5 Mayıs Akrep Burcunda Gölgeli Ay Tutulması

 


Türkiye saati ile 5 Mayıs 2023 Cuma günü saat 20:35’te 14
° Akrep burcunda Gölgeli Ay Tutulması gerçekleşecek Sevgili dostlar. Ay tutulması, Dünya'nın Güneş ile Ay arasına girerek Ay'a düşen ışığı kestiğinde gerçekleşir. Gölgeli Ay Tutulması ise Ay Dünya'nın yarı gölgesinden geçerken gerçekleşir ve daha zayıf bir gölge oluşur. Dolayısıyla bu tutulmalar daha az belirgindir ve insan gözü tarafından kolaylıkla algılanamaz. 5 Mayıs Akrep burcunda gerçekleşecek Gölgeli Ay Tutulması neredeyse tüm kıtalar ve ülkeler; Avrupa, Asya, Avustralya, Pasifik, Afrika, Atlantik, Hint Okyanusu, Antarktika ve ülkemiz üzerinde gerçekleşerek görülebilir özellikte olacaktır.

An'ın yükseleni Akrep burcu olacağından; para, dışarıdan gelen maddi kaynaklar, madenler, dönüşüm, krizler, doğum, ölüm, spiritualizmin evi olduğundan ve Tutulma 6. – 12. Evler aksında gerçekleşeceğinden iş, sağlık, gizli konular, gizli işler, bilinçaltı alanlarını kapsamaktadır. Tutulmaya Uranüs’ün fazla bir etkisi yok Sevgili dostlar. Çünkü Uranüs’e 4° de risksiz bir yaklaşım mevcut. Fakat bu şu da demek oluyor. Bireysel olarak ani krizler ya da tepkilerde bulunursan bende altta kalmam diyen cinsten.  Özellikle para, iş ve sağlık konularında ani riskler, ani kararlar almamakta fayda var. Ve tabii ki bireysel haritalarınızda Akrep burcu hangi alanı yönetiyorsa o alan içinde geçerlidir.

Ay Tutulmaları dolunaydır. Akrep dolunayları ve tutulmaları ise arınma ve şifa tarafına yoğunlaşıldığında şahane geri dönüşümler yaratır. O sebepten sakin, akışta kaygı ve endişeden, ani duygusal krizlerden uzak kalarak bu Dolunayı geçirmeli. Ay kadınların sağlığında etkili olduğu için sağlığı önplana koymalı.

Gölgeli Ay Tutulması Akrep Dolunayı; 2 sabit yıldız ile kavuşumda olacak. Biri 12°14ˈ Alphecca Sabit Yıldızı diğeri ise 15°05ˈ Zuben Elgenubi Sabit Yıldızı. Aphecca Ay ile kavuşumda onur, itibar, şans, yükselme, yüksek eğitim, derin ve kadim bilgi, bereket, doğurganlık, kadınlardan gelen şansı anlatırken Zuben Elgenubi depresif ruh hali, fiziksel ruhsal sağlık sorunları, hayal kırıklığı, global ve toplumsal olarak sosyal reform, sosyal bilinç, intikam, aşk skandalları, istismar, suça meyil, talihsizlik ve doğal afetler gibi durumları anlatmaktadır. 1 Mayıs’ta Plüto ise Kova burcunda retro hareketine geçeceğinden sosyal reformlar; reform gibi değil fazla abartı ve fazla kaotik bir durumlara meyil verebilir.

O sebepten bireysel ve duygusal olarak Alphecca’yı takip etmeli. Tutulma esnasında gökyüzünde Venüs ve Jüpiter arasında güzel bir etkileşim olacağından fırsat ve kazanımlarda getirebilir.

Şunu da belirtmek isterim ki; Venüs ve Jüpiter’in olumlu desteği dışında diğer gezegenlerin hiç biri Plüto’da dahil derecesel olarak Tutulmaya olumlu ya da olumsuz destekte bulunmayacak. Sabit yıldızların etkisinde bir tutulma deneyimleyeceğimizden kadersel etkisi yüksek ve bireysel olarak muhakeme yeteneğine de biraz kalıyor.

Türkiye’nin haritasına geldiğimizde ise; Akrep burcundaki Ay Tutulması 5.evinde 3° ile Venüs Akrep ve Vesta Akrep ile kavuşum yapacak. 9.evinde Balık’taki retro Uranüs’üne ise tam üçgen yapacak. Transit Boğa’daki Uranüs ise 5.evine karşıt bakışta olsa da 9. – 10. ev sınırındaki retro natal Uranüs Balık’a ve yükselen Plüto Yengeç’ine destek veriyor olacak. Türkiye’nin 3.ev Aslan burcundaki Natal Neptün’ünden ise ikaz var. Enteresan bir denklem.

Çocuklar, hamileler, toplum, toprak bütünlüğü, doğurganlık, bereket, madenler, yatırım, spor, sanat camiası, spekülatif piyasalar, deniz ve denizcilik ile ilgili her türlü konu, yeni yasalar, mahkemeler, profesörler, hükümet, basın, yayın, ticaret, trafik, demiryolları, iletişim, sosyal ağlar, teknoloji, hava durumu, hava yolları gibi alanları kapsamaktadır.  Çocuk istismarı ve bu alanlarla ilgili yeni yasalar çıkabilir. 5 Mayıs Akrep’teki Gölgeli Ay Tutulması Türkiye’nin natal haritasındaki çoğu gezegenine olumlu açılar yapıyor olacak yeter ki aniliklerden kaçınmalı, sakin ve mantıklı Ay’ın aydınlık tarafına ilerlemeli. Neptün der ki krizleri iyi idare edin, kolektife olumsuz manşet olmayın, aksine örnek olun.

5 Mayıs Akrep burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasında değişken Balık, Başak ve öncü Yengeç, Oğlak burçları daha çok faydalanacaktır. Sabit Boğa, Kova ve Aslan’lar ani risklerden, tepkilerden ve kararlardan kaçınmalı. Sabit Akrep’lerin kendileri her şeyi çok düşünmeyin. Ruhsal ve fiziksel şifanıza daha çok odaklanın. Öncü Koç’lar gizli yeteneklerinize daha çok odaklanmanız ve krizler yerine kendi faydanızı düşünmeniz çok güzel fırsatlar getirebilir. Öncü Terazi’ler, Değişken İkizler ve Yay’lar ise stabil ilerleyebilirler.

Sağlıkla, sevgiyle, birlik ve beraberlik ile gelmesini dilerim.

ASTRO-SHERA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ