3 Temmuz 2023 Oğlak burcunda Dolunay

 

Oğlak Dolunayına doğru
med cezirin merkezi San Sebastian’dan 

En bilinen med cezir sebebi Ay’dır..

Ay yerküre etrafında dönerken yerkürenin bir yüzü Ay'a daima daha yakındır. Bu durumda Ay'a yakın yerdeki sular ay tarafından kendine doğru çekilirler. Bu esnada kabaran suların arkasında bulunan boşlukları yanlardan gelen sular doldurur. Böylece Dünya'nın Ay'a bakan yüzeyinde sular yükselirken, diğer yerlerde alçalır. Med cezir olayına etki eden ana olay Dünya ile Ay arasında meydana gelen Kütlesel Çekim Kuvvetidir. Bu noktada Dünya ile Ay arasındaki yerçekimsel çekim birbirlerini eşit olarak dengelemektedir. Bu enerjiye gelgit enerjisi de denir. Sular, çekime kapılarak, karaya doğru kabarır. Yıl içinde ise en büyük gelgit olayı 2-3 ocak tarihinde oluyor. Çünkü bu tarihte Dünya, Güneş'e her zamankinden daha yakın olduğu için Güneş'in çekim gücü her zamankinden daha fazla.

Şu an bulunduğum yerde sular ay’ın ilk dördünden büyüyen ay evresine doğru en yüksek, yoğun halinde ve Ay’a en yakın konumdan sizlerle Oğlak Dolunayını paylaşıyorum.

 3 Temmuz Pazartesi Türkiye saati ile 14:39’da 11 derece Oğlak burcunda 3.ve 9.evler etkili Dolunay deneyimleyeceğiz. Oğlak Dolunayı Nunki sabit Yıldız “ Denizin fermanı” ile kavuşumda. Uzun mesafe , uçak ve deniz seyahatlerini gösterirken Merkür ve Jüpiter doğasında olduğundan şansı ve çalışmanın ardından gelen başarıyı , adanmışlığı, ödülleri ve sıradışı inanç sistemini anlatıyor.

Geçtiğimiz 2 senedir Boğa-Akrep Ay Düğümleri ile beraber tutulmalar, yeni ay ve dolunaylar çoğunlukla 3. ve 9.evlerde etkili oldu sevgili dostlar. Düşünce şeklimiz, muhakeme yeteneğimizden, inanç, maneviyat, bakış açılarımızın farklılaşması, olgunlaşma, kolektif uluslararası hareket / etkiler ve bu akslara bağlı olarak 1. ve 7.evleri etkilediğinden toplumsal konular, bireysel imaj, sağlık, statü, kariyer, ilişki ve işbirliklerini de içine aldı.

3 Temmuz Oğlak Dolunayı; Ay Düğümleri  Koç - Terazi aksına geçmeden önceki son dolunay olucak.

11° de gerçekleşecek bu Dolunay sabır, sebat, çaba gösterilmiş konularda Ay’ın Jüpiter ile pozitif etkileşimiyle hoş etkileşimler, tamamlanmalar getirirken bir taraftan Yeni ay enerjisi gibi de çalışıyor. An’ın yükseleni anaretik Terazi’de ve karşıtı Koç burcunda alçalan ile kavuşumdaki şans noktası sorumluluk alanlarında hız, çaba, cesaret, girişim gösterilen konularda memnun edici etkide ve olumlu tamamlanmalar getirebilir.

Aynı nitelikte burçlar birbirlerine kare yaparlar evet. Fakat diğer tarafın aynasından bakabildiğinizde ve uygulayabildiğinizde bırakın üçgen açıyı ondan bile çok daha güzel etkileşim ve gizli yetenekler ortaya çıkabilir.

Sorumluluklarını bilerek, özen göstererek, inanarak, keyif alarak, süreklilik ve devam göstermek her ne yapıyor olursanız olun ağır ve yavaş görünüyor olsa dahi gelecek açısından dışarıdan saygı ve güven duyulan, sağlam kalıcı işlerle başarılar ve imzalar mutlaka getirir.

Bu dolunayda sağlığınızdan, iş, ilişki , ortaklıklara kadar her ne merkezinizdeyse önemsemek, özen ve ihtimam göstermek her türlü kazandıracak ve şifalandıracaktır.

3 Temmuz Oğlak Dolunayı Ay düğümleri geçişinden önce karma, takıntı gibi durumları ve genel enerji olarak temizlik ve resetleme enerjiside taşıyor. Dolunay +\- 5 gün etkilidir.

Burçlara olan etkisini önceki postlarda paylaşmış olduğum Temmuz aylık burç yorumlarından Güneş ve Yükselen burcunuzu okuyarak detaylı ulaşabilirsiniz.

11° Oğlak Dolunayının Sabian sembolü ;
“Bir doğa öğrencisi hayatın az bilinen yönlerini açığa çıkarıyor.”

Hayat aynı gökteki gibi gerçekten.
Aramızda mesafeler olsa da hep beraberiz.

Sevgiler 

ASTRO-SHERA



 

 

 

 

 

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MICHELE MORRONE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

MARILYN MONROE BİYOGRAFİ VE NATAL HARİTA

FRIDA KAHLO SABİT YILDIZLAR İLE NATAL HARİTA VE ASTROBİYOGRAFİ