alanına girecek insanları özenle seçmesini, aile etrafında az sayıda ama gerçekten samimi az ve öz arkadaşları olduğunu, her insanın yaşamlarına girmesine izin vermediğini, aynı zamanda evleneceği ve hayatını birlikte paylaşacağı insanın kesinlikle özel bir insan olması gerektiğini göstermektedir.

5.ev Akrep ve Yay kesmektedir. 5.ev Yay; Maddi alanda Jüpiter etkisi ile şanslı olduğunu, gösterirken Şiron retro Yay konumu şans konularında risk almaması gerektiğini, iyimser ve eğlenmeye önem verdiğini 5. Ev Akrep ise  risk alma yönünde  hareket edebileceğini, sahnede ve ilişkilerinde dönüştürme gücünü, azmini, tutkusunu, aynı zamanda 5.ev Akrep yüksek doğurganlığını göstermektedir. ( Meryl Streep ve Don Gummer çiftinin 4 çocukları vardır. )

6.ev Oğlak ve Kova kesmektedir. 6.ev Oğlak sağlık alanında eklemler, dizlerinden çekebileceğini, iş hayatında sorumluluk sahibi ve çok çalışkan bir kadını, 6.ev Kova ise vücudunda ödem ve dolaşım potansiyelini, iş hayatında ve günelik yaşam dinamiklerindeki vizyoner yapısını, 6.ev Jüpiter 0°Kova ise kariyer hayatından gelen muazzam geniş ama gereksiz çevreyi gösterirken 11.ev Mars, Merkür ve 3 Silahşörlerden Capella, Phact ve Rigel üçgeni bu çevreyi kariyer alanı olarak çevreleyerek özel hayatında da dengeleri çok iyi koruduğunu göstermektedir.

 

7.ev Kova evlilik v ortaklıklar alanında orjinal ve doğal bir kadını göstermektedir. Gerçek, orjinal, ender bulunan ve vizyoner evliliğini, iş ortaklıklarında da bu şekilde yaklaşımını göstermektedir. ( Meryl Streep; 1978 yılında aktör Don Gummer ile evlendi. Koşulsuz sevgi ile kırk yılı aşan ve birbirlerine destek olarak devam eden evlilikleri Hollywood camiasında öne çıkmıştır.)

 

8.ev Kova ve Balık kesmektedir.8.ev Kova yeniliklere ve sıradışı bakış açılarına açık, akıl ve mantık dengesini iyi kurabildiğini, sabırsızlığı,odaklanma sıkıntısını, araştırmacı ve özgürlükçü yapısını, geleneksel yöntemlere, kulaktan dolma bilgilere, kanıtı olmayan hikayelere aldırış etmediğini, maddi birikimlerini değerlendirmek için sıradışı yollara başvurabildiğini gösterirken maddi imkanlarını arttırmak için desahip olduğu bilgi ve teknolojiyi kullandığını gösterirken çabuk fikir değişimini, bir şeyi isterken bir anda vazgeçebildiğini, 8.ev Fomalhaut Balık kalbinin temiz olduğunu, olumsuz duygu durumlarından uzak kaldığını, yaşam amacı zengin olmaktan ziyade ruhsal doyuma önem verdiğini yardımsever olduğunu göstermektedir. ( Birçok insan benimle tanıştığında gergin oluyor. Bunu gerçekten utanç verici buluyorum.Ben kimseden daha yüksek bi sınıfta değilim. Meryl Streep)

9.ev Balık ve Koç kesmektedir. 9.ev Balık ses yeteneğini ve  sahne sanatlarına yatkınlığını, maneviyat ile güzel bağ kurduğunu gösterirken (Streep bir çok şarkısı ve seslendirmeleri aynı zamanda tiyatro ve sahne alanında yüksek koreografik yeteneğe sahip bir oyuncudur.)  9.ev Alpheratz Koç ise her alanda kendi yararına olayları yarattığını ve kendi zararına olaylardan uzak durduğunu göstermektedir.

10.ev Koç ve Boğa kesmektedir. 10.ev Koç; kariyer alanında cesur, hızlı, hareketli ve rekabeti seven yapısını gösterirken KAD (Kuzey Ay Düğümünün de burada bulunması) yönelmesi gereken alanın kariyeri olduğunu, 10.ev sabit yıldız Mirach Koç ise haritasında MC le kavuşumda ve kuvvetli etkidedir ve kadersel eş göstergesinin meslek ve kariyer hayatından olma potansiyelini anlatmaktadır ki öyle de olmuştur.  10.ev Ay Boğa konumu kariyer evinde öncü Koç etkisi de olsa sakinliğini ve sabrını koruyarak ilerlediğini göstermektedir.

11.ev ise Boğa, İkizler ve Yengeç kesmekte ve Stelyumu ağırlamaktadır. 11.ev Merkür İkizler kariyer alanında çevresi ile uyum içinde olduğunu ve çok yönlü iletişim yeteneğini, birden fazla konuya odaklanabildiğini, 11.ev Mars İkizler kariyer alanında çok hızlı kabiliyet ve hareket yeteneğini, durdurulamaz enerjisini, 11.ev Güneş 0°Yengeç kariyer alanını yüksek koruma enerjisini, Uranüs Yengeç normal yengeç’lere göre geçmişe takılı kalmayan zihin yapısını, aile alanına bağımlı olmayan yapısını, kariyer alanından işlerinde hislerinin kuvvetli olduğunu aynı zamanda Güneş-Uranüs kavuşumuna sahip olduğundan kariyer alanında ve global olarak devrimsel ve orijinal, doğal bir kadını, yüksek yaratıcığılını göstermektedir.

12.ev Venüs Yengeç kendini sevmeyi bildiğini, Juno Yengeç karşılıklı besleme ve beslenme, sahip çıkma enerjisini gösterirken Venüs&Juno kavuşumu aşık olduğu ve sevdiği kişi ile uzun süreli ve dengeli ilişkisini göstermektedir.

Meryl Streep; 5.ev Antares Yay şans, yatırım ve sahne alanında inatçı, dikbaşlı ve sert olduğunu, 11.ev Aldebaran ise sosyalleşme ve kariyer alanından çevresine tatlı söz, bütünlük ve güleryüzlü yaklaşımda olduğunu göstermektedir.

ASTRO-SHERA

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ