Tina Turner Natal Harita ve Sabit Yıldızlarla Astrobiyografi

 

Gerçek adı Annie Mae Bullock olan Tina Turner 26 Kasım 1939 Amerika doğumludur. Amerikalı şarkıcı, müzisyen,dansçı, oyuncu, yazar ve moda ikonudur. 1983'te plak şirketini değiştirerek Capitol ile anlaşan ve Al Green'in "Let's Stay Together" parçasını söyleyen Tina Turner bu parçayla İngiltere Top 10'e girmeyi başardı. "What's Love Got to With It" parçası İngiltere listelerinde 3 numara olurken Amerika'da liste başı oldu. Bu parçanın yer aldığı albümle En İyi Albüm ve En İyi Kadın Pop Vokal dalında 2 Grammy ödülü kazandı. 1984'te Turner "Mad Max Beyond The Thunderdome" filminde oynamayı kabul etti. Turner'ın bir sonraki hiti "We Don't Need Another Hero" parçası da aynı filmde kullanıldı. Ertesi yıl Mick Jagger ile yardım amaçlı olarak bir düet yapan Turner dünya çapında üne kavuştu. Zor bir çocukluk ve gençlik yaşamış olduğunu her fırsatta dile getiren şarkıcının 1985'te yazılan otobiyografisi 1993 yılında ona dünya çapında ün getiren parçası "What's Love Got to Do With It" adıyla film yapıldı. 1995 yılında Tina Turner, James Bond filmi "Golden Eye"da filmle aynı adı taşıyan parçayı seslendirdi. Eros Ramazzotti ile 1998 yılında Münih'te düet yaptı.

 

Tina Turner; Güneş 4.ev Yay, ASC Aslan ve Ay 10.ev İkizler bir gece haritasıdır.




 

Asc Aslan ; sahneyi, Güneş gibi parlayan karizmasını, gür saçlarını, tutkulu ve cesur mizacını yansıtırken sevgi ve samimiyet duygusunun yoğunluğunu göstermektedir.

1.ev Aslan ve Başak kesmektedir. Sahne önü olduğu kadar özel hayatında sağlığına son derece önem verdiğini, bu anlamda titizliğini ve aynı zamanda son derece çalışkan ve işdisiplinine sahip yapısını anlatmaktadır. ( Tina Turner sayfamda da paylaşmış olduğum ödül töreni  videosunda bir çok hastalık yaşamış olmasına rağmen bu yaşa kadar gelmesinin elinden geldiği kadar kendisine iyi bakması, uyuşturan ve vücuda zararlı tüm tüketimlerden uzak kalarak zihnini temiz tuttuğunu sebep olarak göstermiştir.) 2.evinde yer alan Neptün Başak ve 8.ev Jüpiter Balık ile kavuşumda olan Scheat Balık karşıtlığı kadersel ve genetik sindirim ve vücut suları ile ilgili olumsuz sağlık potansiyellerine açık olduğunu göstermektedir. Ve Jüpiter burada olumsuz anlamda genişletme etkisine sahiptir. Fakat 8.ev Jüpiter Başak’ın 12.ev (Rx) Plüto Aslan ve 4.ev Yay’daki Güneş ve (Rx) Merkür ile yaptığı üçgen açılar hem maddi hem sağlık olarak krizleri atlatmasına yardımcı olmuştur. (Turner, 2018 tarihli My Love Story adlı anı kitabında hayatı tehdit eden birden fazla hastalıktan muzdarip olduğunu açıkladı. 2013 yılında, 2.eşi Erwin Bach ile evlendikten üç hafta sonra felç geçirdi ve yeniden yürümeyi öğrenmek zorunda kaldı. 2016 yılında kendisine bağırsak kanseri teşhisi kondu. Turner, yüksek tansiyonu için homeopatik ilaçları tercih etti. Tedavi edilmeyen bu yüksek tansiyon, böbreklerinde hasara ve sonunda böbrek yetmezliğine neden oldu. Böbrek alma şansı düşüktü ve diyalize başlaması istendi. Yardımlı intiharı düşündü ve Exit üyesi olmak için kaydoldu, ancak Bach, nakli için bir böbrek bağışlamayı teklif etti. Turner, 7 Nisan 2017'de böbrek nakli ameliyatı geçirdi. ) Şu an ki 2023 Tina Turner’ın vefat ettiği gökyüzü transitleri haritasını özellikle Jüpiter’in Boğa’ya ve Mars’ın Aslan burcuna geçerken anaretik dereceleri sıkıştırmış ve 24 Mayıs 2023'te Turner, son yıllarında kanser, felç ve böbrek yetmezliği de dahil olmak üzere uzun bir hastalıktan sonra 83 yaşında İsviçre'nin Küsnacht kentindeki evinde yaşama gözlerini yumdu.

 

Tina Turner’ın haritasındaki bu etkiler sadece sağlık değil maddi konularda da hartianın gelişi itibariyle küçük yaşlarda para kazanma konusunda sıkıntılarını da göstermektedir. Fakat çalışkan ve disiplinli aynı zamanda 4.ev Yay burcundaki Güneş ve (Rx) Merkür kavuşumuyla hayata her daim iyimser, umut dolu bakışıyla ve kendine olan yüksek inancıyla bir çok zorluğu aşmış olduğunu göstermektedir.

Bunlarla birlikte Tina Turner’ın natal haritasında 4.ev , 7.ev ve 10.ev arasındaki sabit T kare evlilik, kariyer ve ev yaşamında aradığı huzuru ta olarak bulamadığını da göstermektedir. 7.evinde bulunan Mars Balık ve aldığı açılar evlilik hayatında potansiyel tacize ve şiddete açıklığı göstermektedir. (St. Louise'deki gece kulüplerinde şarkı söyleyen Tina Turner daha sonradan evlendiği gitarist Ike Turner tarafından keşfedilmiş. 1956'da Ike Turner'ın grubuna geri vokal olarak katılmasıyla başlayan ilişkileri evlilikle devam etti. Ama Ike'ın irrasyonel davranışlarından dolayı evlilikleri 1975'te son buldu. )

Aynı zamanda haritasındaki7.ev  Mars Balık ve 12.ev Plüto Aslan 150’liliği kendisinin yapılanı asla unutmadığını, devrimsel mizacını gösterirken Pallas Athena’nın konumu kendi zararına olay ve durumlardan da mümkün olduğunca uzak durduğunu ve bu şekilde krizleri en iyi şekilde yönettiğini göstermektedir. 12.ev retro konumdaki Şiron Yengeç ise anneden ya da anne tarafından gelen bağlarla ilgili karmayı ve bu konularda temizleme çalışmaları yapması gerektiğini göstermektedir. Bununla birlikte  12.ev retro onumda Plüto ve Şiron çokça korkuları olduğunu, ölüm korkusundan uzak kalması gerektiğini hayatını sakin ve akıcı geçirmeye kanalize etmesi, an’da kalmaya daha çok gayret etmesi gerektiğini de göstermektedir. Bununla birlikte karmayı ve geçmişini de çok iyi hatırladığını anlatmaktadır.

Tina Turner haritasında Uranüs Boğa’da 10.evde ve 9.ev Koç stelyumu kariyerinde öncü, devrimsel nitelikte işlere imza attığını gösterirken Satürn’ü Koç’ta retroda eğitimini tamamen alamamış olsa da Alpheratz sabit yıldızını çok iyi kullanmıştır. 11.evinde yer alan 3 silahşörlerden Phact ve Capella’nın göz alıcı konumu ise sosyal ve arkadaş çevresinden kişilerin kariyerinde olumlu etkilerini , gerçek dostluklar sahip olmak adına çok şanslı olduğunu göstermektedir.

5.ev Venüs Yay farklı vatandaşlıktan yüksek eş potansiyelini ( Erwin BACH 2.eşi Alman vatandaşıdır.) ve aldığı açılar aynı zamanda Mars Plüto 150’liliği ve 9.ev Uranüs ile Plüto karesi bir anda farklı vatandaşlığa geçme kararını ve ilişkileri, işleri için sıkça yurtdışı seyahatlerini de göstermektedir. (24 Ekim 2013 yılında Turner, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığından vazgeçeceğini belirterek İsviçre vatandaşlığına başvurdu. Nisan ayında, ileri düzey Almanca (Zürih kantonunun resmi dili) ve İsviçre tarihini içeren zorunlu bir vatandaşlık sınavına girdi. 22 Nisan 2013'te İsviçre vatandaşı oldu ve kendisine İsviçre pasaportu verildi.)

Haritasında etkin olan kavuşumdaki Güneş, Merkür ve 8.ev Jüpiter Balık üçgeni her anlamda aşırı iyimser, hedefçi ruhsal zeminini, Güneş Plüto üçgen açısı ise hedeflerine ulaşmak adına bitmek bilmeyen ve pes etmeyen azmini, güçlü kişilerden güçlü destekler aldığını da göstermektedir. Haritasında Güneş ve Merkür kavuşumunun 10.ev Ay İkizler karşıtlığı söylediklerini ve konuştuğu sözleri sıkça unutmaktan ve kariyeri ile ev hayatını götüremediğinden değişken tavırlarını bu sebeple ev ve aile  yaşamında problemler yaşadığını anlatırken her söylenene inanma potansiyelini de göstermektedir.

6.ev Kova’da yer alan şans noktası ise işini yaptıkça özgür hissettiğini ve kariyerindeki özgür kadın mizacını da göstermektedir.

Tina Turner; Antares 4.ev Yay aile ve ev yaşamında inatçı, sert ve dik başlı yapısını gösterirken 10.ev Aldebaran İkizler kariyer alanında dürüst, bütün, neşeli, konuşkan ve güleryüzlü yapısını anlatmaktadır.

Huzur içinde uyu Tina..

ASTRO-SHERA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ