SATÜRN BALIK (7 MART 2023-14 ŞUBAT 2026)


Karmanın lordu kısıtlama, sorumluluk, çalışkanlık gezegeni bilge Satürn; 12.evin sahibi bitişler, tamamlanma, duygular, bilinçaltı, ruh sağlığı, rüyalar, mistisizm, kanma ve kandırılma, korkular, bağımlılıklar, uyuşturan her şey, ilaçlar, vücutta sağlık olarak ayaklar, psikoloji, inançlar, denizler, sular, balıklar, ruhsal ve spiritüel konular, ilham, mizah, gizli işler, ölüm, merhamet, empati ve su’yun Neptün’ün evi olan Balık burcuna geçiyor.


14 Şubat 2026 tarihine kadar Satürn Balık burcunda hareket edecek.

Bu süreçte psikolojinizi sağlam tutmanız çok önemli olacak sevgili dostlar. Kişisel gelişim, astroloji, psikoloji alanları ise zirveyi görecek. Ve meslekler artık bu alanlara kaymaya başlayacak. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken bu gibi alanlarda kanma ve kandırılmalara karşı uyanık olmanız çünkü halk tabiri ile şarlatan , eğitimi olmayan kişilerden uzak durun. Kendini peygamber sıfatına koyan kişilerde çıkabilir bu süreçte .

Diğer taraftan Satürn Kova’da sert çalıştı. Şimdi artık daha esnek olacağımız ve esnek düşüneceğimiz, merhametli ve empat sürece geçiyoruz. Satürn Balık’ta daha gerçekçidir. Satürn Kova’nın geçtiğimiz 3 sene yaratmış olduğu özgürlük baskısı kalkıyor.

Bu süreçte bağımlılık yaratan her şeye yasaklar gelebilir. Ağır bağımlılıklar varsa bırakmalı Sevgili dostlar.

Daha merhametli, ilahi adalet mekanizmasını düşünerek , kendimize yapılmasını istemediğimiz davranışı başkalarına yapmayarak, empati kurarak ilerlemeye daha çok önem vermeliyiz. Fakat şunu bilin ki; fazla merhamet sıkıntılı sonuçlar da doğurabilir. İyilikten maraz doğar lafını da her daim hatırlayalım. O sebepten duygusal denge önemli olacaktır. Aynı zamanda ; kul hakkı yememek ve kendi kul hakkınıda da girmemek önemli.

Melankoli, drama, kurban rolü ise Satürn Balık’ın gölge tarafları olacaktır. Çünkü Satürn psikolojik alanımız olan bilinçaltı alanında hareket edeceği için en başta söylediğim gibi psikolojiyi sağlam tutmak, duygu durum dengesine odaklanmak, mantıktan şaşmamak ama bencil olmamak, tembelleşmeden ama dinlenmek içinde alan yaratarak ilerlemeli. Yorgunluk yapabilir.
Ay düğümlerinin de Koç-Terazi aksına geçmesi ile kendinizi önemsemek, enerjiyi düşürmeden devam etmek, ilerlemek, dürüst olmak, doğru ve besleyici şifa çalışmalarına yönelmek Satürn Balık sürecinde enerjiyi doğru ve faydalı çalıştırmak olacaktır.

Tamamlanmalar, finaller, değişimler de olacaktır bu süreçte.

Kısıtlama ve karmanın gezegeni Satürn Balık’ta Neptün’ün su’yun evine geçtiğinde bu alanda tekamüllerimiz olacaktır. 17 Haziran’da Satürn retro hareketine başlayacak. Bu süreçte su ile ilgili durumlar kendini daha belirgin göstermeye
başlayabilir. Tabi bize de bu süreçte bireysel olarak bilinçli tüketim ve çevremize özen açısından görevler düşüyor.

Plüto’nun da Kova burcuna geçişi bazı hareketlenmeleri sert yapsa da Satürn Balık ile aslında gelecek açısından daha iyiye doğru bir açılım olacak. Mecazi olarak doğum sancısı ve sonrası gelen rahatlık, temizlik ve insanlık adına iyi bir döneme doğru geçiş olarak düşünebilirsiniz.

En önemlisi ise; Satürn Balık’ta korku frekansını hiç sevmez Sevgili dostlar. Dünya üzerinde yaşayan birçok uygarlık ya da ırk yanlış gidişatta olduğunda ilk olarak doğa tepki vermeye başlıyor bunu da görüyoruz. O sebepten biraz daha derin düşünerek, insanları iyi dinlemek ve gelen mesajları amacını niyet olarak okuyabilmeli ve çok daha bilinçli bir şekilde bu süreci pozitif geçirmeliyiz.

Balık değişken nitelikte. Fakat bu değişkenliği su burcu olduğundan daha çok duygusal durumlarda kendini gösterir. Bir İkizler burcunun değişkenliği ise daha çok karar alırken zihinsel olarak kendini belli eder. Başak burcunun değişkenliği ise gündelik dinamiklerini daha çok planlama ve programlama da kendini gösterir. Yay burcunun değişkenliği ise tepkilerinde kendini gösterir. Satürn Balık geçişi değişken burçları zorlayabilir. O sebepten değişken nitelikte olan burçlar için sağlık ve zihinsel alanda daha farkındalıklı ilerlemek fayda sağlayabilir bu süreçte.

Türkiye’nin haritasında Satürn Balık 9. Ve 10. evinde etkili olurken 5.ev Akrep’teki Güneş’ine, şans noktasına, Venüs’üne, Jüpiter’ine ve Yengeç’teki yükselen aksına üçgen açı yapacak. Bu demek oluyor ki; Su’lar, denizcilik, deniz ile alakalı her şey, uluslararası ticaret, her türlü din, mahkemeler, üniversiteler, felsefeler, basın, yayın, iletişim ve hükümetin, itibar alanında yapılması gerekenleri ve sorumlulukları yerine getirilirse, bu saydığım alanlara eğilirse ve bu alanlarda açılıma, yapılandırmaya önem verilirse yatırım, spekülasyonlar, toprak bütünlüğü alanlarını korumaya alacaktır.

Özellikle su ile ilgili hijyen, çevre ve su kıtlığına karşı bir gerek Türkiye gerek tüm dünya bir B planı bulundurmak zorundadır. Bununla birlikte; 12. ve 6.evine kare, 3.evine ise karşıtlıkta olacağından gizli işler, sağlık, ulaşım, müttefik ülkeler alanınlarında olumsuz durumlar yaratabilir. Geçtiğimiz 2 sene süresince yapılan anlaşmalar bu dönem lehimize olacaktır Sevgili dostlar. Fakat yaşamın kaynağı olan su; hem sağlık hem hijyen açısından çok önemli.

Hepimiz biriz. Ve yine söylüyorum hep yazıyorum hepte yazıcam. Korkusuz insan olmaz tabii ki. Fakat devamlı surette Fikrinde, zikrinde, yazısında, görselinde ve dilinde korku frekansından yayın yapanları uzaklaştırın çevrenizden. Çünkü enerjiler birbirine bağlıdır ve artık saydamlaştı, çok hızlı geçişteler. Ve bir daire gibi tüm bu enerjiler hepimizi dolanıyor.

Astroloji, psikoloji ve kişisel gelişim alanları narsizmin en hızlı yükseldiği alandır Sevgili dostlar. Ay düğümleri Koç-Terazi aksına geçtiğinde ve Gad Terazi burcunda olacağından bu alanlarda ve ilişkilerinizde farkındalıklı ilerlemeli.

14 Şubat 2026’ya kadar ne kadar çok bilinçli olursak, kendinizi suistimal ettirmeden şefkat duygusuna ve korku yerine sevgi duygusuna yoğunlaşırsak en iyi şekilde bu süreci atlatırız.

Şükür, inanç ve farkındalıkla


ASTRO-SHERA



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ