BEYONCE SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

 


Beyoncé Giselle Knowles, 4 Eylül 1981'de, Xerox'ta satış müdürü olan Mathew Knowles ile kuaför salonu sahibi Celestine Ann "Tina" Beyoncé'nin kızı olarak HoustonTeksas'ta doğdu. Beyoncé'nin adı, annesinin evlilik öncesi soyadından gelmektedir. Babası Afrika kökenliyken, Louisiana yerlisi olan annesinin Afrika, Kızılderili, Fransız ve 1/16 oranında İrlandalı kökleri vardır. Solange adlı küçük kız kardeşi de müzisyen olan Beyoncé, anne tarafından Akadya lideri Joseph Broussard ile akrabadır.

Solo sanatçı olarak dünya genelinde 160 milyondan fazla kayıt satan Beyoncé, dünyanın en çok satan müzik sanatçıları arasındadır. İlk yedi stüdyo albümü Billboard 200 listesine bir numaradan giriş yapan ilk solo sanatçıdır. 2000'lerdeki başarısı sayesinde Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği tarafından Onyılın En Çok Sertifika Alan Sanatçısı kabul edilirken Billboard tarafından Onyılın En İyi Kadın Sanatçısı seçildi. Bugüne kadar 28 Grammy Ödülü, 26 MTV Video Müzik Ödülü, 24 NAACP Image Ödülü, 31 BET Ödülü ve 17 Soul Train Müzik Ödülü kazandı ve bu ödülleri en çok kazanan sanatçı oldu. 2014'te Billboard tarafından tüm zamanların en çok kazanan siyahi müzisyeni olarak kabul edilirken 2020'de Time dergisinin Son Yüzyılı Belirleyen 100 Kadın listesine girdi.

 

 Beyonce; Güneş 11.ev 11° Başak, ASC Terazi ve Ay 2.ev Akrep bir gündüz haritasıdır.

                                                                    


ASC-DSC ve MC-IC aksları 1° ile kavuşumda olup yaşamını son derece dengede ve risk almadan götürmesi gerekmektedir. Aynı zamanda haritasında ; mutual reception mevcut. Açıklaması; evler birbirlerini öncü ve karşıt burçların evlerinde ağırlamaktadır. Bu demek oluyor ki; Beyonce hayatında alt üst  enerjisini deneyimleyeceğini fakat eskisinden çok daha güçlü çıkacağını göstermektedir.

ASC Terazi gerek insanlarla gerek diplomatik olarak uzlaşma yeteneğine sahip olduğunu ve adil kişisel stilini göstermektedir. Asc 20°Terazi hem 2. Ve 3. Dekan etkisi hem Uranüsyen Kova hemde Merküryen İkizler etkisini anlatmaktadır. Hem vizyoner, umut dolu, arkadaş canlısı ve kolektif etki kapasitesini, rutinin dışına çıkma isteğini gösterirken 3.dekan her türlü iletişim, eğitim, okuma, konuşmayı çok sevdiğini ve vücut dilini iyi kullandığını, genç gösterdiğini göstermektedir. ASC ile 2°kavuşumdaki Plüto Terazi yaşamı süresince kriz potansiyeli alanların ilişkiler olacağını, 3.ev Neptün Yay ve Şans noktasına yaptığı sekstil yakın çevresi, kardeş ve akrabalar tarafından korunduğunu aynı zamanda kendisininde koruduğunu sezgilerini dinleyerek ilerlediğinden bu alanlarda korunurken, 10.ev 1°Mars Aslan karesi yaşamı süresince kariyerinde özellikle dedikodulara çekilmemesi gerektiğini ve gerek sahnede gerek özel hayatında kalp sağlığına önem vermesi , kalbini aşırı zorlamaması gerektiği konusunda uyarırken durdurulamayan bir fişek gibi çok yüksek enerji ve libido da vermektedir. Bunlarla birlikte çok güçlü bir kadını da göstermektedir.

20°ASC Terazi’nin,  Venüs Terazi partil kavuşumu bedeninde yuvarlak hatlar ve büyük oranla gelen güzelliğini anlatırken ASC ve Venüs’ün 22°Spica sabit yıldızı kavuşumu çokça şans, varlık, ün, onur, romantizm, çekicilik, sanatsal yeteneklerini, moda, lüks düşkünlüğünü bunlarla birlikte 23°Arcturus kavuşumu ilham yeteneğini, başkalarına ilham olmasını, yabancı ülkelerden de sağlayacağı yararları ve başarıyı aynı zamanda duble ün ve onuru da anlatmaktadır. (2008'de Beyoncé'nin gelirlerini haber yapmaya başlayan Forbes dergisi, sanatçının Haziran 2007 ile Haziran 2008 arasında müzik, turne, film ve moda markalarından elde ettiği $80 milyon kazançla Madonna ve Celine Dion'un üstünde yer alarak o zaman için dünyanın en çok para alan şarkıcısı olduğunu duyurdu. Dergi ayrıca şarkıcıyı 2009'da Celebrity 100 listesinde dördüncü, 2010'da "Dünyadaki En Güçlü Kadınlar" listesinde dokuzuncu sıraya koydu. Forbes 2011'de ise bir önceki yıl moda markası ve destek anlaşmalarından kazandığı $35 milyon nedeniyle şarkıcıyı "30 Yaş Altı En Çok Kazanan Ünlüler" listesinde sekizinci sıraya yerleştirdi. 2012'de Forbes, önceki yıl 4 albümü, moda markası ve destek anlaşmalarından $40 milyon kazanan Beyoncé'yi Celebrity 100 listesinde üç yıl öncesine göre on iki basamak gerileterek on altıncı sıraya koydu. Aynı yıl Beyoncé ve Jay-Z, toplamda $78 milyon kazandıkları için "Dünyanın En Çok Kazanan Ünlü Çiftleri" listesinde birinci sırada yer aldılar. Eşi dünyanın ilk milyarder rap müzisyenidir. Şarkıcılar 2009 yılında $122 milyon kazanarak bir önceki yılın Guinness Dünya Rekorları'na "en çok kazanan güçlü çift" olarak girdi. 2009 ile 2011 arasında Beyoncé, yıllık ortalama $70 milyon kazandı ve 2012'de $40 milyon gelir elde etti. 2013'te Beyoncé'nin Pepsi ve H&M ile arasındaki destek anlaşmaları, kendisini ve Jay-Z'yi dünyanın müzik endüstrisindeki ilk dolar milyarderi çifti yaptı. Aynı yıl Beyoncé, Forbes sıralamalarında dördüncü en güçlü ünlü olarak yer aldı. MTV'nin tahminlerine göre Beyoncé, 2014'ün sonunda tarihteki en çok kazanan siyahi müzisyen olacaktı,[298] fakat bu Nisan 2014'te gerçekleşti. Haziran 2014'te Beyoncé, son bir yılda yaklaşık $115 milyon kazanarak Forbes'un Celebrity 100 listesinin ilk sırasında yer aldı. Böylece Celebrity 100 listesinde ilk kez zirveye çıkan şarkıcı, aynı zamanda en yüksek yıllık kazancını elde etti. Mayıs 2015 itibarıyla tahminî serveti $250 milyon düzeyindedir.)

Beyonce; 12.ev Stelyumu ağırlamaktadır. 12.ev Venüs Terazi terkedememe duygusunu ve ayrılamadığını , 12.ev Jüpiter Terazi ise çok güzel bir yerde çalışmaktadır.Eşitlikçi, adil olduğunu, hak, hukuk konularındaki hassasiyetini, aynı zamanda evlilik ve ortaklık alanında eşit ve adil şartların olduğunu, herkesin hakkının ve kazancının korunduğunu, yüksek adalet ve biz duygusunu , dışarıdan gelen saldırılara daha korunaklı olduklarını, çok çocuk isteğini, medeniyet, modernlik, ahlak ve her alanda birlik halinde para kazanma bilincini göstermektedir. (26 Mart 2013'te Beyoncé, Yüksek Mahkeme'nin Kaliforniya'daki Proposition 8 hakkında yaptığı tartışmanın ardından eşcinsel evlilikleri açıkça destekledi. Temmuz 2013'te Beyoncé ve Jay-Z, Trayvon Martin'in vurulmasından sorumlu olan George Zimmerman'ın beraat etmesine tepki olarak düzenlenen mitinge katıldılar.

Nisan 2013'te Vogue'da yayımlanan bir röportajda kendisini bir feminist olarak görüp görmediği sorulduğunda Beyoncé, "O sözcük çok aşırı olabilir... Ama sanırım ben çağdaş bir feministim. Eşitliğe inanıyorum." yanıtını verdi. 

2015'te Beyoncé, ONE Campaign'in imza topladığı ve G7 Başkanı Angela Merkel ile Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma'ya hitaben yazılan ve onları kadınlarla ilgili konulara odaklanmaya çağıran bir açık mektubu imzaladı. Freddie Gray'in ölümünün ardından Beyoncé ve Jay-Z, diğer tanınmış kişilerle birlikte Gray'in ailesini ziyaret ettiler. Ayrıca binlerce dolar ödeyerek tutuklanan protestocuların kefaletle serbest kalmalarını sağladılar.

2006'da Beyoncé, sadece kadın basçılar, bateristler, gitaristler, korno sanatçıları, klavyeciler ve perküsyon sanatçılarından oluşan Suga Mama (ayrıca B'Day'deki bir şarkının adı) adlı turne grubunu tanıttı. )

12.ev Satürn Terazi ise ilişkilerinin değerini ve kıymetini bildiğini, Merkür Terazi aşk, sevgi ve beğeni duygularının yoğunluğunu, ilişkilerinde ya da evliliğinde hem iş hem sevgi ortaklığı potansiyelini göstermektedir. (Kariyerinin ilk yıllarında grup halinde çıkış yapmıştır. Beyoncé ve çocukluk arkadaşı Kelly Rowland, sekiz yaşındalarken kızlardan oluşan bir eğlence grubunun seçmelerinde LaTavia Roberson ile karşılaştılar. Üç başka kızla birlikte Girl's Tyme adıyla kurulan bir gruba yerleştirildiler ve Houston'daki bir yetenek yarışması kapsamında rap söyleyip dans ettiler. Grubu gördükten sonra R&B yapımcısı Arne Frager, kızları Kuzey Kaliforniya'daki stüdyosuna getirdi ve o zamanlar televizyondaki en büyük yetenek yarışması olan Star Search'e soktu. Girl's Tyme yarışmayı kazanamazken daha sonraları Beyoncé, söyledikleri şarkının iyi olmadığını belirtti. 1995'te Beyoncé'nin babası, grubun menajerliğinden ayrıldı. Bunun sonucunda Beyoncé'nin ailesinin geliri azaldı ve annesi ile babası ayrı dairelere taşınmak zorunda kaldı. Mathew orijinal sıralamayı dörde düşürdü ve grup, diğer tanınmış R&B kız gruplarından önce sahne almaya devam etti. Grup 1995'te Elektra Records ile anlaşma imzalasa da bu anlaşma daha sonradan şirket tarafından feshedildi. Bu olay ailede daha büyük gerginliklere yol açtı ve Beyoncé'nin ebeveynleri ayrıldı. 5 Ekim 1995'te D'wayne Wiggins'in sahibi olduğu Grass Roots Entertainment kızlarla sözleşme imzaladı. 1996'da grup, Sony Music ile yapılan bir anlaşma çerçevesinde ilk albümünü kaydetmeye başladı. Knowles ailesi birleşti ve bir süre sonra kızlar Columbia Records ile sözleşme imzaladı. 1996'da grup, Yeşaya kitabındaki bir paragraftan esinlenerek adını Destiny's Child olarak değiştirdi.)

 

( Beyoncé, 2008'de evlendiği Jay-Z ile birlikte I Am... World Tour'da performans sergiliyor. Beyoncé'nin Jay-Z ile ilişkisi, ikilinin Jay-Z'nin yedinci albümü The Blueprint 2: The Gift & The Curse'te (2002) yer alan "'03 Bonnie & Clyde" şarkısında iş birliği yapmalarının ardından başladı. Beyoncé şarkının klibinde Jay-Z'nin kız arkadaşı olarak yer alınca ikilinin ilişkileri ile ilgili spekülasyonlar arttı. 4 Nisan 2008'de Beyoncé ve Jay-Z habersizce evlendiler. Nisan 2014 itibariyle çift, birlikte 300 milyon kayıt sattı. )

1.evini Akrep kesmektedir. 1.ev Juno erken aile kurma isteğini, Juno Akrep ise derin, paylaşımcı, sahiplenen, gizliliğe ve mahremiyete önem veren ve güvene dayalı uzun süreli dengeli ilişki potansiyelini derin, duygusal, güvenilir ve karizmatik yapıda ilişki veya eş potansiyelini de göstermektedir. ( İlişkileri söz konusu olunca gizliliğe önem veren çift, son yıllarda daha rahat hareket etmeye başladı. )

2.ev Akrep ve Yay kesmektedir. 2.ev Ay Akrep kazançta gizem, cesaret ve odaklanmayı ve kazanç getirecek alanları kolaylıkla bulduğunu, ( Birçok ünlü markanın reklam yüzü olmuştur hatta  bu alanlarda dahi eşi ile birlikte teklif almaktadır. Pepsi, Adidas, Tiffany&Co ile işbirliği yapmışlardır. Aynı zamanda kozmetik alanında da kendi markasını yaratmıştır.) 2.ev Anaretik Uranüs Akrep’in 10.ev 0°KAD Aslan üçgeni ise sezgileri ile kariyerinde maddi evrimleşme sağladığını göstermektedir. 2.ev Yay maddi kaynak ve para kazanma alanında beklentisinin yüksek olduğunu, uluslararası alanlardan da maddi kaynak yaratma çabasını, maddi anlamda yapmak istediği çok işler olduğunu, maddi anlamda özgür kalma isteğini, kazancı arttıkça lükse eğilimini ve rakiplerine meydan okumayı da anlatmaktadır.

3.ev Yay ve Oğlak kesmektedir. 3.ev Yay kendi kan bağı dışında kardeşlerini ( 1üvey kız kardeşi var.) , 3.ev Oğlak yakın çevresi, kardeşleri ve akrabalarına karşı sahiplenici, temelden güvenli ve kuvvetli aile yapısını, geleneksel, ciddi ve mesafeli aile duruşunu da göstermektedir. 3.ev Neptün Yay ise geniş ailesi ve yakın çevre ile seyahatlerini ve kendine psikolojik anlamda iyi geldiğini de göstermektedir.

4.ev Kova kesmektedir. Aile ve ev yaşam alanında ise sıradışı, özgün ve farklı ev arayışını, evinde teknolojiye önem verdiğini, kıskançlığı olmadığını, kendi ailesinden de erken yaşta özgürleştiğini göstermektedir.

5.ev Kova ve Balık kesmektedir. Sahnede dansı ve yüksek teknolojiyi anlatırken 5.ev Kova çocuk sahibi olmada doğurgan, 5.ev Balık ise düşük potansiyeli yüksek olduğunu göstermektedir. ( Beyoncé 2010 veya 2011'de bebeğini düşürdü ve bu olayı şimdiye kadar yaşadığı "en üzücü şey" olarak niteledi. Yaşadığı kayıpla başa çıkmak için stüdyoya döndü ve şarkı yazdı. Beyoncé, Jay-Z ile birlikte Nisan 2011'de 4 albümünün kapak fotoğrafının çekimleri için gittiği Paris'te hamile kaldı. Ağustos'ta çift, 2011 MTV Video Müzik Ödülleri'ne katıldı ve Beyoncé, "Bu akşam ayağa kalkmanızı istiyorum, içimde büyüyen aşkı hissetmenizi istiyorum." diyerek "Love on Top"ı seslendirdi. Şarkının sonunda, o akşam daha önce değindiği hamileliğini doğrulamak için mikrofonunu yere attı, ceketinin düğmelerini açtı ve karnını okşadı. Törende sahne alması, o yılın MTV Video Müzik Ödülleri'nin 12,4 milyon kişi tarafından izlenmesine ve MTV tarihinde en çok izlenen yayın olmasına katkı sağladı. Hamilelik açıklaması, Twitter'da saniyede 8.868 tweet ile "saniyede hakkında en çok tweet atılan olay" olarak Guinness Dünya Rekorları arasına girdi ve "Beyoncé hamile", 29 Ağustos 2011 haftasında Google'da en çok aranan terim oldu. 7 Ocak 2012'de Beyoncé, New York'taki Lenox Hill Hastanesi'nde yoğun güvenlik önlemleri altında Blue Ivy Carter adını verdiği bir kız dünyaya getirdi. İki gün sonra Jay-Z, kendi İnternet sitesi Lifeandtimes.com üzerinden çocuklarına adadığı "Glory" şarkısını yayımladı. )

6.ev Balık ve Koç kesmektedir. 6.ev Balık gündelik yaşam dinamikleri ve iş hayatında dans, sanat alanını anlatırken ayaklarına sağlık anlamında dikkat etmesi gerektiğini, Koç ise günlük enerjisinin yüksek olduğunu ve tansiyon potansiyelini göstermektedir. 6.ev Alpheratz Koç ise iş hayatında büyük talih ve onur kazandığını göstermektedir. Aynı zamanda gündelik yaşam dinamiklerinde özgürlük düşkünü, zerafet, incelik, anlayış, bir o kadar tanınmışlık ve çok geniş çevre edinme fırsatı da vermektedir.

7.ev ise Koç ve Boğa kesmektedir. Evlilik hayatının öncü nitelikte, dinamik enerjisini gösterirken konforu sevdiğini, güvenli alan yaratma çabasını da anlatmaktadır.

8.ev Boğa ve İkizler kesmektedir. 8.ev Boğa ortak parasal konularda maddi kaynak yaratamama korkusunu, huzuru ekonomik güvencede aradığını, eşi aracılığı ile de maddi kaynağa sahip olma potansiyelini, seksüel güç, kontrol sağlama ve sahiplenme içgüdüsünü, 8.ev İkizler ise yoğun zihinsel ve ruhsal enerji, zihinsel anlamda etkilenme isteği, sosyal yaşamında negatiften uzak durduğunu, düşüncelerini sanatla ifade ettiğini, nefes çalışmaları ve oksijenin sağlığına ve bedenine çok faydalı olduğunu göstermektedir.

9.ev İkizler ve Yengeç kesmektedir.9.ev İkizler kuvvetli espri anlayışını, birden fazla eğitim aldığını, eğlenmeyi, gezmeyi, öğrenmeyi ve paylaşmayı sevdiğini, gelişime açık olduğunu, gülümsemeyi, gülmeyi ve güldürmeyi sevdiğini, 9.ev Yengeç ilahi bağının kuvvetli olduğunu, köklerine bağlı olduğunu, Ay etkisi de olduğundan annesinin ve etrafındaki anne figürlerinin hayat görüşlerinden etkilendiğini, vatansever yapısını, sık seyahatlerini, ilham ve yazma kabiliyetini göstermektedir. (Beyoncé, Fredericksburg, Teksas'taki St. Mary's İlkokulu'nda öğrenim gördü ve orada dans derslerine yazıldı. Şarkı söyleme yeteneği, dans eğitmeni Darlette Johnson bir şarkı mırıldanmaya başladığında ve Beyoncé tiz notaları da basarak şarkıyı tamamladığında keşfedildi. Beyoncé'nin müziğe ve performans sergilemeye olan ilgisi, 15-16 yaşındaki öğrencilerin bulunduğu bir okul yetenek yarışmasını yedi yaşındayken John Lennon'ın "Imagine" şarkısını söyleyerek kazanmasıyla devam etti. 1990 sonbaharında Beyoncé, Houston'daki müzik odaklı bir okul olan Parker İlkokulu'na kaydoldu ve burada okul korosuna girdi. Daha sonra Performans Sanatları ve Görsel Sanatlar Lisesi ile Alief Elsik Lisesi'ne gitti. Beyoncé ayrıca St. John's Birleşik Metodist Kilisesi'nin korosunda iki yıl boyunca solo performans sergiledi. )

 

10.ev Yengeç ve Aslan kesmektedir. 10.ev Yengeç sanatsal alanda meslek seçimi gösterirken 10.ev Aslan kendi mesleğinde bir starı, yükselmeyi, liderlik ve yönetim becerisini , 10.ev Mars Aslan ise kariyerinde yüksek fiziksel enerjisini ve kariyerini aşırı sahiplendiğini, sahnesindeki vahşi ve agresif doğasını, çocuklarıyla tartışmalara girmemesi gerektiğini göstermektedir.

11.ev Güneş Başak ise kariyer odaklı, çalışkan ve işinde sert disiplinli, aynı zamanda sosyalleşme alanını özenle ve titizlikle seçtiğini de göstermektedir.

Beyonce Knowles; 8.ev Aldebaran İkizler eşiyle ortak konular ve maddi alanda güleryüzlü, bütünlük ve dürüst yapısını gösterirken 2.ev Antares Yay çalışma ve kendi parasını kazanma alanında inatçı, sert, dikbaşlı yapısını anlatmaktadır.

ASTRO - SHERA

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ