KEANU REEVES SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 

Keanu Reeves, 2 Eylül 1964 Lübnan doğumlu, Kanadalı sinema oyuncusu ve müzisyendir. İsmi Hawaii dilinde “dağların üzerinde esen soğuk rüzgar” anlamına gelen Reeves, oyunculuk kariyerinin yanında kendi rock grubu The Dogstar’da bas gitar çalıyor.

Keanu Charles Reeves, Beyrut’ta bir gece kulübünde tanışarak evlenen Çin ve Hawaii asıllı Amerikan vatandaşı, jeolog, Samuel Nowlin Reeves ile İngiliz vatandaşı, kostüm tasarımcısı ve striptizci Patricia Taylor’ın iki çocuklarından ilki olarak 2 Eylül 1964’de dünyaya geldi. Bir de üvey kız kardeşi vardır.

Milyonlarca dolarlık servetine rağmen, oldukça mütevazi bir hayat sürüyor, magazin haberleriyle değil, yaptığı başarılı işlerle gündeme geliyor.

Hollywood starı olarak metroda gazete okuyan Keanu Reeves çok zorlu tekamüller ile yaşamayı başaran bir adam.


Her zaman için ihtiyacım olan herşey var, neden boş bir evi seçeyim” diyen ...

Mutsuzluğu hakkında bir şey sorulduğunda şöyle cevap veriyor: “Siz yaşamak için mutlu olmak zorundasınız ama ben değilim.” diyen biri

Oyunculuk kariyerine ilk kez Kanada'da "Hanging In" isimli bir yapımla başladı. 1980'ler boyunca çeşitli reklamlarda (bir tanesi Coca-Cola için) rol aldı. İlk stüdyo filmi Kanada'da çektiği "Youngblood" oldu. Bu filmden sonra greencard aldı ve Toronto'dan Los Angeles'a geçiş yaptı. Birkaç küçük rolden sonra River's Edge'de rol aldı ve bu filmin başarısından sonra Bill ve Ted'in Maceraları'nı çekti. 

1990'ların başlarında hem yüksek bütçeli filmlerde hem de bağımsız ancak çok ses getiren filmlerde yer aldı.

31 Ocak 2005'te Reeves'e Hollywood Walk of Fame'de bir yıldız verildi. Toplam 60 yapımda yer almıştır.

                                                       
Keanu Reeves; Güneş 12.ev Başak, ASC Başak ve Ay 11.ev Yengeç bir gece haritasıdır.

                                                                          


ASC-DSC VE IC-MC aksları 1° kavuşumda olup son derece dengede ve risk almadan götürmesi gerekmektedir.

Haritası hem Yengeç hem Başak Stelyumunu ağırlamaktadır.

ASC Başak; fiziksel olarak normale göre daha uzun boy, ince beden, pembe beyaz ten ve genelde koyu siyah saçlar vermektedir. ASC Başak ; 14° 2.dekanda olup Satürn dekanında yer almaktadır. Ve 12.ev Plüto Başak ile kavuşumda olup yaşamı süresince sabır gerektiren krizlere açıklığı, yüksek sabrını, başarı için zorlu yollardan geçtiğini, (Bunlara örnekler; Point Break ve My Own Private Idaho'dur. 1993 yılında Reeves, Bram Stoker's Dracula'da yer aldı. 1994 yılında Speed filmini çekti. Film büyük bir reklam başarısıydı. Bu film sayesinde Keanu'nun izlenirliği arttı ve Johnny Mnemonic ve Chain Reaction gibi filmlerde rol almasını sağladı. Ancak iki film de gişede büyük hayal kırıklığı yarattı. Kariyerinde düşüş yaşayan Reeves'e Speed filminin devamında yer alması için 11 milyon dolar teklif edildi ancak o bu teklifi reddederek Al Pacino ve Charlize Theron ile Şeytanın Avukatı'nı çekmeyi tercih etti.)  hayatı süresince hayatın ona değeri sonradan anlaşılacak engeller sunabilme potansiyelini, potansiyel anti değişimci olduğunu, aynı zamanda iyilik ve yardımseverliği ve yaptığı iyilikler ile hayatında olumlu enerjilere yer açabildiğini ve bunu sonradan farkettiğini,  12.ev Zosma kavuşumu depresyona meyil verebilecek krizleri , gülmeye, eğlenmeye ve hayatın pozitif yönlerini de görmeye ihtiyacı olduğunu göstermektedir. ASC ve 12.ev Plüto’nun 6.7.ev Balık aksına karşıtlığı ; evlilik, ilişki, sağlık, iş ve 13°IC Yay karesi aile, yakın çevre, kardeş , MC İkizler karesi ise eğitim alanında bu krizlere daha açıklığı anlatmaktadır.

( Anne ve babasının, Keanu henüz 2 yaşındayken ayrılmalarından sonra, annesi, Keanu ve kız kardeşi Kim’le birlikte New York’ta yaşamaya başladı.1969’da annesi Patricia, Broadway ve Hollywood yönetmeni Paul Aaron ile evlendi. İki yıl süren ikinci evliliğinin de noktalanmasıyla aile, Reeves’in gençliğinin geçtiği Kanada’nın Toronto kentine yerleşti. 12 yaşındayken babası uyuşturucu satıcılığından tutuklandı. Evlenmek üzereyken sevgilisi bebeğini kaybettikten sonra bir araba kazasında gözleri önünde ölüyor. Kız arkadaşını ve anne karnında 8 aylık çocuğunu arka arkaya kaybetmenin verdiği ruhsal bunalım durumu kendisini derinden etkilemiştir. Keanu Reeves; bu olaydan beri ciddi bir ilişkiden ve çocuk sahibi olmaktan uzak duruyor. Haritasında Başak’taki Zosma sabit yıldızı  yaşadığı bu krizlerden gelen korkuları büyütebiliyor. En iyi arkadaşlarından biri, River Phoenix aşırı dozdan öldü. Aynı yıl Keanu’nun babası tekrar tutuklandı. Kız kardeşi lösemi oldu. Şu an tedavi oldu ve Keanu Matrix’ten kazandığı paranın %70ini lösemiye karşı mücadele eden hastanelere bağışladı. )

1.evini Başak ve Terazi kesmektedir. Başak çalışkan, mantıklı ve doğal görünümünü (koruması olmaması ve süslü kıyafetleri tercih etmemesi) anlatsa da Terazi giyim zevkine sahip olduğunu, kendine bakan , zarif, dışarıya karşı nazik yapısını da anlatmaktadır.

2.evini Terazi ve Akrep kesmektedir. 2.ev Terazi birlik, bütünlük bilincini gösterirken ortaklı yapımlar ile daha çok para kazandığını, ( Matrix ve Sandra Bullock ile çokça filmleri, Şeytan’ın avukatı gibi filmlerin hepsi ortaklı yapımlardır. Reeves 2006 Oscar Ödül Töreni'ne Sandra Bullock ile katıldı. İkili 2006 yılında çektikleri The Lake House ile Speed filminden sonra bir kere daha bir araya geldi. Keanu Reeves'in de rol aldığı A Scanner Darkly de 2006 yılında gösterime girdi.)  2.ev Akrep ise azmini ve hırsını , pes etmeyen ve küllerinden doğabilen özdeğer bilincini de göstermektedir.

1999 transitlerine gittiğimizde  5.evinden Transit (Rx) Uranüs Kova ve (Rx) Neptün Kova’yı ağırlamış. Sahne alanında algı üstü ve bilinç ötesi yapımları anlatıyor. Aynı zamanda 11.ev Transit Venüs Aslan, natal Güneş’i ile kavuşum gerçekleştirerek Matrix filmini dünya üstü ünlülüğe kavuşturmuştur. (Büyük hit olan The Matrix filmi ile başrol oynayıp tekrar büyük bir Hollywood yıldızı olduğunu ispatlamıştır. The Matrix ile bu filmin devam filmleri arasında birkaç filmde daha yer aldı. Bu filmlerin hepsi de iyi gişe hasılatı yaparak Reeves'i tüm dünyanın dikkatine taşıdı.)

(Aynı zamanda 1999 senesi sevgilisini ve çocuğunu kaybettiği Matrix filminin çekildiği aynı sene. 5.ev sahne, çocuklar ve flörtler evinde (Rx) Uranüs ani ve Rx(Neptün) o seneki KAD Aslan Ay Düğümü tam tutulmalar aksı üzerinde karşıtlık yapmış. Bu alanlarda dalgınlık, kaza potansiyelini de göstermektedir.)

3.ev Akrep ve Yay kesmektedir. 3.ev Neptün Akrep’i ; kazandığı parayı yakınları için daha çok harcayacağını, 12.ev Plüto ve 11.ev Ay Yengeç ile olan üçgeni merhameti, sevgisini, kadınlar için daha çok parayı kullanma, krizleri bu şekilde dönüştürme ve Neptün’ün olumlu açıları böylelikle iyilik amaçlı kullanımı, kazandığı parayı yardım amaçlı dağıtmasını, dünyaya iyilik dağıtmasını ve bu anlamda görevli olduğunu da göstermektedir.

3.ev Juno Akrep; yakın çevresinde spiritüel, çekim gücü kuvvetli, geçmişten gelen uzun süreli ve dengeli eş potansiyelini gösterirken Neptün ile konumu yüksek sezgi, ruh eşi potansiyelini, eşzamanlılık gibi durumları da göstermektedir. Juno ve Pallas Athena kavuşumu hassas ilerlemesi ve ilişkilerini gizli çok oraya çıkmadan götürmesi gerektiğini de göstermektedir.

4.ev Yay ve Oğlak paylaşmaktadır. 4.ev Yay multi nasyonel bir aileyi ( Keanu Reeves toplam 3 ülke Kanada, Çin ve Hawaii asıllı Amerika vatandaşıdır. )

5.evini Oğlak ve Kova kesmektedir. 5.ev Oğlak sahne alanında çalışkan yapısını gösterirken 5.ev Kova teknolojinin üstü düzey kullanıldığı ve Matrix gibi gelecek ötesi yapımları anlatmaktadır.

6.ev Kova ve Balık kesmektedir. 6.ev Kova sağlık alanında dolaşım potansiyelini gösterirken iş ve gündelik yaşam dinamiklerinde özgürlüğünü, o an aklına ne geliyorsa onu yapma isteğini bu anlamda seçim gücünü sevdiğini, 6.ev Balık sağlık anlamında ayakları, iş alanında sanatı, iş konularında ve gündelik hayatında içerisinde sezgisel ve içsesini kullanarak karar aldığını göstermektedir.

7.ev Balık ve Koç kesmektedir. 7.ev Balık evlilik ve ortaklık alanında merhametli, romantik yapısını ve ilişki hayatında değişkenlik potansiyelini gösterirken (Rx) Şiron Balık  acılı biten bir ortaklık veya ilişki potansiyelini, yara aldığı alanı, Şiron’un Balık konumu bu alanlarda kendi kendini iyileştirmek zorunda olduğunu,  7.ev Koç ise öncü, hareketli, marsiyen ve dinamik ilişki yapısını ve sonraki evlilik ya da ilişki niteliğini de göstermektedir.

8.ev Koç ve Boğa kesmektedir. 8.ev Koç Para alanında kazanç ve bereket verirken , diğer taraftan parayı güvende tutan yapısını da göstermektedir. Sağlık alanında ise tansiyon, dolaşım potansiyeli ve fazla şeker tüketmemesi gerektiğini de anlatmaktadır. (Doğum günlerinden birinde bir şeker dükkanı aldı ve kek yapmaya başladı. Şekeri ve tatlıyı seviyor.)

9.ev Boğa ve İkizler kesmektedir. 9.ev Boğa maneviyat ve inanç ile kuvvetli bağını, Jüpiter’in buradaki konumu inanç ve 9.ev MC ile kavuşumdaki İkizler eğitim alanına gitmesi ve tamamlaması gerektiğini anlatmaktadır. (Annesi Patricia, Reeves'in çocukluğu boyunca sürekli farklı yerlere taşınıyordu, bu sebeple henüz 17 yaşında 4 lise değiştirmek zorunda kaldı.)

9.ev Mc İkizler ile 12.ev (Rx)Merkür Başak karesi ise disleksi rahatsızlığını ve eğitim hayatını zorlaştırdığını göstermektedir. ( Jüpiter Boğa’nın 9.ev konumu ve 6.ev karesi ; küçük yaşlarda çok ev ve yer değişiminin disleksi problemine de yol açtığını da göstermektedir.)

10.ev İkizler ve Yengeç kesmektedir. 10.ev İkizler kariyer alanında eğitimi, 29° Kuzey Ay Düğümü İkizler ise yönlenmesi gereken alanı, 10.ev Yengeç işi kadar yaptığı yardımların konuşulmasını, yardımseverliğinin kariyeri gibi olduğunu anlatmaktadır. Öyle de olmuştur.

11.ev Venüs Yengeç toplumsal yardımseverlik bilincini , ilahi bağının yüksek olduğunu ancak son derecelerinde olduğundan sahneleri de anlatıyor, 11.ev Ay Yengeç ve Şans noktası kavuşumu kariyer hayatındaki kadınlardan gelen şans noktasını,(Sandra Bullock hayatındaki yeri ve ortak yapımları burada önemlidir) 11.ev Mars Yengeç ve Venüs Yengeç kavuşumu yumuşak, merhametli yapısını, şiddetten nefret ettiğini, yüksek bağlanma potansiyelini, çevresindeki kadınlara karşı koruyucu ve kollayıcı yapısını ve yaptığı yardımlarla da sahnede olacağını ve olduğunu göstermektedir. (Platoon filmi için teklif geldi ancak filmdeki şiddeti sevmediği için rolü reddetti.)

 

Keanu Reeves’in 12.evinde yer alan Başak Stelyumu ve karşıt evi olan Balık çok güçlü bir zihin ve ruh bağlantısını gösterirken bu 2 alanda çok dengeli gitmesi gerektiğini psikosematik altyapıyı koruması gerektiğini de anlatmaktadır. 12.ev Uranüs Başak bilinçüstü evrensel açıklığı, medyumik tarafını, Plüto Başak her şeyi detayına kadar analiz eden, doğal bir doktoru da göstermektedir.12.ev Güneş ve (Rx) Merkür Başak partil kavuşumu; eleştirel yapısını, çok yüksek mükemmeliyetçiliğini gösterirken kandırılmaya yatkınlığını ve son derece dürüst olduğunu da anlatmaktadır.

Keanu Reeves; 9.ev Aldeberan inanç, maneviyat alanında tatlı dilli, güleryüzlü, bütünlük ve dürüst yapısını gösterirken 3.ev Antares yakın çevre, karedeş ve akrabalarına karşı inatçı, dikbaşlı yapısını da anlatmaktadır.

ASTRO - SHERA

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ