ROMY SCHNEIDER SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ

Romy Schneider'in gerçek adı Rosemarie Magdalena Albach-Retty'dir. 23 Eylül 1938 tarihinde Almanya'nın Berchtesgaden kasabasında Mariengrund çiftliğinde doğmuştur. Viyana yakınları olan yer, o vakitler Avusturya, Almanya'nın bir parçası. Sinema ve tiyatro oyuncusu babası Wolf Albach-Retty, annesi 1930'ların ünlü sinema yıldızı Magda Schneider'dir. 1953 yılında ilk kamera deneyimini gerçekleştirdikten kısa bir süre sonra okulu bıraktı. Hiç oyunculuk eğitimi almadı. Yaşamı boyunca tam 61 film için kamera karşısına geçti. Romy Schneider, başarılı bir oyuncu, bir sinema ikonu, bir cazibe simgesi olarak tarihe geçti.


1953 yılında Hans Deppe'nin "Beyaz Leylaklar" filminde annesi Magda Schneider ile birlikte ilk rolünü aldı ve sinema hayatına başladı.

1955 yılından başlayan, başrolde oynadığı "Sissi " filmleriyle şöhreti yakaladı. İkinci filmini çevirdikten sonra Romy adını aldı.

1966 yılında kendinden 14 yaş büyük yönetmen Harry Meyen'le evleniyor. Mutsuz da olsa evinin kadını oluyor. Bir oğlu oluyor. Derken Alain Delon yeniden sahneye çıkıyor! Alain Delon'un tek bir telefonu, Romy'nin her şeyi bırakıp yeniden oyunculuğa dönmesine yetiyor.

Birlikte, gişe rekorları kıran La Piscine / Sen Benimsin'i (1968) çekiyorlar. Romy, yılların acısını çıkarırcasına, Claude Sautet, Orson Welles gibi ünlü yönetmenler, Yves Montand ve Marcello Mastroianni gibi dev oyuncularla dur durak demeksizin çalıştı.  

Romy Schneider; Güneş 0° 4.ev Terazi , Ay 0° 4.ev Terazi ve ASC Yengeç bir gece haritasıdır.

                                                                    


Romy Schneider ASC-DSC ve IC-MC aksları 1°ile kavuşumda olup hayatını son derece dengede götürüp hayatı süresnce risk almaması gerektiğini göstermektedir.

ASC Yengeç; 2° ile ilk dekanda ve çok güçlü bir Ay vurgusu bulunmaktadır. Sezgisel ve duygusal yapısının yoğun olduğunu, anaç ruhunu, geçmişe karşı derin bağlılığını ve geçmişe sahip çıkma duygusunu anlatırken negatif insanlardan her daim uzak durması gerektiğini, enerji olarak çok çabuk etkilenebildiğini, saydam enerjisini ve her daim pozitif olumlu düşünmeye ve pozitif insanlarla birarada olmaya özen göstermesi gerekmektedir. Bununla birlikte Yeniay ve Dolunay süreçlerinden de ciddi şekilde etkilendiğini, özellikle de Dolunay zamanları önemli kararlar almaması gerektiğini anlatmaktadır. Kendi özel yaşamında ailesine ve aile hayatına düşkün olduğunu gösterirken kendi annesinin hayatında hem olumlu hem olumsuz hayati sonuçlara etki edebilecek enerjilerine açık olduğunu da anlatmaktadır.

1.ev Şiron Yengeç; annesi ile bağlarını güçlendirmesi gerektiğini gösterirken geçmişte kendi ispatlayamadığı duygusunu da anlatmaktadır. Aynı zamanda; Şiron Sirius kavuşumu hayatı boyunca kavuşumu anne, anne olma konuları ile ilgili yarasını ve acı çektiği tarafını da anlatmaktadır. ( Savaş yıllarında 1945 yılında boşanan ailesi yüzünden, Romy Schneider hayatının ilk on dört yılını yatılı okullarda ve anneannesinin evinde geçirmiştir. Kariyeri üvey babası "Hans Herbert Blatzheim" tarafından yönetildi. ) Aynı zamanda 1.evi kıstırılmış olduğu için mutlu olmak adına kendi hayatını dilediği gibi yaşaması gerektiğini de göstermektedir.

2.ev Yengeç ve Aslan kesmektedir. 2.ev Aslan özdeğer alanında kendine güvenen, dürüst, maaşlı çalışma alanında sahne yeteneğini ve para kazanma alanını ve 2.ev Yengeç sevgidolu, yüksek sezgisel bir kadını gösterirken kazandığı parayı toprağa yatırması gerektiğini de anlatmaktadır. 2.ev Plüto 1°Aslan sanatının dünyevi boyutta olacağını, tutkulu yapısını, çocuklarını bilinçli yetiştirme yeteneğini kendi anne babası ile olumsuz ilişki potansiyelini göstersede Plüto Aslan’ın; 4.ev Terazi’de yer alan partil kavuşumdaki Güneş ve Ay’ına olan olumlu açıları anne ve babasından gelen bu krizleri iyi idare ettiğini ve dengeleyebildiğini göstermektedir.

3.ev Aslan ve alttan çalışan Merkür ile Güneş kavuşumu zihinsel enerji olarak haritasında etkin. Ne düşünürse hayatını onu çekme potansiyeli yüksek. Devamlı olumlu ve pozitif enerjide kalmasının önemli olduğunu anlatıyor.

4.ev Başak ve Terazi kesmektedir. Ve hem Başak hem Terazi’de stelyumu ağırlamaktadır. 4.ev Merkür Başak aile hayatında dürüst ve titiz yapısını, ailesine çok iyi baktığını, 4.ev Mars Başak özellikle ev hayatında çalışkan, hareketli, yardımcı tarafını gösterirken zaman zaman sert, tartışmacı ve kavgalı tarafını, karşı cinste zeka ve prestije önem verdiğini, Zosma partil kavuşumu ise aile ve ev hayatında kurban rolünü diğer taraftan aile bireyleri tarafından hor görülme, küçük görülme, saflık ve çekingenliği de anlatmaktadır. Bunalımlara karşı dikkat etmesi gerektiğini de göstermektedir.

4.ev Neptün Başak; kendinden çok başkalarına şifa verdiğini böylelikle kendini iyileştirdiğini, hastalıklarını ötelememesi gerektiğini, kendini psikosematik olarak çözmeye çalışmasını, yoğun insan ve hayvan sevgisini ve iyi niyetini anlatmaktadır.

4.ev 0° Terazi’deki Güneş ve Ay partil kavuşumu aile ve ev yaşamında her türlü dengeyi sağlamaya çalıştığını, Ay’ın 0°konumu ise Ay tam bir burçtan bir burca geçerken ve boşluk enerjisi taşıdığından duygularını ve iç dünyasını ortaya çıkarması gerektiğini, kendi ailesinden alamadığı birlik, beraberlik, biz duygusunu hem anne babasına hem kendi ailesine vermeye çalıştığını da göstermektedir. 4.ev Mars Başak 11.ev (Rx) Uranüs Boğa üçgeni; ev ve kariyer alanını çok iyi dengeleyebildiğini, yükse zekasını ve üst bilinci, zaman yönetimini çok iyi yaptığını,

4.ev Merkür Başak ‘ın 11.ev (Rx) Uranüs Boğa’ya üçgeni yüksek zekayı, çok çalışkanlığını, maddi ve finansal muhasebesinin de güçlü olduğunu, 4.ev Neptün Başak’ın ise 11.ev (Rx) Uranüs Boğa üçgeni neredeyse psişik ve çok gelişmiş sezgilerini, başkalarının duygularına önem verdiğini hem eş, aile ve kariyerinde, geleceği görme yetisini, kendini çok iyi ifade edebildiğini, hem evlilik hem kariyer alanını idare etmede idealist oluşunu göstermektedir. Güneş ve Ay 0° derece Terazi’de yoğun çalışmakta ve haritası devamlı uyum, huzur, denge, ahenk ve biz bilincini aramaktadır. Aynı zamanda Başak etkisi hem aşk hem iş ve başkalarına bakma enerjisini yoğunlukta göstermektedir.

( 1. evliliği :, 1975 yılında boşanıyorlar ve 4 yıl sonra eski kocası intihar etmiştir. 1966 doğumlı "David Christopher Meyen" adında bir oğlu olmuştur. Bu oğlu 6 Haziran1981 tarihinde evinin önünde bir kazaya kurban giderek hayatını yitirdi.
2. evliliği : Kendinden 10 yaş küçük Özel sekreteri Daniel Biasini ile 1975 yılında evlenip 1981 yılında boşanmıştır. Bu evlilikten de bir kız çocuğu Sarah Magdalena (d.21 Haziran 1977) dünyaya geldi.)

5.evini Terazi ve Akrep kesmektedir. 5.ev Kader noktası, Kuzey Ay Düğümü ve aldığı açılar; Romy Schneider’ın haritasında önemli ve hayatında olumlu olumsuz dönüm noktası ve dönüştürücü olan olayların gerçekleştiği evde yer almaktadır.

5. ev Venüs Akrep sahne alanında, yatırımlarında, ilişkilerinde ve çocuklarına da karşı olan yoğun tutku, bağlılığı, derinliğini aynı zamanda yüksek doğurganlığını gösterirken 11.ev (Rx) Uranüs Boğa’nın karşıtlığı tüm bu alanlarda ani ve şok etkisi durumları ve 8.ev (Rx) Jüpiter Kova karesi ise sarsıcı, karmik durumlar ile genişletme etkisi yapmaktadır. ( Romy Schneider'in özel yaşamı, aşkı tarafından terkedilmesi, eski kocasının intiharı, oğlunun kaza sonucu ölümü gibi bir çok trajedilerle geçmiştir.)

Aynı zamanda haritasındaki Venüs Uranüs karşıtlığı ilişkilerde aldatma / aldatılma potansiyelini de göstermektedir. (Romy Scheider, 1958 yılında "Christine" filminde rol aldığında ilk kez Fransız sinemasının süper starı "Alain Delon" ile karşılaştı ve ona aşık oldu, onun için Fransa'ya yerleşti. Alain Delon ile 1963’te ayrılan çift, yaşam boyu sürecek bir dostluk kurmayı başardılarsa da Romy Scheider terk edilmesinin ardından annesinin yanına Berlin’e döndü. 1966 yılında kendinden 14 yaş büyük yönetmen Harry Meyen’le evlendi. Mutsuz bir ilişki yaşamasına rağmen evinin kadını oldu. Bu ilişkiden bir oğlu oldu. Ancak Alain Delon’un devreye girmesiyle, Romy her şeyi bırakıp yeniden oyunculuğa ve Delon’a döndü. Meyen ise daha sonra kendisini asarak intihar edecekti.) 11.ev (Rx) Satürn Vertex (Kader Noktası) ve Venüs’e 150’lik açısı ise çocukluğundan itibaren çalışmak zorunda olduğunu ve parasının, malının kıymetini bildiğini, çocukluk travmalarını da diğer bir taraftan anlatmaktadır.

5.ev Terazi sahne alanında güzel, tutkulu, şık , kazanma gayesini ve güçlü bir kadını gösterirken ortaklı işler ile sahnede yer alacağını göstermektedir. (Schneider aynı zamanda ünlü yönetmen Orson Welles’in 1962 yapımı Kafka’nın Dava kitabının uyarlaması olan bir filmde rol aldı. Yine ünlü İtalyan yönetmen Luchino Visconti’yle birlikte çalışma fırsatı buldu. Théatre Moderne’de pek çok başarılı oyunda sahne aldı.) Pek çok ünlü oyuncuyla birlikte çalışma fırsatını yakaladı.

6.ev Akrep ve Yay kesmektedir. İş hayatında, gündelik yaşam dinamiklerinde azimli, pes etmeyen, süreklilik gösteren ve işi değerlendirmeye çalışan aynı zamanda entellektüel yapısını, birden fazla nasyonalitesini gösterirken 6.ev Juno Yay iş hayatından entellektüel tarzda kişi ile uzun süreli ve dengeli ilişki potansiyelini, inanç maneviyat konularına meraklı olduğunu, 6.ev Euterpe Yay teatral yeteneklerinin çokça olduğunu da göstermektedir. Sağlık anlamında ise 6.ev Yay bağımlılıklara çok dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarmaktadır.

 ( 1981 yılının temmuz ayında çok trajik bir olay yaşandı. Schneider’in 14 yaşındaki oğlu David üvey babasının evindeki dikenli tel örgülere takılarak uyluk atardamarının yırtılması sonucu öldü. Bu trajik olayın ardından Schneider’ın aşırı alkol almaya başladığı belirtilir.)

7.ev Oğlak evlilik hayatında ve ortaklı işlerinde son derece ciddi, sabırlı, tutkulu ve çalışkan bir kadını göstermektedir.

8.ev Oğlak ve Kova kesmektedir. Ortaklı veya dışarıdan gelen maddi kaynaklar alanında geleneksel, temkinli, korumacı, risk almadan, ailesinin geleceğini düşünen ve doğru hamleler ile ilerlediğini gerektiğinde farklı yatırımları tercih ettiğini de göstermektedir. Eşleri ile ise bağımsız maddi konulara girmeden ilerlediğini göstermektedir.  8.ev Kova özgürlükçü bakış açısını, akıl ve mantık denklemini, sıradışılığını, yeniliklere açık olduğunu da anlatmaktadır. 8.ev Oğlak uzun yaşam potansiyelini gösterirken 8.ev Kova (Rx) Jüpiter’in aldığı açılar ani ölümü de anlatmaktadır. ( Romy Schneider 43 yaşında iken en verimli döneminde 29 Mayıs 1982 tarihinde Paris'teki evinde ölü bulundu ve ölüm nedeni kalp krizi olarak açıklandı. Kalp krizi geçirmeden aylar önce geçirdiği bir böbrek ameliyatının da kalbini yıprattığı belirtilir.) Ölüm günü transitlerine gittiğimde ise 1982 senesinde tam  4 Güneş Tutulması 3 Ay Tutulması toplam 7 tutulma gerçekleşmiştir.

6.ev sağlık evinde (Rx) Transit Uranüs Yay ve 12.ev retro Merkür İkizler karşıtlığı ani sağlık potansiyelini gösterirken 3.ev transit Mars 0°Terazi’de yine kötü çalışan 0° Ay Terazi ile Partil kavuşumu böbrek hastalığını , Plüto Terazi ve Satürn Koç böbreklerin kalbi etkilemesini ve uzun süredir süregelen baskıyı, tepe noktası 28°Scheat Balık karşıtlığı ve 6.ev Transit Uranüs Yay’ın Scheat Balık karesi de alkol bağımlılığının zarar verdiğini anlatmaktadır.

10.ev Balık ve Koç kesmektedir. 10.ev Balık kariyer alanında sanatsal yeteneklerini gösterirken ruhsal şifacı ve sezgisel olduğunu Koç ise kariyerinde girişimci, cesur ve öncü niteliğini anlatmaktadır.

Romy Schneider 6.ev Antares iş hayatında inatçı, sert ve dikbaşlı duruşunu anlatırken 12.ev Aldebaran İkizler özünde dürüst, güleryüzlü ve bütünlük enerjisini göstermektedir.

 

ASTRO-SHERA

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ